Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع خبری بامداد شنبه گزارش داده‌اند رئیس‌جمهور آمریکا به گروهی از نزدیکان مورد اعتماد خود در کاخ سفید دستور داده حالت احتمالی مربوط به اعلام عدم تأیید پایبندی ایران به «برجام» در گزارش سه‌ماه بعدی را بررسی کنند.

به گزارش فارس، منابع خبری بامداد شنبه گزارش داده‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به گروهی از نزدیکان مورد اعتماد خود در کاخ سفید دستور داده زمینه‌های لازم را برای اعلام پایبند نبودن ایران به «برجام» در گزارش سه‌ماهه بعدی به کنگره فراهم آوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در دومین گزارش سه‌ماهه خود به کنگره پایبندی ایران به مفاد توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) را تأیید کرد.

رسانه‌های آمریکا با وجود این گزارش دادند که ترامپ با اکراه و پس از اصرار بعضی مقام‌های ارشد دولت، از جمله «تیلرسون» حاضر به تایید پایبندی ایران به برجام شد- موضوعی که ماندن آمریکا در این توافق هسته‌ای را کماکان در هاله‌ای از ابهام نگاه می‌دارد.

نشریه «فارن‌پالیسی» در خبری اختصاصی مدعی شد ترامپ بعد از دیداری پرمناقشه با تیلرسون در هفته جاری به گروهی از کارکنان مورد اعتماد خود در کاخ سفید دستور داد به بررسی زمینه‌ها برای جلوگیری از تأیید پایبندی ایران به برجام در گزارش سه ماهه بعدی بپردازند.

به نوشته فارن‌پالیسی، هدف ترامپ از این اقدام رسیدن به چیزی است که به نظر او وزارت خارجه‌اش در انجام آن ناکام مانده است: اعلام عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای.

یک منبع نزدیک به کاخ سفید به فارن‌پالیسی گفت: «رئیس‌جمهور، کارکنان کاخ سفید را مأمور زمینه‌سازی برای حالت احتمالی عدم تأیید (پایبندی ایران به برجام) در دوره بررسی ۹۰ روزه بعدی که اکتبر به پایان می‌رسد، کرد- وظیفه‌ای که او قبلاً به تیلرسون و وزارت دفاع محول کرده بود.»

این منبع گفت: «رئیس‌جمهور به کاخ سفید گفته که می‌خواهد ۹۰ روز دیگر در موقعیتی باشد که عدم پایبندی (ایران به برجام) را اعلام کند و وظیفه آنها این است که او را به این نقطه هدف برسانند.»

فارن‌پالیسی می‌گوید با سه منبع که برای مشارکت در فرایند جدید به کاخ سفید دعوت شده‌اند و یا در جریان تصمیم ترامپ در این مورد قرار گرفته‌اند، گفت‌وگو کرده است.

دولت ترامپ در حال انجام یک بررسی با مشارکت چندین نهاد در دولت آمریکا درباره سیاست‌های خود در قبال ایران است. نتایج این بررسی که احتمالاً تا پایان تابستان جاری اعلام خواهند شد ماندن یا خروج آمریکا از برجام را تأیید خواهد کرد.

تمامی این منابع، فرایند جدید را به منزله به حاشیه راندن وزارت خارجه آمریکا توصیف کرده‌اند. ترامپ احساس می‌کند که وزارت خارجه آمریکا با خودداری از ارائه گزینه‌های دیگر تصمیم خود برای تأیید پایبندی ایران به برجام را پیش برده است.

هر سه منبع گفته‌اند ترامپ هنگام ارائه گزارش سه ماهه اول از تیلرسون خواسته برای گزینه اعلام عدم پایبندی ایران زمینه‌چینی کند، وظیفه‌ای که تیلرسون در انجام آن ناموفق بوده است.

یک منبع مطلع از نشست هفته جاری می‌گوید: «ترامپ مصمم است ظرف این ۹۰ روز، توافق هسته‌ای را مجدداً تأیید نکند.»

منابع مورد استناد فارن‌پالیسی البته می‌گویند هنوز برای اظهارنظر درباره اتفاقات بعدی بسیار زود است. آنها تأکید می‌کنند موضوع قطعی این است که به تیم جدید مأموریتی تازه محول شده و تا بعد از جلسه اول که احتمالاً هفته آینده برگزار می‌شود، جزئیات جدیدی در این باره آشکار نخواهد شد.

تصمیم جدید ترامپ بعد از ماه‌ها شکاف میان کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا بر سر توافق هسته‌ای ایران اتخاذ شده است.

«فارن‌پالیسی» با اشاره به دیدار پرتنش روز دوشنبه «ترامپ» و «تیلرسون» قبل از تأیید پایبندی ایران به توافق، نوشته «استیو بانون»، استراتژیست ارشد کاخ سفید و «سباستیان گورکا»، معاون دستیار رئیس‌جمهور آمریکا در این دیدار مکرراً از تیلرسون درباره مزایای تأیید پایبندی ایران توضیح خواسته‌اند.

این منبع می‌گوید: «آنها مدام از تیلرسون درباره اینکه چطور تأیید پایبندی برای امنیت ملی آمریکا مفید خواهد بود، سوال می‌پرسیدند.»

وی اضافه کرد: «رئیس‌جمهور می‌خواست بداند که چرا باید توافق را تأیید کند و جواب‌هایی که تیلرسون می‌داد او را خشمگین می‌کرد.»

یک منبع دیگر گفت: «موضوع مربوط به این است که رئیس‌جمهور در آخرین جلسه مربوط به تأیید برجام که ۹۰ روز قبل‌تر بود از تیلرسون خواست بستری فراهم بیاورد تا بتواند گزینه‌هایش را بررسی کند.

وی افزود: «تیلرسون این کار را انجام نداد و ترامپ از این موضوع خشمگین است. او نمی‌تواند به وزیر خارجه‌اش برای انجام وظیفه‌اش اعتماد کند، بنابراین به گروه کوچکی از کارکنان کاخ سفید که بیشترین اعتماد را به آنها دارد، روی آورده است.»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۹۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد

به گزارش ان بی سی نیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، دولت جو بایدن، رئیس کنونی کاخ سفید را با پلیس مخفی آلمان نازی موسوم به گشتاپو مقایسه کرد.

ترامپ در یک مراسم رسمی شام که فایل صوتی آن در اختیار این شبکه تلویزیونی قرار گرفته، گفت: این افراد دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. 

وی در عین حال بایدن را فاسدترین رئیس جمهور تاریخ این کشور خواند.

ترامپ در مورد روند جنایی که علیه وی در حال انجام است اظهار نظر کرد: تیم بایدن بر این باور است که این تنها راهی است که به بایدن فرصت انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور را می‌دهد.

ترامپ پیش از این بار‌ها اعلام کرده بود که شکایت علیه وی مداخله در انتخابات آینده است.

دادگاهی در نیویورک در حال بررسی پرونده‌ای است که در آن ترامپ تحت ۳۴ ماده مربوط به جعل اسناد تجاری و پرداخت حق السکوت به دو زن، به دلیل رابطه ادعایی با آنها متهم شده است. ترامپ در چندین پرونده جنایی از جمله حمله به ساختمان کنگره در ژانویه ۲۰۲۱ و نگهداری اسناد طبقه بندی شده نیز متهم است. حداکثر مجازات ممکن برای مجموع اتهامات ترامپ ۱۳۶ سال زندان باشد. خود رئیس جمهور سابق اعلام کرد که بی گناه است و دلیلی برای تشکیل پرونده وجود ندارد.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد. رقبای اصلی در رقابت انتخاباتی جو بایدن، رئیس فعلی دولت از حزب دموکرات و همچنین دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا از حزب جمهوری خواه هستند. هر دو نامزد قبلاً بر اساس نتایج آخرین رای گیری مقدماتی برای نامزدی از احزاب خود، آرای نمایندگان کافی را به دست آورده اند و تقریباً همه رقبای آنها انصراف خود را از رقابت اعلام کرده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • کیفیت خودروهای برقی چینی تأیید و تضمین می شود؟
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • فارین پالیسی: ایران و متحدانش بازدارندگی اسرائیل را نابود کردند