Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه الاخبار لبنان تاسیس دستگاه امنیت کشور سعودی را در ادامه تلاش ولیعهد سعودی برای پاکسازی وزارت کشور عربستان از بقایای حامیان محمد بن نایف ولیعهد معزول این کشور دانست.

روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی به قلم خلیل کوثرانی به بررسی تحولات در نظام حاکم در عربستان از جمله تاسیس دستگاه امنیت کشور پرداخت و نوشت: ساعاتی از انتشار مطالبی درخصوص شب سرنگونی محمد بن نایف ولیعهد سعودی از قدرت در رسانه های غربی نگذشته بود که شب گذشته دستورات پادشاهی جدیدی از دربار سعودی صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستورات جدید بیانگر نگرانی ولیعهد جدید از بقایای حامیان بن نایف و احتمال شورش در درون خاندان حاکم سعودی علیه خودش است.

به گزارش تسنیم، محمد بن سلمان ولیعهد جدید سعودی روند کودتای خود را که براساس آن محمد بن نایف ولیعهد سابق و پسر عمویش را سرنگون کرد، تکمیل می کند.

محمد بن سلمان برای کنار زدن بقایای حامیان محمد بن نایف در ارکان قدرت بویژه در ادارات و دستگاههای امنیتی خود بسیج شده است. اینها همان افسران و مسئولانی هستند که برای محمد بن سلمان اعتماد کردن به آنها دشوار است یا این شک و شبه درباره آنها مطرح است که به وزیر کشور سابق (محمد بن نایف) وفادار هستند.

به نظر می رسد که روند تغییرات در بخش های وزارت کشور با هدف پاکسازی آن از بقایای حامی محمد بن نایف کار آسانی برای محمد بن سلمان نبوده است و از این رو، وی مجبور شد که دیروز پنجشنبه دستگاهی را موسوم به ریاست امنیت کشور اختراع کند تا از این طریق بتواند هرم قدرت امنیتی در کشور را به قبضه خود درآورده و از طریق نفوذ در دستگاههای امنیتی، ضمانتی را برای مقابله با هرگونه شورش احتمالی علیه خودش ایجاد کند.

محمد بن سلمان جوان برای رهبری این ماموریت مهم، عبدالعزیز الهویرنی مشاورش در امور کودتاها و مهندس سرنگونی محمد بن نایف در کاخ مکه را انتخاب کرد.

براساس دستورات پادشاهی شب گذشته سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی، دستگاه ریاست امنیت کشور ایجاد شد که به طور مستقیم زیر نظر رئیس هیئت وزیران (یعنی خود پادشاه) خواهد بود. مهمترین نکته در دستورات پادشاه سعودی این است که – از جنبه اختیارات اعطا شده به دستگاه ریاست امنیت کشور- همه نهادها و دستگاههای امنیتی کشور زیر نظر این دستگاه جدید خواهند بود و کار خواهند کرد. اما از جنبه عملی نیز ساختار دستگاه ریاست امنیت کشور به گونه ای خواهد بود که ادارات مختلف امنیتی از اداره کل آگاهی گرفته تا نیروهای امنیتی ویژه، نیروهای واکنش سریع و امنیت پرواز، اداره کل امور فنی و مرکز اطلاعات ملی و مبارزه با تروریسم را شامل خواهد شد و همه این نهادها زیر مجموعه دستگاه ریاست امنیت کشور خواهند بود.

این ساختار دستگاه جدید ریاست امنیت کشور بیانگر نگرانی و ترس ولیعهد جدید است که چشم به تاج و تخت پدرش دوخته است. محمد بن سلمان احساس می کند که تا پیش از کنار رفتن پدرش از قدرت و رسیدن خودش به تاج و تخت باید یک سری اقدامات را انجام دهد زیرا همچنان دغدغه و نگرانی دارد. او نگران شورش و سرپیچی در درون خاندان سعودی یا نفوذ حامیان (محمد بن نایف) در دستگاههای حکومتی است زیرا در طول هفته های اخیر نظرات مملو از کینه و انتقام جویی بن نایف و دیگر فرزندان و نوادگان عبدالعزیز را که در نتیجه کوتای وی، کنار زده شده اند، دیده است.

امام الهویرینی که براساس دستورات پادشاهی جدید سعودی با رتبه وزیر به ریاست دستگاه جدید (ریاست امنیت کشور) همراه با حفظ سمت مدیرکل اداره آگاهی و نیز عضویت در شورای امور سیاسی و امنیتی با توجه به سمت جدیدش تعیین شده است، فاکتور اساسی است که گره از معماهای کودتای جناح سلمان می گشاید. تعیین الهویرینی روایت های درز کرده از نشست ماه رمضان در کاخ مکه را تایید می کند. این روایت ها حاکی بود که عملیات کودتا ساده نبوده است و محمد بن نایف به زور سرنگون شده است و در این امر، نزدیکترینِ نزدیکانش یعنی عبدالعزیز الهویرینی مشاورش همدست شده است.

از جهش سریع الهویرینی به سمت راس هرم دستگاه امنیتی عربستان - به رغم اینکه فردی خارج از خاندان حاکم به شمار می رود- می توان به این برداشت رسید که فشارهای آمریکا در این زمینه وجود داشته است. آمریکا با فشار خواستار تعیین الهویرینی شده است زیرا واشنگتن جایگاه و اعتماد ویژه ای به وی دارد. هرچند الهویرینی مدتهای مدیدی از نزدیک با محمد بن نایف کار کرد اما بعید است که بدون دست برداشتن از وفاداری خود به محمد بن نایف، به این سرعت در هرم دستگاههای امنیتی رشد کند و به این جایگاه برسد؛ خصوصا که الهویرینی دو روز قبل در جریان استقبال از وزیر کشور عراق پشت سر محمد بن سلمان ایستاده بود.

اکنون درسایه دستورات جدید پادشاه سعودی، این سخن بیش از هر زمان دیگری با جدیت مطرح است که تیغه شمشیر به گردن متعب بن عبدالله وزیر گارد ملی عربستان و دیگرانی نزدیک شده است که رقیب محمد بن سلمان هستند و رویای پادشاه شدن او را تهدید می کنند. اینها گام های ضروری است که محمد بن سلمانِ نگران از مرحله تحویل گرفتن تاج و تخت، به آن نیاز خواهد داشت. علاوه بر این، تعیین الهویرینی عملا عبدالعزیز بن سعود بن نایف وزیر کشور کنونی را - که پسر برادر محمد بن نایف به شمار می رود و گفته شده بود اعطای این پست به وی به منزله پاداشی برای محمد بن نایف جهت راضی کردن او برای کناره گیری از ولیعهدی بوده است، کنار می زد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفت‌وگو با شبکه العربیه اعلام کرد: امسال در موسم حج ۹۰ هزار ایرانی عازم سرزمین وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد: این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفت‌وگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود: این پروازها به مدت ۲۰ روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به ۶۰۰۰ نفر خواهد رسید.

وی درباره حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

گفتنی است؛ روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه پس از گذشت ۹ سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسوولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

سفیر کشورمان در ریاض با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

عنایتی با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌ امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسؤولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

کد خبر 6087600 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!