Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي کشورمان ،در سخنان خود در موسسه «چتم هاوس» تاکيد کرد: براي ريشه­ کن کردن تروريسم تکفيري - وهابي بايد عربستان را به عنوان خاستگاه وهابيت تحت فشار قرار داد.

به گزارش ايسنا، کمال خرازي در سخنراني خود در اين موسسه تحت عنوان «نقش منطقه اي ايران ثبات دهنده يا بي ثبات کننده» تاکيد کرد: نقش ايران در صحنه پرتلاطم خاورميانه حمايت از حکومت هاي مستقر، جلوگيري از توسعه تروريسم، بي ثباتي و فروپاشي حکومتهاي سوريه و عراق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزير امورخارجه پيشين کشورمان گفت: بايد روشن شود چه کساني در اين منطقه از بي ثباتي سود مي­‌برند و چه کساني در پي تثبيت وضع موجود هستند؟ آيا ايران مي­ توانست نسبت به بي ثباتي در عراق و سوريه بي تفاوت باشد؟ و آيا بي ثباتي در اين دو کشور منجر به بي ثباتي در ايران نمي شد؟ و اگر ايران به اين کشورها کمک نمي­‌کرد و بغداد و دمشق به دست داعش سقوط مي‌کردند، سرنوشت منطقه در برابر يک تروريسم وحشي عنان­ گسيخته چون داعش چه بود؟ اگر بغداد و دمشق سقوط مي­ کردند آيا شما امروز اروپاي امن­‌تري داشتيد؟
خرازي توضيح داد: انقلاب‌هاي عربي و سقوط رژيم‌هاي تونس و مصر منجر به پيدايش يک خلأ سياسي در منطقه شد. در چنين شرايطي عربستان ابتدا با حمايت از کودتاي نظامي مصر حکومتي را که با آراي مردم انتخاب شده بود سرنگون ساخت و سپس با حمايت از گروه‌هاي تروريستي در سوريه و عراق هدف سرنگوني دولت هاي مستقر سوريه و عراق را دنبال کرد. طبعاً سقوط حکومت هاي مزبور مي توانست منطقه را با خطرات مهمي روبرو سازد که ايران به دعوت حکومت هاي مزبور به کمک آنها شتافت.
حمايت ايران از دولت‌هاي سوريه و عراق با هدف حفظ وضعيت موجود
وي ادامه داد: جاي تاسف است که دولت بريتانيا به خاطر منافع مادي خود اجازه انتشار نتايج تحقيقاتي را که در زمينه نقش عربستان در گسترش وهابيت و حمايت مالي آن از گروههاي تروريستي انجام گرفته است، نمي دهد، در حالي که براي ريشه­ کن کردن تروريسم تکفيري- وهابي بايد عربستان را به عنوان خاستگاه وهابيت تحت فشار قرار داد. در غير اين صورت ادامه نشر چنين تفکراتي مي تواند امنيت منطقه و جهان و از جمله بريتانيا را با خطر مواجه سازد. متاسفانه ما در آمريکا نيز شاهد همين سياست بوده­ ايم که به دليل منافع مادي از انتشار گزارش محرمانه کنگره درباره نقش عربستان در حادثه 11 سپتامبر جلوگيري به عمل آمده است.
خرازي گفت: کمک ايران به دولت‌هاي سوريه و عراق در مبارزه با گروه‌هاي تروريستي تکفيري و موفقيت‌هاي حاصله در اين کارزار آمريکا و متحدانش در حوزه خليج فارس، به ويژه عربستان را به شدت عصباني کرد و لذا ريشه اختلاف عربستان با ايران و تلاش آن رژيم در تبليغ ايران هراسي، ايراد فشار بر ايران، تطميع کشورهاي ديگر براي قطع رابطه با ايران، اقدام نظامي در بحرين و يمن عليه مردم آنها را، که صرفاً خواستار حق طبيعي خود در ايفاي نقش مثبت در اداره کشورشان، و نه سرنگوني رژيم‌ها هستند، در شکست آنها در سوريه و عراق بايد جستجو کرد.
رئيس شوراي روابط خارجي در درباره نفوذ ايران در منطقه توضيح داد: نفوذ ايران در منطقه يک امر جديد نيست، از زمان صفويه رابطه بسيار قوي بين مردم ايران و عراق و شامات وجود داشته است و حتي ايران در دوران حکومت عثماني ها نفوذ بالايي در شهرهاي عراق چون نجف، کربلا و بغداد داشته است. امروز نيز نفوذ ايران به دليل حمايت از مردم اين کشورها در برابر تروريسم تکفيري است که امنيت منطقه را با خطر روبرو ساخته است. بنابراين اين يک نفوذ معنوي است و نمي توان چنين نفوذي را با ارسال اسلحه و پول براي تروريست‌ها که سياست آمريکا و متحدان آن در منطقه چون عربستان است به دست آورد.

کمال خرازي در بخشي ديگر از سخنان خود گفت: تغيير رژيم ها از طريق دخالت نظامي، آن­طور که در ليبي اتفاق افتاد و يا کمک به گروههاي مذهبي و قومي براي جدايي از سرزمين اصلي خود، آن طور که در عراق و سوريه دنبال مي­ شود، نه تنها گره ­اي از گره ­هاي منطقه را باز نخواهد کرد، بلکه شاهد نا امني بيشتر در اين منطقه، تقويت گروه‌هاي تروريستي و گسترش تروريسم به کشورهاي مجاور و نقاط ديگر جهان خواهيم بود.
وي تاکيد کرد: براي مبارزه با تروريسم يک همکاري واقعي و صادقانه بين المللي، و نه تشکيل ائتلاف‌هاي نمايشي ضروري است و لازمه آن تعريف دقيق تروريسم، احتراز از استانداردهاي دوگانه در نحوه برخورد با گروه‌هاي تروريستي و عدم استفاده ابزاري از اين پديده شوم براي اهداف سياسي است.
رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي تصريح کرد: براي مبارزه با تروريسم بايد ريشه­ هاي آن را خشکاند و منابع مالي اش را قطع کرد. عدم خشکاندن ريشه­ هاي تروريسم تکفيري، عدم جديت در معرفي عاملان و حاميان گروههاي تروريستي و عدم همکاري واقعي جامعه بين الملل در مبارزه با تروريسم، جهان را با نا امني بيشتري روبرو خواهد ساخت.
وي در پايان سخنراني خود به سوالات جمع کثيري از ديپلمات هاي مقيم، محققان، انديشمندان و کارشناسان ارشد سياسي حاضر در چتم هاوس پاسخ داد.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری نفتکش‌ها نشان می‌دهد واردات نفت هند در ماه آوریل از روسیه افزایش و از عربستان سعودی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های شرکت رهگیری نفتکش‌ها و کشتی‌های کپلر و ال‌اس‌ئی‌جی نشان می‌دهند که هند در ماه آوریل نسبت به ماه پیش از آن، نفت بیشتری از روسیه وارده کرده اما واردات نفت این کشور از عربستان سعودی و عراق کاهش یافته است.

پالایشگاه‌های هند از زمان آغاز تنش‌ها بین مسکو و کی‌یف در فوریه ۲۰۲۲ که سبب تحریم نفت روسیه از سوی کشورهای غربی شد، نفت روسیه را وارد کرده است.

بر اساس داده‌های منتشرشده، روسیه در ماه آوریل بزرگترین عرضه‌کننده نفت به هند است و پس از آن عراق و عربستان سعودی قرار دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهند که هند، سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان، واردات نفت را در ماه آوریل ۱۳ تا ۱۷درصد نسبت به ماه‌های گذشته افزایش داده است.

در همین حال، واردات نفت این کشور از عراق ۲۰ تا ۲۳درصد کاهش یافته است.

بر اساس داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، پیش‌بینی می‌شود واردات روزانه نفت هند از روسیه از یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در ماه آوریل به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در ماه مه کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • یک پلیس انگلیسی به خاطر حمایت از حماس دادگاهی می‌شود
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • ترور برای بقا
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست