Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از کارشناسان معتقدند که عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان مسکن و انبوه سازان و پرداخت نکردن تسهیلات کافی به سازندگان، باعث کاهش میزان صدور پروانه‌های ساختمانی طی چند سال گذشته شده است.

گزارش های میدانی دربازار مسکن حاکی از رخنه کردن رکود در این بازار است، به طوریکه بسیاری از سازندگان مسکن در طی این ایام تغییر شغل داده و به سمت بازار دیگری گرایش پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از مسئولان بر خلاف این موضوع معتقدند که بازار مسکن به ویژه بخش ساخت وساز به سمت رونق در حال حرکت است، این در حالی است که آمار‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که میزان صدور پروانه‌های ساختمانی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ تنها ۱۰ درصد رشد داشته است. اما این میزان رشد برای بازار پر تقاضایی مانند مسکن، کافی نیست. با توجه به افزایش میزان ازدواج و طلاق در کشور باید سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود تا بخشی از این نیاز‌ها در کشور پاسخ داده شود.

از سوی دیگر با توجه به حدود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه در کشور، بسیاری از کارشناسان و مسئولان معتقدند که نیازی به ساخت مسکن جدید در کشور نیست، در حالیکه بسیاری از این واحد‌های خالی، لوکس هستند و اقشار متوسط جامعه قادر به خرید آنها نیستند، بنابراین ساخت واحد‌های با متراژ متوسط در مرکز شهر می‌تواند جوابگوی این نیاز‌ها باشد. همچنین عدم حمایت دولت ازتولیدکنندگان مسکن و انبوه سازان و پرداخت نکردن تسهیلات کافی به سازندگان باعث کاهش میزان صدور پروانه‌های ساختمانی طی چند سال گذشته شده است.

فرج الله رجبی رییس سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های مهم دولت با وزیر کشور و شورای شهر ایجاد تسهیلات برای افزایش میزان صدور پروانه‌های ساختمانی است، گفت: افزایش همکاری با انبوه سازان می‌تواند، زمینه ساز ایجاد افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی باشد.

وی در ادامه افزود: با افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی رونق اولیه به بازار مسکن باز می‌گردد و با کمک به سازندگان مسکن می‌توانیم، زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده مسکن شویم.

رجبی تصریح کرد: آمار دقیقی از میزان صدور پروانه ها ساختمانی نداریم، ولی از گلایه‌های مهندسان این طور به نظر می‌رسد که بازار مسکن اوضاع احوال خوبی ندارد.

صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ، با اشاره به اینکه پروانه‌های ساختمانی در کشور وضعیت مناسبی ندارد، گفت: متأسفانه یک سیاست جامع وکلی و نیز یک تحرک در طی ۴ ساله گذشته بازار مسکن تجربه نکرده است.

وی در ادامه افزود: با توجه به رسیدن فصل جابه جایی‌ها در تابستان طبیعی به نظر می‌رسد که قیمت‌ها در این ایام با افزایش روبرو شود. از سوی دیگر ایرادات به مجریان و سیاست گذاری‌های غلط وارد است که باید هرچه سریعتر این بخش اصلاح شود.

محمدرضا رضایی رییس کمیسیون عمران مجلس ، با اشاره به اینکه در بخش مسکن و نیز بافت‌های فرسوده موفق عمل نکرده ایم، گفت: در برنامه‌های چهار و پنجم توسعه بر روی نوسازی بافت‌های فرسوده تأکید شده، ولی متأسفانه آثار جدی از آنها تا به امروز مشاهده نمی‌شود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: با افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی بازار عرضه و تقاضا نیز اصلاح می‌شود که این خود می‌تواند، زمینه ساز بهبود و رونق در این بازار شود.

وی در ادامه افزود: باید سعی کنیم با احیای وزارت مسکن و کنترل بافت های فرسوده وضعیت فعلی پروانه‌های ساختمانی و بازار مسکن را بهبود ببخشیم.

رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه مسکن پویایی و شادابی خود را از دست داده، گفت: در حوزه مسکن حرکت‌های جدی نمی‌کنیم و عقب ماندگی‌های بسیاری در این بخش داشته ایم، که ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت مسکن و اجاره دارد.

بر اساس این گزارش نمی‌توان انتظار داشت برای شهر 50 هزار نفری ساختمان ۱0 طبقه ساخته شود، همان‌طور هم نباید انتظار داشت برای شهر پنج میلیون‌نفری هم فقط ساختمان یک‌طبقه ساخته شود. باید علاوه بر نوع و میزان ساخت و ساز، مکان‌یابی مناسب هم صورت گرفته، مشکلات دسترسی برطرف شده و ساخت و ساز‌ها بر اساس ضابطه شهرسازی و رعایت فاصله، میانِ هر برج باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۲۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما،  طرح ملی مسکن یکی از طرح هایی است که دولت با راه اندازی آن سعی در کمک به افراد کم درآمد جامعه برای خانه دار شدن دارد.

متن پیام شهروندخبرنگار ما:

سلام از تسهیلات مسکن ملی و تسهیلات مسکن بافت فرسوده و ودیعه مسکن بافت فرسوده خبری نیست. سامانه شرکت بازآفرینی شهری هیچ اقدامی نمی‌کند اصلا پاسخگو نیستن .ممنون میشم پیگیری بفرمایید.

دیگر خبرها

  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان آذربایجان شرقی به اهر