Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@09:47:43 GMT

اتفاقات مثبت «اخراجی‌ها» مرهون کاسه‌ساز بود

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۸۶۶۱۴

کاسه‌ساز تهیه‌کننده سینمای ایران بعد از تحمل بیماری صبح چهارشنبه ۲۸ تیرماه دار فانی را وداع گفت. کاسه‌ساز تهیه‌کننده فیلم‌های «اخراجی‌ها» و «اخراجی‌ها۲» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی بود. ده‌نمکی در گفت‌وگو با خبرآنلاین از تجربه همکاری با کاسه‌ساز و ویژگی‌های کاری و حرفه‌ای این تهیه‌کننده سینما و تلویزیون گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ده‌نمکی درباره شکل‌گیری همکاری‌اش با کاسه‌ساز گفت: «آقای کاسه‌ساز از پیشکسوتان حوزه سینما بودند که در عرصه تولید نیز قبل از تهیه‌کنندگی‌شان مشغول بودند و حتی بازی در فیلم‌های دهه ۶۰ هم در کارنامه‌شان دیده می‌شود.»

او ادامه داد: «یکی از ویژگی‌های‌ ایشان ریسک همکاری با آدم‌های جدید بود. طرح مسئله «اخراجی‌ها» هم که با ایشان شد من همان اول گفتم که ساخت این فیلم حتما با واکنش‌های زیادی مواجه خواهد شد٬ اما مطمئنا برایت دست نمی‌زنند. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که این فیلم می‌تواند بخش سانسور شده جنگ را روی پرده سینما بیاورد و حتما و بعد از این فیلم شاهد خواهید بود که ده‌ها جلد کتاب نوشته خواهد شد و همه می‌گویند ما چنین آدم‌هایی را در جنگ می‌شناختیم.»

ده‌نمکی در ادامه با اشاره به خوشحالی کاسه‌ساز از فروش «اخراجی‌ها» در جهت آشتی مخاطب با سینما بیان کرد: «ساخت «اخراجی‌ها» باعث آشتی دادن طیف جدید از آدم‌ها با سینمای جنگ و دفاع مقدس شد. من و مرحوم کاسه‌ساز پیش از ساخت این پروژه با همدیگر به تعامل رسیدیم و پذرفیتم که در هر شرایطی کنار فیلم باشیم. «اخراجی‌ها» در آن شرایط توانست خدمات ویژه‌ای به سینما و علی‌الخصوص سینمای دفاع مقدس ارائه کند.»

این کارگردان افزود: «همگان می‌دانند بعد از تمام شدن جنگ، حجم مخاطب سینمای دفاع مقدس چندان نبود و حتی بالاترین فروش سینمای معمولی هم یک میلیارد تومان بود که به فیلم «آتش بس» تعلق داشت. اما «اخراجی‌ها» با دو ونیم میلیارد فروش برای اولین بار فروش فیلم‌ها را از یک میلیارد تومان عبور داد و «اخراجی‌ها ۲» هم باعث آشتی مخاطبان با سینما شد و شاهد حضور ۵ میلیون نفر در سینماها بودیم. این موارد همه مرهون ریسک پذیری مرحوم کاسه‌ساز بود.»

ده‌نمکی در ادامه درباره احساس کاسه‌ساز بعد از دیده شدن و فروش «اخراجی‌ها» توضیح داد: «در «اخراجی‌ها» به دلیل اینکه سی دی قاچاق فیلم بیرون آمد مانع از آن شد تا تهیه‌کننده به آن سود مادی که باید برسد. ولی مخاطب پنهانی که در خانه نسخه قاچاق را دید هم همان برکت را برای سینما داشت و ایشان خوشحال بود از اینکه همکاران دیگرش منتفع می‌شوند. ایشان بارها این نکته را می‌گفت که تحقق و ادامه حضور مخاطب در سینما باعث رونق سینما می‌شود، حالا مهم نیست که با قاچاق فیلم «اخراجی‌ها» خودش به عنوان تهیه‌کننده ضرر مادی کند. برای او مهم بود که مردم به سینما‌ آمدند چون معتقد بود هنر سینما این است که مخاطب را نگه دارد.»

کارگردان «معراجی‌ها» همچنین درباره فقدان این تهیه‌کننده نیز گفت: «سینمای جنگ تبعات و عوارض زیادی دارد، من خودم به نوبه خودم بخشی از بیماری ایشان را معلول عوارض، فشار و استرس سینمای جنگ می‌دانم. ما خودمان چون جنگ را درک کردیم در سینمای جنگ هم می‌دیدیم که ساخت یک فیلم جنگی دقیقا مثل شرکت در عملیات می‌ماند. آن هم از این جهت که فشارهای روحی و جسمی زیادی به آدم تحمیل می‌شود.»

ده‌نمکی در پایان نیز گفت: «برای همه کسانی که در این حوزه کار کردند مخاطرات زیادی هم وجود داشته است و برای خود ما بارها در سکانس‌های مختلف خطراتی به وجود آمده که تا پای مرگ هم پیش رفتیم. مرحوم جواد شریفی و بقیه همکاران که سر «معراجی‌ها» جانشان را از دست دادند هم از آن جمله بودند. خیلی آدم‌های دیگر هم داشتیم که در سینمای جنگ جان خودشان را از دست دادند برای اینکه این سینما سر پا بماند. آقای کاسه‌ساز هم کوهی از تجربه در حوزه سینمای جنگ بودند و امروز کسانی که بخواهند در این حوزه فیلم بسازند فقدان و جالی خالی تجربیات ایشان را کاملا حس خواهند کرد.»

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۶۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد

علی ملاشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، افزود: براساس اطلاعات و آمار موجود، میزان بارش استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۲۱.۸ میلی متر بوده که ۴۹.۴ درصد بیشتر از میانگین بلند مدت این دوره است.

وی ادامه داد: میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان نیز ۱۰۰.۷ میلی متر بوده که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است.

وی درباره بارش های مونسون افزود: براساس نتایج نقشه های پیش بینی و پیش یابی هواشناسی، احتمال بارش های خوب تابستانه مونسونی در جنوب شرق کشور و استان پیش بینی می‌شود.

ملاشاهی با اشاره به اینکه استان ۲۰ سال درگیر خشکسالی هست، تصریح کرد: این بارش ها می توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش می دهد، همچنین با توجه به ادامه دار بودن روند خشکسالی در سیستان و بلوچستان، در مدت زمان ده ساله ۹۹.۳ درصد پهنه این خطه پهناور، درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

وی بیان کرد: میانگین دمای استان تا خرداد ماه ۰.۵ تا ۱درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه خرداد تا شهریور در نیمه شمالی استان ۱تا ۲درجه بیشتر از نرمال و در نیمه جنوبی ۰.۵ درجه بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی درباره میانگین دمای استان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون، ۱۹.۵ درجه سانتیگراد اعلام کرد و از افزایش ۱.۳ درجه ای دمای سیستان و بلوچستان نسبت به دوره بلند مدت مشابه خبر داد.

کد خبر 6092936

دیگر خبرها

  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟