Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@18:03:11 GMT

صنايع دستي سه شهر در انتظار ثبت جهاني

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۸۲۶۷۵

خبرگزاري آريا - سيرجان، کلپورگان و مريوان در انتظار بازديد ارزيابان شوراي جهاني صنايع دستي و ثبت جهاني هستند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاري ميزان، کلاش مريوان، گليم سيرجان و سفال کلپورگان قرار است جهاني شود و شهرهاي آنها به عنوان شهر جهاني صنايع دستي در آن رشته شناخته شوند. اين اتفاق از سوي شوراي جهاني صنايع دستي رخ مي دهد و حالا ارزيابان براي بررسي اين پرونده ها و امکانات اين شهرها به ايران سفر کرده اند و ثبت جهاني اين سه شهر با صنايع دستيشان به مرحله هاي نهايي نزديک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پيش از اين نيز ايران شهر لالجين را با سفال هايش ثبت جهاني کرده بود و حالا قرعه به نام اين سه شهر افتاده است.
ارزيابان در شهر کلاش
ارزيابان پس از ورود به ايران نخست به شهر مريوان رفتند، شهري که مردمش اين روزها کلاش به پا در انتظار ثبت جهاني شدن صنايع دستي خود هستند. غدا هيجاوي رئيس منطقه آسيا و اقيانوسيه شوراي جهاني صنايع‌دستي و کوين موراي رئيس منطقه‌اي شوراي جهاني صنايع‌دستي نمايندگان هستند که از اين سه شهر کانديد شده بازديد خواهند کرد.
ويدا توحدي، مشاور معاون صنايع‌دستي در امور توسعه و ترويج و مسئول امور بين‌الملل در باره سفر اين ارزيابان مي گويد: با ورود اين هيئت به ايران در روز 25 تيرماه، برنامه سفر بازديد از شهر‌هاي ملي و کانديداي جهاني شدن کشورمان از روز 26 تير آغاز شد. با هماهنگي‌هاي صورت‌گرفته، در ابتداي بازرسان شوراي جهاني به شهر مريوان، ”شهر ملي گيوه“ در شهر سنندج کردستان رفتند تا از موارد مهم در اين شهر بازديد کنند. سه استان مورد بازديد از نظر استقبال و فراهم‌سازي شرايط لازم براي جهاني شدن به‌طور کامل آماده شده‌اند.
نوبت به گليم شيرکي پيچ مي رسد
يکي ديگر از محصولاتي که قرار است پرونده ثبت جهاني آن بررسي شود مربوط به شهر سيرجان استان کرمان است. گليمي که به گليم سوزن دوز يا شيرکي پيچ معروف است و مشتريان خاص خود را در بازار صنايع دستي کشور دارد. سيرجان قرار است مقصد بعدي ارزيابان شوراي جهاني صنايع دستي باشد و پس از آن براي بازديد از يکي ديگر از محصولات خاص به استان سيستان و بلوچستان بروند.
سفال ارزشمند کلپورگان
مشاور معاون صنايع‌دستي در امور توسعه و ترويج و مسئول امور بين‌الملل مي گويد: ارزياب‌هاي شوراي جهاني بعد از بازديد از کارگاه‌ها و مراکز توليد گليم و امکانات حوزه صنايع‌دستي در سيرجان، در ادامه سفر خود، با استاندار کرمان ديدار مي‌کنند و پس از يک روز اقامت در بم، به‌سمت ايرانشهر و روستاي کلپورگان، ”روستاي ملي سفال“ و کانديداي روستاي جهاني سفال در سيستان‌وبلوچستان، مي‌روند.هدف از سفر به اين روستا بازديد از مراکز و کارگاه‌هاي سفال و روند آموزش سفال و سفالگري است. از برنامه‌هاي ديگر در اين روستا ديدار از موزه سفال و مراکز فروش سفال کلپورگان است. اين هيئت از شوراي جهاني، پس از ديدار با استاندار زاهدان، به تهران بازمي‌گردد.
سفال کلپورگان يکي از آثار صنايع دستي ايران است که مشتريان پر و پا قرصي در بازارهاي جهاني دارد اما در بين ايرانيان به قدر کافي شناخته شده نيست. اين محصول به دليل نحوه ساخت بدوي و حفظ فرم و طرح هاي از هزاران سال پيش تبديل به يک محصول ارزشمند شده که تنها توسط بانوان روستاي کلپورگان در نزديکي سراوان ساخته مي شود. محصولي که قرار است با نام روستاي کلپورگان ثبت جهاني شود.
ثبت جهاني محصولات صنايع دستي مي تواند به برند سازي و نقش بيشتر در بازار ها جهاني کمک کند و حالا ايران پس از سفال لالجين، سه پرونده براي ثبت جهاني دارد که با پايان بازديد ارزيابان تکليف ثبت جهاني آنها مشخص خواهد شد.
در اين زمينه بخوانيد
هنر هفت هزار ساله زنان سيستان و بلوچستان/ سفال کلپورگان جهاني مي شود.
انتهاي پيام/




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۲۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج