Web Analytics Made Easy - Statcounter

منازعات سیاسی آلمان و ترکیه به مناسبات درون آتلانتیکی آنها کشیده شده و دیگر اعضای ناتو را نیز درگیر خود کرده است و این مسئله ای نیست که استولتنبرگ بتواند آن را به راحتی حل و فصل کند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- حنیف غفاری: دبیرکل ناتو روزهای دشواری را سپری می کند و ینس استولتنبرگ طی روزهای اخیر شاهد تشدید منازعه دو عضو ناتو یعنی ترکیه و آلمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت بهتر، منازعات سیاسی دو کشور آلمان و ترکیه به مناسبات درون آتلانتیکی آنها کشیده شده و دیگر اعضای ناتو را نیز درگیر خود کرده است. در چنین شرایطی استولتنبرگ از دو طرف خواسته است تا به منازعه بر سر پایگاه های هوایی ترکیه پایان دهند.

مروری بر صورت مسئله ظاهری اختلاف بین برلین و آنکارا در نوع خود قابل تامل است. کشور آلمان با درخواست استرداد پناهجویان ترکیه ای که متهم به دست داشتن در کودتای نافرجام سال گذشته میلادی هستند، مخالفت کرده است. در مقابل، مقامات ترکیه ای نیز درخواست نمایندگان پارلمان آلمان برای بازدید از پایگاه های هوایی در ترکیه (که سربازان آلمانی در آن فعالیت می کنند) را رد کرده است.

همچنین دولت آلمان خواستار آزادی یک روزنامه نگار ترک تبار آلمانی در ترکیه است که با مخالفت مقامات آنکارا مواجه شده است. همان گونه که مشاهده می شود منازعه برلین و آنکارا منازعه ای کاملا واقعی است. این منازعه صرفا ریشه در زمان حال ندارد.

مخالفت مقامات آلمانی با سخنرانی و میتینگهای انتخاباتی سران حزب عدالت و توسعه برای جذب آرای ترک تبارهای مقیم آلمان (در جریان همه پرسی اخیر) از یک سو و تنشهایی که بین برلین و آنکارا پس از وقوع کودتای نافرجام سال گذشته رخ داده است منجر به وخامت اوضاع گردیده و به نظر می رسد این روند تا ماه های آتی نیز ادامه داشته باشد.

بسیاری از تحلیلگران مسائل ترکیه و اروپا معتقدند که روابط آنکارا و اروپای واحد تحت تاثیر اختلافات موجود روز به روز بدتر می شود و حتی توافق ترکیه و اروپا بر سر حل و فصل بحران پناهجویان نیز نتوانسته است منجر به بهبود اوضاع شود. بدیهی است که دامنه منازعات سیاسی ترکیه و آلمان، به مراتب نسبت به آنچه تصور می شود گسترده تر بوده و به مناسبات درونی ناتو نیز کشیده می شود.

در چنین شرایطی استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و دیگر مقامات این مجموعه نمی توانند با ساده سازی این بحران مانع از تداوم آن شوند. حل و فصل بحران موجود بین ترکیه و آلمان، مستلزم عقب نشینی یکی از طرفین از مواضع خود است، اما فعلا اراده ای در این خصوص از سوی مقامات ترکیه ای و آلمانی وجود ندارد. حتی مقامات آنکارا معتقدند که رخدادهایی مانند رای اخیر پارلمان اروپا به توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا تحت تاثیر لابی های مقامات تاثیرگذار در اروپای واحد (از جمله مقامات آلمانی) صورت گرفته است.

در نهایت اینکه هر اندازه زمان می گذرد، بر شدت و دامنه تقابل آنکارا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان افزوده می شود. مقامات حزب عدالت و توسعه بارها از مقامات آلمانی خواسته اند تا در قبال عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا مواضع شفافی اتخاذ کنند، اما مقامات آلمانی در این خصوص همواره رویکرد متناقض و دوگانه ای داشته اند.

آنها از یک سو بانی انعقاد توافق آنکارا و اروپا بر سر بحران پناهجویان بوده و از سوی دیگر، تمایلی نسبت به عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا ندارند. در هر حال، منازعه اخیر بین آلمان و ترکیه مسئله ای نیست که استولتنبرگ بتواند آن را به راحتی حل و فصل کند. حل و فصل این مسئله نیازمند طی شدن مراحل سخت و پیچیده ای است که شاید اساسا تحقق آنها امکانپذیر نباشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۳۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد

مریکا به دلیل افزایش تهدید تروریسم در آلمان توصیه‌های سفر به این کشور را تشدید کرده و به شهروندان خود توصیه کرد که در این زمینه با احتیاط بیشتری عمل کنند.

نیویورک پست گزارش داد که مقامات ایالات متحده از اول ماه مه به شهروندان خود توصیه کرده‌اند که "احتیاط بیشتری در این زمینه داشته باشند".

بر این اساس وزارت امور خارجه آمریکا در وب سایت خود هشدار داده است که "گروه های تروریستی به برنامه ریزی حملات در آلمان ادامه می دهند."

به گزارش تسنیم، دراین بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: آلمان در سطح ۲ از ۴ طبقه بندی شد. تروریست ها می توانند "مرکزهای گردشگری و مراکز حمل و نقل" را هدف قرار دهند. آن‌ها می‌توانند با اخطار کم یا بدون هشدار حمله کنند. آنها همچنین بازارها/ مراکز خرید و مؤسسات دولتی محلی را هدف قرار می دهند. تروریست ها هتل ها، باشگاه‌های شبانه و رستوران ها را هدف قرار می دهند. آنها همچنین عبادتگاه ها، پارک ها و رویدادهای مهم ورزشی و فرهنگی را هدف قرار می دهند. این گروه ها مدارس، فرودگاه ها و سایر تأسیسات عمومی را هدف قرار می دهند، با وجود تهدید تروریسم، در حال حاضر هیچ هشداری برای سفر به آلمان وجود ندارد.

به این ترتیب آلمان تنها کشور اروپایی خواهد بود که در سال ۲۰۲۴ این سطح احتیاط برای آن ارتقاء یافت. کانادا هم در پایان مارس ۲۰۲۴ دستورالعمل های ایمنی جدیدی را برای آلمان صادر کرد و به مسافران توصیه کرد در "درجه بالایی احتیاط کنند".

چند هفته پیش، آندریا لیندهولز،معاون فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان در سخنانی تاکید کرد که خطر حملات به توصیف وی اسلام گرایان افراطی «در این کشور واقعی» و از زمان تشدید مناقشات خاورمیانه بیش از هر زمانی افزیش پیدا کرده است.

دولت فدرال آلمان تهدید تروریستی را در این کشور به عنوان "حاد" طبقه بندی می کند. نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان هم در سخنانی گفت که داعش و برخی از گروه‌های منشعب آن در حال حاضر بزرگترین تهدید ترور از طرف اسلام گرایان افراطی در آلمان هستند.

فایزر همچنین در مورد امنیت در مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در آلمان (از ۱۴ ژوئن) گفت: پلیس فدرال ما از مرزها، فرودگاه ها و ترافیک راه آهن آلمان محافظت خواهد کرد. ما بسیار هوشیار و آماده هستیم.

به این ترتیب در آستانه مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا مقام‌های امنیتی آلمان درباره افزایش خطر ترور هشدار داده و درخواست‌ها برای تقویت اقدامات ضد تروریستی در این کشور بالا گرفته است.

چندی پیش هم رئیس اتحادیه پلیس فدرال آلمان تامین امنیت مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در تابستان جاری را چالش بزرگی برای نیروهای خود دانسته و از کمبود پرسنل به ویژه در تامین امنیت‌های مرزی خبر داد.

به این ترتیب نهادهای امنیتی آلمان در ماه‌های آینده با چالش‌های بزرگی مواجه خواهند شد. از آنجا که مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا هدف احتمالی حملات از اواسط ژوئن در نظر گرفته می‌شود، مقامات در حال برنامه ریزی برای مقابله با تروریسم هستند.

مسابقات قهرمانی اروپا بین ۱۴ ژوئن تا ۱۴ جولای در استادیوم های ده شهر بزرگ آلمان از جمله برلین برگزار می شود. آندریاس روسکوف، رئیس اتحادیه پلیس فدرال آلمان (GdP) در این باره گفته است: پلیس فدرال برای مسابقات قهرمانی اروپا ممنوعیت مرخصی را برای نیروها در دستور کار قرار خواهد داد.

نانسی فایزر،وزیر کشور فدرال آلمان پیش از این هم گفته بود که امنیت مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان "اولویت اصلی" است.-

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برخورد پلیس آلمان با تجمع حامیان فلسطین
  • فینال تمام آلمانی در چمپیونزلیگ رؤیایی خواهد بود
  • پلیس آلمان اردوگاه حامی فلسطین در دانشگاه برلین را جمع‌آوری کرد
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • تظاهرات حامیان فلسطین در برلین
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم