Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، همایون اسعدیان (رئیس شورای صنفی نمایش) و شهرام مکری (عضو شورای سیاستگذاری گروه هنر و تجربه) شامگاه چهارشنبه (۲۸ تیرماه) درباره گروه هنر و تجربه باهم مناظره کردند.

شهرام مکری در این مناظره که در برنامه چشم شب روشن در شبکه چهار سیما برگزار شد؛ با اشاره به وضعیت اکران فیلم‌ها در سینمای ایران گفت: آنچه مشخص است این است که حجم تولید فیلم‌ها در سینمای ایران با امکانات اکران برابر نیست بنابراین بسیاری از فیلم‌ها نمی‌توانند اکران شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وضعیت موجود این شائبه را به وجود می‌آورد که در میان این فیلم‌ها آثار خوبی ساخته شده اما شرایط اکران پیدا نکرده‌اند و حق‌شان ضایع شده است.

مکری با اشاره به اینکه گروه هنر و تجربه در کشورهای خارجی نمونه‌های واقعی دارد، افزود: گروه سینمایی هنر و تجربه در ایران براساس یک الگوی خارجی شکل گرفت. الگویی که آقای ایوبی آن را دنبال می‌کرد تقریبا شبیه‌‌ همان الگویی بود که در کشور فرانسه اجرا شده بود. البته برای سیاستگذاری ما نیاز داشتیم از یکسری از الگو‌های متنوع استفاده کنیم.

مکری با اشاره به اینکه سینمای تجربی در ایران سابقه داشته، گفت: الگوی سینمای ایران در آغاز و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی؛ سینمای هند بود و بعد از پیروزی انقلاب؛ این تغییر الگو به سینمای امریکا و فرانسه تغییر پیدا کرد.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب ساخت فیلمی مانند گاو اجازه داد تا سینمای ایران ادامه حیات پیدا کند. فیلم گاو یک فیلم تجربی است و پس از تولید؛ اینگونه فیلم‌ها تا سال‌ها تبدیل به جریان اصلی سینمای ایران شدند زیرا سینمای جریان اصلی قبل از انقلاب دیگر نمی‌توانست به حیات خود ادامه دهد. از طرفی دیگر اکران فیلم‌های خارجی نیز ممنوع شده بود.

وی ادامه داد: الگوی اجرای سینمای هنر و تجربه در فرانسه از دهه پنجاه شکل گرفت. پایه این الگو نمایش فیلم‌هایی است که امکان برخورد روبرو با مخاطب را نداشتند و شرایط مختلفی داشتند مثلا زبان سینمایی را تغییر می‌دادند یا فیلم‌هایی از فرهنگ‌های دیگر را شامل می‌شدند.

مکری با تاکید بر اینکه سینمای هنر و تجربه؛ زمانی شکل گرفت که سایت دولت به‌جای حمایت از تولید؛ حمایت خود را به پس از تولید منتقل کرده بود، افزود: ما در گروه هنر و تجربه در سال گذشته ۴۶۲ فیلم را بازبینی کردیم و ۶۷ فیلم را توانستیم اکران کنیم. ما با این کار فشار زیادی را از روی بخش اکران سینما برداشتیم.

وی ادامه داد: فیلم‌های هنر و تجربه همگی پروانه نمایش و ساخت داشتند اما فیلم‌های بسیاری نیز هستند که توسط فیلمساز به صورت شخصی ساخته شده و مجوز نداشته‌اند. امروز همه به ضرورت ادامه فعالیت گروه هنر و تجربه پی برده‌اند. گروه هنر و تجربه حق اقلیت را در میان یک اکثریت حفظ می‌کند.

مکری با اشاره به اهمیت کیفیت و چربش آن بر کمیت در فعالیت گروه هنر و تجربه ادامه داد: تنها راز موفقیت گروه هنرو تجربه این است که فیلم خوب در آن نمایش داده می‌شود والا شرایط کمی از نظر من؛ اتفاق مثبت و خوبی نیست.

مکری؛ سینمای ایران را با صنعت خودروسازی مقایسه کرد و افزود: سینمای ایران مانند صنعت خودروسازی است. به این صورت که نیازی را در داخل بدون رقیب خارجی برآورده می‌کند. از نظر من سینمای هنر و تجربه لاین دوچرخه سواری است که در کنار تردد خودروهای اصلی در مسیر سینما درنظر گرفته شده و نمی‌شود امکانات این گروه را با سینمای اصلی قیاس کرد البته در این قیاس یعنی قیاس میان قطعات دوچرخه، دوچرخه‌سوار بد و خوب هم داریم.

وی ادامه داد: متاسفانه سینمای ایران در حال تولید فیلمسازان شبیه به هم است. شما اگر امروز از یک سالن سینما خارج و وارد سالن دیگری شوید، انگار هر دو فیلم؛ یک فیلم هستند. در این میان گروه هنر و تجربه پیشنهادات خوبی به تماشاگر ارایه می‌دهد.

وی با انتقاد از کسانی که گروه هنر و تجربه را دولتی می‌دانند، افزود: کسانی که گروه هنر و تجربه را دولتی می‌دانند اشتباه می‌کنند زیرا در میان فیلم‌های این گروه کمترین تعداد فیلم‌های دولتی و نگاه تبلیغاتی دولتی وجود داشته است و اتهام دولتی بودن به گروه هنر و تجربه یک خلط بحث است.

همایون اسعدیان نیز در پاسخ به مکری گفت: دغدغه همه در سینمای باید این باشد که یک گونه از سینما جای همه گونه‌ها را نگیرد و بر همه گونه‌ها غلبه نکند مثلا امروز فیلم‌های کمدی خوب می‌فروشد اما نباید همه سینما فیلم‌های کمدی باشد.

وی ادامه داد: گروه سینمایی هنر و تجربه برای این شکل گرفت که فضای تنفس برای گونه‌های مختلف فیلم و سینما بوجود بیاید البته قبل از گروه هنر و تجربه؛ گروه‌هایی همچون آسمان باز مخاطب خاص تشکیل شده بود اما موفق نبود و هنر و تجربه بار خوبی از روی دوش اکران برداشت.

این فیلمساز ادامه داد: اینکه امروز یک یا چند سالن در اختیار هنر و تجربه باشد؛ مهم نیست بلکه آنچه مهم است این است که باید فیلم‌هایی در این گروه اکران شود که دارای بار معنای کلمه هنرو تجربه باشد.

کارگردان فیلم طلا و مس ادامه داد: بسیاری از فیلم‌های گروه هنر و تجربه حرفه‌ای نیستند بلکه آثاری هستند که امکان نمایش عمومی پیدا نکرده‌اند. از طرفی برخی افراد وقتی فیلم‌هایشان در هنر و تجربه اکران می‌شود خودشان را نظریه‌پرداز سینما می‌دانند درحالیکه فیلمی که در این گروه اکران می‌شود باید دارای بار تجربی باشد. مثلا وقتی علیرضا داود‌نژاد با موبایل فیلمی می‌سازد مانند روغن مار یعنی در حال تجربه است.

اسعدیان ادامه داد: من به شدت معتقدم اگر حتی یک فیلم ۵۰۰ نفر مخاطب دارد باید اکران شود اما باید بدانیم تعداد مخاطب و وزن ما ۵۰۰ نفر مخاطب است. باید فیلم مستند اکران شود اما باید بدانیم که وزن آن چقدر است. واقعیت این است که وزن اصلی سینما فیلم‌های سرگرم کننده است و مردم در همه جای دنیا ابتدا با هدف سرگرم شدن به سینما می‌روند.

وی با انتقاد از رویکرد گروه هنر و تجربه ادامه داد: سینمای هنر و تجربه باید این باشد که جسارت به سینماگر بدهد و در جهت نشان دادن راه جدید و زبان سینمای جدید به من به عنوان سینماگر محافظه‌کار کمک کند. اینکه ما فقط سالی ۱۰۰ فیلم را اکران کنیم و بعد بگوییم بار اکران کم شده؛ نگاه بسیار حداقلی به گروه هنر و تجربه است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود

دستیار ویژه رئیس جمهور با تحسین الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی گفت: تحقق این الگو زمانی رخ می‌دهد که دولت اسلامی شکل بگیرد و کارگزار و شیوه اداره آن اسلامی و مردم در آن تصمیم‌گیر باشند و باید در تمام شهرهای استان و کشور اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سیداحمد عبودتیان امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان، اظهار کرد: امروز مدیریت شهری رفسنجان در ادامه اراده خداوند برای خلقت انسان و تعیین جانشینی خدا روی زمین، جمعی از نوجوانان را مسئول کرده است تا اختیار بیشتری به آن‌ها بدهد و ثابت کند آرمان جمهوری اسلامی تحقق وعده الهی و هدف خلقت انسان است.

وی اقدام شهرداری و شورای شهر رفسنجان را در راستای فطرت انسان توصیف کرد و افزود: آرمان‌های انقلاب اسلامی آرمان‌های بشری است؛ در جنگ اتفاق بزرگی رخ داد و کل دنیا علیه ما جمع شد تا ما نباشیم اما امام (ره) تهدید را به فرصت تبدیل کرد و وعده داد که کاری می‌کند تا قدرت برتر نظامی دنیا شویم و این امر محقق شد.

دستیار رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت با اشاره به وعده صادق جمهوری اسلامی، تصریح کرد: آن روز ما سیم خاردار هم نداشتیم و اولین مایحتاج خود را باید از سایر کشورها می‌گرفتیم و به ما نمی‌دادند، اما امروز به تولید موشک و پهباد روی آورده‌ایم و این افتخاری برای جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی داعش در منطقه یکی دیگر از اقدامات ضد اسلامی برای جمع کردن تفکر اسلام بود که با تدبیر مقام معظم رهبری و ورود حاج قاسم به میدان و حضور لشکریان دفاع از حرم مسیحی و مسلمانان شیعه و سنی متوقف شد، گفت: یک روزی می‌خواستند ما نباشیم، اما اکنون ما سردمدار فرهنگی منطقه هستیم.

عبودتیان توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری را موجب تبدیل تهدید به فرصت دانست و افزود: قرار بود دهه هشتادی‌ها نسل برانداز شوند، اما امروز دهه هشتادی‌ها نسل پیشران شده‌اند؛ لذا اگر براساس دستور خدا و الگوی امام و اسلام عمل کنیم، می‌توانیم به عنوان خلیفه و جانشین خدا روی زمین مسیر رشد را به خوبی طی کنیم.

وی در ادامه شکل‌گیری الگوی حکمرانی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان را تبریک گفت و افزود: این طرح جوان محور و نوجوان محور و شگفتی‌ساز است و توجه به حضور بانوان و استفاده از تجربه بزرگترها و قرار دادن آن‌ها در رأس حلقه اصلی و محله محوری و مسجدمحوری را می‌توان از امتیازات آن برشمرد.

دستیار رئیس جمهور ادامه داد: تحقق این الگو زمانی رخ می‌دهد که دولت اسلامی شکل بگیرد و کارگزار و شیوه اداره آن اسلامی و مردم در آن تصمیم‌گیر باشند و این الگو را که در جهت مسیر انبیای الهی است، امروز در بخشی از اداره شهر پیاده می‌کنیم و باید در تمام شهرهای استان و کشور اجرا شود.

کد خبر 748908

دیگر خبرها

  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته
  • هندبال ایران در مسیر توسعه قرار دارد
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوان از فیلم‌ کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود