Web Analytics Made Easy - Statcounter

کودک و نوجوان>فرهنگی - اجتماعی - اگر دوست داری به یک بوستان قدیمی بروی که موزه هم داشته باشد و ساکن منطقه‌ی ۱۰ تهران هستی، بیا سری به بوستان هفت‌چنار بزن.

هفت‌چنار، نام بوستاني است که با فضاي سرسبز و زيبايش، جذابيت ويژه‌اي به محله‌ي بريانك داده و با موزه‌ي حيات وحش خود، محلي شده براي بازديد دوستداران و برگزاري تورهاي علمي، آموزشي و تهرانگردي.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاي سبز اين بوستان يادگاري از باغ‌هاي قديمي و زيباي تهران است. چنارهاي بلند و پرتعدادش سايه‌هاي خنکي مي‌آفرينند و درخت‌هاي توت در فصل توت‌خوران از مهمانان زيادي پذيرايي مي‌کنند.

البته دليل نام‌گذاري منطقه‌ي هفت‌چنار به اين نام، به وجود درخت چنار کهنسالي برمي‌گردد که قطر آن به هفت متر مي‌رسد و هفت تنه دارد و در کنار چشمه‌اي بوده که حالا آن چشمه خشک شده است و به‌جايش سقاخانه‌اي در مجاورت درخت ايجاد شده تا هم درخت از آن سيراب شود و هم رهگذران از آن استفاده کنند.

حالا اين مجموعه، ترکيبي از معماري قديمي، فضاي سبز و موزه‌ي آثار طبيعي حيات‌وحش را يك‌جا گردآورده است. ساختمان قديمي و زيباي موزه از نمونه‌هاي ارزشمند معماري به يادگار مانده از اواخر دوره قاجار است.

ساختمان موزه، بنايي تاريخي متعلق به اوايل قرن بيستم (اواخر دور‌ه‌ي قاجاريه) است که در ابتدا به‌عنوان کارخانه‌ي برق شروع به کار کرد و پس از چند سال به کارخانه‌ي جوراب‌بافي تبديل شد.

موزه‌ي آثار طبيعي و حيات‌وحش اين مجموعه، تلفيقي از نمونه‌هاي زنده و غيرزنده‌ي بي‌مهرگان، مهره‌داران، آبزيان، خزندگان، پرندگان و پستانداران را در خود دارد. در اين موزه کارگاه تاکسيدرمي هم فعال است و علاقه‌مندان مي‌توانند با حضور در اين کارگاه با روش علمي و عملي تاکسيدرمي آشنا شوند.

در بخش زمين‌شناسي و آثار طبيعي موزه‌ي هفت چنار، سنگ‌ها و کاني‌هاي مختلف با منشأ آذرين، رسوبي و دگرگوني قرار دارند که فرمول شيميايي هر سنگ به همراه کاربرد و معادن مربوط به آن ذکر شده است. در اين بخش مجموعه‌اي از فسيل بي‌مهرگان هم به چشم مي‌خورد.

کتاب‌خانه‌ي موزه هم 4500 جلد کتاب تخصصي و عمومي دارد و دانش‌پژوهان علاقه‌مند مي‌توانند با عضويت در کتاب‌خانه‌ي مجموعه از خدمات آن بهره‌مند شوند.

بوستان هفت‌چنار در محله‌ي بريانک قرار دارد. از خيابان قزوين و خيابان شهيد عرب مي‌توان وارد محله‌ي بريانک شد. اين محله از شمال به خيابان کميل، از شرق به بزرگ‌راه نواب و از جنوب به خيابان قزوين منتهي مي‌شود.

گفتني است که اين بوستان براي استفاده‌ي معلولان و کم‌توانان جسمي مناسب‌سازي شده است.

عكس: محمود اعتمادى

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟

 نوید خاصه‌باف مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با اشاره به تغییر رویکرد در حوزه سرمایه‌گذاری در این دوره از مدیریت شهری اظهار کرد: در یک دوره نگاه متفاوتی به سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیری می‌شد و این مساله سبب شد که اکثر سرمایه‌گذاری‌ها به سمت دعاوی حقوقی پیش برود، اما تغییر رویکرد مدیریت منجر شد که نه‌تنها بخش زیادی از دعاوی قضایی حل و فصل شوند، بلکه سرمایه‌گذاران را مجاب کردیم که نسبت به سرمایه‌گذاری در شهرداری تهران اقدام کنند به‌گونه‌ای که ۱۵ پروژه‌ای که متوقف شده بود و به مشکلات حقوقی برخورده بود با همراهی و همدلی تعیین تکلیف شد.

خاصه‌باف ادامه داد: در همین مدت توانستیم سرمایه‌گذاری جدید را شروع کنیم و ۱۶ ابرپروژه در شهر تهران تعریف شده است که ارزش ریالی آن ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است و در مناطق نیز ریزپروژه‌هایی تعریف شده است.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با بیان اینکه در هر منطقه یک پروژه معرفی می‌شود که شهروندان می‌توانند برای ثبت‌نام به یک سامانه بروند و یا به اداره کل برنامه‌ریزی شهرداری تهران مراجعه کنند، گفت: این طرح از سوی معاونت مالی پیشنهاد شده است و در نظر داریم در هر منطقه یک پروژه را عمدتا با کاربری مسکونی شناسایی کنیم و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مهم را پیش ببریم.

وی درباره اجرای طرح تم‌پارک در شرق تهران تصریح کرد: مکاتبات متعددی را با سازمان‌های محیط زیست از جمله منابع طبیعی داشته‌ایم که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم البته در حال رایزنی با سرمایه‌گذار هستیم تا طرح خود را تعدیل کند و شهردار نیز به وزیر کشاورزی نامه زده است تا در جلسه‌ای راه‌های احداث این تم‌پارک بدون آسیب رساندن و تصرف فضا، عملیاتی شود. البته طرح سرمایه‌گذار وسیع است و قابلیت اجرا به آن‌گونه که مدنظرش است را ندارد و همچنین باید مطالعات ترافیکی و ... این طرح نیز انجام شود و باید در مورد اجرای این پروژه بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد.

وی همچنین درباره ساخت هتل‌های جنگلی در برخی از بوستان‌های جنگلی با تاکید بر اینکه هنوز هیچ مجوزی صادر نشده است، گفت: هنوز طرح نهایی نشده و به همین دلیل هم هیچ مجوزی صادر نشده، اما روز گذشته با یک مجموعه فاخر جلساتی در مورد ساخت هتل‌های جنگلی داشتیم.

خاصه‌باف با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد به دلیل هزینه‌های زیاد نگهداری جنگل‌ها و کمبود آب متاسفانه بعضی از فضا‌های جنگلی همچون سرخه حصار و... آسیب دیده‌اند و یکی از راه‌های نجات آنها همین مساله است، گفت: بخش خصوصی در ازای سود شهرداری ملزم به نگهداشت فضا‌های جنگلی می‌شود.

وی با بیان اینکه فراخوان ساخت هتل کوهستان در منطقه ۲ به زودی اعلام می‌شود و سرمایه‌گذار خارجی نیز برای ساخت هتل برج میلاد اعلام آمادگی کرده است، گفت: اتمام پروژه دیدار نیز در دستور کار است؛ اما با این حال نیاز به فضای اقامتی وجود دارد و طرح ما این است که بدون تعرض به فضای سبز هتل بسازیم و روز گذشته نیز با این شرکت که تجربه خوبی در سراسر کشور دارد، جلسه برگزار کردیم و قرار شد که مطالعات خود را در این خصوص انجام دهد و بعد از اینکه طرح کامل شد موضوع را به منابع طبیعی ارجاع می‌دهیم و بعد از آن سبک این هتل‌ها وارد تشریفات قانونی می‌شود. اما دقت داشته باشید مهمترین آورده ساخت این هتل‌ها فضای سبز خواهد بود.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران همچنین درباره سرانجام پروژه هزار و یک شهر اضافه کرد: متاسفانه این پروژه در گردابی افتاد که به نظر من بخش زیادی از این گرداب فضای سیاسی بود و پروژه را به سمتی برد که انجام نشود. البته طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل نکرد و شریک ما نیز معتقد است که متعاقبا شهرداری هم به تعهدات خود عمل نکرده و نهایتا پروژه‌ای که قرار بود سال ۹۶ تمام شود، حالا در حد پیشرفت ۱۷ درصدی قرار دارد.

وی با اشاره به بازدید شهردار تهران از این پروژه ادامه داد: با شریک‌مان جلسات زیادی برگزار کردیم و شریک اعلام کرد که قراردادی که در آن زمان منعقد کرده آورده‌های اقتصادی را تأمین نمی‌کند و شریک خواستار تغییر در قرارداد بود و تا پایان اردیبهشت‌ماه فرصت زمانی دارد که نسبت به ارائه پیشنهاداتش اقدام کند و اگر به توافق رسیدیم تا پایان سال آینده می‌بایست پروژه هزار و یک شهر عملیاتی شود و اگر به توافق نرسیدیم و سرمایه‌گذار انصراف بدهد می‌توانیم برنامه‌های دیگری داشته باشیم، اما نکته مهم این است که با شریک به این جمع‌بندی رسیدیم که بهتر است به جای دعاوی حقوقی با توافق موضوع را جلو ببریم.

خاصه‌باف درباره سرانجام توسعه شهر آفتاب نیز با بیان اینکه ما در مورد پروژه شهر آفتاب توسعه را دنبال می‌کنیم به‌گونه‌ای که قرار است تمام آورده‌های شهر آفتاب صرف همان مجموعه شود، گفت: مدیران شهری به دنبال انتقال نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب هستند؛ اما مساله این است که ما در شهر آفتاب کمبود‌هایی داریم و وزیر صمت در جلسه با شهرداری تأکید کرد که ظرفیت‌های لازم در شهر آفتاب ایجاد شود و بعد از آن نمایشگاه‌های پرمخاطب منتقل شود. به نظر می‌رسد اگر همت کنیم یک تا دو سال آینده نمایشگاه‌های پرمخاطب به شهر آفتاب منتقل می‌شود و اولویت ما اکنون ساخت سالن‌ها و بعد ساخت مرکز تجارت جهانی ۲ است. اما اگر بتوان با توجه به ظرفیت‌های پیرامونی نمایشگاه به یک ذون اقتصادی و یا منطقه ویژه اقتصادی تبدیل کنیم این نمایشگاه نیز رونق دوچندانی خواهد گرفت.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در پایان درباره ورود سرمایه‌گذاران خارجی گفت: سرمایه‌گذار خارجی داریم به‌گونه‌ای که در ساخت هتل برج میلاد سرمایه‌گذارمان خارجی است، اما هنوز آنقدر فضا فراهم نشده که سرمایه‌گذار منابع مالی‌اش را بیاورد و هم مساله تحریم‌ها و هم بحث اطمینان وجود دارد که باید به کمک دولت این موضوع را پیش ببریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • چرا قالیباف باخت؟ چه شد که پاجوش‌ها چنار‌ها را کنار زدند؟
  • توجه ویژه به معماری ایرانی_اسلامی در شهر تهران
  • چه شد که پاجوش‌ها چنار‌ها را کنار زدند؟
  • تیپ خاص بازیگران زن ایرانی در گشت‌وگذار چین
  • هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟
  • اجرای طرح‌های معماری ایرانی - اسلامی در بوستان‌های پایتخت
  • گفت‌وگو با چهره ماندگار معماری ایران به بهانه روز معماری/ حیاط‌های خالی از حیات
  • ساخت هتل در بوستان‌های تهران، هنوز قطعی نیست