Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرزو بنی هاشمی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در طرح مشارکتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بسیج سازندگی برای حفاظت از عرصه های طبیعی در قالب تغییر الگوی مصرف سوخت از فسیلی به انرژی های نو، 3 روستا در شهرستانهای اردل، لردگان و کوهرنگ برای نصب آبگرمکن های خورشیدی انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: با اجرایی شدن این طرح 152 خانوار از این خدمات بهره مند و از میلیاردها ریال خسارت به منابع طبیعی جلوگیری می شود.
بنی هاشمی با بیان این که 133روستای چهارمحال و بختیاری فاقد خدمات گازرسانی است، تصریح کرد: روستاهای انتخاب شده در این طرح از نظر میزان محرومیت و آسیب زنندگی به جنگلها در ردیف بحرانی ترین روستاهای جنگل نشین استان قرار دارد.
وی علاوه بر تامین آبگرمکن، ارائه کپسولهای گاز و راه اندازی نمایندگی برای توزیع این کپسولها، تامین تنور خانگی و تانکرهای نفت را از دیگر خدماتی دانست که در این طرح به جنگل نشینان ارائه می شود.
وی اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این طرح را چهار میلیارد و 620 میلیون ریال عنوان کرد.
بنی هاشمی زمان اجرای برنامه مشارکتی منابع طبیعی و بسیج سازندگی استان در راستای محرومیت زدایی از روستاهای جنگل نشین را بسته به تامین اعتبارات لازم از سوی بسیج سازندگی دانست.
وی ادامه داد: طرح جایگزینی انرژی های نو با سوخت های فسیلی روستاهای جنگل نشین از سال 93 در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری قرار گرفته است.
رئیس بخش حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: در راستای اجرای این طرح در سال های 93 و 94 بیش از 400 خانوار در قالب 6 روستای منطقه پشتکوه میلاس لردگان زیرپوشش قرار گرفت.
وی در ادامه میانگین مصرف سوخت فسیلی روستاهای جنگلی استان در سال را بین 1.6 تا 7.5 تن و در برخی طرحهای تحقیقاتی تا 9 تن در هر خانوار عنوان کرد و ادامه داد: در این طرح با توزیع آبگرمکن های خورشیدی، میزان مصرف سوخت سالانه این خانوارها تا 88 درصد کاهش یافت.
بنی هاشمی افزود: از مجموع روستاهای فاقد گازکشی در چهارمحال و بختیاری 113 روستا جنگلی و 20 روستا مرتعی است که سالانه با سوختن بیش از 6 میلیون و 600 هزار کیلوگرم چوب جنگلی حدود 170میلیارد ریال خسارت مالی متوجه منابع طبیعی استان می کند.
براساس سرشماری ها، 766 روستای دارای سکنه در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که با حدود 400 هزار نفر ساکن، نیمی از جمعیت استان را در دل خود جای داده است.
یک میلیون و 93 هزار هکتار از مساحت چهارمحال وبختیاری را مرتع و 307 هزار هکتار را جنگلها شامل می شود، بگونه ای که عرصه های منابع طبیعی 6.86 درصد از مساحت این استان را به خود اختصاص داده است.
خبرنگار:شکوفه سلیمانی**انتشار:جهانبخش صفری
8125/6021

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۳۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • پیش بینی بارش‌ها بهاری از امروز در چهارمحال و بختیاری
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • انتخاب ۲ معلم چهارمحال و بختیاری به عنوان معلمان نمونه کشور
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری