Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مديرکل بهزيستي استان تهران از 2467 مورد کودک‌آزاري در استان تهران طي يک سال گذشته خبر داد.

به گزارش ايسنا، اصغر باقري در نشست خبري امروز خود که به مناسبت هفته بهزيستي در محل بهزيستي استان تهران برگزار شد، گفت:‌ طي سال گذشته سه ميليون و 700 نفر از خدمات سازمان بهزيستي استان تهران بهره‌مند شدند که سه ميليون و 200 نفر آن‌ها از آحاد جامعه بودند و 450 هزار نفر نيز خدمات مداخله‌اي دريافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: در حال حاضر 2450 مرکز به عنوان شرکاي اجتماعي بهزيستي از ما مجوز دريافت کرده‌اند و سازمان بهزيستي نيز بر عملکرد آن‌ها نظارت مي‌کند.
مديرکل بهزيستي استان تهران با بيان اينکه مسئوليت اجتماعي در جامعه بسيار کم شده است، گفت: امروز جامعه نسبت به مسئوليت خود کم اطلاع است تا جايي که اگر معلول نابينايي بخواهد در خيابان تردد کند مردم گمان مي‌کنند که او متکدي است و به وي نگاه صدقه‌اي دارند؛ در حاليکه اين نوع نگاه زيبنده نيست.
باقري در ادامه مناسب‌سازي معابر و اماکن شهري را به عنوان اولين نياز معلولان برشمرد و گفت: آرزوي ديرينه‌اي داريم که رمپي در ساختمان‌ها زده شود و يا خط‌هاي سفيد خيابان به جوي‌هاي بدون پل نرسند.

بايد ذهن‌ها را در جامعه نسبت به معلولان مناسب‌سازي کنيم

وي ادامه داد: در حال حاضر مواردي داريم که افراد، معلول خود را پنهان مي‌کنند و گمان مي‌کنند اگر جامعه بفهمد که خانواده آن‌ها داراي فرد معلول است با آن‌ها برخورد بدي خواهد شد که در اين حوزه نياز است مناسب‌سازي ذهن در کشور صورت گيرد.
مديرکل بهزيستي استان تهران در ادامه با بيان اينکه هم اکنون چيزي به نام شيرخوارگاه در دنيا وجود ندارد و در ساير کشورها براي نگهداري کوکان بي‌سرپرست افراد ثبت نام مي‌کنند گفت:‌ اين موضوعات در جامعه ما خاک خورده است.
باقري ادامه داد: بهزيستي در بحث پيشگيري از معلوليت‌ها سازماني مداخله‌گر و غيربيمه‌اي است اما ناکارآمدي ساير دستگاه‌ها هم بر گردن ما مي‌افتد به طوري که اگر بيکاري در جامعه افزايش يابد دامن جامعه هدف ما را مي‌گيرد.
باقري در ادامه با بيان اينکه بيش از 98 هزار نفر طي سال گذشته از خدمات پيشگيري از معلوليت بهره‌مند شدند، تصريح کرد:‌ اين خدمات در جهت پيشگيري از نابينايي، ناشنوايي، مشاوره ژنتيک و... به آن‌ها ارائه مي‌شود به طوري که 477 هزار کودک طي سال گذشته در طرح غربالگري نابينايي شرکت کردند. 88 هزار نفر غربالگري شنوايي شدند و 23 هزار زوج نيز آموزش مشاوره‌اي ژنتيک را دريافت کردند.

انتقاد از کم کاري وزارت بهداشت در بحث «مشاوره ژنتيک» با سازمان بهزيستي
مداخله‌اي در وظايف وزارت بهداشت نداريم

مديرکل بهزيستي استان تهران بر کم کاري وزارت بهداشت در بحث «مشاوره ژنتيک» با سازمان بهزيستي انتقاد کرد و گفت: وزارت بهداشت به دنبال آزمايش تالاسمي قبل از ازدواج است اما بهزيستي به بررسي شجره و مشاوره ژنتيک قبل از ازدواج تأکيد دارد. اين وزارتخانه فکر مي کند که بهزيستي مي‌خواهد در کار آن‌ها مداخله کند تا جايي که هر چه تلاش کرده‌ايم به جايي نرسيديم،‌در حالي که راه‌اندازي مراکز مشاوره ژنتيک توسط بهزيستي در برنامه ششم توسعه آمده و قانون اين اجازه را به ما داده است و ما کاري با روند درماني در اين زمينه نداريم و در وظايف وزارت بهداشت مداخله نمي‌کنيم.
باقري در ادامه با بيان اينکه 2127 کودک طي سال گذشته در 22 مهد کودک آموزش پيشگيري از اعتياد دريافت کرده‌اند، گفت: 306 هزار نفر نيز طي يک سال گذشته در محلات روستايي و شهري با همکاري 88 NGO خدمات پيشگيري از اعتياد را دريافت کردند.
وي در ادامه با بيان اينکه 324 هزار نفر در آگاه‌سازي پيشگيري از اعتياد مشارکت داشتند در خصوص خط تلفني 1480 نيز اظهار کرد: ظرفيت اين خط طي يک سال گذشته از 26 خط به 62 رسيد و 180 هزار و 980 نفر نيز با آن تماس گرفتند که 73 هزار و 493 نفر آن‌ها نيز مشاوره حضوري دريافت کردند.
مدير کل بهزيستي استان تهران همچنين از وجود 155 مرکز درمان سرپايي در کشور خبر داد و گفت: متادون اين مراکز از طرف وزارت بهداشت تأمين مي‌شود و طي يک سال گذشته 9177 نفر به اين مراکز مراجعه کرده و خدمات دريافت کردند.
وي در خصوص مراکز اقامتي ميان مدت نيز گفت: هم اکنون 196 مرکز اقامتي ميان مدت (ماده 15) در استان تهران فعال است که طي يک سال گذشته 53 هزار و 713 نفر از آن خدمت دريافت کرده و يک تا سه ماه در اين مراکز اقامت داشتند.
باقري در ادامه با بيان اينکه امروز دغدغه جامعه ما اين شده است چرا تعداد معتادان متجاهر حاضر در سطح شهر کاهش پيدا نمي‌کند؟ افزود: وقتي نرخ بيکاري در جامعه بالا باشد و حتي افراد غيرمعتاد هم دغدغه اشتغال داشته باشند و دستشان از بازار کار کوتاه باشد، وضعيت معتادان و معلولان نيز در اين ميان بسيار بدتر خواهد شد. اين در حالي است که بسياري از معتادان حاضر در مراکز بهزيستي با خانواده‌هاي خود قطع رابطه کرده‌اند و مجموع اين عوامل باعث آسيب‌پذيري بيشتر آن‌ها مي‌شود.

مراکز بهاران عملکرد مطلوبي ندارند

وي از عدم راه‌اندازي مراکز بهاران انتقاد کرد و گفت: قرار بود در هر منطقه تهران دو مرکز بهاران توسط شهرداري تهران راه‌اندازي شود تا افراد پس از طي دوره درمان مراحل بازتواني خود را در اين مراکز طي کرده و مراکز بهاران به صورت بين راهي اين افراد را پذيرش کنند تا پس از رسيدن به اشتغال از آنجا ترخيص شوند،در حالي که هم اکنون جاي چنين مراکزي در تهران خالي است.
وي تصريح کرد: شهرداري به تعهد خود در اين زمينه عمل نکرده است و امروز فقط 30 مرکز بهاران در تهران وجود دارد که همين تعداد هم به نحو درست و به روش صحيح راه‌اندازي نشده و عملکرد مطلوبي ندارند. به همين دليل نياز است که اين مراکز بين راهي به شکل مطلوب در کشور و استان تهران راه‌اندازي شوند تا چهره شهر از اين حالت کريه‌المنظر خود از لحاظ تعداد معتادان متجاهر حاضر در سطح شهرها بهبود يابد.
مديرکل بهزيستي استان تهران در ادامه به DIC (مراکز کاهش آسيب) نيز اشاره کرد و گفت:‌ اين مراکز به منظور جلوگيري از ابتلاي معتادان به ايدز، هپاتيت و بيماري‌هاي عفوني حفاظت مي‌کند و طي يک سال گذشته 12 هزار و 563 نفر از اين مراکز خدمت دريافت کرده‌اند.
باقري ادامه داد: برخي از خدمات کاهش آسيب خود را نيز طي يک سال گذشته در مراکز پر خطر و پاتوق‌ها مستقر کرده‌ايم که از اين طريق 23 هزار و 370 نفر خدمت دريافت کرده‌اند.
به گزارش ايسنا، مديرکل بهزيستي استان تهران در ادامه به جمع آوري معتادان متجاهر نيز اشاره کرد و گفت: بايد در جمع آوري معتادان متجاهر دقت داشته باشيم و آنها را از مقابل DICها و شلترها جمع آوري نکنيم زيرا فردي که به DIC و يا شلتر مراجعه مي‌کند پذيرفته است که بهبود يابد و بايد به آن زمان بدهيم نه آنکه اقدامات جمع آوري خود را از مقابل اين مراکز آغاز کنيم.
باقري در ادامه گفت: 3839 نفر طي يک سال گذشته از خدمات شلترها استفاده کرده‌اند. طي يک سال گذشته 1086 نفر هم در مراکز باشگاه‌هاي مثبت که خاص مبتلايان به ايدز است خدمت دريافت کرده‌اند.

مسووليت مراکز ماده 16 به دوش بهزيستي انداخته شد

مديرکل بهزيستي استان تهران در خصوص مراکز ماده 16 نيز گفت: بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر تا امروز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مسئول مراکز ماده 16 بود،‌ اما همانطور که در سال 81 بيماران رواني مزمن بدون دادن فضا و امکانات از وزارت بهداشت به کول بهزيستي انداخته شد، امروز هم در خصوص مراکز ماده 16 همين اتفاق افتاده و بهزيستي عهده دار اين مراکز شده است.
وي در ادامه تاکيد کرد: بر اساس ماده 80 برنامه ششم توسعه بهزيستي يا شهرداري‌ها بايد متولي مراکز ماده 16 باشند که پيشنهاد داديم در شهر تهران با وجود حجم آسيب و آنکه شهرداري تهران امکانات و اعتبارات خوبي در اختيار دارد، مديريت مراکز ماده 16 به عهده بهزيستي باشد اما پيشتيباني و تامين امکانات اين مراکز به عهده شهرداري قرار گيرد. کمااينکه پيش از اين نيز بهزيستي تهران با شهرداري تهران همکاري‌هايي داشته است.
به گفته وي در حال حاضر مجوز دو مرکز ماده 16 در خاورشهر و سعيد آباد جاجرود با ظرفيت 260 و 300 نفر توسط بهزيستي به شهرداري تهران داده شده است.
مديرکل بهزيستي استان تهران همچنين گفت: چنانچه فردي معتاد متجاهر باشد اما بيماري داشته و نياز به طي مراحل درماني داشته باشد آنها را در مراکز خود نمي‌پذيريم و افراد پس از غربالگري به مراکز ورود مي‌کنند.
باقري همچنين گفت: اسفندماه سال گذشته بهزيستي براي نخستين بار بدون همکاري ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدام به غربالگري معتادين متجاهر کرد و از 4098 که براي غربالگري به ما ارجاع داده شده بودند فقط 669 نفر يعني کمتر از يک پانزدهم آنها پذيرش نشدند.

پيشنهاد ساخت شهرک ويژه زنان آسيب‌ديده غيرعلمي است

مديرکل بهزيستي استان تهران در ادامه به پيشنهاد استانداري تهران مبني بر ساخت شهرک بازتواني زنان آسيب ديده اشاره کرد و گفت: هر گونه تجمع و جدا کردن افراد آسيب ديده خواه معلول، زن ويژه، کودک خيابان و ... باشد غير علمي بوده و بايد در ارائه خدمات اجتماعي به سمت کوچک سازي برويم. اين در حاليست که هم اکنون هيچ قانوني هم در زمينه شهرک سازي براي زنان آسيب ديده در کشور وجود ندارد و اين پيشنهاد غير علمي است.

فعاليت 19 مرکز غربالگري ژنتيک در استان تهران

به گزارش ايسنا، باقري در ادامه به ارائه خدمات مشاوره ژنتيک توسط بهزيستي نيز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 19 مرکز غربالگري ژنتيک در استان تهران وجود دارد و هيچ محدوديتي براي عدم شکل گيري ازدواج وجود ندارد اما چنانچه ضريب خطر افراد در غربالگري‌ها بالا تشخيص داده شود به خانواده اطلاع مي‌دهيم اما منعي براي ازدواج زوجين صادر نخواهيم کرد.
مديرکل بهزيستي استان تهران در ادامه با بيان آنکه 11 هزار و 37 زن سرپرست خانوار طي يک سال گذشته از خدمات بهزيستي استان تهران بهره مند شده‌اند گفت: بهزيستي يک گذرگاه و نه يک توقفگاه است. به همين دليل به منظور توانمندسازي زنان سرپرست خانوار آن دسته از زناني که داراي توانمندي‌هاي هم سطح باشند، گروه‌هاي «هميار زنان» را به صورت تعاوني تشکيل مي‌دهند و از همين طريق در حال حاضر 641 زن سرپرست خانوار در حال آماده سازي شغلي هستند که پس از خروج از توانمندسازي از چرخه حمايتي بهزيستي خارج شده و پشت نوبتي‌ها به سيستم وارد مي‌شوند.
به گفته باقري در حال حاضر 1500 نفر در حوزه اجتماعي تحت پوشش خدمات بهزيستي استان تهران هستند.

اختلالات هويت جنسي داراي کمترين علت تماس با اورژانس اجتماعي

وي در خصوص بيشترين مشکلات گزارش شده در اورژانس اجتماعي طي يک سال اخير به ويژه در سال 95 گفت: بر اساس تماس‌هاي اورژانس اجتماعي 2467 گزارش کودک آزاري طي يکسال اخير در تهران ثبت شده است. کمترين علت تماس مربوط به اختلالات هويت جنسي بوده که 9 نفر در اين خصوص با اورژانس اجتماعي تماس برقرار کرده‌اند.
به گفته وي متقاضيان طلاق، خودکشي و سالمندآزاري نيز از ديگر موارد تماس با اورژانس اجتماعي بوده است.

ساماندهي 50 دختر فراري طي يکسال اخير
شيرخوارگاه‌ها به بخش خصوصي واگذار نمي‌شوند

مديرکل بهزيستي استان تهران همچنين گفت: طي يک سال اخير 50 دختر فراري نيز توسط بهزيستي استان تهران ساماندهي شده است.
باقري در ادامه به مراکز شبه خانواده اشاره کرد و گفت: 551 کودک در مراکز دولتي و 1498 کودک نيز در مراکز غير دولتي بهزيستي استان تهران نگهداري مي‌شوند که براي کودکان حاضر در مراکز غير دولتي بهزيستي ماهيانه براي هر کودک 420 هزار تومان به مراکز پرداخت مي‌کند.
به گفته باقري شيرخوارگاه‌ها جزء مراکز حاکميتي بوده که نمي‌توان آنها را به بخش خصوصي واگذار کرد. اين در حاليست که اگر اين امکان وجود داشت با وجود نيروهاي داوطلب در اين حوزه اين بخش نيز به بخش خصوصي واگذار مي‌شد.
مديرکل بهزيستي استان تهران همچنين گفت: 2023 کودک طي يک سال اخير توسط نزديکان خود به سرپرستي گرفته شده‌اند و ماهيانه 330 هزار تومان هزينه نگهداري به آنها پرداخت مي‌شود.
وي در رابطه با معلولان گفت: 57 هزار و 630 نفر تحت پوشش بهزيستي است که از اين تعداد بيش از 12 هزار نفر نابينا يا کم‌بينا، 56 هزار جسمي‌حرکتي، 39 هزار ذهني، 8 هزار رواني، 2 هزار اختلال شنوايي و 17 هزار صوت و گفتار است که بيش از هزار نفر نيز از اين افراد دانشجو هستند.
وي گفت: 44 هزار نفر از معلولان مستمري‌بگير و هزار و 163 نفر پشت نوبت مستمري هستند.
ارجاع ديرهنگام کودکان اوتيسم غفلتي است که به وزارت بهداشت وارد است
وي در رابطه با اوتيسم گفت: 4000 کودک اوتيسم در استان تهران شناسايي شده در حالي که فقط شش مرکز در استان وجود دارد که 185 نفر را پوشش مي‌دهند. ارجاع ديرهنگام کودکان اوتيسم غفلتي است که به وزارت بهداشت وارد است چرا که سن 2 تا 6 سال زمان طلايي است که بايد اين کودکان شناسايي شود. اکنون طرح غربالگري در حال انجام است.
وي در ادامه گفت: 3972 کودک خياباني در بهزيستي استان تهران داراي پرونده هستند که 62 درصد آن اتباع خارجي و 38 درصد ايراني است و با مداخلات بهزيستي با همکاري 40 مرکز غيردولتي 1826 کودک به خيابان برنگشتند که از اين ميان 44 درصد ايراني بودند.
وي در رابطه با مهد کودک‌ها، گفت: 870 مهد کودک وجود دارد که 45 هزار و 560 کودک از آن خدمات مي‌گيرند.
مدير کل بهزيستي استان تهران همچنين با بيان اينکه 2600 نفر پشت نوبت فرزندخواندگي هستند، گفت: در سه ماهه ابتداي سال 113 کودک به خانواده‌ها واگذار شده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل سه برابر شده است.
باقري در مورد ظرفيت مراکز شبه خانواده بهزيستي نيز گفت: بهتر است که مراکز نگهداري از کودکان بي‌سرپرست مي‌توانند 10 نفر را نگهداري کنند اما مراکز محدود است. ما اکنون به بيش از 12 نفر مجوز نمي‌ دهيم اما قبلاً به 50 نفر هم مي‌داديم.
وي در خصوص آسيب‌ديدگان نيز گفت: 35 نفر به صورت مقيم در مراکز بازپروري خدمات گرفته‌اند و 2312 نفر در مسير خدمات دفتر آسيب‌هاي اجتماعي قرار گرفته‌اند و براي دختران فراري نيز خانه امن و سلامت ايجاد شده است.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۲۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته

محمداسماعیل توکلی رئیس سازمان اورژانس استان تهران اظهار کرد: در هفته گذشته (۱ الی ۷ اردیبهشت ماه) مجموع ۲۶۵۷۸ مأموریت در مرکز ارتباطات ۱۱۵ اورژانس استان تهران (دیسپچ) ثبت شد که در پی این مأموریت‌ها ۶۴۲۸ نفر به مراکز درمانی انتقال یافتند و ۲۰۱۵۰ مورد نیز در محل از خدمات اورژانس استفاده کردند.

وی افزود: در این مدت ۶۴۳۴۲ تماس با مرکز دیسپچ اورژانس استان تهران برقرار شد که از این تعداد متأسفانه ۴۲۴۲ مزاحم با این مرکز بوده است.

رئیس سازمان اورژانس تهران تاکید کرد: از مجموع مأموریت‌های ثبت شده طی هفته گذشته، ۳۵۵۹ مورد حوادث ترافیکی و ۲۱۹۹۴ مورد حوادث غیر ترافیکی بوده است.

توکلی همچنین گفت: اورژانس هوایی ۴ سورتی پرواز داشته که در پی آن ۴ نفر به مراکز درمانی انتقال یافتند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • راهبری ۵ مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی واگذار می شود
  • واگذاری راهبری پنج مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران