Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: با وجود توسعه خدمات و پیشرفت‌هایی که بورس کالا طی سال‌های اخیر داشته، تاکنون صنایع در حوزه تامین مالی بطور ویژه از ظرفیت‌های این بورس بهره نگرفته‌اند که این موضوع هم اکنون در دستور کار قرار گرفته است.

محمدرضا مس فروش در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم به اهمیت استفاده از ابزارهای مالی برای تامین مالی صنایع اشاره کرد و گفت: در همین راستا جلسه‌‌های هم‌اندیشی با مسئولان بورس کالا به منظور بررسی راهکارها و ظرفیت های این بورس برای تامین مالی واحدهای تولیدی در استان تهران خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، تامین مالی صنایع از طریق شیوه و ابزارهای مدرن یکی از ضروریات امروز است که تامین سرمایه تولیدکنندگان از طریق بورس کالا یکی از مسیرهای اصلی در این حوزه به شمار می‌رود.

جایگزینی مکانیزم بورس به جای قیمتگذاری دستوری

وی در خصوص حرکت به سمت اقتصاد آزاد و خروج از نظام قیمت‌گذاری دولتی و دستوری با بهره‌گیری از مکانیزم بورس کالا گفت: همواره باید تلاش شود کالاهایی که ضرورتی برای دخالت سازمان‌های نظارتی در قیمت محصولات را ندارد، از قیمت‌گذاری معاف شوند که در این زمینه طی سال‌های فعالیت بورس کالا موفقیت‌های بزرگی را در راستای شفافیت و برقراری نظام مبتنی بر بازار به دست آورده‌ایم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهار داشت: در گذشته سازمان حمایت در تعیین نرخ همه کالاها دخالت می‌کرد اما هم اکنون سازمان حمایت فقط در خصوص کالاهایی که تکالیف دولتی دارد، دخالت می‌کند و سایر محصولات از این قیمت‌گذاری معاف هستند.

مس فروش اضافه کرد: در این زمینه نیز طی سال‌های اخیر شاهد توسعه فعالیت بورس کالا و عرضه انواع محصولات و کشف قیمت ها براساس نظام عرضه و تقاضا بوده‌ایم.

به گفته این مقام مسئول، امروز شاهد معاملات پرحجم محصولات پتروشیمی، فلزات، معادن و به تازگی کالاهای کشاورزی در بورس کالا هستیم و به این ترتیب در حوزه خروج از قیمت گذاری دستوری قدم‌های بزرگی برداشته شده است.

شکست انحصار با کمک بورس کالا

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در پاسخ به این پرسش که بعضا شاهد برخی مخالفت‌ها نسبت به عرضه محصولاتی خاص در بورس کالا حتی از سوی وزارت صنعت هستیم، دلیل این مخالفت چیست گفت: در کشور ما نظام توزیع و بازار برخی محصولات در یک حالت خیلی خاص قرار دارد؛ برای مثال خیلی از شرکت‌ها و تولیدهای بزرگ مثل پتروشیمی هنوز در اختیار نهادهای دولتی و نیمه دولتی است.

وی گفت: از این رو این شائبه به وجود می‌آید که امکان جهت‌دهی به معاملات با نوسان میزان عرضه توسط تولیدکنندگان بزرگ وجود دارد؛ البته باید توجه شود که این امر به وجود انحصار و تولید پایین برخی محصولات در کشور مربوط است و اعتراض هایی که بعضا مطرح می شود به اینگونه عوامل است.

مس فروش گفت: برای رفع این مشکلات در انحصار عرضه محصولات با کمک بورس کالا پیگیری‌هایی انجام شده و می‌شود تا روند معاملات به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تاکید کرد: بورس کالا نقشی که در همه اقتصادهای دنیا بازی می‌کند در شفاف کردن و از بین بردن محدودیت‌ها است که این بورس می‌تواند در اقتصاد ما نیز نقش بسیار موثری ایفا کند.

مس فروش در پایان گفت: ما اگر قوانین ضد تراست را بخواهیم درست اجرا کنیم و از به وجود آمدن منوپولی در اقتصاد جلوگیری کنیم که در ایران این مونوپلی به شدت به دنبال حفظ جایگاهش است، یکی از راه‌های مهم در شکستن انحصار و تقویت شفافیت، بهره‌گیری از ظرفیت های بورس کالا در اقتصاد است.

انتهای پیام/

R32365/P1012122/S7,84/CT15

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۱۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ حجت امانی به خبرگزاری صدا و سیما گفت‌: این میزان صادرات از نظر ارزش دلاری ۹ درصد و از لحاظ تناژ کالا نیز ۱۵ درصد  درمقایسه بامدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وی افزود: عمده محصولات صادرشده از طریق گمرک شامل محصولات پتروشیمی (کود اوره و آمونیاک)، محصولات فولادی، مصنوعات پلاستیکی، رب گوجه فرنگی، الکترود و سایر محصولات بوده که به کشور‌های ترکمنستان، آلمان، عراق  و سایر کشور‌ها صادر شد.
کاهش ۶۳ درصدی واردات به استان
سرپرست گمرک استان در ادامه با اشاره به کاهش واردات کالا در فرودین ماه نیز افزود: در این مدت   بیش از ۳۰۰ تن کالا به ارزش ۶۹۵ میلیون دلار از طریق گمرک وارد استان شد که با کاهش ۶۳ درصدی حجم کالای وارداتی و همچنین کاهش ۷۶ درصدی ارزش دلاری کالا‌ها  درمقایسه بامدت مشابه سال قبل مواجه بوده است.
عمده محصولات وارداتی الیاف شیشه بود که از کشور‌هایی شامل چین، و برزیل به کشور وارد شده است.

دیگر خبرها

  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • دستوری تازه در مورد استفاده از منشی‌های زن: «در ادارات دولتی ممنوع شد!»
  • نحوه خرید کشنده فاو در بورس
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا