Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@13:23:56 GMT

علم سایبری به سرعت در حال رشد است

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۷۳۸۸۶

علم سایبری به سرعت در حال رشد است

به گزارشحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نخستین همایش ملی پدافند بیوسایبری در نظام سلامت که صبح امروز در سازمان پدافند غیرعامل برگزار شد، اظهار کرد: با اشاره به تهدیدات موجود در این عرصه گفت: نگاه به فناوری بسیار اساسی و مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما کشوری هستیم که دانش تولید کرده و جایگاه ویژه ای داریم اما اگر فکر کنیم که علوم و فناوری در جهان تنها برای خدمت رسانی است اشتباه کرده ایم.

وی ادامه داد: دانش توسط دانشمندان تولید اما عده ای از این فناوری به نفع خود بهره می برند و اهداف پنهانی دارند. موضوع سایبری علم جدید با سرعت فراوان در حال رشد است، جنگ سایبری بسیار متفاوت از گذشته شده است.

سردار جلالی با بیان اینکه تعریف های متفاوتی از سایبر در جهان وجود دارد، گفت: آمریکایی ها از این فناوری برای خود و رسیدن به اهدافشان استفاده می کنند. سایبر در حال بلعیدن سایر حوزه ها است.

وی بیان کرد: در جهان در کنار ارتش های نظامی ارتش های سایبری شکل گرفته پس با یک دانش نمی توان در باره آنها تحقیق کرد، سایبر فرصت ها وتهدید های بسیاری ایجاد می کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: اینکه بخواهیم تصور کنیم فناوری ها هیچ گونه اهداف پشت پرده ای ندارند، قدری ساده انگارانه است به عنوان مثال اهداف سند ۲۰۳۰ و اینکه آمریکایی ها دنیا را از طریق سایبر دنبال می کنند یا صهیونیست ها معتقدند برای تسلط بر جهان باید بر انسان تسلط یافت و برای تسلط بر انسان باید بر منابع غذایی تسلط یافت، نمونه هایی از کاربرد اهداف پنهانی فناوری ها در جهان است.بنابراین دانش هایی که تولید می شود توسط افرادی حداکثر بهره برداری از آن صورت می گیرد.

وی ادامه داد: مباحث بیولوژیک و سایبر موضوعات جدید و جدی هستند که توسعه زیادی یافته اند، سرعت تولید فناوری به حدی زیاد است که اسناد علمی‌ بیش از سه سال اعتبار ندارند. به عنوان مثال در سال ۹۵ در بررسی جنگ اطلاعاتی، جنگ سایبری جزئی از آن محسوب می شد ولی امروز کاملا مستقل و متفاوت از گذشته است و حتی در تعریف سایبر دچار تحولات زیادی شدیم و در این رابطه آمریکایی ها برای تعریف جنگ اطلاعاتی از یک فضای پنج گانه ادغام شده با یکدیگر نام می برند.

سردار جلالی با بیان اینکه وقتی تجهیزات نظامی را بررسی می کنیم بخش زیادی از این تجهیزات در فضای سایبر تعریف شده اظهار داشت: با توجه به این گستردگی که در مورد استفاده از فضای سایبری وجود دارد متوجه می شویم همه سرمایه های دنیا در فضای سایبر به ماهیت داده تبدیل می شود در واقع این تغییر ماهیتی از فیزیکی به سایبری را موجب می شود پس اینکه سایبر سایر فضاها را در خود هضم می کند واقعیتی است که شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: اکنون در همه حوزه ها شاهد هستیم که مباحث بین رشته ای بین سایبر و حوزه های دیگر ایجاد شده مثلا وقتی قابلیت کنترل هواپیمای نظامی، ماهواره، سلاح ها،کشتی ها، موشک ها و بقیه ابزارهای نظامی از رصد، پایش، تعیین هدف، شلیک، و هدایت در فضای سایبر شکل می گیرد شاهدیم سناریوی از ترکیب نظامی و سایبری شکل می گیرد که بعضی ها به آن جنگ ترکیبی هم می گویند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل در باره کاربرد نظامی فناوری و سایبر گفت: جنگ ترکیبی، ترکیبی از نظامی و سایبری و سایر حوزه ها را در بر می گیرد پس وقتی موضوعی اتفاق بیفتد تعاریف و مفاهیم و چارچوب ها را باید کاملا در فضای ترکیبی به آن ها نگاه کنیم.

سردار جلالی در ادامه سخنان خود به کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان اشاره و بیان داشت: ابتدای امسال در کنفرانس امنیتی مونیخ رئیس مایکروسافت در سخنرانی خود که وزیر خارجه ایران هم حضور داشت بهداشت امنیتی یا بهداشت در فضای امنیتی را مطرح کرد و اینکه طی پنج تا ده سال آینده شاهد اپیدمی جهانی بعضی از بیماری ها خواهیم بود که در این رابطه از سه بیماری آنفلوآنزا، فلج اطفال وآبله نام می برد؛ او همچنین تاکید می کند «این بیماری ها جزو بیماری هایی است که باید به آنها پرداخت و برای این کار هم می بایست سامانه نظارت جهانی برای کنترل کشورها در خصوص جابجایی این بیماری ها داشته باشیم

وی افزود: او در این رابطه حتی عنوان می کند «اگر این اپیدمی ها توسط تروریست ها مورد استفاده قرار گیرد تلفاتی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر را به دنبال خواهد داشت»؛ علاوه بر این وی تهدیدات اقلیمی و هسته ای و بیولوژیک را سه تهدید اولیه جهانی ذکر می کند و سپس از امکان پذیر شدن انتقال ویروس آبله از طریق کامپیوتر خبر داد.

سردار جلالی گفت: این صحبت ها سه پیام می تواند داشته باشد که عبارتند از امکان هدف قرار گرفتن دنیا از طریق رایانه ها، به دلیل ارتباط با دولت آمریکا این موضوع تهدید ضمنی باشد و دیگر اینکه این یک تجارت باشد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل امکان حمله بیولوژیک با ابزار سایبری را امکان پذیرد دانست و گفت : امکان حمله بیولوژیک در حال گسترش است لذا رویکرد هوشمندانه را پیشنهاد می کنیم و معتقدیم نگاه فرصت محور صرف و توجه نکردن به تهدیدات خاص کشورهای عقب افتاده است . سرور گوشی های هوشمند چون در خارج از کشور قرار دارد و امکان واکاوی داده های گوشی ها برای آنها وجود دارد قابل کنترل نیستند پس اگر داخل کشور باشد قابل کنترل خواهد بود.

وی تاکید کرد: رویکرد این است که برای استفاده از فناوری ها الگو داشته باشیم البته برای استفاده از گوشی های هوشمند الزام حکومتی وجود دارد که سرور آن داخل کشور باشد. وقتی سرورها خارج از کشور قرار داشته باشد به لحاظ دسترسی به داده های گوشی های هوشمند امکان این را دارند که در انتخابات نظر افکار عمومی و مردم را در کف خیابان ارزیابی کنند لذا شناخت آنها نسبت به تحولات داخل کشورمان نسبت به مسئولین بیشتر است.

انتهای پیام/

خطر فیلمبرداری‌ و شنود با گوشی‌های هوشمند در کشور

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۳۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد

وزارت امور خارجه آلمان در واکنش به حملات ادعایی سایبری روسیه به حزب سوسیال دموکرات آلمان کاردار سفارت این کشور را احضار کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، وزارت امور خارجه آلمان در واکنش به حمله سایبری روسیه به حزب سوسیال دموکرات در سال گذشته، کاردار موقت سفارت روسیه را احضار کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز جمعه این خبر را اعلام کرد. به گفته وی چنین احضاری یک ابزار قوی دیپلماتیک تلقی می شود. این سخنگو گفت: این حادثه نشان می دهد تهدید روسیه برای امنیت و صلح در اروپا واقعی و بسیار زیاد است.

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان عواقب این حمله هکری را در جریان سفر خود به استرالیا اعلام کرد. وی گفت: هکرهای دولتی روسیه در فضای سایبری به آلمان حمله کردند.

حزب سوسیال دموکرات صدر اعظم آلمان در ژوئن 2023 اعلام کرد که حساب‌های ایمیل مدیران این حزب در ژانویه هدف حمله سایبری قرار گرفته است. حزب صدر اعظم آلمان در آن زمان گفت که این امر به دلیل یک شکاف امنیتی در شرکت نرم افزاری مایکروسافت که هنوز در زمان حمله ناشناخته بود امکان پذیر شد.

به گفته بائربوک، تحقیقات دولت فدرال آلمان به رهبری وزارت خارجه اکنون تکمیل شده است. این مقام آلمانی گفت: امروز به وضوح می‌توانیم این حمله سال گذشته را به گروه APT28 که تحت کنترل سرویس مخفی روسیه GRU است نسبت دهیم. وی تاکید کرد: این کاملا غیر قابل قبول است و بدون عواقب نخواهد بود.

طبق ادعای اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان، گروه APT28 حداقل از سال 2004 در سراسر جهان، عمدتاً در زمینه جاسوسی سایبری، فعال بوده است. بر اساس این ادعا در گذشته نیز کمپین‌های تبلیغاتی و اطلاعات نادرست را در فضای مجازی رهبری کرده و در میان فعال‌ترین و خطرناک‌ترین بازیگران سایبری در جهان است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم روسیه را عامل حمله هکری به روسیه دانست.

گروه APT28 که با نام "خرس شیک" نیز شناخته می شود، مسئول یک حمله سایبری بزرگ به بوندستاگ در سال 2015 و پس از آن در ایالات متحده آمریکا برای حمله به حزب دموکرات قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 شناخته شد.

بر اساس اطلاعات خبرگزاری آلمان، تمامی سرویس های مخفی آلمان از جمله اداره حفاظت از قانون اساسی، سرویس اطلاعات فدرال و سرویس ضد جاسوسی نظامی در تحقیقات دولت فدرال شرکت داشتند.

بر اساس اطلاعات فعلی، گفته می‌شود که حمله به حزب سوسیال دموکرات بخشی از کمپین APT28 در چندین کشور اروپایی بوده است که علیه ادارات دولتی و شرکت‌هایی که با تامین انرژی، فناوری اطلاعات، تسلیحات یا هوافضا سروکار دارند، انجام شده است.

شورای آتلانتیک شمالی، مهم‌ترین نهاد تصمیم‌گیر ناتو، پیش از این نگرانی عمیق خود را در مورد افزایش حملات سایبری روسیه اما بدون ارائه جزئیات ابراز کرده بود.

اتحادیه اروپا هم "به شدت کمپین مخرب سایبری پیشرفته تهدید مداوم (APT28) تحت کنترل روسیه علیه آلمان را محکوم کرد. جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه به نمایندگی از اتحادیه اروپا گفت، اتحادیه اروپا متعهد به استفاده از طیف کامل اقدامات برای جلوگیری، بازدارندگی و واکنش به رفتار مخرب روسیه در فضای سایبری است.

اتحادیه اروپا اعلام کرد که نهادها، آژانس‌ها و تأسیسات دولتی در کشورهای عضو، از جمله لهستان، لیتوانی، اسلواکی و سوئد قبلاً توسط همین «بازیگر تهدید» مورد حمله قرار گرفته‌اند. در سال 2020، اتحادیه اروپا تحریم هایی را علیه افراد و نهادهای مسئول حملات APT28 به بوندستاگ در سال 2015 اعمال کرده بود.

در این بیانیه آمده است که رفتار روسیه با استانداردهای سازمان ملل برای رفتار مسئولانه دولت در فضای سایبری در تضاد است. اتحادیه اروپا چنین رفتارهای بدخواهانه را تحمل نخواهد کرد.

به دلیل ادامه جنگ روسیه علیه اوکراین، اتحادیه اروپا همچنین هفته‌ها است که در حال آماده‌سازی بسته چهاردهم تحریمی علیه مسکو است.

آلمان روسیه را به حمله سایبری به حزب صدر اعظم متهم کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • کلافگی رژیم صهیونیستی از حملات سایبری/ تلاش برای ساخت «گنبد الکترونیکی»
  • آلمان روسیه را به حمله سایبری به حزب صدر اعظم متهم کرد
  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴
  • ژاپن بر روی اینترنت نسل۶، ۵۰۰برابر سریع‌تر از نسل۵ کار می‌کند!
  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند