Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@13:06:37 GMT

هدر روی مایه حیات در کوچه‌ها و خیابان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۶۸۶۶۸

هدر روی مایه حیات در کوچه‌ها و خیابان‌ها

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارها میانگین سرانه مصرف آب آشامیدنی در ایران شامل تجاری، صنعتی، خانگی، فضای سبز و سایر بخش‌ها در حدود 204 لیتر در روز است.
این درحالی است ‌که این میزان در کشورهایی اروپایی مانند اسپانیا 200 لیتر در روز، پرتغال 194 لیتر در روز، یونان 175 لیتر در روز، سوئد 164 لیتر در روز، دانمارک 159 لیتر در روز، انگلستان 153لیتر در روز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشترکان خانگی، سومین گروهی است که نقش اثرگذاری در هدر رفت آب دارند؛ گر چه سهم این گروه در هدر دادن آب نسبت به بخش کشاورزی کمتر است، اما مساله اینجاست که آب خانگی متمایز از آب بخش کشاورزی است و کمبودِ آن می‌تواند بحران‌های اجتماعی زیادی را به دنبال داشته باشد.
قیمت تمام شده هر متر مکعب آب شرب، حدود 10 هزار ریال است اما این آبِ گران، با قیمتی حدود چهار هزار ریال به مشترکان خانگی عرضه می‌شود.
گرچه خدمت دولت برای رساندن ارزشمندترین کالای مورد نیاز جامعه ضروری است اما احساس مسئولیت مردم در استفاده از این نعمت خدادادی مساله ای است که شهروندان باید نسبت به آن حساس‌تر شوند.
این مقوله در فصل تابستان با وجود قرار گرفتن 300 شهر کشور در معرض تنش کم آبی اهمیت بسیار بیشتری دارد.

** نهادینه کردن فرهنگ مدیریت مصرف
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه آب گفت: باید زیرساخت‌های لازم برای بهره‌مندی مردم استان از آب شرب سالم فراهم شود.
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی اظهار داشت: باید مسئولان برای رفع مشکلات آبی تلاش جهادی داشته باشند.
وی کمبود آب را یکی از چالش‌های جدی در کشور و استان دانست و بیان کرد: برای جلوگیری از ورود به چالش‌های بیشتر، مدیریت تأمین و توزیع آب باید در اولویت قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه کهگیلویه وبویراحمد افزود: باید مسئولان قدرت چانه‌زنی‌های لازم را برای سرعت بخشیدن به اجرای طرح های عمرانی در حوزه‌های مختلف آب استان افزایش دهند.

**شکستگی شبکه توزیع آب
در حالی که روزانه در خیابان‌های مختلف شهر یاسوج از جمله محله شاهدها آب قطع می‌شود اما گزارش‌های مردمی از هدرروی آب در بلوارها و جاری شدن آن در خیابان‌ها خبر می‌دهد.
یکی از شهروندان یاسوجی در این زمینه گفت: ما روزانه چهار ساعت قطعی آب داریم اما همین آب در بلوارها و چمن‌های خیابان‌های اطراف به دلیل شکستگی و فرسودگی لوله‌ها یا عوامل دیگر هدر می‌رود.
محمد رضایی بیان کرد: گاهی وقت به اندازه‌ای این مساله مشهود است که برخی خیابان‌های اطراف از آب پر می‌شود.
وی عنوان کرد: بخشی از این هدرروی آب به دلیل خراب بودن شیرهای آب بلوارهاست که به نظر نمی‌رسد کسی به فکر آن باشد.

**بالا بودن مصرف سرانه آب در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصرف آب در بخش آشامیدنی و کشاورزی در این استان حدود 30 درصد بیش از متوسط کشوری است و همین امر نیز لزوم صرفه جویی و مصرف بهینه آب در استان را صدچندان می‌کند.
سید علی لدنی نژاد بیان کرد: براساس بررسی‌های انجام شده میزان مصرف آب از هر انشعاب غیرمجاز بین چهار تا هفت برابر انشعاب‌های مجاز است که تضییع بیت‌المال و مشترکان قانونمند را به دنبال دارد.
لدنی نژاد اظهار کرد: آبیاری باغ‌ها، مزارع و صیفی جات با استفاده از آب آشامیدنی ممنوع و خلاف شرع و قانون است و در کهگیلویه و بویراحمد نیز برخورد جدی با این موضوع می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد گفت که یکهزار و 316 مورد شکستگی شبکه توزیع آب در شهرهای این استان در سه ماهه امسال ترمیم شد.

** چهار شهر کهگیلویه و بویراحمد در معرض تنش آبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: چهار شهر یاسوج، مادوان، سوق، دیشموک دارای تنش آبی در این استان هستند که برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدتی به منظور رفع مشکلات آبی آنها لحاظ شده است.
لدنی نژاد بیان کرد که این شرکت برای برون رفت از تنش آبی برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدتی را برنامه ریزی کرده که بخشی از آنها هم اینک در حال اجراست.
لدنی نژاد اظهار داشت: سال گذشته 6 شهر کهگیلویه و بویراحمد شامل یاسوج، مادوان، سوق، دیشموک، چیتاب و لنده دارای تنش آبی بودند.
وی افزود که با مدیریت‌های لازم و تلاش‌های انجام شده 2 شهر چیتاب و لنده از وضعیت تنش آبی خارج شدند.

**جمع آوری انشعاب‌های غیرمجاز
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد گفت که پنج هزار و 520 فقره انشعاب غیرمجاز آب در سال 1395 در استان کشف و جمع آوری شد که این تعداد در 2 ماه نخست سال جاری 900 فقره بوده است.
معاون نظارت بر بهره برداری و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت که یک هزار انشعاب غیرمجاز آب در سال جاری در روستاهای این استان شناسایی و جمع آوری شده است.
155روستای کهگیلویه و بویراحمد در دولت یازدهم از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار شدند.
این تعداد روستا بیش از 11 هزار و 600 خانوار با 47 هزار و 87 نفر جمعیت را شامل می‌شود.
علی پدرام اظهار داشت که این افراد متخلف با تشکیل پرونده به دستگاه قضایی معرفی شدند.
وی بیان کرد: انشعاب‌های غیرمجاز روستایی از خط لوله اصلی سبب ایجاد خسارت به تأسیسات شرکت می‌شود.
پدرام اظهار کرد: کمبود آب و خشکسالی های اخیر شرایط ویژه‌ای حتی برای استان‌های پر آب کشور ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف آب باید از سوی مردم در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: شرایط خاص توپوگرافی، کوهستانی بودن و پراکندگی روستاها در استان کهگیلویه و بویراحمد کار آب‌رسانی و نگهداشت منابع آبی پایدار در این استان را با چالش جدی مواجه کرده است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای یکهزار و 676 روستای دارای سکنه است و حدود نیمی از جمعیت 713 هزار نفری استان در روستاها ساکن هستند.
به نظر می‌رسد که مشارکت مردم برای حذف یا کاهش مصارف غیرضروری مانند شستن خودروها، حیات منزل و حتی کوچه، اطلاع رسانی شهروندان به‌ویژه در زمان مشاهده انشعاب‌های غیرمجاز برای کشاورزی گام نخست برای مدیریت بهینه مصرف آب آشامیدنی است.
از سوی دیگر مسئولان نیز با اختصاص اعتبار برای نوسازی شبکه‌های فرسوده با توجه به شکستگی‌های پی در پی که عامل اصلی هدر رفت آب هستند نیز می‌توانند به کاهش کم آبی در کشورمان کمک کنند.
استان کهگیلویه و بویراحمد با حدود 713 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
گزارشگر: فرزانه شریفی** انتشاردهنده:حسینعلی راشکی
8143/6110/8005

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۸۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد

مدیرعامل شرکت گاز کشور طی حکمی حمید طالبی را به عنوان سرپرست شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، مجید چگنی طی حکمی حمید طالبی را به عنوان سرپرست شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد منصوب کرد.

پیش از این ریحان بهادر مدیریت شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده داشت وی در اسفند ۱۴۰۰ به این سمت منصوب شده بود.

استخدام‌های بدون ضابطه در دوران مدیریت ریحان بهادر در شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد یکی از مهم‌ترین حواشی این شرکت بود، موضوعی که همچنان معترضان به آن خواستار ورود سازمان بازرسی و شفاف سازی هستند.

کد خبر 749847

دیگر خبرها

  • قطعی برق در برخی مناطق شهرکرد
  • ۲ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کهگیلویه و بویراحمد
  • دهدشت رکورددار میزان بارش‌ها
  • خروجی سد کوثر افزایش داده شد/مهار سیلابها توسط سد
  • اعلام میزان بارش های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
  • انتصاب سرپرست شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد
  • مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد تغییر کرد
  • مدیرعامل شرکت گاز کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • جابه‌جایی بیش از یک میلیون تن کالا از کهگیلویه و بویراحمد