Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پايگاه خبري کانورسيشن، گزارشي را درباره پروفسور مريم ميرزاخاني به قلم مهردخت پورندار منتشر کرد.

به گزارش ايسنا به نقل از کانورسيشن، مريم ميرزاخاني، پروفسور رياضيات و تنها زن دارنده مدال معتبر فيلدز در اين رشته، روز 14 ژوئيه در سن 40 سالگي درگذشت.
ظرف اندک ساعاتي نام او هم به فارسي (#مريم ميرزاخاني) و هم به انگليسي (#maryammirzakhani) به موضوعات مهم توئيتر و فيسبوک تبديل شدند و آژانس‌هاي مهم خبري دنيا خبر درگذشتش را پوشش دادند و گزارش‌هاي زيادي درباره دستاوردهاي اين دانشمند منتشر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غم و اندوه از دست رفتن اين نابغه رياضي به ويژه براي نسلي از دانشگاهيان جوان همچون نگارنده سخت است، چون ما هميشه مريم را به عنوان يک الگو تصور کرده‌ايم، الگويي که به ارائه تعريفي دوباره از جايگاه زنان در علم و به ويژه رياضيات کمک کرد.
نکته جالب اين بود که مريم هميشه تلاش مي‌کرد از قرار گرفتن در کانون توجه رسانه‌ها اجتناب کند. به رغم اين واقعيت که او تنها زني بود که به چنين جايگاهي در دنياي رياضيات دست يافته بود و فاتح مدالي بود که از آن به عنوان جايزه نوبل رياضيات ياد مي‌شود، سادگي و تواضعش زبانزد همه آن‌هايي بود که او را مي‌شناختند.
متاسفانه، من شخصا شانس ملاقات کردن مريم را نداشتم، اما مانند بسياري از هم‌دوره‌اي‌هاي ايراني‌ام در دانشگاه‌هاي مختلف، او را الگويي به عنوان اثبات اين موضوع مي‌دانستم که جهان پذيراي انسان‌ها و دستاوردهاي علمي‌شان است، صرف نظر از رنگ پوست، مليت يا مذهب‌شان.
از آنجا که مردم سراسر دنيا در اندوه از دست دادن اين رياضيدان با استعداد داغدارند، زندگي مريم الهام‌بخش دختران و پسران جوان در تمامي جنبه‌هاي زندگي‌شان است.
پيشرفت‌هاي مداوم يک نابغه سخت‌کوش
به‌رغم ظاهر آرام و لبخند گرمش، مريم مانند يک "مبارز" بود. او ابتدا مي‌خواست نويسنده شود و عشق او به نويسندگي حتي در طول تحصيلش در دبيرستان هرگز کمرنگ نشد، با اين حال، اين نابغه لذت بزرگ‌تر را در حل کردن مسائل رياضي يافت. به عنوان يک دانش‌آموز، مريم اولين عضو تيم ملي ايران بود که در مسابقات بين‌المللي المپياد شرکت کرد و دو سال پياپي دو مدال طلا را از آن خود کرد؛ دستاوردي که هنوز هم يک رکورد به شمار مي‌آيد.
مريم مدرک کارشناسي و کارشناسي ارشد خود را از دانشگاه صنعتي‌شريف ايران و پس از آن مدرک دکترايش را از دانشگاه هاروارد دريافت کرد. در سال 2014، او نخستين زن دارنده مدال فيلدز لقب گرفت و اين افتخار را براي تلاش‌هايش در هندسه هذلولي از آن خود کرد.
مطالعات اين دانشمند روي سطوح انحنادار مانند کره‌ها يا شکل‌هاي دونات و چگونگي درک ويژگي‌هاي آن‌ها متمرکز بود. دستاوردهاي او کاربردهاي زيادي در رشته‌هاي ديگر علوم از جمله حوزه نظريه‌هاي کوانتومي، مهندسي و علم مواد دارند و مي‌توانند حتي بر نظريه‌هايي تاثير بگذارد، مبني بر اينکه جهان چگونه شکل گرفت.
مريم، فروتنانه موفقيت‌هايش را به تلاش زياد و صبر نسبت مي‌داد و مي‌گفت: "زيبابي رياضيات فقط خودش را به مريدان صبورترش نشان مي‌دهد."
متاسفانه، وقتي او به دريافت مدال فيلدز مفتخر گشت، با آخرين چالش خود يعني سرطان سينه دست و پنجه نرم مي‌کرد؛ بيماري که سرانجام او را از پا در آورد.
آنچه او بود و نه صرفا آنچه انجام داد، مهم است
دستاوردهاي مريم در رشته رياضيات تا ساليان مديد به يادگار خواهد ماند، اما آنچه مهم است ميراث او به عنوان يک الگوست. مريم يک ايراني، يک زن و يک مهاجر به ايالات متحده بود و متاسفانه اين سه واژه در تعدادي از کشورهاي غربي به خصوص آمريکا و با طرح پيشنهادي ترامپ درباره ممنوعيت مهاجرت به اين کشور، خط قرمز به شمار مي‌آيند.
با اين حال، استعداد مريم در ايران رشد کرد و بعدها ثمر داد و مريم بالاتر از تمامي برچسب‌هاي افراد و قضاوت‌هايشان درباره ديگران است.
افسانه مريم پس از مرگ زودهنگامش همچنان خواهد ماند، اما ذکر اين نکته لازم است که مطابق مطالعات جمعيت‌شناختي انجمن رياضيات آمريکا در سال 2015 درباره 213 گروه رياضي در دانشگاه‌هاي امريکا، هنوز فقط 20 درصد هيات علمي تمام وقت رياضي در دانشگاه‌هاي آمريکا زن هستند.
تحقيقات نشان مي‌دهد الگوهايي مانند مريم مي‌توانند بر درک افراد حاضر در مشاغل رياضي، مهندسي، علم و فناوري تاثير بگذارد. درست مانند "ماري کوري" و "جين گودال"، بانوي دانشمند انگليسي، که مردم آن‌ها را به عنوان پيشگامان عرصه علم مي‌دانند، نام "مريم ميرزاخاني" هم به عنوان يک نابغه رياضيدان در تاريخ خواهد ماند.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۵۳ متر و وسعت آن ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از وزرات نیرو، احمد قندهاری درباره مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در شش ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به‌سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: در ادامه باتوجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل‌توجه پیدا کرده است، به‌طوری‌که تا پایان فروردین بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به‌خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد، در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته قندهاری، همه این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه داد: تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی افزود: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه گروه‌های مختلف مردم، فعالان محیط‌زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گرفته است.

این مقام مسئول گفت: از دیرباز وزارت نیرو به‌عنوان متولی تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از کم‌آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به‌سوی کنشگران و ذی‌مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است، اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدام‌های بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به‌خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان برنامه‌وبودجه با وزارت نیرو است تا فرایند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری خاطرنشان کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری‌شدن آب به‌سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و آبگیری نشدن نهرهای زراعی در فصل غیرکشت، بخش قابل‌توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل‌توجه نبود، این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود.

قندهاری افزود: به‌هرحال با سپری‌شدن پاییز و شروع زمستان به‌خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به‌اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 748757

دیگر خبرها

  • پیروزی اینتر در نخستین قضاوت تمام زنانه سری A
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • رقابت داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد اسلامی یزد
  • بالاتر از زیدان: آنچلوتی پرافتخارترین مربی تاریخ رئال
  • رقابت داوطلبان خوزستانی گروه‌های علوم ریاضی، زبان و هنر در مرحله اول کنکور