Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@21:02:40 GMT

کارت بازرگانی تن‌ها راه فرار مالیاتی !

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۸۸۱۸۱

کارت بازرگانی تن‌ها راه فرار مالیاتی !

پول‌نیوز-رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه کارت بازرگانی تن‌ها راه فرار مالیاتی نیست، گفت:: بانک اطلاعاتی فعالان اقتصادی را هم نداریم.

به گزارش روابط عمومی کنفدراسیون صادرات ایران، محمد لاهوتی در خصوص شروط تمدید کارت بازرگانی و سوءاستفاده‌ها از آن در فرارهای مالیاتی گفت: پیش از اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت مدارک درخواست کننده کارت بازرگانی را تائید کند، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کارتی صادر نمی‌کند و صدور کارت بعد از تائید وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می‌شود؛ بنابراین اتاق بازرگانی، کارت عضویت خود را به یک فعال اقتصادی می‌دهد که نباید آن را با کارت بازرگانی اشتباه گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: البته این نکته هم لازم به توضیح است که کارت عضویت اتاق بازرگانی، یک کارت مجزا است و کارت بازرگانی یک کارت مجزای دیگر که در قالب یک کارت پیوست به دارنده کارت بازرگانی داده می‌شود؛ بنابراین فردی که عضو اتاق بازرگانی است می‌تواند کارت بازرگانی نداشته باشد، اما اگر فردی کارت بازرگانی بخواهد، حتما باید عضو اتاق باشد.

وی تصریح کرد: امروز دو مشکل اساسی باعث شده که از کارتهای بازرگانی سوءاستفاده شود، البته این را هم باید مدنظر داشت که طی دو تا سه سال گذشته، روند بدهی‌ها به سازمان امور مالیاتی به شدت کاهش یافته و سوءاستفاده کمتر شده است؛ به نحوی که عدد اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی، مربوط به سالهای گذشته هم است.

لاهوتی ادامه داد: دو موضوع مطرح است اینکه کارت بازرگانی را بر اساس چه مقیاس و متری در اختیار دارنده کارت قرار می‌دهیم که برمی گردد به اهلیت داشتن دارنده کارت بازرگانی که به نظر هم می‌رسد، مرجعی بهتر از اتاق بازرگانی و تشکل‌های عضو اتاق نیستند که تائید کنند این فرد صلاحیت دریافت کارت دارد.

وی اظهار داشت: نکته دیگر، موضوع عدم ایجاد سامانه یکپارچه از فعالان اقتصادی است؛ به نحوی که افرادی که کارت بازرگانی در اختیار دارند می‌توانند به دلیل نبود این بانک اطلاعاتی، سوءاستفاده کنند که این به سیستم اخذ مالیات و شناسایی افراد برمی‌گردد و موضوعی است که بحث سوءاستفاده از کارت‌ها را کاهش می‌دهد؛ البته خوشبختانه درآمدهای سازمان امور مالیاتی افزایش یافته است و قانونی هم از سوی دولت در سال گذشته برای واردات کالاهای افرادی که دارای کارت رتبه بندی شده نیستند، مصوب شده است که بر مبنای آن، ۴ درصد مالیات به صورت علی الحساب دریافت می‌شود که این موضوع با تمام نقدهایی که به آن وارد است، توانسته جلوی برخی تخلفات را بگیرد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران خاطرنشان کرد: یکی از وظایف گمرک در زمان اظهار کالا، شناسایی و تطبیق اسناد دقیق است و تا شش ماه می‌تواند درخواست مطالبه بدهد؛ البته در مورد فردی که شروع اول کار خود با کارت بازرگانی است و در شش ماهه میانی با گمرک مشکل پیدا کرده؛ اگر متمم را پرداخت نکند، کالای او توقیف می‌شود؛ البته باز هم ما معتقدیم که خیلی مشکل در اینجا وجود ندارد؛ بلکه بیشترین مسئله در بحث فرار مالیاتی، عدم وجود اطلاعات دقیق کامل از فعالان اقتصادی در کشور است و تا زمانی که نتوانیم سیستم مالیاتی را یکپارچه کنیم، فرار مالیاتی در بخش‌های مختلف که یکی از آن‌ها صادرات و واردات است، رخ می‌دهد.

وی اظهار داشت: امروز عملا کارت بازرگانی در برخی از کشور‌ها استفاده نمی‌شود، چراکه هر فردی موظف است که حتی اظهارنامه مالیاتی فردی خود را هم اعلام کند؛ در حالیکه اکنون در موضوع خرید و فروش کالا، کالای قاچاق به وفور در سطح شهر توزیع می‌شود. یکی از موضوعات این است که کالای وارداتی، فاکتور فروش و کد شناسه ندارد.

لاهوتی گفت:: اگر ما راههای فرار مالیاتی را به انواع مختلف ببندیم، می‌توانیم افرادی را که در جامعه به هر میزان درآمد دارند و مشمول مالیات می‌شوند شناسایی و از آن‌ها مالیات دریفات کنیم. موضوع امروز، سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی نیست، چراکه کارت بازرگانی تن‌ها راه فرار مالیات نیست.

روند سوء استفاده از کارت بازرگانی کاهشی شد

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت:با تلاش‌های صورت گرفته روند سوء استفاده از کارت‌های بازرگانی و به تبع بدهی‌های مالیاتی به شدت کاهش یافته است.

محمد لاهوتی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد افزود: کارت بازرگانی به عنوان یک ابزار تجارت خارجی در کشور شناخته می‌شود بنابراین از این ابزار مانند هر ابزار دیگری می‌توان بصورت درست یا غلط استفاده کرد.

وی اظهار داشت: اتاق بازرگانی قبل از تائید مدارک متقاضی کارت بازرگانی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت کارتی صادر نخواهد کرد و این صدور کارت بعد از تائیدیه وزارتخانه مربوطه انجام می‌شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه اتاق بازرگانی کارت عضویت خود را در اختیار فعالان اقتصادی قرار می‌دهد، گفت: کارت «عضویت اتاق بازرگانی» و کارت «بازرگانی» دو کارت جدا از هم است، اما در قالب یک کارت پیوست به دارندگان کارت ارائه می‌شود.

وی افزود: البته کسی می‌تواند عضو اتاق بازرگانی باشد، ولی کارت بازرگانی نداشته باشد، اما برای دریافت کارت بازرگانی بطور حتم باید عضو اتاق بازرگانی باشد.

لاهوتی در خصوص صدور کارت بازرگانی به نام افراد بی بضاعت و کم اطلاع و سوء استفاده از آنان نیزیادآورشد: در قانون هیچ منع یا اراده‌ای وجود ندارد برای اینکه کسی اطلاع نداشت یک کارت هویت دار با ارزش را در اختیار کسی قرار داد رافع و مانع جرمی که از سوی آن شخص اتفاق می‌افتد، نیست بنابراین سازمان مالیاتی دارندگان کارت بازرگانی را بدهکار مالیاتی می‌داند و طبق قانون دارنده کارت بدهکار دولت است.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۸۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

آفتاب‌‌نیوز :

موضوع تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه یکی از دغدغه‌های بزرگ این روز‌های فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی است. در همین راستا اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در کنار اتاق اصناف و اتاق تعاون به عنوان نمایندگان بخش خصوصی کشور در حال رایزنی با بخش‌های مختلف حاکمیت هستند.

در هفته گذشته اتاق ایران و اتاق تهران دیدار‌هایی با برخی نمایندگان مجلس و دولتی‌ها داشتند. در نتیجه این دیدار‌ها نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس نظر خود در مورد تعطیلی پنجشنبه را پس گرفتند و اعلام کردند باید در این مورد مجددا بررسی صورت بگیرد. از سوی وزارت امور خارجه از موافقت خود در مورد تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه سخن گفته است.

اواخر هفته گذشته محمد اسماعیل صادقی، معاون اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه در نشستی با جمعی از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: وزارت امور خارجه با تحلیل و بررسی شرایط اقتصادی، تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده و در این رابطه با نظر بخش‌خصوصی و اتاق بازرگانی همسو است.

صادقی با بیان اینکه اضافه شدن روز‌های پنج‌شنبه به ایام تعطیلی پایان هفته کشور، برای بخش اقتصاد و تجارت کشور زیان به همراه خواهد داشت و عاملی بازدارنده برای سرمایه‌گذاری است، تصریح کرد که وزارت امور خارجه، تعطیلی جمعه و شنبه را به دولت پیشنهاد داده‌است.

بهمن عشقی دبیرکل اتاق تهران نیز در این دیدار با اشاره به مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس در رابطه با تعطیلی پنج‌شنبه اعلام کرد: اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور و فعالان اقتصادی مخالف تعطیلی پنجشنبه هستند.

او تاکید کرد که نظر اتاق بازرگانی، تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه است چرا که نزدیکی و تطابق روز‌های کاری بخش‌های اقتصادی ایران با جهان برای حفظ تعاملات و همکاری‌ها، ضروری است. وی یادآور شد که تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران، فاصله زمانی تعاملات اقتصادی و مالی ایران با دیگر کشور‌ها را به چهار روز افزایش می‌دهد و این اتفاق در عین حال، آسیب جدی به بخش ترانزیت و حمل‌و‌نقل کشور وارد می‌کند.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه»
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه» شد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج