Web Analytics Made Easy - Statcounter

افراد وقتی وارد میانسالی می شوند دیگر جوان نیستند، بنابراین باید دنبال پذیرفتن شرایط جدید باشند تا بتوانند به این وسیله تعادل را به زندگی خود بازگردانند. ممکن است در این مقطع دچار افسردگی شوند. در این مقاله از دکتر سلام به بررسی بحران افسردگی در میانسالان پرداخته ایم. با ما همراه شوید.

دوران میانسالی ممکن است برای بعضی از افراد همراه با سختی باشد و به تجربۀ افسردگی منجر شود، در حالی‌که بعضی دیگر می‌توانند این دوره را با احساس آرامش سپری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میانسالی (اواسط بزرگسالی) همچون سال‌های نهفتگی کودکی، زمان طلایی در دوران بزرگسالی محسوب می‌شود. میانسالی در حدود 40 سالگی آغاز می شود و تقریباً در 60 سالگی به پایان می رسد. این مرحله با محدود شدن انتخاب‌های زندگی و احساس کوتاه شدن آینده مشخص می شود، به طوری که بچه‌ها خانه را ترک می‌کنند و مسیرهای شغلی قطعی‌تر می‌شوند.

افراد در میانسالی باید برخی از ویژگی‌های جوانی را کنار بگذارند و برای نشان دادن ویژگی‌های دیگر، راه‌های متناسب با سن را پیدا کنند و بپذیرند که مسن‌تر هستند و از این‌رو ، بین جوانی و مسنی تعادلی برقرار کنند که با مقطع زندگی جور باشد. تغییرات جسمانی، مواجه شدن با بیماری‌ها و والدین سالخورده این تکلیف را جدی‌تر می‌کنند و معمولاً باعث می‌شوند که فرد به ارزیابی مجدد آنچه اهمیت دارد، بپردازد.

یکی از موضوعات مورد توجه در این دوران «بحران میانسالی» است که معمولاً تفاوت‌های فردی زیادی در این زمینه وجود دارد. در مجموع، مردان در اوایل 40 تا 50 سالگی دستخوش تغییر می‌شوند. در زنان این تغییرات تا اواخر 50 و 60 سالگی به تعویق می‌افتد، یعنی تا زمانی که کاهش مسئولیت‌های فرزندپروری، وقت و آزادی بیشتری به آنها بدهد تا به مسائل شخصی بپردازند.

بحران میانسالی می‌تواند برای بعضی افراد دوران سختی باشد اما برای بعضی دیگر به جای بحران، تجربه آرامش باشد.

یکی از پدیده‌های دیگر این دوران، «سندرم آشیانه خالی» نامیده شده است. این سندرم نوعی افسردگی است که پس از آن‌که آخرین فرزند خانه را ترک کرد، در زن و مرد ایجاد می‌شود. در این دوره، اگر فعالیت‌های جبرانی، بخصوص از سوی مادر، انجام نشود در مواردی ممکن است پدر و مادر افسرده شوند. این امر بخصوص در مواردی صدق می‌کند که نقش عمدۀ زن در زندگی، بزرگ کردن بچه‌ها و مادری کردن بوده و یا زن و شوهر به خاطر بچه‌ها زندگی ناگوارشان را تحمل کرده‌اند. آمارها نشان می‌دهند هم اکنون بیماری افسردگی در میان 10 بیماری اصلی در جهان، رتبه چهارم ( و براساس اطلاعات پایه سال 1381 در ایران رتبه سوم) را دارد و تا سال 2020 به رتبه دوم خواهد رسید!

افسردگی در سراسر جهان و در همه گروه‌های سنی می‌تواند بروز کند و به علت آزردگی روانی که ایجاد می‌کند باعث افت عملکرد در افراد می‌شود، و حتی ممکن است افراد مبتلا برای انجام کارهای روزمره خود نیز دچار مشکل شوند. با افزايش سن، ميزان افسردگي افزايش می‌یابد، چنان‌چه دركودكان و نوجوانان كمترين ميزان افسردگي و در سالمندان بيشترين ميزان يافت مي‌شود. لذا افراد میانسال نسبت به علائم افسردگی باید هوشیار باشند.

افسردگی بیماری‌ ای است که در آن خُلق فرد، غمگین است و علاقه‌اش را به کارهایی که قبلا انجام می‌داده است از دست می‌دهد و این شرایط حداقل به مدت 2 هفته ادامه می‌یابد.

همان‌طور که ذکر شد در میانسالی افراد باید مراقب برخی علائم خاص افسردگی باشند که این علایم شامل:

– احساس غمگینی ، اضطراب یا احساس پوچی

– از دست دادن علاقه به فعالیت‌های لذت بخش شامل رابطه جنسی

– ناامیدی و بدبینی

– احساس گناه، بی ارزشی یا درماندگی

– تحریک‌پذیری و بیقراری

– کاهش انرژی و خستگی

این نشانه‌ها در افراد مختلف و با توجه به شدت بیماری از یک تا چند مورد بروز می‌کند. پیشگیری از ابتلا به اختلال افسردگی شدید با مشاهده علائم اولیه بیماری مانع بروز عوارض ناتوان کننده‌ای مانند مشکلات حافظه، و عدم تمرکز پایدار خواهد شد.

ذکر این مورد نیز ضروری است که افسردگی ممکن است برای هرکسی پیش بیاید. افسردگی نشانه ضعف نیست. افسردگی را می‌توان به کمک داروهای ضد‌ افسردگی، درمان‌های روانشناختی و یا ترکیبی از این دو، درمان نمود و همچنین به یاد داشت که برای پیشگیری از افسردگی در دوران میانسالی می‌توان کارهای زیادی از جمله حفظ ارتباط اجتماعی با دوستان و اعضای خانواده، الگوهای رفتاری صحیح خواب شبانه‌روزی، وعده‌های غذایی و ورزش را انجام داد.

منبع: شفا آنلاین

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۱۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره اینکه در بخشی از فراخوان جشنواره بین‌المللی فیلم رضوان تنها متولدین دهه هفتاد به بعد امکان ارسال آثار خود را به جشنواره دارند با خط فکری همراه بوده است یا خیر گفت: واقعیت این است که این بخش یکی از اهداف ماست وگرنه ما آن نسل قبلی یا مقطع سنی قبل هفتاد را نادیده نگرفته‌ایم و سعی کرده‌ایم که این مقطع سنی را پرورش دهیم و با فرهنگ رضوی بیشتر آشنا کنیم تا به همین دلیل در فیلم‌های کوتاهشان بتوانند آموزش هم ببینند.

وی ادامه داد: قبل از هر چیزی تاکید می‌کنم آموزش، آموزش و آموزش. برای همین کارگاه‌هایی را که مد نظرمان است، گفته شده و در فراخوان هم اعلام شده است. از این طریق ما باید بتوانیم روال و مسیری را فراهم کنیم که با آن اشاعه فرهنگی در میان نسل جوان که شاید یکم احتمالا دور شده اند انجام شود و همچنین بتوانیم برای فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند با فیلم‌های کوتاه، نیمه بلند این عزیزان را به سوی فیلم‌های سینمایی بلند پرتاب شوند.

قائمیان مدیربیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) درباره  وضعیت کارگاه‌های برنامه ریزی شده جشنواره فیلم دینی رضوان در استان‌های کشور گفت: در تمامی استان‌ها این اتفاق خواهد افتاد شاید ما بتوانیم کارگاه هایی را که در استان ‌های مختلف انجام شده است با افرادشان گزینش کنیم تا این عزیزان هم برای زیارت آقا امام رضا(ع) تشریف بیاورند و هم در یک کارگاه مقدماتی کارها را انجام دهیم و در نهایت این عزیزان بتوانند برای جشنواره حاضر شوند.

وی درباره وضعیت اکران فیلم‌های نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان پاسخ داد: با سازمان سینمایی، حوزه هنری و سینماهایی که در حیطه این بخش‌ها هستند صحبت شده است تا ما بتوانیم قبل از اکران فیلم‌های سینمایی این آثار را به صورت کلیپ کوتاه اکران کنیم. به نوعی این اتفاق در تلویزیون اتفاق افتاده است تا بتوانیم به عبارتی فرهنگ سازی کنیم که ما فیلم کوتاه و کار نسل جوان هم تماشا کنیم. تاثیر گذاری فیلم‌های کوتاه خیلی بیشتر خواهد بود، صرف موضوع اینکه ما یک فیلم بلند ببینیم نیست بلکه می‌خواهیم ببینیم جوانان‌هایی که در خانه های خودشان هستند چه تفکری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در زنجان و طارم
  • برگزاری همایش آشنایی با مناسک حج در بروجرد
  • برگزاری همایش آشنایی با مناسک حج در بروجرد+مصاحبه
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان