Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@17:23:03 GMT

میدان انقلاب آیینه اقتصاد نشر ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۰۴۵۱۰

میدان انقلاب آیینه اقتصاد نشر ایران

به گزارش خبرنگارحوزه ادبیاتگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هنگامی که به خیابان انقلاب می روی با تلاش کتابفروشانی روبرو می‌شوی که حال و روز فروششان خوب نیست و با کسادی بازار نشر مواجه شده‌اند. در این راسته به کتابفروشی‌هایی برمیخوری که دیگر کتابفروشی نیستند و به جگرکی تبدیل شده‌اند یا آنکه ترجیح می‌دهند لوازم‌التحریری باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوضاع بد اقتصاد نشر سبب شده است برخی از کتابفروشان چک‌هایشان برگشت بخورد در این میان برخی هم هستند که برای فروش کتاب‌هایشان به مشتری تخفیف می‌دهند. در این اوضاع بازار نشر، شاهد این بودم که فروش کتاب در خیابان انقلاب چندان رونقی نداشت. گویا این خیابان تنها در ایام بازگشایی دانشگاه‌ها در هر ترم رونقی می ‌د و پس از آن به افول می‌گراید. در این ایام دانشجویان برای تهیه کتاب‌های خود به کتابفروشی‌های راسته انقلاب سر می‌زنند.

کسادی بازار نشر علت‌های متعددی دارد. یکی از علت‌های آن وضعیت اقتصادی مردم است. هرگاه وضعیت اقتصادی مردم چندان خوب نیست بازار کتاب هم تحت تاثیر آن کساد می‌شود. مردم کتاب را از سبد خانوار خود حذف می ‌نند چون باید نیازهای اساسی دیگرشان را برآورده کنند. علت دیگر کسادی بازار کتاب به تغییر نوع مطالعه و ذائقه مخاطب بازمی‌گردد. مخاطب امروز ترجیح می‌دهد اطلاعات مورد نیاز خود را به جای کتاب از فضای مجازی کسب کند و به جای کتاب کاغذی، کتاب الکترونیک بخواند و این نوع کتاب را از فضای مجازی دانلود کند.

از سوی دیگر جامعه ما با یک تغییر فرهنگی مواجه است.در این فرهنگ مردم بیشتر به سینما و موسیقی توجه می‌کنند و مطالعه کتاب سهم کمتری در فعالیت‌های فرهنگی مردم دارد. قسمتی از جمعیت کتابخوان کشورمان در سنین جوانی و نوجوانی هستند. این افراد هم بیشتر به سراغ کتاب‌های آموزشی می‌روند و البته این قشر از مطالعه رمان و شعر هم غفلت نمی‌کنند اما آنچه بیشتر توسط همین افراد خوانده می‌شود، کتاب‌های درسی و کمک آموزشی است.

برای برون رفت از وضعیت کنونی صنعت نشر باید چاره‌ای اندیشید. ادامه این روند سبب می‌شود شاهد چاپ کتاب به صورت ریستوگرافی باشیم. یعنی کتاب‌هایی با تیراژهای زیر هزار جلد چاپ و منتشر شوند. این وضعیت در نهایت به نفع صنعت نشر کشورمان تمام نمی‌شود. این در حالی است که در سال‌های نه چندان دور میزان تیراژ کتاب به 2 تا 3 هزار جلد می‌رسید و کتاب‌های بیشتری در بازار عرضه می‌شد و بازار کتاب هم رونقی داشت.

برای برون رفت از وضعت بد اقتصاد نشر راه چاره‌ای هم وجود دارد. یکی از راه‌ حل‌ها این است که وضعیت اقتصادی مردم رونقی بگیرد تا بازار نشر هم نفسی بکشد و از این کسادی خارج شود. این امر به یکباره اتفاق نمی‌افتد و نیازمند زمان است. شاید در این بین کتابخانه‌های سراسر کشور هم باید وارد گود شوند و با دادن سفارش کتاب به ناشران و خرید کتاب از آنها رونقی به وضعیت کساد صنعت نشر بدهند و روحی در این صنعت بدمند.

در این بین مردم هم باید در زمینه مطالعه کتاب احساس نیاز کنند. تا این احساس نیاز به مطالعه در آنها به وجود نیاید و بیدار نشود نمی‌توان انتظار داشت بازار کتاب رونق بگیرد. هر چقدر در فضای مجازی جستجو کنیم و کتاب الکترونیک بخوانیم اما باز هم جایگزین مطالعه کتاب نمی‌شود. نویسنده کتاب مشخص است و با مطالعه آثار متعددی از وی می‌توان با دنیای ذهنی‌اش آشنا شد و پس از آشنایی با دنیای ذهنی وی آثار دیگرش را دنبال کرد. هنوز هم آنچه را کتاب به عنوان تجربه در اختیار مخاطب می‌گذارد نمی‌توان در هیچ جای دیگر به دست آورد.

بازگشت رونق کتاب و برطرف شدن کسادی در بازار نشر به این راحتی‌ها امکان‌پذیر نیست. آنچه بیشترین تأثیر را در این بازار می‌گذارد احساس نیاز مردم امروز به مطالعه کتاب است. البته شرایط جامعه امروز و گذار جامعه از یک جامعه سنتی به مدرن سبب می‌شود مردم نیاز به مطالعه کتاب را در خود احساس نکنند و گمان کنند دریافت اطلاعات از طریق فضای مجازی نشانه‌ای از مدرن بودن است؛ در حالی که امروز در کشورهای پیشرفته از این فضا تنها برای انتشار دست‌آوردهای علمی آن هم برای جهانیان و نتایج آخرین مطالعات در زمینه‌ای خاص استفاده می‌شود. امروز مردم کشورهای پیشرفته هم اطلاعات خود را در زمینه خاص از طریق کتاب کسب می‌کنند.

گزارش از محدثه محمدپور

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه در هر صحنه‌ای که وارد شد میدان پیروزی بود

نماینده ولی‌ فقیه در سپاه استان کرمان گفت: پیروزی‌های ایران به لطف سپاه پاسداران و پشتیبانی مردم است و سپاه در هر صحنه‌ای که وارد شد میدان پیروزی بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عرب‌پور صبح امروز در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی امام جمعه کرمان به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه و بسیج و شهادت استاد مرتضی مطهری، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید علامه مطهری، اظهار داشت: این شهید بزرگوار شهید راه حکمت و تعالی اسلام بود و سالروز شهادت این شهید بزرگوار روز عقیدتی سیاسی در سپاه و بسیج نام گرفته است.

وی با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 100 درصد نظامی، عقیدتی و سیاسی است، ادامه داد: امامین انقلاب در باب معنویت‌افزایی و مکتب‌سازی سپاه پاسداران منویات زیادی دارند؛ اگر امروز هم سپاه پاسداران بالندگی، پیشرفت، پیش‌برندگی و محبوبیتی دارد، به دلیل معنویت و توجه این نهاد به مسائل اعتقادی و مکتبی است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به اینکه سپاه با همه نهادهای همسو با خود در این مسیر تفاوت‌های زیادی دارد، گفت: سپاه پاسداران متکی و متصل به ولی‌فقیه زمان است و منشأ آن از ولایت است؛ ولایت‌محوری و ولایت‌مداری سپاه محسوس است.

وی با بیان اینکه پیروزی‌های ملت ایران همه به لطف سپاه پاسداران و پشتیبانی مردم بوده است، افزود: در واقع هر صحنه‌ای که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد آن میدان، میدان پیروزی بود.

عرب‌پور با اشاره به شکست حمله نظامی آمریکا در طبس، بیان کرد: در این اتفاق شن‌ها مامور خدا بودند و این اتفاق نشان داد که خداوند از این انقلاب پشتیبانی می‌کند و حامی انقلاب اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه سپاه و بسیج حافظ انقلاب و دستاوردهای آن هستند، گفت: همان طور که طوفان شن یکی از مواهب الهی بود، طوفان الاقصی و وعده صادق هم مواهب الهی هستند که خداوند به واسطه نیروهای مجاهد و خالص سپاه پاسداران و به امر ولی‌فقیه بروز و ظهور کرده و رقم خورده است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه ثارالله استان کرمان با اشاره به اینکه سالانه ده‌ها نفر از پاسداران، بسیجیان و خانواده‌های آنها در آموزش‌های عقیدتی سپاه پاسداران شرکت می‌کنند، گفت: سپاه سرمایه‌گذاری ویژه‌ای را روی خانواده دارد و سازمان فرهنگی خانواده سپاه تمام توان خود را در جهت توانمندسازی مکتبی و معنوی سپاه گذاشته است.

وی با بیان اینکه عملیات وعده صادق در چارچوب معنوی و مکتبی رقم خورده است، گفت: حمله‌ای با این حجم با دشمنی که اتمی است واقعاً جرات می‌خواهد و عنایت ویژه خدا است و پاسداران ما با اعتقاد کامل پای انقلاب و ارزش‌های آن ایستاده‌اند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • میدان شهرت در ایران
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • سپاه در هر صحنه‌ای که وارد شد میدان پیروزی بود
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!