Web Analytics Made Easy - Statcounter


آیت الله اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جمع علمای لندن رسالت انبیاء در تبدیل جامعه پراکنده بشری به یک نفس واحد را تشریح کرد.

به گزارش بی‌باک، آیت الله محسن اراکی،دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در شام شهادت امام جعفر صادق (ع) در مجلسی که به مناسبت شهادت جانسوز این امام همام در مرکز ابرار لندن تشکیل شد در جمع علمای اهل سنت و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی لندن و نیز جمعی از شیعیان مقیم لندن با اشاره به آیه کریمه «إن هذه أمتکم أمة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» گفت: رسالت اصلی انبیاء الهی در طول تاریخ بشریتیکپارچه سازی جامعه بشری در راستای دستیابی به یک شخصیت واحد اجتماعی در قالب یک انسان است و اساس همۀ مشکلات بشری، تفرقه و اختلافاتی است که در بین اقشار گوناگون بشر به وجود می‏ آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به این نکته که انسان‏ها موجوداتی با خواهش‏ها و امیالی گوناگون هستند افزود: این خواهش‏ها و هوس‏های انسان‏ها که سبب اصلی اختلافات و تفرقه بین اقشار گوناگون بشر است انسانها را تا جایی می‏کشانند که تجاوز از هر حد و مرزی را برای خود سزاوار می شمارند.

آیت الله اراکی در ادامه وحدت جامعه بشری را تنها راه سعادت بشر برشمرد و افزود: وحدت جامعه بشری یعنی تحقق یک شخصیت کلان اجتماعی که از طریق تبعیت افراد جامعه از یک ارادۀ راستین الهی شکل می پذیرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب سپس با اشاره به فرمایش پیامبر اکرم (ص) که فرمودند: تری المؤمنین فی تراحمهم و توادّهم و تعاطفهم‏ کمثل الجسد اذا اشتکی عضوا تداعی له سایر جسده بالسّهر و الحمّی.«مؤمنان در مهربانی و دوستی یک دیگر چون اعضای یک پیکرند که وقتی عضوی بدرد آید اعضای دیگر آرام نگیرند.»این روایت را تعبیری دقیق از یک واقعیت تکوینی از منظر جامعه شناسی اسلامی دانست که شواهد قرآنی زیادی نیز بر آن تأکید دارد.

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به فرمایش امام جعفر صادق علیه السلام پیرامون برادری آحاد امت اسلامی (المؤمن اخ المؤمن لأبیه و أمه) افزود: حضرت امام جعفر صادق (ع) در جواب سؤال شخصی از اسباب آلام روحی و غم و اندوهی که بعضاً برای آن شخص رخ می‏داد فرمودند: سبب این آلام روحی که بر او عارض می‏ شود این است که برادر مؤمن او در نقطه‏ای از نقاط عالم دچار مشکل و المی شده که باعث شده او هم آن غم و اندوه را ادراک کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به آیه کریمه قرآن کریم «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی‏ ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ (۲۱: روم) اظهار داشت: مودت و رحمتی را که خداوند بر اساس این آیۀ کریمه بین زن و شوهر پس از تشکیل خانواده قرار می‏دهد از آنها یک شخصیت واحد می‏سازد که آنها را تبدیل به یک نفس واحده می‏کند و جامعه هم که از خانواده تشکیل گردیده نیز از این طریق به یک نفس واحده تبدیل می‏شود.

آیت الله اراکی افزود: رسالت انبیاء در تبدیل جامعه پراکنده بشری به یک نفس واحد در سه مرحله محقق می ‏شود؛ مرحله اول مرحله وحدت اعتباری است که در این مرحله مردم رسول و فرستاده خدا را به عنوان رهبر می پذیرند و اتفاق می کنند بر اینکه از امر خدا و پیامبر او تبعیت کنند که جامعه اسلامی از این اتفاق و اقرار، متولد می شود. مرحله دوم بعد از ایمان و اقرار به رسول، عمل کردن به فرامین و امر و نهی اوست. عمل به دستورات رهبر الهی یک مرحله جدیدی از وحدت را رقم می‏زند که در آن همه مردم در عملشان با یکدیگر متحد می‏گردند؛ همگی به یک دستور و فریضه عمل می‏کنند، همگی نماز می‏خوانند، روزه می گیرند، حج به جا می‏ آورند و از این طریق توحید در طاعت محقق می گردد.

آیت الله اراکی سپس به مرحله سوم وحدت حقیقی جامعه اشاره و گفت: در صورتی که مردم از امر و نهی رسول الهی اطاعت کنند و عملاً تابع اراده واحد او شوند وحدت مرحله سوم محقق می‏ شود که در آن نفوس اعضاء جامعه به مثابه همان نفس رسول می‏شوند و هیئت و شکل آن نفوس هم شکل و هم هیئت با نفس رسول می شود و لذا در روز قیامت مردم به واسطه شباهتشان با رهبرانشان و اراده‏ای که از او تبعیت کردند شناخته می‏ شوند.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۵۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم عرب‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در نشست خبری برگزاری هشتمین همایش ملی فرش ایران که به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند نقش اساسی در جهش تولید ایفا کند. دانشگاه آزاد اسلامی کاشان ازلحاظ ورودی در سال جاری با ۳۰ درصد رشد پذیریش دانشجو، مواجه بوده که نسبت به سال‌های اخیر بی‌سابقه است.

وی افزود: اکنون شرایط خوبی در دانشگاه وجود دارد زمانی ۲هزار ۷۰۰ دانشجو در دانشگاه داشتیم اکنون به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده یعنی در چهار سال تعداد دانشجو به دو برابر شده است. تعداد دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در دانشگاه در سال‌های قبل، ۸۰۰ بوده که اکنون این آمار به هزار و ۷۰۰ نفر رسیده و دانش‌آموزان این مدارس می‌توانند از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی کاشان که برای دانشجویان است، برای ارتقای سطح آموزش خود بهره‌گیری کنند. نزدیک به ۸۰۰ معلم، استاد هیئت علمی، حق و تدریس و کارمند در دانشگاه، فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در پاسخ به این سؤال که علت این رشد ۳۰ درصدی دانشجوی دانشگاه، چیست؟ گفت: در این سال‌ها سعی کردیم استادان متخصص و قوی را شناسایی و به دانشگاه دعوت کنیم. برای انتخاب استادان نگاه صرفاً علمی و تخصصی است نگاه تیمی، گروهی، اصلاً جایگاه ندارد.

عرب‌زاده درباره با بیان مشکلات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: اکنون این واحد دانشگاهی با بازنشستگی گروهی استادان مواجه بوده؛ البته استادان جوان و نخبه در دانشگاه مشغول به تدریس هستند؛ اما زمان می‌برد تا به مانند استادان گذشته باتجربه باشند.

وی جذب برخی استادان متخصص به عرصه صنعت را چالش علمی دانست و بیان کرد: به علت شرایط سخت اقتصادی این استادان زودتر جذب صنعت می‌شوند تا به تربیت نیرو‌های متخصص جوان بپردازند و شرایط اقتصادی جامعه در این امر دخیل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با اشاره به برخی از دانشگاه‌ها که هنوز زیرساخت کافی ندارند، تأکید کرد: دانشجو باید در محیط دانشگاه متخصص و عالم شود؛ اما در برخی دانشگاه‌ها حتی زیرساخت‌های دانشگاهی هم مهیا نیست؛ اما با تبلیغات دانشجو، جذب می‌کنند. رشد قارچ گونه دانشگاه، نیاز امروز جامعهٔ علمی نیست؛ بلکه تخصص گرایی، تربیت افراد و نیروی جوان علمی نیاز کشور است. اینکه صرفاً بخواهیم فقط مدرک بگیریم کافی نیست و باعث می‌شود فاصله و یا شکاف عمیق بین دانشگاه و جامعه کار ایجاد شود؛ زیر متخصص تربیت نکرده‌ایم.

وی، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به‌عنوان شانزدهمین دانشگاه آزاد اسلامی کشور و نخستین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، دانست و گفت: این دانشگاه دارای سرای فرش ماشینی و سه مرکز تحقیقات و فناوری، شتاب‌دهنده و آزمایشگاه طراحی فرش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند