Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@13:09:25 GMT

این خبر باید تیتر یک رسانه‌ها شود

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۰۳۸۸۳

پول‌نیوز-یک مدرس دانشگاه با اعتقاد بر اینکه نقش تلویزیون در جلوگیری از رویدادهایی چون آزار و قتل کودکان پررنگ است، اظهار کرد: تلویزیون باید از جامعه‌شناسان، روانشناسان و کارشناسان تربیتی دعوت کند تا درباره چنین رویدادهایی بحث و تبادل نظرکنند و راهکارهایی دراین زمینه ارائه دهند.
محمد حیدرپور با اشاره به عملکرد رسانه‌های کشورهای توسعه‌یافته در برابر رویدادی چون قتل و آزار یک دختر بچه در جامعه بیان کرد: چنین رویدادی اگر در کشورهای توسعه یافته رخ دهد، تیتر و مطلب اول مطبوعات و شبکه‌های تلویزیونی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین روح جامعه جریحه‌دار شده و جامعه مدنی به حرکت درمی‌آید. جامعه مدنی درباره این رویداد بحث می‌کند که منجر به مطالباتی خواهد شد. اما این امر در کشور ما ضعیف است.
این جامعه‌شناس با بیان اینکه تربیت، ناشی از آموزش است، اظهار کرد: کودکان باید از پدر و مادر، مهد و مدرسه درباره مسائل جنسی آموزش ببیند و تربیت شوند تا به حریم شخصی‌شان شناخت پیدا کنند و بدانند حتی نزدیک‌ترین فرد خانواده هم نمی‌تواند وارد حریم شخصی آن‌ها شود که اگر اتفاقی افتاد سریع به پدر و مادر یا مربیان خود اطلاع دهند و سکوت نکنند. آنتونی گیدنز از جامعه‌شناسان بزرگ می‌گوید حتی خانه هم می‌تواند خطرناک‌ترین جا باشد.
او با اشاره به نقش موثر خانواده‌ها در آگاهی و تربیت جنسی کودکان گفت: پدر و مادر نقش اولیه در تربیت فرزندان خود دارند اما به دلایل مختلفی مانند مذهب این مسائل در جامعه و خانواده بیان نمی‌شود؛ در صورتی که مادران باید به فرزندان خود حریم شخصی‌شان را آموزش دهند.
این جامعه‌شناس افزود: افرادی که می‌گویند نباید درباره این مسائل حرفی زده شود بدانند که کودکان به دلیل نشناختن حریم شخصی خود به راحتی اغفال می‌شوند و این چنین رویدادهای ناگواری که در جامعه شاهد هستیم، اتفاق می‌افتد. این مسائل ضرورت آموزش و تربیت را نشان می‌دهد. با چنین رویدادهایی روح جامعه جریحه‌دار می‌شود اما نباید در حد احساس باقی بماند و باید راهکاری برای پیشگیری از این اتفاقات داده شود.
حیدرپور با تاکید بر اهمیت فعالیت‌های انجمن‌ها و رسانه‌ها در این راستا ادامه داد: جامعه مدنی را باید قوی کنیم و به انجمن‌های مختلف در این راستا اجازه فعالیت از طریق وزارت کشور باید داده شود و همچنین رسانه‌ها باید این مساله را برجسته کنند.
او افزود: رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در جلوگیری از چنین رویدادهایی دارند و این اتفاقات باید به حرف اول رسانه‌های مکتوب، دیداری و شنیداری تبدیل شود. همچنین نهادهای مدنی باید فراخوان دهند تا هشداری برای افراد ناهنجار باشد که اگر این کار ناپسند را انجام دهند با جامعه، قوانین و نهادهای مدنی روبه‌رو خواهند بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به نقش شبکه‌های تلویزیونی در جلوگیری از این نوع رویدادها در جامعه، گفت: شبکه‌های تلویزیونی به دلیل داشتن برد فراگیر بسیار مهم هستند. تلویزیون باید از جامعه‌شناسان، روانشناسان و کارشناسان تربیتی دعوت کند تا درباره چنین رویدادهایی تبادل نظر و بحث کنند و راهکارهایی در این زمینه ارائه دهند. راهکارها نباید از طرف یک طیف خاصی برنامه‌ریزی شود بلکه باید حاصل عقل جمعی باشد.
او اضافه کرد: برنامه‌های تلویزیونی درباره مسائل جنسی باید بر اساس رده‌های سنی تعریف شوند که خانواده‌ها هم با کودکان خود هماهنگ شوند و برنامه را ببینند. ما از طرح بسیاری از مسائل در جامعه خودداری می‌کنیم و می‌گوییم مذهب ما مخالف است اما چنین مساله‌ای وجود ندارد. در واقع این رسومات ماست که رنگمایه مذهب می‌گیرد و مرزها را در جامعه ایجاد می‌کند؛ مرزهایی که منجر به آسیبب‌هایی در جامعه می‌شود.
حیدرپور در پایان درباره اینکه سواد رسانه‌ای باید از سنین کم به کودکان آموزش داده شود، اظهار کرد: کودکان در مهدکودک باید درسی به نام سواد رسانه‌ای داشته باشند تا به صورت تلطیف شده به آنان تدریس شود زیرا نمی‌توانیم کودکان را نهی کنیم تا از ابزارهای ارتباطی استفاده نکنند. کودکان از طریق این درس باید آموزش ببینند که چگونه از این تکنولوژی ارتباطی استفاده کنند. سواد رسانه‌ای برای همه سنین و پدرومادرها هم لازم است.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۳۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از حسرت کودکان نیازمند تا لبخند گرمابخش یک معلم

در روزی که به نام معلم نام‌گذاری شده است، از معلمی روایت می‌کنیم که با ثبت‌نام کودکان نیازمند، لبخند گرمابخش خود را به آنها هدیه می‌کند تا جلوه‌ای از فداکاری معلمان این سرزمین را به نمایش بگذارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، سمیه حبیبیان یکی از مدیران پر انرژی و صبور منطقه ناحیه یک شهرکرد است که در همان دوران تحصیل خود در مقطع ابتدایی شیفته آموزش دادن شد و با برگزاری کلاس‌های تقویتی برای هم‌کلاسی‌های خود طعم شیرین معلمی را چشید.

حبیبیان می گوید: پس از به پایان رسیدن دوران دبیرستان در رشته علوم تربیتی فارغ‌التحصیل شدم و همچنان عشق آموزش و شغل معلمی در روح و جان من پرورش پیدا می‌کرد و با توجه به علاقه فراوانم به کودکان و پس از گذشت سال‌ها مدیر کودکستان شدم.

وی ادامه می‌دهد:با شور و اشتیاق فراوان حتی در دوران شیوع کرونا از آموزش دادن و پذیرش کودکان با توان مالی ضعیف به صورت رایگان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دست بر نداشتم، زیرا معتقدم اگر کار برای خدا باشد ماندگار می شود.

او با بیان اینکه همیشه تلاش می‌کنم تا کودکان سرزمینم را آن‌چنان که سزاوار آموزشی شایسته هستند پرورش دهم، می‌گوید:به همین خاطر از تمام ساحت‌های تعلیم و تربیت بهره می‌گیرم، زیرا اثر تربیتی سال‌ها در روح و روان و زندگی فردی و اجتماعی نوآموز می‌ماند.

حبیبیان با بیان این که هیچ نوآموزی نباید به علت مشکل مالی از آموزش محروم بماند می‌افزاید: هنگامی که فارغ‌التحصیل رشته علوم تربیتی شدم، تصمیم گرفتم نسلی انقلابی و حسینی را تربیت کنم و این رسالت را سرلوحه کار خود قرار دهم.

وی با اشاره به یک خاطره تصریح می کند:چند روزی بود که یک پسر بچه هر روز با حسرت پشت در کودکستانم به کودکان مشغول بازی نگاه می‌کرد و با لبخندی غم‌انگیز آنجا را ترک می‌کرد، پس از جست‌وجوی بسیار توانستم با خانواده این کودک ارتباط برقرار کنم و متوجه شدم که خانواده او توان مالی خوبی ندارد به همین خاطر این کودک را به صورت رایگان در کودکستان ثبت‌نام کردم.

حبیبیان اعتقاد دارد رابطه بین معلم و نوآموز اگر صادقانه باشد می‌تواند همچون محبتی شعله‌ور شود که در تمام طول زندگی اشاعه پیدا می‌کند و آن زمان است که انسان رشد پیدا می‌کند.

کد خبر 749564

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • روایتی از شور واشتیاق معلم درتحصیل کودکان کار
  • از حسرت کودکان نیازمند تا لبخند گرمابخش یک معلم
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار
  • هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو