Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران>سیاست داخلی - همشهری آنلاین:
سخنگوی دولت در نشست خبری خود به سئوالاتی در مورد قرارداد توتال، دستگیری حسین فریدون و کابینه دوازدهم، پاسخ داد و گفت: امیدواریم قضات ما بر پایه عدالت رفتار کنند و وقتی برادر رییس‌جمهور را مورد بازحویی و تحقیق قرار می‌دهند، موجب قوت ماست که اگر برادر روسای قوه‌قضاییه و مقننه باشند هم این گونه رفتار می‌کنند، چون قوه قضائیه ما مستقل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایلنا، محمد باقر نوبخت در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه با اشاره به قرارداد توتال گفت: دو دیدگاه متفاوت به این قرارداد وجود دارد، عده‌ای معتقد هستند که این قرارداد و درآمدش یک سرمایه‌گذاری خارجی است که در پایان بیست سال، هفتاد و سه میلیارد دلار برای کشور درآمد دارد.

پترو پارس پیمان‌کار ایرانی قرارداد ایران و توتال است

او افزود: برخی‌ها می‌گویند چرا سهم ایران در این قرارداد کم است، توتال قراردادی بین شرکت ملی ایران، شرکت چینی و توتال است که یک کنسرسیوم خارجی است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه شرکت پترو پارس به‌ عنوان یک پیمان‌کار ایرانی در این قرارداد حضور دارد، اظهار داشت: توتال حاصل برجام و دستاورد دولت برجام است که بی‌سابقه است.

طرح سه فوریتی برای قرارداد نفتی درست نیست

نوبخت درباره مخالفان تصریح کرد: عده‌ای این قرارداد را نفی می‌کنند. نمایندگان مردم نظر می‌دهند که دلسوز هستند، شخصی که طرح سه فوریتی را مطرح کرد می‌دانیم محترم و با ایمان است. وقتی قراردادی که با توجه به شرایط در بسته می‌شود طرح سه فوریتی درست نیست.

او ادامه داد: عده‌ای هم شاهد از سر منطق صحبت نکنند ما توقع سخن سبک از سوی کسی را نداریم.

شورای اقتصاد قرارداد توتال را تایید کرد

رئیس سازمان برنامه و بودجه به مخالفان قرارداد توتال خاطرنشان کرد: کسانی که مخالف توتال هستند به جای طرح مسائل در رسانه‌ها و تشویش اذهان عمومی مدارک خود را به قوه قضائیه ارائه دهند تا مرجع قضایی حکم دهد.

نوبخت با بیان اینکه تشویش اذهان عمومی خود محل جرم است، ابراز داشت: ما باید به قانون نگاه کنیم و بینیم چه می‌گوید. این شورای اقتصاد است که باید بگوید خلاف منافع ملی است که این شورا قرارداد را تائید کرد. قانون بعدی، تائید سه قوه است. قوه مقننه در بازنویسی ماده هفت مقرر کرد به هنگام بستن قراردادهایی مانند توتال یک هیات متشکل از رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و رئیس کمیسیون انرژی هم باشند. از طرف قوه قضائیه نیز نماینده و دادستان کل، از دولت هم وزیران نفت و اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشته باشند.

از بالا تا پایین نظام در ارتباط با قراردادهای نفتی نظر داده‌اند

او افزود: این هیات نظارت باید گزارش خود را به مجلس و مقام معظم رهبری ارائه کند، این هیات باید حجم مالی، تبادلات و سود مورد بررسی قرار دهند. جلسه هیأت نظارت روز گذشته با حضور آقای منتظری دادستان کل کشور تشکیل شد. متن قرارداد برای رئیس مجلس هم ارائه کردیم و هفته آینده قرار است پاسخ دهند.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت یازدهم تکلیفی برای خود تعیین کرده است که قراردادهای نفتی برای سرمایه‌گذار خارجی جاذبه داشته باشد و منافع ملی ما هم حفظ شود، عنوان کرد: از بالا تا پایین نظام در ارتباط با قراردادهای نفتی نظر داده‌اند. شورای اقتصاد و هیات عالی نظارت ورود به کار کرده‌اند.

شورای امنیت ملی قراردادهای نفتی را بررسی می‌کند

نوبخت درباره بحث محرمانگی قراردادهای نفتی یادآور شد: مسئله محرمانه و رازداری بحث جدایی است. اینکه گفته قرارداد محرمانه است، امری جدا است. شورای امنیت ملی از این پس این قرارداد را بررسی می‌کند. همه ارکان نظام و همه دستگاه‌ها، اصل قرارداد در دست‌شان است.

سخنگوی دولت خطاب به رسانه‌ها بیان کرد: رسانه‌ها لطفا اطلاع‌رسانی دقیق کنند. ما در ارتباط با توتال خیلی قرار داریم، قرار نیست با تحریم‌ها پول شرکت‌ها برگشت بخورد. شرکت‌های که در این قرارداد حضور دارند، زبده این کار هستند، پرتاب موشک نیست که ما بگوئیم کارمان خوب یا بد است. هر چند در آن قضیه باید حقوقدانان نظر بدهند.

نظر دولت را به سمع و نظر مردم خواهیم رساند

نوبخت اضافه کرد: می‌گویند دولت خائن است. این امر درست نیست. قطعا نظر هیات دولت را به سمع و نظر مردم خواهیم رساند.

شش میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم تاکنون خریداری شده است

او درباره خرید گندم گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم تا این لحظه خریداری شده که بالغ بر هشت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است و چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به گندم‌کاران پرداخت شده است. ۱۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان به ۲۵ هزار و ۳۹۶ بنگاه کوچک تسهیلات پرداخت شده است.

مطمئنیم اگر فریدون، برادر روسای قوای مقننه و قضاییه هم بود همین‌گونه رفتار می‌شد

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره احضار حسین فریدون هم اظهار داشت: از سال‌های قبل مطالبی را پیرامون آقای فریدون مطرح می‌کردند، چون رییس‌جمهور به تمکین قانون معتقد هستند ایشان (حسین فریدون) هم برای پاسخگویی به مراجعه می‌کردند، در آخرین مرحله قراری را صادر کردند که رقم بالایی بود و در آن وقت شب امکان مهیا کردن نبود که با کمک دوستان ایشان خانه‌های این افراد وثیقه قرار گرفت و مبلغ وثیقه تامین شد.

نوبخت ادامه داد: امیدواریم قضات ما بر پایه عدالت رفتار کنند و وقتی برادر رییس‌جمهور را مورد بازحویی و تحقیق قرار می‌دهند، موجب قوت ماست که اگر برادر روسای قوه‌قضاییه و مقننه باشند هم این گونه رفتار می‌کنند، چون قوه قضائیه ما مستقل است.

باید مراحل پیگیری مشخص شود تا افراد بدانند که چه باید انجام دهند

سخنگو دولت درباره مبلغ وثیقه هم تصریح کرد: ممکن است سوال شود این چه عددی برای وثیقه است از من سوال نکنید از کسی که قرار صادر کرده، بپرسید.

نوبخت با اشاره به وضعیت جسمی حسین فریدون طی روزهای گذشته خاطرنشان کرد: دوت به قوه قضاییه احترام می‌گذارد اما اینکه فرد سالمی هنگام بازجویی این گونه می‌شود باید از مسئولان سوال شود. ما اعتماد و اطمینان به قوه قضاییه داریم و امیدوارم با نگرش سیاسی به مسئله ورود نکنند. باید مراحل پیگیری مشخص شود تا افراد بدانند که چه باید انجام دهند تا این گونه سلامتی خود را از دست ندهند.

او درباره میزان جایگزینی تاکسی‌های فرسوده نیز ابراز داشت: تا تاریخ ۲۵ تیر ۵۱ هزار و ۹۱۰ دستگاه تاکسی جایگزین تاکسی‌های فرسوده شد.

رئیس‌جمهور در حال ارزیابی درخصوص کابینه است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه ادعایی در مورد سهم‌خواهی اصلاح‌طلبان از کابینه مطرح می‌شود و متاسفانه برخی از مشاوران آقای رییس‌جمهور هم به این ادعا دامن می‌زنند این را چقدر تایید می‌کنید؟ بیان کرد: تا این لحظه هیچ چیزی قطعی نیست و آقای رئیس‌جمهور در حال ارزیابی هستند.

فشار جریان‌های سیاسی بر اقدمات روحانی موثر نخواهد بود

نوبخت با اشاره به آشنایی خود با حسن روحانی یادآور شد: ۳۰ سال است که رئیس‌جمهور را می‌شناسم و در فراز و نشیب‌های سیاسی کنارش بودم. او انسان مقاومی است و مطالبات مردم برایش اولویت دارد و فشار جریان‌های سیاسی بر اقدمات او موثر نخواهد بود.

او تاکید کرد: فشارهای که گفته می‌شود بر انتخاب رییس‌جمهور تاثیر ندارد و با سایر قوا همکاری خواهند داشت. آقای روحانی زیرک است و می‌داند اتفاقات چگونه رقم می‌خورد.

ملاک برای دولت برای حضور جنسیت نیست

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان مجلس اعلام کردند که حضور زنان در کابینه منتفی شده آیا این مساله صحت دارد، عنوان کرد: ملاک ما برای حضور جنسیت نیست بلکه شایستگی است. گمانه زنی‌هایی که گفته می‌شود درست نیست.

حضور جوانان در کابینه دوازدهم حتمی است

نوبخت با بیان اینکه جوانان حتما در کابینه دوازدهم حضور خواهند داشت، اما تجربه هم باید در کنار جوانان باشد، گفت: مردم انتظار دارند کسانی زمام امور را به دست بگیرند که این راه پر پیچ و خم را به درستی طی کند. کابینه دوازدهم باید به دور از نگاه جنسیتی بسته شود. نیروهای جوان به دولت قطعا کمک خواهند کرد اما تجربه بزرگان هم باید در کنار آنان باشد.

کنشگران با نیت کمک به رئیس‌جمهور به میدان آمدند

او درباره کابینه دوازدهم گفت: رخداد بزرگی تحت عنوان انتخابات در کشور انجام شد و مردم با اعتماد به آقای روحانی رای دادند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه رئیس‌جمهور می‌داند مردم با چه انتظاراتی به ایشان رای دادند، اظهار داشت: کنشگران با نیت کمک به رئیس‌جمهور به میدان آمدند، ما در شرایط اقتصادی و منطقه خاصی قرار داریم. باید مردم به امنیت برسند. در مسایل اقتصادی باید به یک ثبات و سطح رفاه برسند. آنان انتظار دارند کسی نماینده آنها باشد که دروغ هسته‌ای را به دنیا نشان دهد که ما دنبال بمب اتم نیستم.

روحانی در حال ارزیابی اعضای دولت است

نوبخت با بیان اینکه رئیس‌جمهور به تنهایی نمی‌تواند از پس امور بربیاید، تصریح کرد: آقای روحانی چهار سال آینده نمی‌خواهد دوباره از مردم رای بگیرید اما به دنبال ایفای نقش تاریخی خود هستند. رئیس‌جمهور اعضای فعلی را مورد ارزیابی قرار داده و ممکن است بعضی از آنها در کار خود بمانند و این یعنی کارشان را درست انجام داده‌اند. حال وزیرانی صلاح می‌دانند که نباشند. اینکه گفته می‌شود از بیرون هم افرادی باید باشند، تردید نکنید رئیس‌جمهور هم به این موضوع التفات دارند.

رئیس جمهور معتقد به حضور افراد معتدل است

او درباره معرفی وزرا از سوی جریان‌های سیاسی خاطرنشان کرد: حتما این افراد از سوی جریان‌های سیاسی معرفی می‌شوند. رئیس‌جمهور معتقد هستند که افراد معتدل باید حضور داشته باشند؛ چه اصولگرایان معتدل و چه اصلاح‌طلبان. آقای رئیس‌جمهور به اصولگرایان معتدل اعتقاد دارند. رئیس‌جمهور و مردم نمی‌خواهند کسانی که از لحاظ فکری قبول ندارند در کابینه باشند. قطعا دولت دوازدهم معتدل خواهد بود.

روزهای یکشنبه تیم اقتصادی با دولت جلسه دارد

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور ابراز داشت: تمامی راهکارها را به خوبی می‌دانیم و در حال عملیاتی کردن آن‌ها هستیم. روزهای یکشنبه تیم اقتصادی با دولت جلسه دارد و نقاط ضعف و قوت را مورد بررسی قرار می‌دهند.

لایحه دولت برای تعیین و تکلیف تابعیت فرزندان زنان ایرانی با اتباع خارجی

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره تابعیت فرزندان زنان ایرانی با اتباع خارجی بیان کرد: اخیرا استاد برجسته و خوشنام ایرانی را از دست دادیم و مراتب تسلیت خود را نیز ابراز کردیم. مورد خانم میرزاخانی خاص است اما در مجلس لایحه‌ای داریم که این مشکل برطرف شود.

سخنگوی دولت درباره طرح تفکیک وزارت‌خانه‌ها یادآور شد: دولت به دنبال این لایحه است تا کابینه بر اساس آن انتخاب شود.

پرونده اتفاقات روز قدس در حال پیگیری است

نوبخت درباره پیگیری تخلفات انتخابی ائمه جمعه و حوادث روز قدس عنوان کرد: در مورد ائمه جمعه باید از معاون حقوقی رییس جمهور سوال کنم تا پاسخ دقیقی به شما دهم. پرونده اتفاقات روز قدس هم در حال پیگیری است.

رییس سازمان برنامه و بودجه درباره افزایش نرخ سود بانکی گفت: این سود در دولت ۱۰ درصد است و ما آن را اجرایی می کنیم.

اختصاص ۹ هزار میلیارد تومان به طرح‌های حمل و نقل روستایی

نوبخت درباره حمل و نقل روستایی اظهار داشت: ۹ هزار میلیارد تومان به این طرح‌ها اختصاص داده‌ایم.

او درخصوص میزان حقوق دریافتی مقامات دولتی تصریح کرد: مقامات دولتی زیر ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

وثیقه فریدون چگونه تامین شد؟

معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این وثیقه چگونه تامین شد؟ خاطرنشان کرد: قطعا آقای فریدون دوست، رفیق و برادرانى دارد که براى تامین وثیقه به او کمک کردند و مقدارى هم که فراهم شد قاضى را راضى کرد. مردم ما به خوبی به امور واقف هستند و وقتی می‌بینند با فردی محترمی این گونه رفتار می‌شود کمپین راه می‌اندازند و کمک می‌کنند.

ضابطان قوه قضاییه باید فارغ از نگرش سیاسی عمل کنند

نوبخت درباره مشکل جسمانى فریدون ابراز داشت: اینکه فرد سالمى به زندان برود و دچار عارضه جسمى شود را دیگران باید پاسخ دهند. بنده به عنوان فردى از دولت به همکاران ضابط در قوه قضاییه اعتماد دارم و هیچ چیز غیرقانونى وجود ندارد و نباید در این باره جریان سیاسی پیش بیاید لذا ضابطان باید فارغ از نگرش سیاسی عمل کنند به هر حال امیدواریم این اتفاق براى کسی پیش نیاید.

او ادامه داد: قرار به بازداشت موقت آقای فریدون نبود اما این قرار اتفاق افتاد.

کابینه دولت دوازدهم براساس خواست مردم بسته می‌شود

رییس سازمان برنامه و بودجه درباره پرونده بابک زنجانی گفت: قوه قضاییه پیگیر این برنامه است تا مشخص شود شخصی که برنامه مالی آن مشخص نیست با پول مردم چه کرده است.

نوبخت درباره صحبت‌های اخیر وزیر امور خارجه درخصوص برجام اظهار داشت: همانطور که در خصوص قراردادهایی نفتی قانون داریم، در رابطه با برجام نیز این قانون را داریم و هر زمان احساس کنیم که برجام نقض شده است، براساس آن عمل خواهیم کرد. اگر در داخل تاکنون اعلام نشده که نقض برجام شده است یا خیر، اجازه بدهیم سیاستمداران اظهارنظر کنند. آنان باید متناسب با جوامع بین‌المللی حرف بزنند.

او تاکید کرد: نباید سخن وزیر امور خارجه که در جواب حرفی زده است را تیتر کنیم، آقای ظریف و دستگاه‌های نظارتی بالای سر برجام هستند. دولتی که قرارداد و توافق برجام را بستیم، کارش به اتمام رسیده است. دولت جدید که می‌خواست برجام را پاره کنند که به اینجا رسیدیم. منتظریم دولت جدید امریکا از کارورزی بیرون بیاید و به ثباتی برسد بعدا مذاکره کنیم.

دولت مصمم به مبارزه با فساد است

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره مبارزه با فساد تصریح کرد: دولت مصمم است تا با فساد به طور جدی مبارزه کند.

نوبخت درباره لایحه مبارزه با حقوق‌های نجومی و نظاممندی پرداخت‌ها خاطرنشان کرد: لایحه‌ای در این باره به مجلس تقدیم شده و نظام پرداخت درست شده است. مقامات سیاسی باید زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق بگیرند و مدیران غیرسیاسی هم طبق همان سقف، ۱۷ میلیون دریافتی دارند. ما با انظباط به دریافت و پرداختی نظارت می‌کنیم.

دولت در مقابل محدودیت در آزادی‌های سیاسی مقاومت می‌کند

او درباره فیلتر شبکه‌های اجتماعی ابراز داشت: دولت خواهان دستیابی شهروندان به اطلاعات است. دولت در مقابل هر آنچه که آزادی سیاسی افراد را محدود کند، ایستادگی می‌‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره خروج از رکود بیان کرد: دولت دو مسیر برای خروج از رکود دارد؛ رفع موانع تولید و دیگری، سرمایه‌گذاری خارجی و بخش خصوصی. اینکه هم‌اکنون نرخ تورم را دو رقمی اعلام می‌کنند، درست نیست. نرخ تورم نرخ تورم در حال حاضر ۷.۲ درصد است. ما به دنبال رشد اقتصادی هستیم.

نوبخت با بیان اینکه آمار رسمی را مرکز آمار ایران اعلام می‌کند که سه فرمول مخصوص به خود را در این باره دارد، یادآور شد: میان بانک مرکزی و مرکز آمار درباره سال پایه اختلاف وجود دارد که درصدد رفع آن هستیم.

او در ادامه با اشاره به اقتصاد مقاومتی در دولت دوازدهم عنوان کرد: ما دو هدف داشتیم رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی خالص که نیازمند همکاری است.

فشاری از سوی اصلاح‌طلبان بر دولت نیست

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالي مبنی اینکه افرادی مدعی سهم‌خواهی اطلاح‌طلبان هستند و برخی از مشاوران رییس‌جمهور هم به این ادعا دامن می‌زنند. این ادعا را چقدر تایید می‌کنید؟ تاکید کرد: فراکسیون امید نمایندگان مردم در مجلس هستند و هم در دیداری آنها که با رئیس جمهور داشتند و هم افراد دیگر، نکاتی را گفتند. فشاری بر رئیس‌‌جمهور نیست و این سخنان درست نیست.

نوبخت در خاتمه گفت: مطمئین باشید کابینه به درستی و بدون فشار بسته خواهد شد؛ همان‌طور که مردم می‌خواهند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۶۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم، که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور ه اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک، رقابت‌ها دراین حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده دراین دور رقابت از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند. براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد. براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه از جمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد دراین حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد. براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

۱

فهرست وفاق

نام فهرست: جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی

شعار: انقلاب، کارآمدی و مردمی

رویکرد ویژه: عدم وحدت با هیچ جریان سیاسی / اخذ تعهدنامه انتخاباتی از افراد حاضر در فهرست

کاندیداها: احمد نادری، ابراهیم یزدی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، زهره سادات لاجوردی، زینب قیصری، علیرضا سلیمی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی عسگری، مجتبی زارعی، علی‌اصغر پورمحمدی، سید نظام‌الدین موسوی، مجتبی رحماندوست.

۲

شورای ‌وحدت

نام فهرست: شورای وحدت اصولگرایان

شعار: تحول برای زندگی بهتر

رویکرد ویژه: در اولویت قرار گرفتن بانوان

کاندیداها: سمیه گلپور چمرکوهی، ریحانه اخلاقی، سمیه رفیعی، زینب قیصری، زهره سادات لاجوردی، علی‌اصغر پورمحمدی، ابوالقاسم جراره، محمد سراج، مجتبی رحماندوست، علیرضا سلیمی، حسین صمصامی مزرعه آخوند، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سیدنظام الدین موسوی، سیدمرتضی محمودی، احمد نادری.

۳

فهرست جبهه انقلاب

نام فهرست: فهرست مشترک شورای‌ائتلاف و جبهه پایداری

شعار: ایران سربلند

رویکرد ویژه: عدم توجه صرف به وابستگی حزبی کاندیداها

کاندیداها: علیرضا سلیمی، غلامحسین رضوانی، محمد سراج، زهره سادات لاجوردی، زهره طبیب‌زاده، فاطمه قاسم‌پور، مجتبی زارعی، حسین صمصامی، حسین نجابت، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، علی‌اصغر پورمحمدی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی شریفیان، مهدی عسگری، عبدالحسین روح الامینی، سعید آجرلو.

۴

جامعه اسلامی مهندسین

نام فهرست: فهرست جامعه اسلامی مهندسین

شعار: -

رویکرد ویژه: حضور فعال در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم

کاندیداها: احمد نادری، سمیه رفیعی، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، ابوالقاسم جراره، زهره‌سادات لاجوردی، علیرضا سلیمی، صالح اسکندری، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سمیه گلپور چمرکوهی، علی‌اصغر پورمحمدی، علی طهرانی‌مقدم، سیدنظام‌الدین موسوی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان، غلامحسین رضوانی.

۵

امنا

نام فهرست: فهرست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی

شعار: کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد

رویکرد ویژه: انتخاب اغلب کاندیداهای دور دوم از باقی‌مانده‌های فهرست دور نخست

کاندیداها: سیدنظام‌الدین موسوی، احمد نادری، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، محمد سراج، ابوالقاسم جراره، زینب قیصری، ریحانه اخلاقی، صالح اسکندری، سیدمرتضی محمودی، بیژن نوباوه وطن، حسین صمصامی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان.

۶

مستقلین واعتدالگرایان

نام فهرست: فهرست جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران

شعار: -

رویکرد ویژه: معرفی کاندیداهای مشترک با بسیاری از فهرست‌های دیگر

کاندیداها: ابراهیم عزیزی، عبدالحسین روح‌الامینی نجف‌آبادی، علی‌اصغر پورمحمدی، مهدی عسکری، حسن خجسته باقرزاده، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهروند، مجتبی زارعی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سیدنظام‌الدین موسوی، زینب قیصری، مجتبی رحماندوست، زهره‌سادات لاجوردی، احمد نادری، حسین نجابت، عیلرضا سلیمی.

آنچه باید درباره دور دوم انتخابات بدانید

روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود؛ انتخاباتی که در نهایت فهرست ۲۹۰ نفری خانه ملت در دور جدید را تکمیل خواهد کرد.

۴۵ کرسی

دراین دور تکلیف ۴۵ کرسی باقی‌مانده مجلس دوازدهم مشخص می‌شود.

۲۲ حوزه انتخابیه

در دور دوم کاندیداها در ۲۲ حوزه انتخابیه برای حضور در مجلس دوازدهم رقابت می‌کنند.

۹۰ کاندیدا

دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم با حضور ۹۰ کاندیدا برگزار می‌شود.

۱۵ استان

۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۵ استان کشور شاهد برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم خواهند بود.

آذربایجان‌شرقی: تبریز، آذرشهر و اسکو/ شبستر/ میانه

اردبیل: پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز

اصفهان: سمیرم / لنجان

البرز: کرج، اشتهارد و فردیس

تهران: تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس / ورامین، پیشوا و قرچک

خراسان‌جنوبی: بیرجند، درمیان و خوسف

خراسان رضوی: مشهد و کلات

خوزستان: آبادان / رامهرمز و رامشیر

زنجان: زنجان و طارم / خدابنده

فارس: شیراز و زرقان / مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد

لرستان: خرم‌آباد و چگنی

مازندران: قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی

همدان: ملایر

کرمانشاه: کرمانشاه

گلستان: گنبدکاووس

انتخابات الکترونیک در ۸ شهر

شورای‌نگهبان با برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیک در حوزه‌های تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر موافقت کرده‌است.

کد خبر 849186 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت کشور مجلس - انتخابات نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • گانتس: تا این لحظه پاسخ رسمی درباره توافق تبادل دریافت نکرده‌ایم
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • اعلام حمایت کارمندان دولت بایدن از خیزش دانشجویان حامی فلسطین
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»