Web Analytics Made Easy - Statcounter

نورالدین شهنازی زاده مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی وتوسعه نفت در نشست خبری با اصحاب رسانه که درتاریخ 19 تیرماه امسال برگزار شد، از تلفیق میادین یاران شمالی و جنوبی و توسعه آن در قالب قراردادهای الگوی جدید نفتی (IPC) به دست شرکت ایرانی « توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا» خبر داد.

این خبر از دو جنبه بسیار خوشایند است، اول اینکه امر توسعه میادین نفتی به دست شرکت ایرانی انجام می پذیرد و دوم اینکه به علت قرارگیری این میدان درنقطه صفر مرزی با عراق و مشترک بودن در مخزن نفتی با این کشور همسایه، توسعه و افزایش تولید و برداشت آن بسیار اولویت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گفته شهنازی زاده مدیرعامل شرکت متن، در حال حاضر توسط شرکت نفت و گاز پرشیا از میدان یاران شمالی، 30 هزار شبکه در روز نفت تولیدمی شودو با هدفگذاری های صورت گرفته با تلفیق آن بامیدان یاران جنوبی، میزان تولید آنها به 80 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

این مقام مسئول در شرکت مهندسی وتوسعه نفت اعلام داشت: اولین قرارداد در قالب الگوهای جدید قرارداد نفتی را با شرکت صنعت نفت و گاز پرشیا به منظور توسعه کل میادین یاران منعقد خواهیم کرد، مقدمات آن در قالب موافقت نامه اصولی HOA انجام شده و متعاقب آن به محض اینکه علیه پارامترها تهیه شود، قرارداد را امضا خواهیم کرد.

در این رابطه با فرشید سیم بر کارشناس ارشد حوزه انرژی مصاحبه ای داشته ایم که به شرح ذیل است:

خبر تلفیق میادین یاران شمالی و جنوبی را به فال نیک می گیریم و معتقدم در نتیجه آن میزان سرمایه بیشتر و تولیدات نیز افزایش می یابد، چراکه بخش تولیدنفت و گاز سرمایه‌بر است.

وی ادامه داد: از آنجایی که امروز تکنولوژی تولید و استخراج فوق العاده پیشرفته بوده و آن نیز در اختیار تعداد معدودی از کشورهای توسعه یافته است، بنابراین در تخمین موفقیت شرکت ایرانی «نفت و گاز پرشیا» بایددید که تاچه حد دارای فناوری است و اگر نه؛ دارای چه روابطی با شرکت های بین المللی است تا بتواند تکنولوژی موردنیاز روز را از آنها ابتیاع کند.

این پژوهشگر حوزه انرژی افزود: باید دید که آیا شرکت پیمانکار از نظر سرمایه توان ابتیاع را دارد، که البته وقتی دو میدان باهم ادغام شوند، امکان ابتیاع تکنولوژی بیشتر می شود چراکه سرمایه آن فزونی می یابد.

سیم بر گفت: موضوع مهم دیگر در این زمینه بحث اضافه تولید است باتوجه به اینکه اکنون با مازاد تولید در بازارهای بین المللی مواجه هستیم، بطوریکه عربستان سعودی در حال حاضر بین 11تا 12 میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند و کشورهایی مثل لیبی و نیجریه هم مازاد تولید دارند و عراق نیز ظرفیت تولید خود را بالا برده است.

وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه به بهانه تولید نفت شیل، قیمت نفت را به طور چشمگیری کاهش داده اند، بنابراین باید دید آیا هدفگذاری افزایش تولید در میادین یاران در بازارهای بین المللی برای فروش درازمدت بازاری بدست می آورند یا خیر؟

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: تمامی سوالات ذکر شده باید از قبل مورد بررسی قرار گرفته و پاسخ های مناسب آن بیرون کشیده شود تا طبق هدفگذاری پیش رفته و شرکت ایرانی خود را به اثبات برساند ولی با این حال جای بسیار خرسندی است که شرکت ایرانی دست به چنین کار بزرگی زده است.

سیم بر تاکید کرد: شرکت های ایرانی باید تا آنجا که امکان دارد دست به استخراج، اکتشاف و تولید و صدور فرآورده های نفتی بزنند تا اینکه این اقدامات مهم به دست شرکت های خارجی نیفتد، چراکه هم خلاف قانون اساسی ایران، هم خلاف قانون ملی شدن منابع و معادن زیرزمینی و هم خلاف عهدنامه بین المللی است که در سازمان ملل متحد در سال 1974 به تصویب شورای سازمان ملل متحد رسیده است.

وی تصریح کرد: از اینکه امروز بعضی از دست اندرکاران می گویند که وضعیت جذب سرمایه و سرمایه گذاری درکشورهای در حال توسعه آن چنان بد شد، که ما مجبور به این هستیم تا به آنها امتیازات خاص بدهیم تا در میادین و معادن دست به سرمایه گذاری بزنند؛ به نظرم توجیه بسیار ساده لوحانه ای است.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی بیان داشت: 15 سال قبل وضعیت بازار طوری بوده که این شرکت ها به شکل کاملا ملتمسانه ای خواهان سرمایه گذاری در کشورهای دارنده منابع انرژی از جمله ایران بودند و از سوی دیگر در این مدت رشد اقتصادی به گونه ای پیش رفته که نیاز به منابع انرژی به مراتب از گذشته بیشتر شده ، بنابراین طبق این شواهد دلیلی وجود ندارد تا ما امروز امتیاز خاصی به شرکت های خارجی برای استخراج مواد بدهیم.

سیم بر در پایان گفت: به هر حال عدم احساس مسئولیت شرکت های خارجی سرمایه گذاری نسبت به معادن و منابع زیرزمینی کشور دیده می شود؛ امیدوارم حضور شرکت های ایرانی در امر توسعه میادین نفت و گازی بیشتر از این پررنگ باشد.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۱۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی

محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون