Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@04:05:13 GMT

یک دانستنی جالب درباره وضعیت واردات به کشور

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۱۴۴۱۴

یک دانستنی جالب درباره وضعیت واردات به کشور

پول‌نیوز - بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ۶۳ درصد از کل ارزش ۲۰۰ قلم کالای عمده وارداتی را تنها ۴ قسمت کالایی خودرو، کشاورزی، فلزی و دارویی و شیمیایی تشکیل داده است.

دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد در گزارش آمار واردات 200 قلم کالای عمده وارداتی در سال 1394 با چهار مولفه میزان تعرفه، نوع مصرف، اولویت ارزی و قسمت بندی کالایی که حدود 60 درصد ارزش کل واردات را تشکیل می دهد، مورد تحلیل قرار گرفته تا ارتباط آن با حمایت از تولید داخلی و مدیریت واردات بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ادامه گزارش نیز به برخی نکات مهم در قالب جمع بندی اشاره شده که عبارتند از:

الف)63 درصد از کل ارزش 200 قلم عمده وارداتی را تنها 4 قسمت کالایی خودرو، کشاورزی، فلزی و دارویی و شیمیایی به خود اختصاص داده است.

ب)27 قلم کالا در گروه‌های کالایی 9 و 10 ، پنج قلم کالای کاملا مصرفی به ارزش 1.158 میلیون دلار و 18 قلم کالا به ارزش 3.327 میلیون دلار دارای تعرفه‌های بسیار بالای 40،32،26 و 55 درصدی در میان 200 قلم کالای عمده وارداتی قرار گرفته‌اند.

آمارهای فوق گویای این است که امکان مدیریت واردات بخشی از این 200 قلم کالا از طریق ابزارهایی مانند اعمال سیاست‌های تشویقی برای تولید در داخل، تغییر الگوی مصرف و اعمال محدودیت کوتاه مدت و هدفمند در واردات وجود دارد که می تواند موجب مدیریت واردات کشور در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در تقویت تولید داخلی شود.

گمرک ایران اخیرا در گزارشی اعلام کرده بود 15 درصد اقلام وارداتی کشور کاملا مصرفی و 85 درصد مابقی سرمایه ای و واسطه ای هستند.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۱۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

به گزارش تسنیم، در ۲۲۶ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) در مجموع ۲۸ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های ایران شده که نسبت به ورودی ۳۰ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعبی آب به سد‌ها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۵ درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب از سد‌های کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۳درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سد‌ها در روز شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد یک‌درصدی ذخایر سد‌ها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سد‌های مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است:

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود