Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تحت فشار سياست‌هاي مداخله جويانه عربستان و همچنين به اتهام واهي دخالت ايران در پرونده «گروهک العبدلي»، کويت اعلام کرده که بايد تعداد ديپلمات‌هاي ايراني در اين کشور کاهش پيدا کند و در همين چارچوب عليرضا عنايتي سفير ايران در کويت نيز بايد ظرف 45 روز آينده به کشور بازگردد و سفارت ايران در اين کشور توسط کاردار کشورمان در کويت اداره خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ايسنا، صبح امروز برخي از رسانه‌هاي عربي منطقه مدعي شدند: وزارت امور خارجه کويت، سفير ايران را احضار کرده و به صورت رسمي به وي اعلام کرده است که ايران بايد تعداد ديپلمات‌هاي خود را در اين کشور کاهش دهد.
شبکه خبري الجزيره با اعلام اين خبر گفت:‌ وزارت خارجه کويت عليرضا عنايتي سفير ايران را فراخوانده تا موضوع کاهش تعداد ديپلمات هاي ايراني در اين کشور را به وي به صورت رسمي اعلام کند. همچنين برخي ديگر از رسانه هاي عربي نيز اعلام کردند که در همين چارچوب بنا به دستور مقامات کويتي دفتر رايزن فرهنگي و دفتر وابسته نظامي ايران در اين کشور بسته خواهد شد و کويت از سفارت ايران خواسته که تعداد کارمندانش را از 19 نفر به چهار نفر کاهش دهد و ديپلمات هاي ايراني در طي 45 روز مي بايست ايران را ترک کنند .
اين تصميم در حالي اعلام شده که از مدت‌ها قبل رايزن فرهنگي ايران در کويت به تهران بازگشته است و در حال حاضر چنين مسوولي با چنين سمتي، دولت ايران در کويت ندارد و دفتر مورد اشاره نيز به صورت رسمي فعاليتي در اين کشور انجام نمي‌دهد.
خبرگزاري رسمي کويت (کونا) نيز نيز ظهر روز پنجشنبه به وقت محلي در خبري نوشت: وزارت خارجه کويت در بيانيه‌اي اعلام کرده است موضوع کاهش تعداد ديپلمات‌هاي ايراني و بسته شدن دفاتر وابسته سفارتخانه ايران در کويت و همچنين توقف فعاليت کميته‌هاي مشترک رسما به سفير ايران ابلاغ کرده است .
اين درحالي است که متن بيانيه مورد اشاره هنوز در رسانه‌ها منتشر نشده است و خود خبرگزاري کويت نيز متن اين بيانيه را در خبري مستقل و رسمي منتشر نکرده است .
برخي از رسانه‌هاي منطقه به غلط اين اقدام کويت را مرتبط با پرونده گروهک العبدلي که يک پرونده داخلي دولت اين کشور است، دانسته‌اند ، پرونده‌اي که تاکنون هيچ سند و دلايل روشني براي ارتباط ايران با آن از سوي دولت کويت ارائه نشده است و به نظر مي‌رسد که فضاسازي برخي از رسانه‌هاي کويتي براي ارتباط دادن اين پرونده به ايران و ادعاهايي که اخيرا در اين مورد مطرح کرده‌اند در راستاي فشارهاي آمريکا و عربستان به کويت است و اين موضوع را نمي‌توان به گزارش سال 2016 وزارت امور خارجه آمريکا پيرامون وضعيت تروريسم در جهان و متهم کردن ايران در اين گزارش به عنوان دولتي حامي تروريسم بي ارتباط دانست؛ ادعايي که با واکنش شديد وزارت امور خارجه ايران مواجهه شد و ضمن بي اعتبار دانستن اين گزارش، آن را تلاشي بي حاصل توسط آمريکا براي انحراف افکار عمومي بين‌المللي از حمايت‌ها و نقش اين کشور در ايجاد، گسترش و حمايت از گروه‌هاي تروريستي در جهان، به ويژه در خاورميانه، دانست.
در عين حال برخي از تحليلگران به اين تحولات و تصميمات از زاويه ديگري نگاه مي کنند و معتقدند که نمي‌توان اقدام اخير کويت را صرفا معطوف به ادعاي مطرح شده در مورد گروهک العبدلي دانست و بايد اين اقدامات را در راستاي تحولات اخير در منطقه و فشار عربستان به قطر و تعداد ديگري از کشورهاي حاشيه خليج فارس از جمله کويت براي کاهش سطح روابط با ايران عنوان کرد و در واقع مقامات کويتي تحت فشار سياست هاي مداخله جويانه عربستان تصميم به کاهش ديپلمات هاي ايراني دراين کشور گرفته اند .
بر اساس اين گزارش، بعد از اعدام شيخ نمر و حمله عده‌اي خودسر به سفارت عربستان در تهران، دولت کويت در اقدامي هماهنگ با تعداد ديگري از کشورهاي شوراي همکاري خليج فارس تعداد ديپلمات‌هاي خود را در ايران کاهش داد و سفير خود را براي مشورت به کويت فراخواند چنان که در دو سال اخير سفارت اين کشور در تهران در سطح کاردار و با دو پرسنل در تهران مشغول به فعاليت بوده است .
به نظر مي رسد که اگر اخبار منتشر شده در مورد تصميم کويت براي کاهش تعداد ديپلمات‌هاي ايراني در اين کشور صحت داشته باشد در همين چارچوب عليرضا عنايتي سفير ايران در کويت نيز بايد ظرف 45 روز آينده به کشور بازگردد و سفارت ايران در اين کشور توسط کاردار کشورمان در کويت اداره خواهد شد.
در تماس ايسنا با مقامات وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران، اين وزارت خانه اعلام کرد تا اين لحظه از سوي دولت کويت موضع گيري و بيانيه رسمي در مورد اخبار منتشر شده در رسانه‌ها به دست آنها نرسيده است و در حال بررسي موضع هستند .
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۰۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک

کادر سرپرستی کاروان ورزش ایران در بازی‌های المپیک پاریس به دلیل قوانین برگزارکنندگان این دوره بازی‌ها نسبت به دوره گذشته کاهش محسوسی خواهد داشت که متاثر از کاهش تعداد ورزشکاران است.

به گزارش مشرق، قوانینی که برگزارکنندگان بازی های المپیک برای تعیین تعداد اعضا و همراهان کاروان ورزش کشورهای شرکت کننده وضع کرده اند، نه تنها محدودیت هایی را برای اعزام مربیان ایجاد کرده است بلکه منجر به کوچک شدن کادر سرپرستی اعزامی به این بازی ها هم خواهد شد.

برگزارکنندگان بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس به هر کشور به نسبت تعداد سهمیه هایی که ورزشکارانش کسب می کنند، مجوز اعزام همراه می دهند. این همراهان شامل اعضای کادر فنی (سرمربی، مربی، سرپرست و ...) و همچنین اعضای کادر سرپرستی می شود.

پیش از این در گزارشی به چالش ورزش ایران در المپیک برای اعزام مربیان اشاره کرده بودیم و اینکه با توجه به سهمیه های کسب شده تا به امروز، ورزش ایران با چالش اعزام اعضای کادر فنی همراه می شود. این چالش اما گریبان مسوولان برای تعیین کادر سرپرستی را هم خواهد گرفت چرا که مجوز اعزام تعداد همراهانی که برگزارکنندگان بازی ها به ازای سهمیه های ورزشکاران تخصیص می دهند، شامل کادر سرپرستی هم می شود.

ورزش ایران تا به امروز در ۹ رشته صاحب ۳۲ سهمیه برای بازی های المپیک پاریس شده است. طبق آنچه کمیته برگزاری بازی‌های المپیک به آن تاکید دارد، تقریباً به ازای حدود ۵۰ درصد از کل سهمیه‌هایی که ورزش هر کشور کسب کرده، مجوز برای اعزام همراه داده می شود. با این اوصاف مسوولان ورزش ایران فعلا مجاز به معرفی حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر - غیر از ورزشکاران - برای قرار گرفتن در ترکیب کاروان اعزامی هستند.

بنابراین نه تنها در تعیین اعضای کادر فنی هر یک از تیم ها و رشته های اعزامی محدودیت اعمال می شود بلکه کادر سرپرستی کاروان ایران نیز متاثر از این موضوع جمع و جورتر از همیشه خواهد شد.

برای بازی های المپیک ۲۰۲۰ علاوه بر نصرالله سجادی که سرپرست کاروان ورزش ایران بود، ۱۱ نفر هم عضور کادر سرپرستی بودند و با حکم رسمی که از سیدرضا صالحی امیری رییس وقت کمیته ملی المپیک گرفته بودند به توکیواعزام شدند اما به نظر می رسد با توجه به قوانین، ترکیب کادر سرپرستی اعزامی به پاریس به نصف دوره قبل یا کمتر از آن کاهش یابد.

شاید به همین دلیل باشد که تا به امروز و در فاصله حدود ۹۰ روز مانده به بازی های المپیک، هنوز اعضای کادر سرپرستی کاروان ایران به صورت رسمی معرفی نشده اند. البته جلسات «ستاد آماده سازی کاروان اعزامی به المپیک» به صورت منظم و با حضور تمام افراد در حوزه های مختلف پشتیبانی، حراست، رسانه و ... در حال پیگیری است اما به جز مناف هاشمی که مهر ۱۴۰۱ حکم خود را به عنوان سرپرست کاروان گرفت، برای دیگر اعضا حکمی صادر نشده است.

سی و سومین دوره بازی های المپیک ۵ تا ۲۱ مرداد در پاریس برگزار می شود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • چهارشنبه اوج فعالیت سامانه بارشی درکرمانشاه/دمای هوا کاهش می‌یابد
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ببینید | تصاویری از تجمع دانشجویان استان تهران مقابل سفارت فرانسه
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • رایزن فرهنگی جدید ایران در کاراکاس فعالیت خود را آغاز کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • تغییر میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • تبعات کاهش تعداد ورزشکاران ایران در المپیک
  • تا پایان سال آینده تهران ۷۵۰۰ اتوبوس فعال خواهد داشت