Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نرخ کار مفید در ایران بسیار پائین است، گفت:کار و تلاش از جمله پایه های اصلی و ستون فقرات توسعه اقتصادی در هر کشوری محسوب می شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ سید مصطفی صفاری در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن تاکید بر افزایش ساعات کار مفید در جامعه افزود: دستیابی به اهداف و برنامه های از پیش تعیین شده در بخش های متعدد صنعتی، تولیدی و اقتصادی بدون کار، تلاش و همت مضاعف امکان پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه از جمله دلائل کاهش نرخ کار مفید در ایران را نبود تناسب در دستمزد کارکنان با کار، ضعف در مدیریت و نظارت، نیروهای مازاد بر نیاز، عدم وجود شایسته سالاری منطقی و سایر موارد برشمرد و بر لزوم ارتقای سطح این شاخص در کشور تاکید کرد.
این کارشناس اقتصادی با اعلام اینکه اینکه در حال حاضر بالاترین نرخ کار مفید در جهان مربوط به کشورهای ژاپن و آلمان است، گفت: میزان حصول کار مفید در ایران در قیاس با سایر کشورهای جهان بسیار ناچیز است بنابراین می طلبد برای خروج از این وضعیت راهکارهای موثر و عملی طرح ریزی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ساعت کار مفید در بخش دولتی به شدت پائین‌تر از بخش خصوصی است، افزود: عدم همخوانی بین حقوق و دستمزد کارکنان در تامین مخارج زندگی موجب می شود افراد با شوق و علاقه کار خود را انجام ندهند که این موضوع کاهش میزان کار مفید و شاخص بهره وری را در جامعه به دنبال دارد.
صفاری اضافه کرد: برای ارتقای میزان کار مفید و بهره وری حداکثری در جامعه افزایش منطقی حقوق و دستمزد، تامین مطلوب نیازهای معیشتی کارکنان، احساس مسئولیت، وجدان و اخلاق کاری، همه و همه بسیار حائز اهمیت است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با طرح سئوالی مبنی بر اینکه چرا شاخص بهره وری در بخش دولتی نسبت به بخش خصوصی کمتر است، گفت: پائین بودن دستمزد واقعی از جمله عوامل مهم دخیل در این قضیه است.
این کارشناس اقتصادی با عنوان اینکه نبود همخوانی بین حقوق و تامین مخارج زندگی اظهار بی تفاوتی نسبت به کار ایجاد می شود، افزود: برای رفع این نقیصه باید به لحاظ اقتصادی یک رابطه مستقیم بین «بهره وری»، «کار مفید» و «حقوق و دستمزد» در سطح کشور تعریف شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۶۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • مرتضوی: حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • کف و سقف حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان؛ از ۱۰میلیون و ۹۰هزار تومان تا ...| افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی این ۲ بند از حقوق | توضیح مهم درباره یک نگرانی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ