Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج، وزش بادهای 120 روزه که مدتی است در سیستان شدت گرفته، از صبح امروز با سرعتی معادل 90 کیلومتر در ساعت این منطقه را فرا گرفته و تعداد زیادی از مردم را به دلیل مشکلات چشمی و تنفسی راهی بیمارستان کرده است.

بادهای 120 روزه این روزها به معضل جدی مردم سیستان تبدیل شده، مشکلی که گرچه در حدود 18 سال اخیر در ایام تابستان در این منطقه وجود داشته، اما سال به سال به دلیل افزایش عمق خشکسالی در منطقه، آثار زیان‌بارتری برای مردم منطقه به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طوفان و گرد و خاک که در هفته‌های اخیر با نوسان در سیستان وجود داشته، از ابتدای هفته جاری بار دیگر در این منطقه قوت گرفته و امروز وزش طوفان در 5 شهرستان سیستان به اوج خود رسیده است.

طوفان پرواز تهران- زابل را را باطل کرد

در پی وزش طوفان شدید در منطقه سیستان روابط عمومی فرودگاه زابل اعلام کرد: پرواز ماهان به شماره 1085 از ‌تهران به علت وزش باد شدید و کاهش دید افقی به 1200 متر، موفق به فرود در فرودگاه زابل نشد و به سمت زاهدان تغییر مسیر داد.

ساعتی بعد سرگزی، رئیس فرودگاه زابل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: پرواز ماهان 1085 از تهران که به علت وزش باد شدید و کاهش دید افقی به سمت زاهدان تغییر مسیر داده بود، به دلیل تداوم شدت طوفان و کاهش دید افقی 700 متر باطل اعلام شد.

حمیدرضا پارسا، مدیر روابط عمومی فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: بر اثر وزش باد شدید و کاهش دید افقی در مقصد، پرواز شماره 1085 هواپیمایی ماهان از تهران به زابل صبح امروز به دلیل وزش باد شدید و کاهش دید افقی در مقصد، موفق به فرود نشد و به سمت زاهدان تغییر مسیر داد.

وی با بیان اینکه سرعت وزش باد در زابل به 90 کیلومتر بر ساعت می‌رسد، تصریح کرد: از 40 مسافر این پرواز، 38 نفر در زاهدان پیاده شدند و 2 نفر با پرواز به تهران بازگشتند. این دومین پروازیست که در یک ماهه اخیر به دلیل وزش باد شدید و گرد و خاک در زابل تغییر مسیر می‌دهد.

شمار مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی سیستان از مرز 5000 نفر گذشت

غلامعلی رفعت، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی زابل نیز در رابطه با شرایط بحرانی که طوفان در منطقه سیستان ایجاد کرده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: درپی طوفان‌های اخیر آمار مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی و اورژانس‌های منطقه سیستان از مرز 5 هزار نفر گذشته و این روند همچنان ادامه دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه به‌دلیل افزایش "ریزگردها" در منطقه سیستان، مردم با مشکلات تنفسی و چشمی مواجه شده‌اند و این شرایط جوی نامساعد زندگی مردم منطقه را بسیار دشوار کرده است.

سرعت طوفان به 85 کیلومتر بر ساعت رسید

علی ملاشاهی، کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: وزش طوفان در منطقه سیستان بار دیگر از اوایل صبح امروز شدت گرفته به نحوی که در ساعت 06:30 صبح امروز نسبت به روز گذشته سرعت باد در شمال استان بیشتر شده و در اکثر نقاط گرد و خاک ایجاد شده و ایستگاه هواشناسی فرودگاهی زابل در این ساعت سرعت باد را 81 کیلومتر بر ساعت و دید افقی را 1500 متربه ثبت رسانده است.

وی با اشاره به اینکه احتمالاً سرعت طوفان در سیستان به حدود 90 کیلومتر بر ساعت می‌رسد، ادامه داد: همچنین در ساعت 11:30 امروز تشدید باد و گرد و خاک در شهرستان‌های زابل، زهک، هیرمند، هامون، نیمروز رخ داده و ایستگاه هواشناسی فرودگاهی زابل سرعت باد را 85 کیلومتر بر ساعت و دید افقی را 1500 متر همراه با پدیده باد شدید و گرد و خاک به ثبت رسانده است.

به گزارش تسنیم،ملاشاهی خاطرنشان کرد: زمانی که سرعت باد بیش از 15 متر بر ثانیه یا 54 کیلومتر بر ساعت باشد که باعث کاهش دید افقی به کمتر از 1000 متر شود، در اصطلاحات هواشناسی به این شرایط طوفان و گرد و خاک گفته می‌شود.

مردم از تردد بی‌مورد در فضای باز اجتناب کنند

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: پیش‌بینی کلی وضع هوای سیستان و بلوچستان براساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری نشان می‌دهد تا پایان هفته در شمال استان باد شدید و گرد و خاک تداوم دارد که تا فردا سرعت باد بیشتر بوده و در پی این شرایط جوی طوفان، گرد و خاک، حرکت شن‌های روان، کاهش دید افقی و اختلال در تردد در این منطقه رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: در این مدت در نواحی مرکزی و جنوبی استان افزایش غبار و باد و گرد و خاک با شدت کمتر خواهیم داشت و با توجه به افزایش غلظت ذرات معلق در هوا توصیه می‌شود مردم و به‌ویژه افراد آسیب‌پذیر از ترددهای غیرضروری در فضای خارج از منزل خودداری کنند.

ملاشاهی گفت: برای بخش باغبانی منطقه سیستان نیز توصیه می‌شود شستشو و آب‌پاشی درختان و باغچه‌های خانگی بعد از هر طوفان و گرد و خاک صورت گیرد و جهت مبارزه با مگس و سایر آفات نسبت به جمع‌آوری و انهدام میوه‌های آلوده منطقه اقدام شود.

کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: همچنین کشاورزان منطقه نسبت به سم‌پاشی و محلول پاشی در ساعات بی‌بادی اقدام کنند و زنبورداران منطقه سیستان نسبت به محافظت از کندوها در برابر وزش باد توجه ویژه داشته باشند.

تعطیلی کارمندان بیمار منطقه سیستان

در پی این شرایط جوی و با توجه به پیش‌بینی‌هایی که از سوی اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان مبنی بر شدت گرفتن طوفان در سیستان صورت گرفته بود، غلامرضا اربابی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان شب گذشته اعلام کرد: با توجه به ‌ورزش طوفان شدید با سرعت بین 80 تا 90 کیلومتر بر ساعت و غلظت آلودگی هوا در 2 روز آینده در منطقه سیستان شامل شهرستان‌های زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون که اوج آن برای دوشنبه هفته جاری پیش‌بینی شده، آن دسته از کارکنان ادارات که دارای بیماری‌های "تنفسی، ریوی، قلبی و چشمی" هستند می‌توانند با هماهنگی و تشخیص مدیر دستگاه مربوطه در منزل بمانند اما باقی کارکنان باید در محل خدمت خود حضور داشته باشند.

به گزارش تسنیم؛ البته با انتشار این خبر سئوالات و ابهامات زیادی برای مخاطبان ایجاد شده به طور مثال اینکه احتمالاً مدیرکل مدیریت بحران استان تصور کرده‌اند طوفان تنها مخصوص کارمندان است و به مردم عادی کاری ندارد از این رو این مطلب را مخصوص کارمندان مطرح کرده‌ند؛ یا احتمالاً خواسته‌اند تا کارمندان سالم نیز همچون دیگر کارمندان دچار مشکلات تنفسی، ریوی و چشمی شوند و به قولی یکسان‌سازی شوند و مشکل چند دستگی در ادارات کاملاً حل شود.

سوال اینجاست که آیا مدیران ادارات زابل پزشکانی متخصص هستند که مشکلات ریوی، چشمی و قلبی همکاران را تشخیص دهند و برای درمانش نسخه تعطیلی بپیچند؟ احتمالاً مدیرکل مدیریت بحران استان تصور کرده‌اند که با تعطیلی رسمی کل ادارات، شرایط بحرانی شمال استان واقعاً بحرانی تلقی می‌شود و از این رو برای بحرانی قلمداد نشدن وضعیت هوا و طرح نشدن مطالبات مردمی و کارمندان، تصمیم گرفتند ادارات را غیرمستقیم تعطیل کنند.


منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۴۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود

به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه اسفندیاری ظهر سه شنبه به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العاج در جمع خبرنگاران از وجود ۱۷ هزار بیمار صعب العلاج در استان گلستان خبر داد و اظهار کرد: طبق آمارهای اعلام شده سالانه ۳ هزار نفر به تعداد این بیماران در استان اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و سرطانی در ذیل بیماران خاص هستند، افزود: در حال حاضر ۲۲۶ بیمار هموفیلی، ۴۱۴ بیمار تالاسمی، و هزار و ۱۶۰ نفر بیمار دیالیزی در استان وجود دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه این بیماران برای درمان از خدمات دولتی بهره مند می‌شوند، گفت: بسته خدمتی که در بیمه سلامت تعریف شده است در اختیار این بیماران قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: این بسته سلامت خدماتی چون تخفیفات دارویی، ام آر آی، سی تی اسکن و سونوگرافی شامل می‌شود.

اسفندیاری با اشاره به اینکه این بیماران می‌توانند از تسهیلات درمانی ۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد بهره مند شوند، اظهار کرد: این بیماران اقساط خود را با بازپرداخت پنج ساله می‌توانند انجام دهند که امسال هم در صورت ابلاغ بودجه به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته توانستیم به سه هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص تسهیلات پرداخت کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: اکنون تمامی تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی برای این بیماران در مراکز درمانی گرگان وجود دارد.

کد خبر 6099351

دیگر خبرها

  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • کاهش ۸ درصدی مراجعین نزاع در استان اردبیل
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • ارزیابی نامحسوس وضعیت حجاب در ادارات و مراکز آموزشی کردستان
  • کاهش ۸ درصدی مراجعان درگیری به پزشکی قانونی اردبیل
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • مراجعه ۱۳ هزار اردبیلی با ادعای نزاع به مراکز پزشکی قانونی