Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@13:49:51 GMT

۲دست‌انداز ورود سرمایه‌گذار خارجی

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۸۰۷۹۷

۲دست‌انداز ورود سرمایه‌گذار خارجی

غلبه بر چالش‌های بیکاری و رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی نیازمند جذب سرمایه‌گذار خارجی است که مطابق برنامه ششم توسعه میزان سرمایه‌گذاری لازم برای تحقق این رشد به‌طور متوسط سالانه 4/ 21 درصد است و بخشی از این سرمایه‌گذاری نیز باید به‌واسطه جذب پول‌های خارجی انجام شود.

این هدفگذاری در حالی مطرح می‌شود که سرمایه‌گذاران خارجی بر این باورند که «بی‌ثباتی» و «عدم شفافیت» در اقتصاد ایران مانع ورود آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور اقتصادی و دارایی کمیسیون اروپا در این باره ابراز نگرانی کرده و گفته است که به‌رغم تمایل سرمایه‌گذاران برای ورود به ایران، این دو عامل موجب می‌شود خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری تعلل کنند. آخرین آمار منتشر شده از سوی آنکتاد نشان می‌دهد ایران در سال 2016 حدود 3 میلیارد و 400 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب کرده است که با میزان هدف‌گذاری شده سالانه در برنامه ششم، تفاوت معناداری دارد. به گزارش دنیای اقتصاد، پس از برجام مقامات اروپایی به همراه هیات‌های اقتصادی وارد کشور شدند و یکی از اهداف آنها که مورد تاکید مقامات کشورمان نیز بود، سرمایه‌گذاری در ایران عنوان شد. اما همچنان آن‌طور که انتظار می‌رفت نتوانسته‌ایم در جذب سرمایه خارجی کارنامه قابل قبولی داشته باشیم.

بنابراین برخی از کارشناسان بر این باورند که برای جهش در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، نیازمند تغییر ساختار در اقتصاد، گزارش‌دهی از وضعیت موجود، معرفی درست اقتصاد ایران به دنیا و تغییر روش‌های تعاملی هستیم. از سویی آنچه همواره به‌عنوان حلقه مفقوده در اقتصاد ایران محسوب می‌شود و خارجی‌ها را برای ورود به کشور دچار سردرگمی کرده، نبود اطلاعات و آمارهای مربوط به اقتصاد ایران است. این موضوع موجب سرگردانی سرمایه‌گذاران خارجی خواهد شد. چراکه نبود اطلاعات کافی از اقتصاد ایران موجب ضعف دید سرمایه‌گذاران خارجی شده و نمی‌دانند ورود در چه حوزه‌هایی از اقتصاد ایران می‌تواند برای آنها سودآور باشد. از این رو مدیر امور اقتصادی و دارایی کمیسیون اروپا نیز در سفر خود به تهران از مسوولان اتاق ایران خواست اطلاعاتی درخصوص وضعیت ایران در زمینه اقتصاد نفتی و غیرنفتی و اشتغال و بازار کار را به او و همراهانش ارائه دهند.

البته برخی از منابع نیز دلیل کاهش سرمایه‌گذاری در ایران(اعم از خارجی و داخلی) را همبستگی شدید درآمدهای نفتی و سرمایه‌گذاری می‌دانند. به‌گونه‌ای که اعتقاد دارند تحریم نفت از سال 1391 و کاهش قیمت نفت در سال 1394 از دلایل اصلی کاهش روند سرمایه‌گذاری در این سال‌ها بوده است. به هر حال با توجه به اینکه رشد سرمایه‌گذاری با گذشت زمان، دشوارتر می‌شود، تحقق این میزان سرمایه‌گذاری نیاز به عزم جدی برای تغییر وضعیت موجود دارد.

دو دست‌انداز ورود سرمایه‌گذار خارجی

اخیرا مدیر امور اقتصادی و دارایی کمیسیون اروپا با حضور در اتاق ایران، با مدیر اداره روابط چندجانبه اتاق نیز دیدار و گفت‌وگو کرده و ثبات و شفافیت اقتصادی را دو عامل مهم در گشودن مسیر برای ورود سرمایه‌گذار به ایران دانسته است.

مدیر امور اقتصادی و دارایی کمیسیون اروپا در مورد هدف خود از سفر به ایران گفته است ماموریت ما این است که به کشورهای مختلف برویم و با مقامات ارشد وزارتخانه‌ها، بانک مرکزی و همچنین مجلس‌ ملاقات و از آنها اطلاعات درجه اول در مورد اقتصاد کلان آن کشور کسب کنیم. النا فلورس از پارلمان بخش‌خصوصی درخواست کرده تا هم اطلاعات مربوط به اشتغال و بازار کار در ایران و هم اطلاعاتی درخصوص وضعیت ایران در زمینه اقتصاد نفتی و غیرنفتی را به او و همراهانش ارائه دهد.

سودآوری شراکت با خصوصی ها

بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی در بخش نفت و گاز صورت گرفته درحالی‌که سایر بخش‌های اقتصادی باوجود پتانسیل‌هایی که دارند، همچنان درخصوص جذب سرمایه مغفول مانده‌اند.

معاونت‌های بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران در گزارشی عنوان کرده است پتانسیل‌های نهفته‌ای در بخش سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار وجود دارد. به عبارتی بخشی از اقتصاد غیرنفتی دارای ظرفیت خالی است و جذب سرمایه در بازه زمانی 1395-1383 در این بخش روند نزولی داشته است.

سرمایه‌گذاری به دو قسمت سرمایه‌گذاری در ساختمان و سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار تقسیم می‌شود. در سال 1395 میزان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص بخش ساختمان به قیمت ثابت سال 1390 حدود 81 هزار میلیارد تومان و در بخش ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار حدود 36 هزار میلیارد تومان بوده است. بنابراین نسبت سرمایه‌گذاری ساختمان به ماشین‌آلات در این سال 2/ 2 بوده، درحالی‌که این نسبت در سال 1383 حدود 4/ 1 بوده است. بنابراین طی سال‌های 1395-1383 حدود 12 هزار میلیارد تومان به سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان افزوده شده ولی 14 هزار میلیارد تومان از سرمایه‌گذاری در بخش ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار کاسته شده است.

سرمایه‌گذاری را همچنین می‌توان به دو بخش‌خصوصی و دولتی تقسیم کرد. در سال 1395 حدود 79 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش‌خصوصی و 37 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش دولتی ایجاد شده است.

طی دوره 1383-1395 به‌طور متوسط حدود 73 درصد از سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌خصوصی و 27 درصد در بخش دولتی صورت گرفته است. سرمایه‌گذاری‌های دولتی بیشتر در بخش ساختمان صورت می‌گیرد و در قالب اجرای طرح‌های عمرانی است. به‌طور مثال در سال 1395 بیش از 88 درصد از سرمایه‌گذاری‌های دولتی در بخش ساختمان صورت گرفته است. همچنین عمده سرمایه‌گذاری‌های بخش ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار در بخش‌خصوصی صورت می‌گیرد. سهم سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی بین سال‌های 1383-1394 حکایت از آن دارد که در بخش ساختمان حدود 2/ 87 درصد از سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌ خدمات صورت گرفته و در سمت ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار عمده سرمایه‌گذاری‌ها در دو بخش‌ خدمات و صنایع و معادن به ترتیب با سهم‌های 4/ 53 درصد و 6/ 38 درصد صورت گرفته است. سرمایه‌گذاری در ساختمان از محل منابع داخل کشور انجام می‌شود، اما بخشی از سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار از محل واردات تامین می‌شود. در سال 1383، حدود 7/ 15 هزار میلیارد تومان از تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار در بخش صنایع و معادن از محل واردات و 8/ 7 هزار میلیارد تومان از محل تولید داخلی تهیه شده است. این میزان از محل تولیدات داخلی در سال 1394 تغییر محسوسی نداشته؛ اما از سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده به وسیله واردات 2/ 10 هزار میلیارد تومان کاسته شده است. کاهش بی‌سابقه واردات ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار یکی از دلایل اصلی رکود حاکم بر بخش صنعت طی سال‌های اخیر است. درصورت استمرار این روند، با کاهش واردات ماشین‌آلات صنعتی، امکان ورود تکنولوژی جدید به بخش صنعت محدود خواهد شد و فرآیند صنعتی شدن را به تعویق خواهد انداخت. این موضوع نیز حاکی از آن است که سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند شرکای ایرانی خود را از میان بخش‌خصوصی انتخاب کنند. چراکه کارشناسان بر این باورند که سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان(بخش دولتی اقتصاد) به اشباع رسیده و با توجه به روندی که برای خروج از رکود در کشور طی می‌ شود، تزریق پول در بخش ماشین‌آلات و لوازم کسب‌وکار می‌تواند برای خارجی‌ها سودده باشد.

نیروی انسانی ارزان، ظرفیت بازار ایران

اسفندیار امیدبخش، مدیر اداره روابط چندجانبه اتاق ایران در نشست خود با فلورس، مدیر امور اقتصادی و دارایی کمیسیون اروپا با اشاره به شرایط جدید اقتصاد ایران، ایجاد یک روابط تجاری-اقتصادی نهادینه‌شده با اتحادیه اروپا را مهم دانست.وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که ایران ازظرفیت های خالی در بازار کار برخوردار است و نیروی کار ارزان در کشور ما موجب کاهش هزینه تولید برای سرمایه‌گذاران خارجی خواهد شد. بخشی از مشکل بیکاری با باز شدن درهای بازار داخلی به روی سرمایه‌گذاران خارجی و حضور شرکت‌های خارجی حل می‌شود. امیدبخش در مورد اقتصاد نفتی و غیرنفتی در ایران نیز اظهار کرد: در دو دهه اخیر سهم درآمد نفتی در درآمدهای دولت پایین آمده و دولت توانسته سهم درآمدهای نفتی را در درآمدهای خود تا 50 درصد پایین آورد؛ ولی در نظر دارد در برنامه ششم توسعه سهم درآمدهای خود را از درآمدهای نفتی به 30 درصد برساند.

فلورس نیز در این نشست بیان کرد: اتحادیه اروپا از یک سیستم قانون‌مدار چندجانبه در زمینه تجارت حمایت می‌کند. نگرانی اتحادیه اروپا در رابطه با ایران این است که عدم شفافیت در بازار ایران وجود دارد و به همین دلیل راه سرمایه‌گذاران خارجی به ایران باز نمی‌شود. فلورس با ابراز تمایل برای گشایش یک دفتر نمایندگی در تهران گفت: گشایش دفتر نمایندگی باعث کاهش تشریفات اداری شده و اثربخشی همکاری‌ها را بالا می‌برد. نگاه کلی ما به ایران مثبت است و امیدواریم به نتایج خوبی در زمینه‌های مختلف همکاری برسیم و بتوانیم تجربیات خود را با شما سهیم شویم.

امیدبخش در پاسخ به سوال مدیر امور اقتصادی و دارایی کمیسیون اروپا در مورد برنامه‌های عملیاتی ایران برای رسیدن به یک اقتصاد غیرنفتی عنوان کرد: صادرات غیرنفتی ایران به بیش از 50‌میلیارد دلار رسیده و دولت در نظر دارد آن را افزایش دهد. ایران باید هم در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و هم تولید صادرات محور تلاش کند. در 5 سال آینده به 50 میلیارد دلار سرمایه در بخش غیرنفتی نیاز داریم تا بتوانیم رشد تولید ناخالص داخلی خود را به 8 درصد برسانیم.

وی افزود: مهم این است که پارلمان بخش‌خصوصی بتواند به دولت در اصلاح قوانین تجاری کمک کند و استانداردهای بین‌المللی در کشور اجرایی شود. برای رسیدن به این هدف ازسرگیری مذاکرات الحاق به سازمان تجارت جهانی می‌تواند راهگشا باشد. وی همچنین در تشریح موانع پیش روی توسعه اقتصاد غیرنفتی گفت: موانع اصلی سیاسی است، مثل موضوع الحاق به سازمان تجارت جهانی. اما حل مسائل اقتصادی با اتحادیه اروپا می‌تواند به حل این مساله سیاسی هم کمک کند. از شما می‌خواهیم که این موضوع را در اتحادیه اروپا مطرح کرده و انعقاد یک قرارداد تجاری بین ایران و آن اتحادیه بررسی شود.

مدیر اداره روابط چندجانبه اتاق ایران در پاسخ به نگرانی طرف اروپایی در مورد شفافیت اقتصاد در ایران، به تاسیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی اشاره کرد و گفت: در این شورا می‌توانیم موضوعات مربوط به شفافیت و ثبات بازار را مطرح و به نتیجه برسانیم. امیدبخش با اشاره به نیاز ایران به سرمایه‌گذاری خارجی گفت: منظور از سرمایه‌گذاری خارجی فقط پول نیست بلکه شامل انتقال تکنولوژی و مدیریت هم می‌شود. این نمونه از سرمایه‌گذاری قبلا به‌درستی در ایران اجرانشده است. بااینکه شرکت‌های کوچک و متوسط 90 درصد از شرکت‌های ایرانی را تشکیل می‌دهند ولی سهمشان در اقتصاد ایران بیش از 10 تا 15 درصد نیست و هدف این است که در آینده برای توسعه این بخش از سرمایه‌گذاری خارجی استفاده شود.

موانع نفتی جذب سرمایه

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، در گزارش خود به روند سرمایه‌گذاری در کشور پرداخته است. براساس این گزارش، بررسی روند سرمایه‌گذاری در ایران حاکی از آن است که همبستگی شدیدی میان درآمدهای نفتی و سرمایه‌گذاری وجود دارد. به‌طوری که با افزایش قیمت نفت، درآمدهای ناشی از فروش نفت به اقتصاد تزریق شده و به‌طور معمول بلافاصله یا با چند دوره تاخیر تبدیل به سرمایه‌گذاری می‌شود. این وابستگی باعث شده این متغیر در ایران نوسانات زیادی داشته باشد. از این‌رو می‌توان گفت تحریم خرید نفت از سال 1391 و کاهش قیمت نفت (در سال 1394) یکی از دلایل اصلی کاهش روند سرمایه‌گذاری بوده است.

سرمایه‌گذاری لازم برای تحقق رشد 8 درصدی

مطابق برنامه ششم توسعه میزان سرمایه‌گذاری لازم برای تحقق رشد 8 درصدی به‌طور متوسط سالانه 4/ 21 درصد است. این در حالی است که طی چهار دهه گذشته، بالاترین رشد سرمایه‌گذاری حاصل شده در اقتصاد ایران، در سال‌های برنامه سوم اتفاق افتاده که برای دوره پنج ساله به حدود 10 درصد رسیده است. با توجه به اینکه رشد سرمایه‌گذاری با گذشت زمان دشوارتر می‌شود، تحقق این میزان سرمایه‌گذاری نیاز به عزم جدی برای تغییر وضعیت موجود دارد. همچنین برای تحقق این میزان سرمایه‌گذاری در برنامه ششم توسعه قرار است به‌طور متوسط سالانه حدود 195 هزار میلیارد تومان سرمایه خارجی جذب شود. عددی که حتی 10 درصد آن نیز در اقتصاد ایران تجربه نشده است. بنابراین برای تحقق رشد 8 درصدی، اقتصاد ایران نیازمند یک تحول اساسی در زمینه سرمایه‌گذاری است. به‌ویژه آنکه تحولات بازار جهانی نفت نیز حاکی از آن است که منابع نفتی نیز کمک چندانی برای دستیابی به اهداف مورد نظر نمی‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۰۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر

شهرداری ایلام پس از پشت سر گذاشتن یک دوره کوتاه بی‌ثباتی در مدیریت شهر از سال گذشته و با انتخاب شهردار جدید اقداماتی را در حوزه‌های مختلف با هدف بهبود شرایط شهر و افزایش رفاه شهروندان آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، شهرداری یک سازمان محلی است که بر طبق اصل عدم تمرکز اداری و به منظور اداره امور محلی از جمله عمران و آبادی، بهداشت شهر و رفاه شهروندان تأسیس شده است. وظایف شهرداری‌ها شامل اقدامات عمرانی، وظایف خدماتی، وظایف نظارتی و حفاظتی، وظایف رفاهی و مدیریت منابع است.

استان ایلام در غرب کشور واقع شده است و در مجموع ۲۸ شهرداری در سطح این استان فعال هستند، اما بیشترین جمعیت استان یعنی یک سوم آن در شهر ایلام متمرکز شده‌اند. افزایش جمعیت شهر ایلام طی سال‌های اخیر اداره این شهر را برای مدیریت شهری دشوارتر و مسئولیت شهرداری و شورای شهر را سنگین‌تر کرده است.

تمرکز جمعیت در مرکز، نزدیکی به عتبات عالیات و ورود سالانه میلیون‌ها زائر و عاشق حضرت سیدالشهدا (ع) به استان برای عزیمت از طریق مرز مهران وظایف دستگاه‌های اجرایی در استان از جمله شهرداری‌ها را دو چندان کرده است.

در پایان سال ۱۴۰۱ با استعفای شهردار وقت، افشین مظفری به عنوان سرپرست شهرداری معرفی و سال ۱۴۰۲ با رأی اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان شهردار ایلام انتخاب شد. طی این مدت اقداماتی با هدف بهبود وضعیت فضاهای شهری ایلام در دستور کار قرار گرفت تا بعضی کم‌کاری‌ها جبران شود. آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با «افشین مظفری شهردار ایلام» در خصوص عملکرد شهرداری ایلام در این مدت است.

ایمنا: کدام پروژه‌های عمرانی را در سال جاری در دستور کار دارید؟

مظفری: در سال جاری بیش از ۴۰ پروژه عمرانی را در دست اجرا داریم که در حوزه‌های سیل‌بند، زیرگذر و روگذر، پل عابر پیاده، سنگفرش، جدول‌کشی و آسفالت و سایر پروژه‌های محلی بوده و در بودجه امسال تعریف شده است، در حال حاضر بارگذاری و فراخوان این پروژه‌ها انجام شده است و امید می‌رود بخش عظیمی از این طرح‌ها تا پایان سال محقق شود و به بهره‌برداری برسد.

ایمنا: ایجاد میدان مرکزی میوه و تره‌بار یکی از مطالبات شهروندان است، در این خصوص چه اقداماتی انجام شده است؟

مظفری: یکی از پروژه‌های اصلی که از دغدغه‌های اصلی شهروندان و مدیران استانی است، پروژه واگذاری میدان مرکزی میوه و تره‌بار ایلام است، در حال حاضر فراخوان این پروژه بارگذاری شده است و تا پایان ماه سرمایه‌گذار آن مشخص می‌شود، منتها باید ابتدا در هر پروژه‌ای سود و منفعتش در نظر گرفته شود تا بتواند بخش عظیمی از سرمایه‌اش را در آنجا هزینه کند.

چه برای این پروژه و چه پروژه‌های دیگر که در حوزه سرمایه‌گذاری در حال واگذاری است، فراخوان داده‌ایم و چنانچه متقاضی باشند حتماً با سرمایه‌گذاران همکاری می‌کنیم. تاکنون و با وجود پیگیری‌های فراوان پروژه‌های میدان میوه و تره‌بار، پارکینگ طبقاتی و فرهنگسرای ارغوان سرمایه‌گذار نداشته است، البته پروژه میدان مرکزی تره‌بار به صورت سرقفلی واگذار می‌شود و انتظار داریم تا پایان سال با پیگیری‌هایی که همکارانمان انجام می‌دهند به بهره‌برداری برسد.

ایمنا: ایلام پایتخت خادمین سید الشهدا است، چه اقداماتی برای رفاه حال زوار اربعین انجام شده است؟

مظفری: یکی از افتخاراتی که در سال ۱۴۰۲ داشتیم، تحقق اعتبارات اربعین برای اولین سال در شهرداری ایلام بود، با پیگیری‌هایی که در ابتدای سال انجام دادیم و معاون عمرانی شهرداری و استاندار نیز پیگیر موضوع شدند، ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد، البته سایر شهرها از جمله خوزستان و کرمانشاه نیز شامل این اعتبار می‌شدند که در نهایت از این مبلغ بیش از ۳۰۰ میلیارد تحقق یافت و از این میزان اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان به شهرداری ایلام اختصاص یافت.

بخش عظیمی از این اعتبارات در مسیر اربعین تا مرز مهران هزینه شد؛ ایجاد پایش تصویری، نصب دوربین‌های تراکم و نظارتی و خرید کانکس استراحت زوار در مسیر اربعین، آب سردکن و یخ ساز از جمله اقداماتی بود که برای رفاه زوار در مسیر اربعین تا مرز مهران انجام شد.

بیش از ۲۲۰ چشمه سرویس بهداشتی با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان در ورودی ارغوان تا پارک بلوط نصب شد. سه راه جندالله و روستای گلان و روستای هفت چشمه خارج از حوزه شهرداری ایلام بود، با این وجود این سرویس‌ها در این محل‌ها و در پارک‌هایی که در مسیر زوار اربعین بود، نصب شد.

با پیگیری‌هایی که استاندار انجام داد چنانچه اعتباراتی برای اربعین امسال تخصیص پیدا کند می‌توانیم توسعه پایش تصویری و روکش آسفالت و خط‌کشی معابر را نیز در دستور کار قرار دهیم.

ایمنا: با توجه به حجم زباله‌های تولید شده در این ایام برنامه‌ای برای تفکیک زباله‌ها دارید؟

مظفری: یکی از دغدغه‌های اساسی بحث تفکیک زباله است، تفکیک زباله از مبدا سال‌های قبل انجام اما پیمانکار این طرح ورشکست شد. پایان سال ۱۴۰۱ پیمانکار برای ساخت کارخانه و سایت بازیافت در مسیر صالح آباد تعیین و اعتبار محدودی در نظر گرفته شد، اما به دلیل اعتراض ساکنان روستاهای اطراف که در مسیر بود این مهم به نتیجه نرسید.

با تاکید استاندار موضوع دوباره در دستور کار قرار گرفته است و با رایزنی با فرمانداری مهران و از طریق شورای تأمین استان، زمینی از طریق منابع طبیعی در اختیار شهرداری قرار گرفت، با وجود اینکه زمان برد تا تملک را انجام دادیم و احتمالاً شش ماه تا یک سال زمان می‌برد تا سرمایه‌گذار برای این پروژه تعیین شود و بتوانیم از منابع داخلی شهرداری و از طریق تسهیلات وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها کارخانه بازیافت را رو به راه کنیم.

اگر این کارخانه به بهره‌برداری برسد بخش عظیمی از زباله‌ها به کمپوست و کود عالی تبدیل می‌شود. برخی شهروندان کم لطف هستند و رعایت نمی‌کنند، اربعین ۱۴۰۲ بیش از ۵۰۰ سطل زباله علاوه بر سطل‌های زباله قبلی در سطح شهر قرار دادیم اما شهروندان رعایت نکردند، تخریب انجام دادند یا از نصب سطل زباله در سر کوچه‌ها جلوگیری کردند، در بسیاری از نقاط جمع‌آوری زباله مکانیزه نبود و کارگران مجبور بودند به صورت سنتی و با دست جمع‌آوری زباله را انجام دهند.

ایمنا: شهرداری چه مطالباتی از از دستگاه‌های اجرایی دارد؟

مظفری: با پیگیری‌هایی که همکاران انجام دادند بودجه سال گذشته شهرداری نسبت به سال ۱۴۰۱ سه برابر شد یعنی شهرداری به معنای واقعی پویا بود، همکاران شبانه‌روز تلاش کردند و موفق شدیم بخش عظیمی از مطالبات دستگاه‌های اجرایی را از طریق ماده ۱۰۰ تجدید نظر، ارجاع به کمیسیون ماده ۷۷ و از طریق بخش خصوصی وصول کنیم. امسال نیز اولویت بر وصول این مطالبات است و با تاکید استاندار، بازرسی استان و دیوان محاسبات دستگاه‌ها موظف شده‌اند بدهی خود را به شهرداری پرداخت کنند.

باید توجه داشت که اگر پروژه‌ای در شهرداری انجام می‌شود ناشی از وصول مطالبات است، اعتبارات شهرداری که از طریق حوزه برنامه‌ریزی تحقق پیدا می‌کند اندک است و عملکرد شهرداری در حوزه‌های مختلف از جمله نصب المان، زیباسازی و توسعه شهری نیاز به اعتبارات خاص دارد.

ایمنا: میزان همکاری ادارات و دستگاه‌های اجرایی با شهرداری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مظفری: میزان همکاری دستگاه‌های اجرایی استان با شهرداری مطلوب است، با حمایت استاندار ایلام دستگاه‌ها با شهرداری همراهی داشتند و متقابلاً شهرداری نیز با این ادارات و دستگاه‌ها همراه بوده و تعامل داشته است. ما فشار مضاعفی در حوزه مالی به ادارات تحمیل نکرده‌ایم و تلاش کردیم مطالبات را به صورت اقساط اخذ کنیم.

ایمنا: بعضی محلات حاشیه شهر جدول‌کشی و آسفالت ندارد؛ اقداماتی در این خصوص در دست اجرا دارید؟

مظفری: یک سوم جمعیت ایلام در مرکز استان متمرکز شده‌اند و پنج محله نیز در حاشیه شهر به صورت غیر رسمی ایجاد و به حوزه شهر الحاق شده است که هیچ گونه پرداختی به شهرداری ندارند، با این وجود ما کار جدول‌کشی و آسفالت و اقدامات عمرانی را در این مناطق در دست اجرا داریم و در شش ماه نخست امسال این پنج محله که از پیچ آشوری تا محله میلاد و بانبرز و سبزی‌آباد هستند، آسفالت خواهند شد. در محله شهید دستگیر نیز سال قبل نسبت به جدول‌کشی اقدام شده و امسال نیز در اولویت آسفالت قرار گرفته است.

درخصوص نهضت آسفالت علاوه بر اینکه یک اکیپ برای روکش آسفالت داریم، دو اکیپ نیز از طریق شورای شهر اضافه شده و مجوز آن نیز اخذ شده است. تلاش داریم تا با سه اکیپ در تابستان امسال بخش عظیمی از آسفالت کوچه‌ها و خیابان‌هایی که نیاز به ترمیم و بازسازی و روکش آسفالت دارد را انجام دهیم.

ایمنا: وضعیت پرداخت بدهی شهرداری به شرکت‌ها و کارکنان چگونه است؟

مظفری: در پایان سال ۱۴۰۱ میزان سنگینی از بدهی‌ها جمع شده بود، اما با همراهی همکاران یک سوم بودجه سال ۱۴۰۱ یعنی نزدیک به ۸۰ میلیارد تومان در ۱۵ روز آخر سال تحقق یافت و تمام حق و حقوق شرکت‌ها و همکاران پرداخت شد. سال گذشته نیز با تدابیری که اتخاذ شد، نسبت به تسویه حساب تمام مطالبات شهرداری از جمله مطالبات کارکنان، پیمانکاران و شرکت‌های طرف قرارداد و بخشی از دستگاه‌ها از جمله تأمین اجتماعی اقدام شد.

ایمنا: برای نوسازی ناوگان شهری و ماشین‌آلات حوزه خدمات شهری چه اقداماتی انجام شده است؟

مظفری: در حوزه خدمات شهری ماشین‌ها فرسوده است، در حوزه عمرانی نیز ماشین‌های سنگین فرسوده هستند. این ماشین‌آلات متعلق به دهه ۸۰ است و تلاش کردیم تا برای نوسازی ماشین‌آلات از طریق فروش آن‌هایی که هزینه‌بردار بود، فروش املاک و سایر ضایعات که در اختیار شهرداری قرار داشت، ترمیم، بازسازی و نوسازی این ماشین‌آلات را انجام دهیم.

در حوزه حمل‌ونقل نیز اتوبوس‌ها و تاکسی‌های فرسوده را بازسازی می‌کنیم و کاهش بار ترافیکی را با ایجاد خط ویژه در دستور کار داریم، در حوزه مرکزی شهروندان به استفاده از حمل‌ونقل عمومی ترغیب شده‌اند که این مهم ضمن کاهش بار ترافیکی سبب آرامش روحی شهروندان می‌شود و میزان تردد را تسهیل می‌کند.

بعضی ماشین‌آلات آتش‌نشانی فرسوده است و نیاز به توسعه ایستگاهی دارد؛ بنابراین نوسازی این ناوگان در اولویت قرار دارد.

ایمنا: کمبود زمین آرامستان ایلام رفع شد؟

مظفری: در حوزه آرامستان کمبود زمین وجود داشت و منابع طبیعی بیش از هشت هکتار زمین به این امر اختصاص داد، زمین در دست تملک و رفع نیازمندی‌ها در حوزه آرامستان در دست اقدام است.

ایمنا: در حوزه فضای سبز چه اقداماتی انجام شده است؟

مظفری: در بحث فضای سبز بیش از ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان در پایان سال به خرید گل و گیاه و تسویه بدهی‌ها اختصاص داده شد، با توجه به اینکه این سازمان مستقل است بخشی از بدهی‌ها را پرداخت کرده و در بحث درآمد و هزینه کمک حال شهرداری است، با توجه به اینکه به تعطیلات تابستان نزدیک می‌شویم ترمیم فضای سبز و چمن‌کاری پارک‌ها انجام شده است.

سرویس‌های بهداشتی پارک‌ها نیز ترمیم شده است، اما این سرویس‌ها بر اساس نیاز بازگشایی می‌شود زیرا نگهداری از آن‌ها دشوار است و در بعضی موارد شیرآلات آن‌ها سرقت می‌شود که ممکن است نارضایتی شهروندان را در پی داشته باشد.

ایمنا: چه اقداماتی برای تحقق شهر الکترونیک صورت گرفته است؟

مظفری: در حوزه انفورماتیک شهر هوشمند به روز می‌شود و تلاش می‌کنیم ارتباط با نظام مهندسی بیشتر شود، ضمن اینکه در حوزه شهرسازی دستگاه‌ها و اقدامات باید به روز شود تا شهروندان تا حد امکان برای صدور پروانه به شهرداری مراجعه نکنند و به این ترتیب از بار ارباب رجوع کاسته شود.

یکی از دغدغه‌ها در حوزه خصوصی بحث ساماندهی و نوسازی املاک و ممیزی املاک است. این مطالعات در دهه ۸۰ انجام شده است، اما اکنون در حوزه مسکونی، تجاری، آموزشی و درمانی اطلاعات و آمارها دقیق نیست، چراکه ساخت‌وسازهای خلاف در سطح شهر انجام شده و درآمد شهرداری با ممیزی املاک افزایش پیدا کرده است. با انجام ممیزی املاک درآمد پایداری برای شهرداری به وجود می‌آید و آمار و اطلاعات املاک نیز به روز می‌شود.

ایمنا: عرضه میوه و تره‌بار در غرفه‌ها اثر مثبتی بر قیمت‌ها داشته است؟

مظفری: عرضه میوه و تره‌بار در پایان سال قبل و ابتدای امسال کاهش قیمت میوه را در پی داشته است، براساس اعلام تنظیم بازار استان غرفه‌هایی در سطح شهر نصب شد و محل‌هایی را مشخص کردیم که میوه به صورت مستقیم عرضه شود؛ ایجاد دکه‌ها و غرفه‌ها تأثیر روانی خوبی بر بازار داشت.

ایمنا: سخن آخر...

مظفری: از رسانه‌های استان که همواره با شهرداری همراهی داشته‌اند تشکر می‌کنم که سال گذشته همراه مجموعه شهرداری بودند و نواقص، انتقادات و پیشنهادات را متذکر می‌شدند. ما نیز در کمترین زمان تلاش می‌کردیم این نواقص را رفع کنیم و امید است در سال جاری نیز ما را در انجام وظایف همراهی کنند.

کد خبر 749661

دیگر خبرها

  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • گرگان گران اداره می‌شود/ ناتوانی در جذب سرمایه گذار برای توسعه
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر