Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@05:03:37 GMT

حکایت آس ‌و پاسی و سرمایه‌داری

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۷۳۶۹۹

حکایت آس ‌و پاسی و سرمایه‌داری

وقتی هزینه‌ای ناگهانی بر سر زندگی‌مان آوار می‌شود و می‌دانیم که با پرداخت سرمایه‌ای ناچیز، نگرانی‌مان برطرف خواهد شد؛ بی‌درنگ دست‌به‌جیب می‌شویم... و اگر اسکناسی در جیب نداشته باشیم... یا موجودی حساب بانکی‌مان به‌اندازه نباشد؛ درهم‌شکسته می‌شویم. این کمترین فشاری است که «آس‌وپاسی» به آدم وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. احساس «نداری».

۱ـ جیب‌خالی

وقتی هزینه‌ای ناگهانی بر سر زندگی‌مان آوار می‌شود و می‌دانیم که با پرداخت سرمایه‌ای ناچیز، نگرانی‌مان برطرف خواهد شد؛ بی‌درنگ دست‌به‌جیب می‌شویم... و اگر اسکناسی در جیب نداشته باشیم... یا موجودی حساب بانکی‌مان به‌اندازه نباشد؛ درهم‌شکسته می‌شویم. این کمترین فشاری است که «آس‌وپاسی» به آدم وارد می‌کند... احساس «نداری».

۲ـ کیسه‌ای پُر از عدد

قدیمی‌ها که برای نگهداری داشته‌هایشان از وسایل «ملموس» تری مانند جعبه، کیسه یا جیب‌شان استفاده می‌کردند، بهتر از امروزی‌ها معنای داشتنِ پس‌انداز و نداشتنش را می‌فهمیدند. اگر جعبه‌ای خالی می‌شد... یا جیبی سوراخ می‌شد؛ خوب می‌فهمیدند که چیزی از داشته‌هایشان کم شده است. امروز هم «پیامک‌های بانکی» کار «هشدار» همان وسایل را می‌کنند... اما چون داشته‌ها فقط در عدد و رقم خلاصه می‌شوند؛ احساس بی‌سرمایگی، مانند گذشته ذهن آدم‌ها را به هم نمی‌ریزد.

۳ ـ جابه‌جایی‌ها

بعضی از آدم‌ها راه زندگی امروز را در میان عددها پیدا کرده‌اند... تا می‌توانند خرج می‌کنند و اگر کم بیاورند، دست‌ در جیب دیگران می‌کنند!... گاهی به‌واقع از جیب دیگران برمی‌دارند... و گاهی از فوت و فن‌های جاری رایانه‌ها استفاده می‌کنند و با «هَک‌کردن»، عددها و رقمی را که «مال دیگران» است؛ مال‌خود می‌کنند!... گروهی دیگر هم ترجیح می‌دهند بابت کاری که وظیفة مرسوم‌شان است؛ پول اضافه‌ای بگیرند و مخاطب بخت‌برگشته‌شان را سرکیسه می‌کنند.

۴ ـ هوشمندان سیاره!

آدم‌هایی که برای «داراشدن»، دست در جیب دیگران می‌کنند یا عددها و رقم‌ها را جابه‌جا می‌کنند تا بیشتر از کیسة دیگران بردارند و به دارایی‌هایشان اضافه کنند؛ فقط بالا و پایین‌رفتن عددها و رقم‌ها را می‌فهمند. برایشان بالارفتن عددها، بالارفتنِ «دارایی» است... چون از نگاهشان دارایی، سکه‌ها، اسکناس‌ها و تل‌انبار عددها و رقم‌هاست. برای همین هم مدام تلاش می‌کنند عددها و رقم‌ها را بیشتر کنند... و از همة راه‌ها هم استفاده می‌کنند... اغلب هم اسم این روش را «استفاده از هوش» می‌گذارند!

۵ ـ دارایی‌های ما

پیشوایان ما معنای حقیقی سرمایه را «داشته‌های معنوی» دانسته‌اند... داشته‌هایی که با متر و معیار دنیایی سنجیده نمی‌شوند... گفته‌اند کسانی «سرمایه‌دار» ند که به «مبدأ خوبی‌ها (خدا و اهل بیت)» نزدیک‌تر باشند... کسانی که داشته‌هایشان انبوهی از گفتار و کردار مفید باشد... حتی اگر از عددها و رقم‌ها داشته‌ای نداشته باشند. بزرگان، تأکید کرده‌اند که «سرمایه»، وقتی «دارایی» آدم‌هاست که محدود به دنیا نشود و با انسان به «آخرت» هم برود.

۶ ـ آنچه می‌مانَد

از نگاه بزرگان، سرمایه‌ای که تا «لب قبر» با انسان باشد و پس از آن به دیگران برسد؛ از ابتدا هم «عاریتی» بوده است. انگار که از دیگران، امانتی در دست ما بوده است و به آنان برگردانده‌ایم. بزرگان، تأکید کرده‌اند آدم‌هایی که برای گردآوری چنین سرمایه‌ای همة عمر و زندگی‌شان را مصرف می‌کنند؛ خردمند نمی‌دانند.

‌۷ ـ ازدست‌داده‌ها

بدتر از حال و روز کسانی که عمرشان را صرف گردآوری سرمایه‌های کاذب می‌کنند؛ حال کسانی است که سرمایه‌های حقیقی معنوی را با گفتار و کردار صالح جمع می‌کنند... اما کمی بعد، همان سرمایه را با گفتار و کرداری نامناسب به باد می‌دهند و ـ به‌اصطلاح ـ عمل را «حَبْط (نابود)» می‌کنند. این گروه، «دو آسیب» دیده‌اند... هم همتی برای عملی صرف کرده‌اند... هم اثر آن عمل را از دست داده‌اند!

‌۸ ـ سفر اَمن

بزرگان تأکید کرده‌اند برای همة «ازدست‌داده‌ها» نیز راه «جبران» ی می‌مانَد: زیارت!... بزرگان گفته‌اند زیارت، پناه‌بردن به ارواح بزرگ و صاحبان ‌سرمایه‌های معنوی است که یا «برگزیدة خداوند» بوده‌اند... یا در مسیر «پیروی از برگزیدگان خداوند»، سرمایه‌هایی حقیقی را گردآورده و با خود به آخرت برده‌اند. تأکید کرده‌اند زیارت «مزار» آنان، آدم‌هایی را که سرمایه‌ای را از دست داده‌اند، دوباره صاحب سرمایه می‌کند و راه جبران‌شان به دعای صاحب مزار، از سوی خداوند گشوده می‌شود. بزرگان، زیارت را آغازی دوباره برای گردآوری سرمایه‌های حقیقی معنوی می‌دانند. / دریافت، تلخیص و بازنویسی‌ از کتاب شریف «مَفاتیح‌الجَنان»، چاپ اول (بی‌تاریخ) از شرکت «اسوه». صفحة ۸۲۹. از زیارت‌نامة حضرت «امام‌رضا(ع)»: ـ (یا مَوْلای!... اَتَیْتُکَ زائِراً وافِداً عائِذاً مِمّا جَنَیْتُ علی نَفْسی وَاحْتَطَبْتُ علی ظَهری) ای مولای من!... از شر و عذاب کرده‌هایم به زیارت شما پناه آورده‌ام و بار خوبی‌هایی که در خود نابود کرده‌ام؛ بر دوش من است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی

ایتنا - متا، کمپانی مادر فیس‌بوک قصد دارد با به کارگیری هوش مصنوعی به ویژه برای جذاب‌تر کردن اینستاگرام، واتس‌اپ و عینک‌های هوشمند از رقبا پیشی بگیرد. اما این شرکت چگونه قادر به جذب کاربران بیشتر خواهد شد؟
در ماه مارس امسال روزانه به طور متوسط ​​۳.۲۴ میلیارد کاربر از یکی از برنامه‌های گروه متا، از جمله اینستاگرام، واتس‌اپ و غیره در سراسر جهان استفاده کرده‌اند. این شرکت همچنین سود زیادی از تبلیغات کسب می‌کند. ولی آینده تجارت برای این شرکت که مادر فیس‌بوک است، چگونه است و چطور می‌خواهد کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کند؟

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، مارک زاکربرگ، رئيس متا امید زیادی به عینک هوشمندی که با همکاری تولیدکننده عینک Ray-Ban توسعه یافته، بسته است. عینک هوشمندی با دوربین، میکروفون و بلندگو که می‌تواند به سوالاتی که کاربر در مقابل خود دارد، پاسخ دهد. زاکربرگ می‌گوید: «این عینک‌ها وسیله‌ای عالی به عنوان دستیار هوش مصنوعی هستند، زیرا می‌توانند آنچه را که شما می‌بینید و می‌شنوید، ببینند و بشنوند.»

عینک‌های Ray-Ban توسط بخش Reality Labs ساخته شده است که بر روی پلتفرم Metaverse و هدست‌هایی برای نمایش واقعیت مجازی نیز کار می‌کند. با این حال این پروژه تاکنون زیان‌ده بوده است.
  امکانات جدید اپ‌های متا
استفاده از هوش مصنوعی  در زمینه‌های دیگری نیز به طور فزاینده‌ای برای متا اهمیت پیدا می‌کند؛ از هفته گذشته دکمه‌هایی در اپ‌های متا در آمریکا و چند کشور دیگر فعال شدند که دستیار هوش مصنوعی را فعال می‌کنند.

زاکربرگ اشاره می‌کند که رویکرد گروه فیس‌بوک بر ساختن سرویس‌هایی قرار دارد که ابتدا مورد پسند کاربران قرار بگیرد و تنها پس از آن به کسب درآمد بیانجامد، بارها و بارها جواب داده است. او فرصت‌های تجاری را از جمله در ارتباط بین شرکت‌ها و مشتریانشان در پلتفرم‌های متا مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ می‌بیند.

به باور زاکربرگ "دستیارهای هوش مصنوعی" برخلاف چت‌بات‌های امروزی، نه تنها به سؤالات فردی پاسخ می‌دهند، بلکه می‌توانند وظایف پیچیده‌تری را برای کاربران انجام دهند که به اقدامات و تحقیقات فرد در پس‌زمینه نیاز دارد.

    سرمایه‌گذاری هنگفت و نگرانی از ‌آینده
موسس فیس بوک می‌گوید که دستیار داخلی Meta AI باید به "سرویس هوش مصنوعی پیشرو در جهان از نظر کیفیت و استفاده تبدیل شود." زاکربرگ در عین حال هشدار داده است که سرمایه گذاری در این زمینه هنگفت است و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا شرکت از آن درآمد کسب کند.

متا سرمایه گذاری بین ۳۵ تا ۴۵ میلیارد دلار برای سال جاری را محاسبه کرده است تا بتواند با آن در بازار هوش مصنوعی رقابت کند. این بیش از تخمینی است که تحلیلگران زده بودند. دو سال و نیم پس از تغییر نام فیس بوک به متا، برای تاکید بر تمرکز بر دنیای مجازی آینده "Metaverse"، به نظر می‌رسد دورنمای این تحولات سرمایه گذاران را دچار نگرانی کرده است. پس از اظهارات جدید زاکربرگ و دورنمای هزینه‌ای سنگین، سهام متا در بازار بورس با کاهش قابل توجهی مواجه شد.
  رقبای جدی
برنامه‌های آینده زاکربرگ در رابطه با هوش مصنوعی همچنین این شرکت را وارد رقابت بزرگ‌تری با توسعه‌دهنده چت جی‌پی‌تی (ChatGPT)، اوپن ای‌آی (OpenAI) و دیگر غول‌های فناوری مانند مایکروسافت، Alphabet گوگل و آمازون می‌کند که همگی می‌خواهند نقشی پیشرو در زمینه هوش مصنوعی ایفا کنند.

اپل، سازنده آیفون در تلاش است تا بازار را با عینک Apple Vision Pro خود تسخیر کند و همچنین می‌خواهد در بازار هوش مصنوعی مانور دهد.

با این وجود تراز مالی متا در کل خوب بوده است. تجارت تبلیغاتی متا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش یافت و به۳۶.۴۵ میلیارد دلار رسید. سود این شرکت بیش از دو برابر شده و به ۱۲.۴میلیارد دلار رسیده است. اما بخش Reality Labs و عینک‌های هوشمند زیا‌ن‌ده بوده و ضرری ۳.۸۵ میلیارد دلاری داشته است.

دیگر خبرها

  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی
  • دیدار مخفیانه دبیرکل ناتو و وزیر خارجه آلمان در رستوران تا پاسی از شب لو رفت+ تصاویر
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کتابِ «حکایت زخم‌ها» به چاپ دوم رسید
  • کتابِ «حکایت زخم ها» به چاپ دوم رسید
  • مزایده اموال متهم پرونده صندوق سرمایه گذاری بهمئی
  • آماری هولناک؛ «۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند»
  • هشدار فرشاد مؤمنی؛ ۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند