Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی- هدایت اله خادمی نماینده ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار افکارنیوز با اشاره به انعقاد قرارداد وزارت نفت با شرکت توتال، با بیان اینکه میدان 11 پارس جنوبی با کشور قطر مشترک است و توتال در این میدان تا کنون رقیب ما بود، گفت: توتال در برخی جاها حدود 30 درصد، برخی جاها 20 درصد و در بعضی ها حدود 12 درصد با کشور قطر شریک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی توتال شریک قطر در گنبد شمالی این کشور است.

وی سرمایه گذاری یک رقیب در داخل کشور محل شک و تردید است، افزود: ما با سرمایه گذاری خارجی موافق هستیم و از آن استقبال می کنیم اما سوالات و ابهامات زیادی در خصوص قرارداد با توتال داریم.

نائب رئیس فراکسیون نفت و نیرو مجلس با شاره به محتوای قرارداد مذکور و با بیان اینکه نمایندگان مجلس این قرارداد را ندیده و اینجانب هم بعنوان نائب رئیس اول کمیسیون انرژی و نائب رئیس فراکسیون نفت و نیرو هنوز این قرارداد را ندیدم، افزود: بر اساس این قرارداد که در طول 20 سال است، برآورد کردند که 54 میلیارد دلار ما از این میدان برداشت و درآمد داشته باشیم که 12.7 میلیارد دلار برای توتال می رود. یعنی 23 درصد تولید در طول 20 سال به توتال می رود. البته این رقم به قیمت گاز در سالهای مختلف هم بستگی دارد.

خادمی با بیان اینکه می گویند سقف قرارداد باز است و از طرفی حق تصمیم گیری ایران در این زمینه 50 درصد است، افزود: می گویند شرکت توتال تا پایان مخزن که حدود 84 میلیارد دلار می تواند برداشت کند. اگر اینگونه باشد دارسی که اولین چاه نفت را در مسجد سلیمان احداث کرده، هنوز باید سهمی داشته باشد.

وی با بیان اینکه قرار است برای راه اندازی این پروژه حدود 4.7 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود، افزود: سرمایه گذاری در 2 مرحله انجام می شود. در مرحله اول یعنی سه سال اول تا 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری و بقیه در مرحله دوم است که ساخت کمپرسورها و جکت 20 هزار تنی نصب می شود.

نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مدت زمان طولانی قرارداد افزود: توتال بعد از سرمایه گذاری، بیش از 2 برابر سرمایه گذاری، سود می برد.

خادمی با بیان اینکه 12.7 میلیارد معلوم نیست چند درصد صد مخزن فاز 11 را شامل می شود، گفت: در اکثر موارد قرارداد مذکور به نفع توتال است و ما ندیدیم در این قرارداد در جایی از منافع ملی سخن گفته شود.

وی افزود: اینکه می گویند سقف قرارداد باز است، بدان معناست که هر چه هزینه و سود کنند ما نمی توانیم جلوگیری کنیم چون 50 درصد حق تصمیم گیری داریم. اگر یک جا به تفاهم نرسیم حرف ما غالب نیست و باید به هیئت داوری برویم.

نائب رئیس فراکسیون نفت و نیرو مجلس با بیان اینکه چه تضمینی وجود دارد تا توال در ایران سرمایه گذاری کند و مثل گذشته بد عهدی نکند، افزود: وزیر نفت به ما در مجلس گفت اگر توتال تا 2 سال سرمایه گذاری خوبی انجام نداد، قرارداد فسخ خواهد شد. حال سوال این است که تکلیف این 2 سال چه می شود. آیا ما 2 سال معطل توتال باشیم؟.

خادمی با اشاره به بزرگ نمایی هایی که در خصوص کمپرسورهایی که توتال می آورد، شده، گفت: این کمپرسورهایی که تقویت کننده فشار گاز است، نه توتال سازنده آن است و نه مالکیت آنرا دارد.

وی با بیان اینکه این کمپرسورها در سنگاپور و دوبی ساخته می شود، گفت: این کمپرسورها را شرکت های دیگر می سازند و می فروشند که هر کسی می تواند این کمپرسورها را خریداری و وارد کند.

نائب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: این کمپرسورها خوب برای فشار گازها خوب است. مکش انجام می دهند و فشار گاز را تقویت می کند. اما نکته در این است که این کمپرسورها وقتی فشار گاز را تقویت کند، از گاز دیگر فازهای ایران که به فاز 11 پارس جنوبی نزدیک، هستند برداشت می کند نه از فازهای رقیب.

خادمی با بیان اینکه توتال در تولیدات بقیه فازهای ایران هم سود خواهد برد، گفت: بنابراین یک موضوع پیچیده فنی وجود دارد که آقایان اجازه نمی دهند این موضوع باز شود.

وی با انتقاد از مدت زمان طولانی این قرارداد، تصریح کرد: این قرارداد های طولانی مدت را از ملی شدن صنعت نفت تا کنون نداشتیم و این قرارداد ها قبل از ملی شدن نفت بود.

نماینده ایذه و باغملک با طرح این سوال که چرا قرارداد طولانی مدت 20 سال بسته می شود، گفت: مگر بقیه فازها را نیروها و متخصصین داخلی راه اندازی نکردند؟ مگر فازهای بقیه فازهای پارس جنوبی از جمله 4 ،5، 9، 10، 15، 16، 17، 18 و 19 پارس جنوبی را انجام ندادیم و فاز 11 را چرا چهار سال نگه داشتند؟.

خادمی با بیان اینکه در مقابل مدیرعامل توتال که یک فرد فنی است از طرف ایران یک فرد غیر متخصص و غیر فنی می نشینند و مذاکره می کند، افزود: در این صورت نباید انتظاری غیر از بستن این قرارداد داشته باشیم.

وی با بیان اینکه توتال شرط کرده که در موقع تحریم خواهد رفت، گفت: جریمه ای برای توتال در نظر گرفته نشد.

نائب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس در خصوص نقش واسطه ها و دلالها در این قرارداد، گفت: برخی که مدعی بستن این قرارداد هستند هم قیر می خرند و می فروشند و با بیگانگان ارتباط دارند و حتی در رسانه های معاند عکس می گیرند.

خادمی گفت: این افراد که نه دولتی و نه وزارت نفت مسئولیت دارند و اما همراه وزیر در مجلس حضور دارند. سوال ما این است که این افراد و دلالان از قرارداد با توتال چه سودی می برند.

وی افزود: گرچه وزیر نفت در حال زحمت کشیدن است اما باید در بستن قرارداد، تیمی باشد که منافع ملی را لحاظ کنند ولی تیمی که همراه وزیر در مجلس و جاهای دیگر حضور می یابند افرادی نیستند که منافع ملی ما را لحاظ کنند.

نائب رئیس فراکسیون نفت و نیرو با اشاره به پرونده قرارداد کرسنت گفت: همان کسانی که کرسنت را امضا کردند در حال حاضر پشت توتال هستند و این قرارداد را امضا کردند.

خادمی تصریح کرد: اگر قوه قضائیه تکلیف پرونده کرسنت را مشخص می کرد، شک و تردید برطرف می شد. چرا که اگر افراد خوب عمل کردند و تخلفی صورت نگرفته بود، مردم به اطمینان می رسیدند که در این قرارداد هم خوب عمل خواهد شد اما اگر نه در کرسنت تخلف شد، باید با متخلف برخورد می شد و در این صورت اجازه انعقاد این قرارداد داده نمی شد.

وی تاکید کرد: حرف ما این است که اگر در پرونده کرسنت، برخورد صورت می گرفت دیگر همان افراد این قرارداد با توتال را امضا نمی کردند.

نائب رئیس اول کمیسیون انرژی با اشاره به برجام و پذیرش برخی تعهدات و محودیت ها از سوی ایران، گفت: ما محدودیت ها را پذیرفتیم تا گشایشی در کشور ایجاد شود. در دوران فعلی که فضا برای استفاده از سرمایه گذاری باز شده اما باز در حال دادن باج به خارجی ها هستیم.

خادمی این قرارداد را به ضرر منافع ملی دانست و تصریح کرد: ما یک مملکت ثروتمندی هستیم. متاسفانه مسئولین آنقدر بد عمل می کنند و ما منتظر سرمایه گذاری به اندازه یک میلیارد دلار خارجی می شویم.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی از ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی توسط دفتر ویژه نمایندگی سرمایه‌گذاران خارجی فراجا استان در پنج ماه گذشته خبر داد.

سیدحامد حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره عملکرد دفتر نمایندگی ویژه سرمایه‌گذاران خارجی فراجا خراسان رضوی که سال گذشته با هدف سهولت در ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران در حوزه فراجا در خراسان رضوی افتتاح شد، اظهار کرد: به‌دلیل تعداد بالای سرمایه‌گذاران خارجی در خراسان رضوی، افتتاح این مرکز از آبان‌ ماه سال گذشته مورد استقبال سرمایه‌گذاران خارجی قرار گرفت. در این دفتر، خدماتی از جمله صدور و تمدید مجوز اقامت و خروج و مراجعت کثیر سرمایه‌گذاران، مجوز اقامت و خروج کارشناسان سرمایه‌گذار و خروج قطعی و تمدید روادید کارشناسان سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.

وی همچنین توضیح داد: مجوز اقامت سرمایه‌گذاران نسبت به ثبت سرمایه به‌صورت شش ماهه، یک ساله، سه ساله و پنج ساله با درج مهر ماده ۳۵ انجام می‌شود.

او با اشاره به عملکرد دفتر نمایندگی ویژه سرمایه‌گذاران خارجی خراسان رضوی از ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ گفت: در این مدت، به ۷۲۱ سرمایه‌گذار خدمات مختلفی ارائه شده است. در این مدت، صدور مجوز تمدید اقامت شش ماهه سرمایه‌گذاران ۹۳ مورد به میزان ۱۳ درصد از مجموع کل، صدور و تمدید مجوز اقامت یک ساله برای سرمایه‌گذاران ۲۹۴ مورد به میزان ۴۴ درصد، صدور و تمدید اقامت سه ساله برای سرمایه‌گذاران به تعداد ۶۰ مورد به میزان هشت درصد، صدور مجوز خروج و مراجعت کثیر کارشناس ۷۱ مورد به میزان ۱۰ درصد، تمدید روادید به تعداد ۷۹ مورد و به میزان ۱۱ درصد، صدور مجوز اقامت یک ساله و خروج و مراجعت کثیر کارشناس به تعداد ۹۹ مورد و به میزان ۱۴ درصد و صدور خروج قطعی سرمایه‌گذاران به تعداد ۲۵ مورد و به میزان سه درصد از مجموع کل بوده است. 

دفتر نمایندگی ویژه سرمایه‌گذاران خارجی فراجا خراسان رضوی سال گذشته در مراسمی با حضور رئیس سازمان اطلاعات فراجا افتتاح شد و اختیار ارائه خدمات موضوع آیین‌نامه ماده ۳۵ قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه نیروی انتظامی اعم از صدور مجوز اقامت، روادید و سایر خدمات قابل ارائه به سرمایه‌گذاران خارجی، خانواده سرمایه‌گذار و افراد تحت تکفل سرمایه‌گذار (پدر، مادر، خواهر، برادر)، مدیران، کارشناسان خارجی و بستگان درجه یک آن‌ها و خدمات مشابه برای فعالان اقتصادی در مشهد به این دفتر ویژه تفویض شد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • درخشش قایقران بوشهری در مرحله دوم لیگ آب‌های آرام
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • رئیس قوه قضائیه: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • تحقق مطالبه کارگران شرکت کاغذپارس با حذف پیمانکار و افزایش مدت قرارداد کار
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی