Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مشارکت‌های مردمی اداره‌کل بهزیستی خوزستان گفت: در طرح تامین مسکن برای خانواده‌های دارای دو فرزند معلول و بیشتر که اواخر سال 94 و اوایل سال 95 آغاز شد برای بیش از 280 خانوار دارای دو فرزند معلول و بیشتر مسکن تامین شد.

به گزارش ایسنا، مهران کریمیان در نشست خبری که امروز (26 تیرماه) برگزار شد، اظهار کرد: بهزیستی برنامه‌ها و طرح‌هایی برای وضع مسکن خانوارهای تحت پوشش خود دارد اما در بحث مسکن این خانوارها بهزیستی در ساخت و ساز دخالت نمی‌کند بلکه تنها کارهای تسهیل‌گری را انجام می‌دهد تا بتواند برای خانوارهای تحت پوشش خود بحث تامین مسکن را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:‌ در طرح تامین مسکن برای خانواده‌های دارای دو فرزند معلول و بیشتر که اواخر سال 94 و اوایل سال 95 آغاز شد برای بیش از 280 خانوار دارای دو فرزند معلول و بیشتر مسکن تامین شد. در بحث مسکن شهری 36 مورد خرید خانه برای این خانواده‌ها انجام شد. همچنین با مشارکت بنیاد مستضعفان 45 خانه برای خانوارهای روستایی دارای این شرایط احداث شد.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره‌کل بهزیستی خوزستان ادامه داد: در راستای این طرح در بحث مسکن شهری 30 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به خانواده‌های دارای دو فرزند معلول و بیشتر پرداخت می‌شود که از این رقم 10 میلیون تومان توسط بهزیستی ، ‌15 میلیون تومان توسط بنیاد مستضعفان و 5 میلیون تومان توسط خیریه مسکن‌ساز پرداخت می‌شود.

کریمیان افزود: همچنین در بحث مسکن روستایی برای این خانوارها 18 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض توسط بهزیستی، ‌بنیاد مستضعفان و خیریه مسکن‌ساز پرداخت می‌شود. برای سایر خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی برای بحث مسکن تا سقف 10 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا، همچنین در این نشست محمدرضا عباسی، معاون اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خوزستان، در پاسخ به انتقادات نسبت به فرآیند فرزندخواندگی اظهار کرد:‌ در خصوص فرزندخواندگی، آینده کودک برای ما بسیار حائز اهمیت است. این‌که این کودک به چه کسی سپرده می‌شود و آینده کودک، در دستورالعمل‌های این بخش لحاظ شده است.

وی ادامه داد: در دشواری فرآیند فرزندخواندگی، ‌این دستورالعمل‌ها از یک سو و از سوی دیگر بیشتر بودن تقاضا برای فرزندخواندگی نسبت به عرضه، مزید بر علت شده است. در مرکز شیرخوارگاه بهزیستی خوزستان حدود 20 کودک وجود دارد که البته برخی از این کودکان را نیز به علت احکام قضایی نمی‌توان به خانواده ها واگذار کرد اما برای همین تعداد کودکان بیش از 300 مورد تقاضای فرزندخواندگی دریافت کرده‌ایم. بنابراین به راحتی و به سرعت نمی‌توان به افرادی که درخواست فرزندخواندگی دارند، کودک واگذار کرد.

به گزارش ایسنا، غلامعلی جعفری، معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی خوزستان، نیز در این نشست اظهار کرد: در بحث کاشت حلزون در حدود چهار سال گذشته با پیگیری‌های بسیار خوبی که انجام شد، خوزستان جزو پنج استانی شد که کاشت حلزون برای خود و استان‌های همجوار انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: به طور میانگین سالیانه سهمیه پروتز برای 100 نفر در بحث کاشت حلزون توسط کمیته ارزی وزارت بهداشت در اختیار مرکز کاشت حلزون ما قرار می‌گیرد. هزینه کاشت حلزون در طرح غربالگری ناشنوایی شش میلیون تومان است که برای کلیه خانواده ها چه خانواده‌هایی که از توانایی برخوردارند و چه خانواده‌هایی که فاقد توان مالی برای پرداخت این مبلغ هستند، سه میلیون تومان از کل هزینه کاشت حلزون توسط بهزیستی پرداخت می‌شود.

معاون توانبخشی اداره‌کل بهزیستی خوزستان ادامه داد: ‌برای خانواده‌هایی که توانایی پرداخت همین سهمیه سه میلیون تومانی را ندارند، یک موسسه خیریه تعیین شده که با همکاری مرکز کاشت حلزون سهم خانواده‌ها از هزینه کاشت حلزون را پرداخت می‌کند.

جعفری عنوان کرد: ‌در خوزستان به ابتکار اداره‌کل بهزیستی برای کودکی که کاشت حلزون انجام می‌دهد، از شش ماه قبل از عمل تا حدود یک سال و نیم پس از عمل کاشت حلزون دوره‌های تربیت شنیداری، گفتاردرمانی، ‌آماده‌سازی و خدمات توانبخشی به صورت فشرده ارایه می‌شود. در سایر استان‌ها این خدمات توسط تیم‌های تخصصی آزاد ارایه می‌شود.

وی ادامه داد: ‌اما در خوزستان بابت این خدمات، بهزیستی برای هر فردی که کاشت حلزون انجام داده، ماهیانه 360 هزار تومان یارانه به مرکز توانبخشی تبسم پرداخت می‌کند تا این مرکز این خدمات را به طور رایگان به متقاضیان ارایه دهد. همچنین سمعک ویژه قبل از کاشت به صورت رایگان توسط بهزیستی ارایه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۲۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می‌گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود. از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد.

وی افزود: هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. در سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تأیید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین‌المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و معاهده طرح کنترل جمعیت در سطح بین‌الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشور ما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی، کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلاً پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت: اما اینها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث اول تنگ دستی به عنوان مانع افزایش فرزند بود و بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزندآوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزندآوری در مقابل هم قرار گیرند و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

محزون تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همین‌طور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر، در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

کد خبر 6096442