Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رضا شمس‌الدینی»نماینده کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: در حدود ۸۰ کارگر این کارخانه نگرانی‌های در خصوص امنیت شغلی خود و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این کارخانه تولید موکت دارند.

وی به اخراج مقطعی همگی کارگران این کارخانه در ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: فرودین ماه امسال کارفرما با این استدلال که کارگران غیربومی را جایگزین کارگران فعلی می‌کند عذر همگی کارگران کارخانه را به صورت شفاهی خواست اما چند روز بعد از تصمیم خود برگشت و کارگران بر سر کار خود بازگشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شمس‌الدینی با بیان اینکه بیشتر کارگران کارخانه موکت‌سازی دارای قراردادهای موقت کوتاه‌مدت و گاها سفید امضا هستند، افزود: این در حالی است که بیشتر از ۸۰ کارگر این کارخانه کمی بیشتر یا کمتر از دو دهه سابقه کار دارند و این برخورد کارفرما موجب شده نگرانی‌های آنان از این بایت تشدید شود.

وی افزود: در عین حال دستمزدهای کارگران غالبا بیستم هر ماه پرداخت می‌شود و گاها حق بیمه‌های آنان دیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می‌شود البته این یک مشکل همیشگی نیست اما از کارفرما خواسته‌ایم در این خصوص دقت بیشتری به خرج دهد.

شمس‌الدینی در ادامه با بیان اینکه ماه رمضان امسال برخلاف سال‌های گذشته به کارگران افطاری و سحری رایگان داده نشد، افزود: طیق عرف هر ساله افطاری و سحری رایگان به کارگران داده می‌شد اما امسال این اتفاق رخ نداد. این در حالی است که عرف بالاتر از قانون است اما کارفرما به تعهد خود عمل نکرده است.

مسئول نهاد صنفی کارگران کارخانه موکت ترمه کرمان در ادامه با بیان اینکه عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این کارخانه مانع از افزایش سطح دستمزدهای آنان شده است، افزود: در برخی از سالن‌های این کارخانه کارگران سه شیفت در روز و در تماس مستقیم با مواد شیمیایی کار می‌کنند با این حال عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل موجب شده کارگران متناسب با شرایط کاری که دارند، دستمزدهایشان افزایش نیابد.

شمس‌الدینی در ادامه با بیان اینکه تعدادی از کارگران این کارخانه معطل بازنشستگی زودتر از موعد خود براساس قانون مشاغل سخت و زیان‌آور هستند، افزود: وقتی از اداره تامین اجتماعی استان کرمان استعلام کردیم متوجه شدیم که کار با مواد شیمیایی در این کارخانه ماهیتا سخت است و قاعدتا باید کارگرانی که در این شرایط کار می‌کنند با ۲۰ سال سابقه کار بازنشست شوند. اما مشکل اینجاست که کارفرما از کارگرانی که در این شرایط کار می‌کنند سفته دریافت کرده تا دست آنها برای شکایت به اداره کار باز نباشد.

وی در پایان افزود: تعدادی از دستگاه‌های این کارخانه نیاز به تجهیز و به‌روزرسانی دارند چراکه ممکن است کارگران بر اثر کار با این دستگاه‌ها دچار آسیب شوند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۱۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام عناوین شغل‌های سخت و زیان‌آور در خراسان جنوبی

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی از تأیید سه هزار و  ۹۴۴ عنوان شغلی مورد تقاضا به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور در استان طی سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، غلامرضا اشرفی امروز در دومین جلسه شورای فرهنگی کارگران استان خراسان جنوبی اظهار داشت: روز جهانی کارگر و هفته کار و کارگر، بهانه‌ای است برای تکریم انسان‌هایی که گردش چرخ‌های تولید، صنعت و اقتدار اقتصادی کشور، ثمره همت بلند، اراده پولادین و دستان توانمند آنهاست. مجاهدانی که عاشقانه سختی‌ها و رنج‌های این عرصه را به جان خریده تا شکوه و عزت را برای مملکت خویش به ارمغان آورند.

وی گفت: باید همه اعضای ستاد بزرگداشت هفته کار و کارگر تمامی تلاش خود را جهت برگزاری هرچه بهتر برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته انجام دهند. یکی از مهمترین مسائل که باید مدنظر تمام دستگاه‌ها و تشکل‌های مرتبط با جامعه کارو تلاش قرار گیرد تداوم خدمت به این قشر فهیم است. هفته و روز بزرگداشت کارگر مهم است، ولی از آن مهمتر اینکه مسئله و دغدغه این عزیزان با جدیت و تلاش در طول سال پیگیری شود.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی با تأکید بر لزوم پرداخت مطالبات و معوقات جامعه کارگری گفت: روز کارگر روزی خواهد بود که کارگر بداند کارفرما و دولت با وی همراه و حق و حقوق او به طور کامل پرداخت شده باشد.

وی به نقش تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به عنوان نهادهای مردم پایه اشاره کرد و اظهار داشت: تشکل‌های تابعه باید زمینه حضور و مشارکت جامعه هدف را در برنامه‌های پیش بینی شده فراهم کنند و کانالی برای ارتباط مدیران و مسئولین با جامعه هدف باشند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی همچنین از دو هزار و 428 درخواست واصله از سوی متقاضیان و از طریق سامانه الکترونیکی به دبیرخانه مشاغل سخت و زیان‌آور مستقر در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: سال گذشته درخواست‌های مذکور در قالب دو هزار و  915 کارگاه و پنج هزار و 157 عنوان شغلی بوده که در مجموع پس از انجام فرایند اداری مربوطه، دو هزار و 413 درخواست در 110 جلسه کمیته بدوی و تجدیدنظر استانی طرح و بررسی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل دارای رشدی 141 است.

 در کمیته‌های مذکور پنج هزار و 97 عنوان شغلی مورد بررسی، تشخیص و تطبیق قرار گرفته که در نهایت سه هزار و  944 عنوان شغلی مورد تقاضا از سوی کمیته‌ها به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور مورد تأیید قرار گرفته است.

به گفته وی در حال حاضر و مطابق با قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور و آیین‌نامه اجرایی مربوطه، کار‌های سخت و زیان آور به کار‌هایی اطلاق می‌شود که در آنها عوامل زیان‌آور فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های جسمی و روانی در وی ایجاد می‌شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی گفت: مشاغل تأییدشده از سوی کمیته‌های استانی در دو گروه الف و ب قرار می‌گیرند که مشاغل گروه الف مشاغلی هستند که می‌توان با اتخاذ تمهیدات فنی، مهندسی و بهداشتی و ایمنی در محیط کار، صفت سخت و زیان‌آوری شغل را حذف داد و مشاغلی گروه ب نیز مشاغلی هستند که ماهیتاً سخت و زیان‌آور بوده و با به‌کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی و ایمنی صفت سخت و زیان‌آور بودن شغل کاهش یافته، ولی کماکان سخت و زیان‌آور بودن آنها حفظ می‌‌شود.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود
  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است
  • عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد
  • با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم
  • حاجی‌دلیگانی: باید امنیت شغلی و بیمه کارگران تضمین شده باشد
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • چرا طرح طبقه‌ بندی در شرکت واحد اجرا نمی‌ شود؟
  • خداقوت کارگر
  • اعلام عناوین شغل‌های سخت و زیان‌آور در خراسان جنوبی