Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدایت‌الله خادمی با بیان اینکه اشکالات رهبرانقلاب در قرارداد نفتی توتال برطرف نشده است، گفت: سهم تصمیم گیری ایران و شرکت توتال، ۵۰ به ۵۰ است وا گر در روند اجرای کار، به اختلاف بخوریم، نمی توانیم حرف نهایی را بزنیم و در نتیجه، باید به هیئت داوری در خارج از کشور برویم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هدایت‌الله خادمی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس دهم در گفت و گو با تهران نیوز ، با اشاره به عقد قرارداد نفتی ایران با توتال فرانسه اظهار داشت: مسئولان وزارت نفت می‌گویند که قرارداد اخیر با توتال را براساس الگوی آی پی سی بسته اند و ما قبلا هم نسبت به الگوی آی پی سی، اشکالات زیادی دیده و اعلام کرده بودیم که بحمدالله در نهایت بیش از ۱۰۰ اشکال بزرگ از آی پی سی، برطرف شد اما در نهایت، رهبرانقلاب هم طی نگارش نامه ای، ۱۵ اشکال را گرفتند که متاسفانه در قرارداد با شرکت توتال، تعداد محدودی از ایرادات رهبری نسبت به این قرارداد، برطرف شده است و برخی اشکالات همچنان باقی مانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه یکی از ایرادهای شرکت توتال این است که با قطر شریک است، اظهار داشت: ما هم میدان های انرژی مشترکی با قطر داریم و هیچ فردی با رقیبش قرارداد نمی بندد و ایراد دومی که می توان گرفت این است که ایران ظرف ۸ سال گذشته با توتال تفاهم نامه های متعددی بسته است اما آنها از انجام آن خودداری کردند و واقعا مشخص نیست که در این قرارداد هم به بهترین نحو ممکن برای ایران کار کنند و اگر کار را معطل کنند، یقینا به ضرر ایران است چون کشوری همچون قطر می توان میزان نفت و گاز بیشتری از میادین مشترک بین دو کشور، استخراج کند.

خادمی با بیان اینکه شرم آور است که وی به عنوان نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، اطلاعات تکمیلی در خصوص قرارداد توتال ندارد، گفت: ما فقط اطلاعات آی پی سی را داریم و بیش از این، به ما چیزی نگفته اند و از ایرادات دیگر این قرارداد می توان گفت که اگر تحریم ها مجددا به کشور بازگردند، این شرکت می تواند از انجام فعالیتش خودداری کند که این هم برای این هزینه به بار خواهد آورد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: سهم تصمیم گیری ایران و شرکت توتال، ۵۰ به ۵۰ است و اگر در روند اجرای کار، به اختلاف بخوریم، نمی‌توانیم حرف نهایی را بزنیم و در نتیجه، باید به هیئت داوری در خارج از کشور برویم و این یعنی متوقف شدن پروژه و قطعا ما ضرر می‌کنیم و این نشان می‌دهد که ما دیگر حاکمیت لازم را نداریم و نیاز است که این اشکالات اساسی از این قرارداد برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه انحصاری رفتار کردن و بستن قرارداد با توتال که سابقه خوبی هم ندارد، امری شایسته نبود،تصریح کرد: بعد از برجام، می‌توانستیم قرارداد بهتری با شرکت‌های اروپایی ببندیم و نیاز نبود که حتما طرف قرارداد ما، شرکت توتال باشد و یقینا با برگزاری یک مناقصه می‌توانستیم این پروژه را با قیمت مناسب تری به شرکت‌‌های اروپایی دهیم و حق انتخاب داشتیم.

خادمی با انتقاد از پنهان کاری وزارت نفت در بستن قرارداد با شرکت توتال، افزود: شرکت توتال، تضمین کافی در خصوص اجرای این قرارداد نفتی را نداده است و این هم ضعف بزرگ دیگری است و باید در هر قراردادی، پیمانکار تضمین کافی را بدهد و یقینا اگر پروژه را معطل کنند، ما ضرر خواهیم کرد و این به نفع قطر است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۹۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان انرژی اتمی: ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم

آفتاب‌‌نیوز :

 اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت، گفت: بازرسی‌های آژانس مستمرا در چارچوب پادمان از سایت‌های هسته‌ای ایران در حال انجام است. ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم.

وی افزود: همواره در خصوص مسائل پادمانی با آژانس در حال گفتگو و تعامل هستیم. از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که امیدواریم به زودی حل شود.

اسلامی تاکید کرد: از نظر ما بیانیه اسفند ۱۴۰۱ همچنان پابرجاست. گروسی دیدار‌هایی در ایران دیدار‌هایی خواهد داشت و با بنده هم مذاکراتی انجام خواهد شد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مطمئنیم این گفتگو کمک می‌کند ابهامات بیشتر و بیشتر برطرف شودو بتوانیم در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط مان را با آژانس تقویت بکنیم.

اسلامی درباره همکاری با آژانس در خصوص بازرسان آژانس تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آن‌ها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایند‌های همکاری با آژانس این موصوع را مکرر اثبات کرده و آن‌ها هم به آن اذعان دارند.

وی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران نیز تصریح کرد: این‌ها موضعگیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای این است که برنامه ایران صلح آمیز نیست. گروسی گفته نشانه‌ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • آمادگی کانون سردفتران ایران برای همکاری با روسیه
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • شکایت کارکنان گوگل از اخراج غیرقانونی به‌دلیل اعتراض به همکاری با رژیم صهیونیستی
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • قرارداد همکاری اوپن‌ای‌آی با فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی
  • اقدامات فرهنگی باید باعث امیدآفرینی در جامعه شود
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده