Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد شفیعی روزدوشنبه در نخستین نشست خبری خود پس از انتصاب در 21 آذر ماه 1395 به این سمت با بیان عملکرد سال 95 و تشریح برنامه سال جاری با اشاره به پراکندگی جمعیت و وسعت زیاد شهرستان، افزود: این امر خدمت رسانی به مردم خوسف را بسیار سخت کرده است.
وی اظهار کرد: این شهرستان در سال 91 به مساحت 16 هزار و 29 کیلومتر ایجاد شد و به عنوان سومین شهرستان وسیع خراسان جنوبی از آن زمان تاکنون اقدام های بسیار خوبی خصوصا در دولت تدبیر و امید در آن انجام شد، اما هنوز هم کمبودها و کاستی های زیادی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی خوسف افزود: این شهرستان با این سبقه فرهنگی؛ تاریخی و مذهبی محل تولد بسیاری از بزرگان همچون ابن حسام خوسفی شاعر ، علمایی چون خاندان عبادی و غلامحسین شکوهی پدر جغرافیاست.
وی با بیان ظرفیت های منطقه همچون وجود معادن غنی و محصول راهبردی کشاورزی از جمله عناب، زعفران ، گل نرگس و... یادآور شد: برای شناسایی و بهره برداری از این ظرفیت ها اقدام خوبی انجام شد که برگزاری جشنواره تشکیل شهرستان، استان و تصویب تشکیل دبیرخانه دایمی گل نرگس و جذب سرمایه گذاری های خارجی و داخلی نمونه هایی از این اقدامات است.
وی با گرامی داشت هفته بهزیستی ادامه داد : به علت بافت فرهنگی ؛ مذهبی منطقه، اقدام بسیار ارزشمند اداره بهزیستی خوسف، میزان آسیب های اجتماعی نسبت به میانگین خراسان جنوبی در سطح پایین تری قرار دارد.

** 800 میلیارد ریال برای تکمیل 63 پروژه نیمه تمام نیاز است
وی تعداد پروژه های نیمه تمام شهرستان را 63 مورد عنوان کرد و افزود: برای تکمیل، تجهیز و بهره برداری از این پروژه ها حدود 800 میلیارد ریال اعتبار لازم است .
شفیعی گفت: با توجه به ادامه 19 سال خشکسالی در شرق کشور از جمله خراسان جنوبی، آبدهی بسیاری از قنات ها، چشمه ها، چاه ها کم یا از بین رفته است و امسال از محل بودجه تملک دارایی سرمایه ای بودجه خوبی برای لایروبی قنات در نظر گرفته شد و دولت نیز اعتباری برای این موضوع اختصاص داد.

** ایجاد کشتارگاه از نیازهای خوسف است
فرماندار خوسف با اشاره به ظرفیت های دامداری اظهار کرد: ایجاد کشتارگاه یک نیاز فوری و مهمی برای شهرستان است، در صورت راه اندازی آن بسیاری مشکل دامداران منطقه رفع خواهد شد.
شفیعی با اشاره به شروع به کار چندی قبل موسسه خیریه سراسری امام علی (ع) در شهر خوسف و 20 روستای تابعه و سایر موسسه های خیریه، یادآور شد: سعی شد با همکاری این نهادها برای توان افزایی و اشتغالزایی در بحث صنایع دستی با نگاه به بازار اقدامات موثری انجام شود.
وی با اشاره به ظرفیت های گردشگری تاریخی ؛ طبیعی و کشاورزی ادامه داد: این شهرستان نزدیک ترین منطقه بیابانی به بیرجند مرکز استان است و اعتبار خوبی برای « دق اکبرآباد» برای توسعه گردشگری در نظر گرفته شد و کارهای مقدماتی همچون خرید تجهیزات برای این منطقه بیابانی انجام شده است.
به گفته فرماندار خوسف یک میلیارد ریال اعتبار نیز برای راه اندازی خانه بوم گردی در روستای تاریخی خور شهرستان جدب شد و با یک شرکت تخصصی گردشگری برای توسعه فعالیت ها در این روستا در مرحله عقد قرارداد است.
شفیعی ادامه داد : با توجه به راه اندازی ایستگاه فرستنده صدا و سیما در خور؛ تقویت بسیاری از فرستنده ها و پیگیری راه اندازی ایستگاه فرستنده دیجیتال در روستای « آرک » با همکاری دهیاری، هنوز هم وضعیت پوشش دهی صدا و سیما در شهرستان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد .
وی در ادامه با اشاره به مشکل بافت منطقه در جذب فاضلاب اظهار کرد: بحث فاضلاب شهر خوسف در مرحله مکان یابی است و پس از جمع بندی نظر کارشناسان که تبعات زیست محیطی کمتری برای شهر و روستاهای اطراف داشته باشد؛ اعتبار لازم جذب خواهد شد.
شفیعی اظهار کرد: همه روستاهای بالای 10خانوار شهرستان از نعمت برق برخوردار هستند و مشکلاتی هم در شهرک های جدید بعضی از روستاها و روستاهای اقماری وجود دارد که در پی رفع آن هستیم.
وی یادآور شد: بر اساس تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و صندوق کارآفرینی امید کشور، روستای خور به عنوان منطقه بدون بیکار در شهرستان انتخاب شد تا از تسهیلات چهار درصد استفاده کنند.
شهر خوسف در 36کیلومتری جنوب غرب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
9866*2047*خبرنگار- سید ابوالفضل موسوی نژاد* انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری*

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۵۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان از کشف نقوش صخره‌ای جدید در ارتفاع یک هزار و ۳۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد در این منطقه تاریخی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، مصیب نریمانی ظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع با خبرنگاران با اشاره به اینکه منطقه کشف شده فوق، محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بُز و گوسفند است، اظهار کرد: نقوش صخره‌ای مزبور از نوع «قوشاداش» بر روی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد شده است که روی تراس شیب دار و مُشرف به راه قدیمی موسوم به ائل‌یولو قرار دارد.

وی افزود: نقوش صخره‌ای نویافته در ارتفاعات ورزقان به عنوان هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام و مربوط به جنوب قفقاز است که از اهمیت بسیار بالا و ویژه‌ای برای انجام مطالعات باستان‌شناسی و رویکردی مهم برای درک صحیح جامعه شناختی و انسان شناختی منطقه شمال غرب ایران به شمار می‌رود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به روش کوبشی ایجاد شده‌اند و بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به «بز کوهی» بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است.

نریمانی با بیان اینکه نقوش فوق نشانگر ماهیت کوچ رو و شکارگر بودن طراحان این آثار است، تاکید کرد: دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان بر اساس مطالعات مقایسه‌ای گاه نگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند، بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان با تاکید بر اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند و این آثار ناب و دست نخورده درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامداری و شکار است.

نریمانی تاکید کرد: برخی پژوهشگران داخلی دوره زمانی ایجاد این نقوش به خصوص نقش بُز را به دوران پیش از تاریخ ارتباط می‌دهند.

وی با بیان اینکه شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است، افزود: پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان ادامه داد: اهمیت سنگ‌نگاره‌های کشف شده جدید در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

کد خبر 748778

دیگر خبرها

  • تامین زمین برای ساخت هشت هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های سراوان و گلشن
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • سیاسی‌بازی در شوراها مانع خدمت‌رسانی می‌شود
  • وضعیت اطلاع‌رسانی در کاشان مطلوب نیست
  • شورا‌ها نتیجه انقلاب‌اسلامی برای خدمت به مردم هستند
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • پایگاه اورژانس ۱۱۵ بانوان در کردستان
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • آمادگی سه شهرستان خراسان جنوبی برای دور دوم انتخابات مجلس