Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@17:46:43 GMT

مردم اپراتورشان را انتخاب کنند

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۷۳۳۲۹

خبرگزاري آريا - حدود يک سال از اجراي طرح ترابردپذيري يا تغيير اپراتور بدون تغيير شماره موبايل در کشور مي‌گذرد و در مدت اجراي اين طرح تازه وارد به کشور کاربران زيادي موفق به تغيير اپراتور خود شده‌اند، اما در اين ميان نکته قابل توجه آمارهايي است که هر چند ماه يک بار از سوي اپراتورها مطرح مي‌شود و همه آنها سعي دارند به گونه‌اي خود را موفق‌تر از ديگري در اين عرصه معرفي کنند

با توجه به اين‌که اپراتورهاي تلفن همراه مدعي هستند آمارهاي خود را از سايت پايا منتشر مي‌کنند، اما همين آمارها در يک زمان مشخص با يکديگر تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادعاي همراه اول
براساس آخرين آمار منتشر شده از ترابردپذيري همراه اول در 30 خرداد 96، طي حدود يک سال گذشته بيش از 75 هزار و 456 مشترک جديد از ديگر اپراتورهاي رقيب به همراه اول جذب شده‌ و 18هزارو611 مشترک بيشتر از ايرانسل و 1901 اپراتور بيشتر از رايتل در اين فرآيند به اپراتور همراه اول پيوسته‌اند.
در اين گزارش در شاخص «ميزان درخواست از اپراتورها براي ترابرد»، تعداد درخواست خروج از ايرانسل به همراه اول 107984 مورد است. همراه اول موفقيت خود در شاخص «ميزان موفقيت در اجراي مناسب ترابردپذيري» را 64 درصد دانسته است. در شاخص «رضايت‌مندي از کل فرآيند ترابردپذيري» همراه اول با استناد به نظرسنجي که شرکت پيمانکار فني طرح ترابردپذيري انجام داده، اعلام کرده 62 درصد از مشتريان ترابردپذيري از همراه اول رضايت دارند.
همراه اول با اعلام تراز نهايي ترابرد 20523+ ادعا مي‌کند تنها اپراتوري است که با اختلاف بسيار زياد تراز مثبت دارد؛ ولي آمارهاي منتشرشده در رسانه‌ها با آمار اين شرکت تفاوت فاحش دارند. همراه اول، دلايل موفقيت خود را پوشش گسترده شبکه، راه‌اندازي سريع اينترنت نسل 4.5 و افزايش 2 درصدي سهم بازار در سال گذشته عنوان کرده است.
روايت ايرانسل
اين در حالي است که ايرانسل نيز در واکنش به اين آمار همراه اول بيانيه‌اي منتشر کرده که در آن آمده است: بر اساس آمار ارائه شده توسط مجري فني طرح ملي ترابردپذيري، تا ساعت 24 روز جمعه 26 خرداد 96 تعداد درخواست‌هاي ترابرد به ايرانسل 105 هزار و 974 نفر بوده است. براساس گزارش مجري فني طرح ترابردپذيري، درصد همکاري ايرانسل در اجراي صحيح طرح ملي ترابردپذيري براي تغيير اپراتور برابر با 86.8 درصد اعلام شده است.
ايرانسل معتقد است سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در راستاي دريافت نظرات مشترکاني که متقاضي ترابرد بوده‌اند، سامانه‌اي براي انجام نظرسنجي از مشترکان به نشاني bpms.cra.ir/nazar-mnp راه‌اندازي کرده و براين اساس ميزان رضايت مشترکان از عملکرد اپراتور ايرانسل در روند ترابردپذيري نشان داده شده است. طبق اين گزارش،70.77 درصد از شرکت‌کنندگان، عملکرد ايرانسل را متوسط و خوب ارزيابي کرده‌اند.
در نشست خبري که ايرانسل بعد از اين ماجرا و براي معرفي پيشنهادهاي جديد سيمکارت دائمي (آي‌سيم) برپا کرد، خبرنگاران جوياي علت اختلاف موجود در آمارهاي ايرانسل و همراه اول در يک زمان مشخص از ترابردپذيري شدند که باقر صمدي، مديرکل توسعه محصول ايرانسل اين‌گونه پاسخ داد: «ما يک مرجع آماري خاص به نام پرتال پايا داريم که همه به آن دسترسي دارند و آمار از آن استخراج مي‌شود و طبيعتا اگر آمار ديگري باشد شايد ما از آن بي‌اطلاع هستيم. به نظر من اقبال به يک سرويس از آنجا ناشي مي‌شود که تقاضا براي آن بالاست و تقاضا براي استفاده از سرويس‌ها و خدمات ايرانسل به مشترکان ديگر اپراتورها بالاست.»
گله رايتل از ترابردپذيري
رايتل هم در اين ميان سکوتي معنادار کرده و در ميان آمارهايي که از سوي همراه اول و ايرانسل منتشر مي‌شود سعي دارد با سکوت اين پيچ حساس رقابتي را پشت سر بگذارد. آخرين اظهارنظر از سوي رايتل درخصوص ترابردپذيري به دي 95 باز مي‌گردد که طي آن مديرعامل اپراتور سوم کشور گلايه زيادي از طرح ترابردپذيري داشت. سيدمجيد صدري در گفت‌وگويي که در «روزنامه گسترش اقتصاد» منتشر شد، گفت: «بسياري از مشترکان در فرآيند انجام کارهاي اداري طرح ترابردپذيري گرفتار شده و از اجراي آن پشيمان مي‌شوند. در هر حال تمام اين موارد را به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام کرده‌ايم و با پيگيري‌هاي اين سازمان اميدواريم اين اقدامات ضد رقابتي کاهش يابد.»
علت اين نارضايتي مديرعامل اپراتور سوم کشور از طرح ترابردپذيري واگذاري نيم درصد از کل مشترکان موبايل رايتل به همراه اول تا دي قلمداد شده است.
واعظي: آمار رسمي را رگولاتوري اعلام مي‌کند
اما همه اين اظهارنظرها و آمارها سردرگمي‌هايي را به همراه دارد که براي روشن‌تر شدن وضعيت اصلي ترابردپذيري در کشور، «کليک» سراغ وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات رفته تا واقعيت اصلي طرح تغيير اپراتور بدون تغيير شماره تلفن همراه را جويا شود. در همين رابطه محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفت‌وگو با کليک راجع به تفاوت‌هاي موجود در آمارهاي ارائه شده از سوي همراه اول و ايرانسل درخصوص ترابردپذيري و اين‌که هر دو اپراتور خودشان را در اين امر موفق مي‌دانند، مي‌گويد: «آماري که رگولاتوري درخصوص ترابردپذيري اپراتورها ارائه مي‌دهد درست است، زيرا هر کدام از آنها آمار خودشان را ارائه مي‌دهند.»
او معتقد است در برخي از ماه‌ها مردم از همراه اول بيشتر به ايرانسل ترابردپذيري دارند و در برخي از ماه‌هاي ديگر هم بيشتر از ايرانسل به همراه اول منتقل مي‌شوند و اين موضوع به مشکلاتي که در برخي از موارد براي اپراتورها ايجاد مي‌شود بستگي دارد، زيرا مردم مي‌بينند کسي نمي‌فهمد که آنها ترابردپذيري داشته‌اند و هزينه‌اي هم نبايد بدهند و شماره‌شان هم همان شماره است، پس راحت از اپراتوري به اپراتور ديگر نقل مکان مي‌کنند.
هدف از اجراي ترابردپذيري
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ارائه طرح‌هاي تبليغاتي و بسته‌هاي ويژه از سوي اپراتورها را هم در ميزان ترابردپذيري موثر مي‌داند و مي‌افزايد: «اتفاقا علاقه‌منديم مردم هرگاه خواستند براحتي از اپراتوري به اپراتور ديگر بروند و اپراتورشان را انتخاب کنند، نه اين‌که اپراتور به صرف اين‌که چند سال گذشته يک شماره به شما داده، شما را اسير اين شماره بکند.»
واعظي به هزينه زيادي که براي ايجاد ترابردپذيري در کشور صرف شده اشاره مي‌کند و مي‌گويد: «ما هزينه زيادي کرده‌ايم تا اين سيستم را به کشور بياوريم و فکر مي‌کنم بستگي دارد اپراتورها در چه ماهي آمار ارائه مي‌دهند و آمار اصلي هر دو ماه يک‌بار از سوي رگولاتوري اعلام مي‌شود.»
ترابردپذيري چيست؟
طرح ترابردپذيري شماره‌هاي تلفن همراه يا همان امکان تغيير اپراتور بدون تغيير شماره، طرحي است که از 20 تير 95 در کشور اجرايي شده است. اين جابه‌جايي اپراتور هر بار براي کاربر هزينه‌اي 5000 توماني دارد، اما از آنجا که تعرفه اپراتورهاي مختلف در اينترنت، مکالمه و ديگر خدمات متفاوت است، بايد توجه داشت با تغيير اپراتور و مهاجرت از اپراتور مبدا به مقصد، هزينه‌ها مطابق با اپراتور مقصد محاسبه خواهد شد و هر يک از اپراتورها برحسب دائمي يا اعتباري بودن سيمکارت مشترک و درون‌شبکه‌اي يا برون‌شبکه‌اي بودن مکالمات، رقم‌هاي متفاوتي را در حساب مشترک اعمال مي‌کنند.
پريسا رهنما
ضميمه کليک جام‌جم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۳۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه

ایسنا/لرستان یک پژوهشگر مسائل اجتماعی با اشاره به اینکه انتخابات مهم‌ترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر مالک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، بیان کرد: در شرایط حساس فعلی کشور در دومین دوره از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رویداد مهم سیاسی پیش روی تمام آحاد جامعه است که همه ما باید با شور و شعور در آن نقش‌آفرینی کنیم.

فرید نصیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه، گفت: لزوم مشارکت مردم در تمام فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی امروزه در همه جوامع پذیرفته شده و روزبه روز نیز بر اهمیت آن افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: انتخابات از ارکان مهم شکل گیری ساختار سیاسی در نظام‌های دموکراتیک به شمار می‌رود و در برگیرنده چرخش مسالمت آمیز قدرت، گسترش نظارت مردم، مشارکت لایه‌های مختلف و رشد نهادهای جامعه مدنی است.

نصیری با اشاره به اینکه انتخابات مهم‌ترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر مالک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، بیان کرد: در شرایط حساس فعلی کشور در دومین دوره از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رویداد مهم سیاسی پیش روی تمام آحاد جامعه است که همه ما باید با شور و شعور در آن نقش‌آفرینی کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه عدم مشارکت گستردە مردم به هر دلیلی که باشد، به مفهوم گام نهادن ناخواسته در مسیر دشمنان ایران است، تصریح کرد: آنچه مهم است این است که مردم در انتخاب نمایندگان خود آگاهانه و دلسوزانه مشارکت کنند و این امر را دغدغه خود بدانند و به کسانی رأی دهند که صدای آن‌ها هستند و در جهت سامان بخشیدن به وضعیت کنونی کشور، قادر به ایفای نقش مؤثر هستند.

وی با بیان اینکه همه نظام‌های سیاسی که خواستگاه آن‌ها مردم سالاری است، دغدغه مشارکت شهروندان در فرأیندهای سیاسی بعنوان بازیگران مؤثر این فضا را دارند، اضافه کرد: دموکراسی و مشارکت مردمی نیز رویکردهای متعددی دارد، اما انتخابات بارزترین جلوه آن است و بنا به زمینه‌های سیاسی هر کشور، می‌تواند شاخصی از مشروعیت آن کشور باشد.

نصیری با اشاره به اینکه علاوه‌بر توجه به فزونی نقش شگفتی‌ساز انتخابات در  سرنوشت اکثر کشورهای رو به توسعه، اهمیت بررسی و تحلیل رفتار انتخاباتی در کشور ما نیز مضاعف شده است، بیان کرد: نظر به اینکه رفتار انتخاباتی مردم  تغییر یافته، لذا باید ساز و کارها و شیوه‌های متناسب با آن جهت هدایت و افزایش مشارکت انتخاباتی مردم به کار بسته شود.

این پژوهشگر تصریح کرد: شناخت رفتار انتخاباتی شهروندان و الگوی شرکت در انتخابات آن‌ها برای احزاب، سیاستمداران و دولت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا مشارکت فعال، گسترده و فراگیر جامعه در انتخابات کشورها به منزله پشتوانه ملی در سطح داخلی و اعتبار و پرستیژ در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای است.

رفتار رأی‌دهی شهروندان بیانگر عمق گرایشات نهفته در جامعه است

وی افزود: جامعه‌شناسان سیاسی معتقدند رفتار رأی‌دهی شهروندان بیانگر عمق گرایشات نهفته در جامعه است که به عنوان کنش سیاسی ریشه در فرهنگ و مشخصاً فرهنگ سیاسی دارد و از این رو در تحلیل رفتار انتخاباتی نقش عوامل فرهنگی، ساختار اجتماعی و شکاف‌ها و تعارضات منبعث از آن‌ها اهمیت بسیار دارد.

نصیری با اشاره به اینکه دیدگاه‌های نظری در الگوی رفتاری مردم  در ادبیات علوم سیاسی و جامعه‌شناسی سیاسی، رفتار رأی‌دهی و مشارکت از موضوعات مهم برای بررسی و مطالعه هستند، بیان کرد: به‌طور کلی دیدگاه ‌و نظریه ها مرتبط با رفتار رأی‌دهی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، در دسته اول به جستجو آن است که آیا مردم رأی می‌دهند و در انتخابات مشارکت می‌کنند؛ و در دسته دوم صحبت از این است که افراد شرکت کننده در انتخابات به چه گروه‌های سیاسی یا فردی رأی می‌دهند.

این پژوهشگر ادامه داد: دلایل مردم برای شرکت کردن یا نکردن در انتخابات در بسترهای سیاسی متفاوت، با هم فرق می‌کند و انتخاب گروه‌های سیاسی گوناگون نیز بسته به عملکرد آنان انتخاب افراد با رویکرد قومی و قبیله‌ای وابسته به شرایط سیاسی در هر واحد سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه دیگر در انتخاب دیدگاه انتخاب عاقلانه اصلاح شده است، بیان کرد: مطابق با این رویکرد آنچه باعث بروز رفتار انتخاباتی و رأی دادن شهروندان می‌شود برداشتی از میزان تحقق منافع و ابراز خود است، به عبارت دقیق‌تر رأی دادن برای تحقق منافع شخصی و بیان خود است. بیان خود میزان تمایل فرد برای ابراز وجود در عرصه اجتماعی را ارائه می‌کند.

نصیری گفت: طبق این دیدگاه اگر رأی دادن منجر به هیچ گونه احساس قدرتمندی در تأثیرگذاری بر سرنوشت فردی و اجتماعی، یا احساس اهمیت داشتن نظر شخصی برای نظام سیاسی نشود، بیان خود یا احساس قدرت محقق نمی‌شود، به این ترتیب هرگونه احساس بی‌قدرتی در عرصه اجتماعی و سیاسی، به عدم تمایل به مشارکتسیاسی منجر می‌شود.

این پژوهشگر با اشاره به ضرورت انتخاب اصلح در اندیشه و کلام امام خمینی(ره) بیان کرد: امام خمینی(ره) در سخنان خود درباره انتخابات، همواره ضرورت انتخاب اصلح را به مردم یادآور می‌شد و از همه رأی دهندگان می‌خواست از میان نامزدهای نمایندگی مجلس، بهترین و شایسته‌ترین افراد را انتخاب کنند، ایشان در بخشی از سخنانشان می‌فرماید: «انتخاب اصلح برای مسلمین، یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد... د. اگر اصلح را انتخاب کردید، کاری اسلامی می‌کنید و این یک محکی است برای خودتان که تشخیص بدهید انتخاب برای اسلام است یا برای صلاح خودتان».

انتخابات مطلوب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

وی در پاسخ به این پرسش که انتخابات مطلوب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ گفت: در این رابطه نکته‌های گوناگونی را می‌توان بیان کرد، مثلاً انتخابات مطلوب انتخاباتی است که در فضایی آرام و به دور از هرگونه تشنج و درگیری انجام شود یا اینکه در آن بهترین نامزدها به نمایندگی برگزیده شوند.

نصیری افزود: مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خویش، انتخابات مطلوب را این‌گونه توصیف می‌کند که «انتخابات مطلوب، انتخاباتی است که سالم، آزاد و طبق قانون برگزار شود، انتخاباتی که مردم، با شور و نشاط در آن شرکت کنند. انتخاباتی که به عنوان وظیفه دینی، همه مردم، خود را موظف به برگزاری باشکوه آن بدانند».

این پژوهشگر با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) شرکت در انتخابات را نه تنها وظیفه سیاسی، بلکه تکلیفی دینی و الهی می‌دانست و همیشه تأکید می‌کرد یک فرد مسلمان نباید به آینده خود و جامعه بی‌اعتنا باشد و از مشارکت در این امر مهم خودداری کند، بیان کرد: در واقع، همان‌گونه که نماز خواندن، تکلیفی دینی است و موجب نزدیکی انسان به پروردگار می‌شود، شرکت در انتخابات هم تکلیفی الهی است که زمینه‌های رشد اجتماعی و معنوی انسان را فراهم می‌آورد، بنابراین، در یک جامعه اسلامی، انتخابات را نباید تنها در قالب اصول و برنامه‌های رایج در نظام‌های سیاسی جهان تحلیل کنیم، بلکه باید آن را حرکتی عبادی ـ سیاسی بدانیم که برای کسب رضای پروردگار صورت انجام می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت انتخاب اصلح، افزود: رأی دادن به نمایندگان بهتر و برتر که در ادبیات سیاسی ما از آن به «انتخاب اصلح» یاد می‌شود، ضرورتی عقلی و شرعی است؛ یعنی هم منطق عقل و هم آموزه‌های دین به ما این گونه حکم می‌کند که مسئولان سیاسی و اجتماعی کشور، از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از میان بهترین افراد برگزینیم، در این باره حدیثی از پیامبر اعظم(ص) نقل شده است که ضرورت و اهمیت همین موضوع، یعنی واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی به افراد شایسته را یادآوری می کند و می‌فرماید: «هر کس شخصی را مأمور رسیدگی به امور مسلمانان کند، در حالی که می‌داند در میان مردم، فرد دیگری بهتر از او و آگاه‌تر از او به کتاب خدا و سنت پیامبرش وجود دارد، همانا به خدا و رسول و همه مسلمانان خیانت کرده است.»

نصیری با اشاره به اینکه انتخابات در کشور ما تنها امری سیاسی نیست، بلکه جنبه عبادی و معنوی نیز دارد، تأکید کرد: اساساً در یک جامعه اسلامی، همه چیز با دین و ایمان ارتباط دارد و رنگ و بوی الهی به خود می گیرد، ازاین رو هرگونه کار و فعالیت یا هر نوع خدمت رسانی و مشارکت اجتماعی می‌تواند نوعی عبادت شمرده شود، براین اساس حضور در انتخابات افزون بر آنکه وظیفه‌ای سیاسی ـ اجتماعی است، تکلیف دینی و شرعی نیز به شمار می‌آید.

دعوت اسلام به مشارکت در فعالیت‌های سیاسی

یک پژوهشگر بیان کرد: بی‌شک، دین اسلام هرگز به ما اجازه نمی‌دهد به آینده خود و کشورمان بی‌اعتنا باشیم و از کنار هر اتفاق مهمی که در جامعه اسلامی روی می‌دهد، به سادگی عبور کنیم، پیشوایان دین همواره کوشیده‌اند مسلمانان در برابر تحولات سیاسی و اجتماعی زمان خود حساس باشند، ازاین رو آنها را به حضور و مشارکت در فعالیت‌ها تشویق کرده‌اند.

وی ادامه داد: نگاه به توسعه و عمران کشور و جامعه اصولاً به ارائه امکانات اقتصادی و خدماتی منحصر بوده، درحالیکه توسعه واقعی فراتر از ارائه خدمات اجتماعی است، تغییری که از یک سو متضمن تغییر در آگاهی، انگیزش و رضایت افراد است و ازسوی دیگر، باید مهیا کننده توان بخشی و قدرت‌دهی در تصمیم‌گیری و اجرا برای مردم باشد.

نصیری تأکید کرد: شهروندان باید این تجربه را داشته باشند که مشارکت آن‌ها در اداره امور جامعه نمادین نبوده و تأثیرگذار است، به تدریج باید حجم دخالت دولت در اداره امور کم شود و این امور به شهروندان واگذار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت دهه کرامت
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • پیام اپراتور ایتالیایی برای صهیونیست‌ها: به فلسطین خوش آمدید
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد