Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: چهره ماندگار ریاضیات کشور گفت:تا به امروز هیچ بنایی یا پژوهشگاهی به نام مریم میرزاخانی نامگذاری نشده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد علی نجفی استاد ریاضی دانشگاه شریف عصر امروز در مراسم بزرگداشت مریم میرزاخانی استاد دانشگاه استنفورد در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اظهار کرد:‌ای کاش این گونه مراسم در زمان حیات این دانشمند بزرگ و با قرائت پیام او برگزار می‌شد و من دو روز قبل از آن که پزشکان از او قطع امید کنند مطلبی نوشتم و درخواست کردم که مردم برای سلامتی او دعا کنند اما تقدیر این بود که امروز او در میان ما نباشد و مهمان فرشتگان الهی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: با شنیدن خبر فوت مریم میرزاخانی بسیاری از مردم از جمله افرادی که حتی در علم ریاضی تحصیل و یا آشنایی نداشتند بسیار ناراحت و اندوهگین شدند.

نجفی ادامه داد: قدر شناسی از مفاخر علمی معمولا بعد ار فوت آن‌ها انجام می‌شود و باید سعی شود تا در زمان حیات بزرگان از آن‌ها تقدیر به عمل آید.

نجفی عنوان کرد: استعداد مریم میرزاخانی زمانی که در دبیرستان بود برای ما کشف شد ودر سال ۷۲ ما برنامه‌هایی برای کشف و تشویق استعداد‌های برتر داشتیم ودر فصل تابستان در دانشکده دانشگاه صنعتی شریف مدرسه تابستانی ریاضی برگزار شد و ما از آنجا میرزاخانی را شناختیم.

وی با بیان اینکه میرزاخانی در سال ۷۳ به همراه دختری دیگر اولین بار به المپیاد ریاضی راه یافتند، افزود: میرزاخانی در سال سوم دبیرستان در مسابقات جهانی هنگ کنگ در بین ۸۲ کشور مدال طلا را از ان خود کرد و این شروع راه مستمر وی بود.

نجفی عنوان کرد: من در دانشگاه سیر تحول تاریخ جبر را درس می‌دادم و معتقدم که مریم جز ۱۰ ریاضی دان برتر دنیاست.

وی تاکید کرد: میرزاخانی یک شخصیتی قوی و با اراده داشت و آرامشی عجیبی در چهره وی دیده می‌شد و از سادگی و صمیمیتی خاص برخوردار بود.

نجفی ادامه داد: نقش خانواده وی در شکل گیری شخصیت اش بسیار حائز اهمیت است و به نظرم مریم میرزاخانی حاصل تلاش مسئولان آموزشی در طول ۳۰ سال بود.

وی گفت: برخی علم را نمی‌دانند ولی ایراد هم می‌گیرند و من بار‌ها گفته ام که برای اینکه یک بهشتی درست شود باید خیلی تلاش کرد.

نجفی یاد آور شد: استعداد‌های برتری در دانشگاه شریف هستند که به علت نداشتن مقاله در مجلات بین المللی در حال اخراج هستند.

در ادامه مراسم عباد الله محمودیان چهره ماندگار ریاضیات کشور گفت: فوت میرزاخانی ضایعه‌ای اسفناک برای ما بود و برای او باید مراسم‌های نکوداشت مختلفی برپا شود.

وی بیان کرد: کار دانشگاه جذب دانشجویان نخبه است و به قول خودش در فصل تابستان در دانشکده ریاضی مدرسه ریاضی تشکیل و دبیرستانی ها در آن به مدت یک هفته به آموزش می‌پرداختندو از پسر‌ها ۳۰ نفر واز دختران ۶۰ نفر در این مدارس شرکت می‌کردند.

وی ادامه داد: میرزاخانی از من طرح مساله دریافت و به همراه دختری دیگر که از دبیرستان فرزانگان بودند راه حل‌هایی را پیشنهاد کردند و من احساس کردم که در این کار خیلی جدی هستند.

محمودیان با بیان اینکه چاپ مقاله حاصل کوشش یک ساله میرزاخانی بود، افزود: در خصوص هندسه هنوز افرادی بر روی مسائل آن‌ها در حال کار هستند و مراحل میانی را بررسی می‌کنند.

وی تاکید کرد: میرزاخانی خارج از نوبت در المپیاد شرکت کرد و هم دوره‌های مریم ده نفر بودند که از میان آن‌ها ۵ نفر در ایران و سه نفر خارج از کشور و یک نفر فوت شده است.

محمودیان تاکید کرد: او تنها زنی است که جایزه فیلدز را گرفت و دارای ۱۸ مقاله بوده که در ISI منتشر شده است.

وی گفت: تا به امروز هیچ بنایی را به نام او زده نشده و پژوهشگاهی به نام او نامگذاری نشده

در ادامه مراسم علی ایران منش عضوهیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: اتحادیه بین الملی ریاضی دان‌های جهان تنها جایگاهی است که فعالیت‌های ریاضی را تحت وشش قرار می‌دهد و کشور‌ها را بر اساس شاخص هایی، چون تعداد دانشگاه‌ها، ریاضیدان ها، انجمن‌ها و ریاضی دان‌های جهانی کشور رتبه بندی می‌کند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۲۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی

نویسنده این مقاله بنیامین واینتال یک صهیونیست راست افراطی مقیم اسرائیل است که طی دوسال گذشته مقالات متعددی در جوروزلم پست اسرائیل، ایران اینترنشنال عربستان، فاکس نیوزآمریکا، میدل ایست فوروم آمریکا علیه موسویان منتشر کرده و صحنه گردان اصلی تلاش‌های جبهه صهیونیست علیه موسویان بوده است. رسانه‌های صهیونیستی دیگر آمریکا همچون فری بیکن نیز ادعاهای او را منتشرکرده‌اند.

گروه “اتحاد علیه توجیه‌گران رژیم اسلامی” وابسته به سازمان منافقین خلق طی ماه‌های گذشته تلاش گسترده‌ای برای برگزاری یک تظاهرات بزرگ علیه موسویان در جلو دانشگاه پرینستون بخرج داد که نهایتا جمعه گذشته از بین دو میلیون ایرانی مقیم آمریکا، تنها ۳۰ نفر شرکت کردند.

خانم لادن بازرگان مدیر ساماندهی این تظاهرات بود که برادر وی از اعضای سازمان منافقین بود که در دوران جنگ، به جرم همکاری با صدام در تجاوز به خاک ایران اعدام شد. یکی از تفاوت‌های لادن بازرگان با موسویان این است که برادر موسویان در دوران جنگ تحمیلی در جبهه‌های جنگ و در دفاع از ایران به شهادت رسید در حالیکه برادر لادن بازرگان بخاطر همکاری با صدام در تجاوز به خاک ایران، اعدام شد.

بنیامین واینتال ژورنالیست صهیونیست با همکاری و همراهی ایرانی‌های حامیِ حمله نظامی و تحریم آمریکا علیه ایران همچون لادن بازرگان، پرویز دستمالچی و مجید محمدی در تمام گزارش‌ها و مقالات و مصاحبه‌های ماه‌های اخیر مدعی شده که موسویان ترور رهبران اکراد در رستوران میکونوس در برلین آلمان در سال ۱۳۷۱ و سایر ترورهای در خارج از کشور دخالت داشته، او حامی حماس و حزب الله بوده و از فتوای قتل رشدی حمایت کرده است. آن‌ها همچنان مدعی شده‌اند که دولت آلمان بعد از رای دادگاه میکونوس در سال ۱۳۷۶، موسویان را از آلمان اخراج کرد و موسویان بعد از آن هیچگاه قادر به سفر به آلمان و کشورهای اروپایی نبوده است.

موسویان در مصاحبه چند روز پیش با روزنامه پرینستونین آمریکا گفت:

“حکم دادگاه میکونوس و شرح حکم در آوریل ۱۹۹۷ (اردیبهشت ۱۳۷۶) در ۳۹۸ صفحه منتشر شد که مستقیم یا غیر مستقیم هیچ اتهامی را متوجه من ندانسته است. همه سفرای ایران و اروپا بعد از حکم دادگاه برلین به پایتخت‌های خود فراخوانده شدند و بعد از مدتی هم به محل مامورین بازگشتند. من هم به آلمان بازگشتم و ماموریتم بعد از ۷ سال در اوائل سال ۱۹۹۸ به پایان رسید. از آن زمان تاکنون هم مستمرا به آلمان و اروپا سفر داشته و در صدها کنفرانس سخنرانی داشته‌ام. نه تنها آلمان بلکه هیج کشور اروپایی و هیچ کشوری در دنیا هیچ اتهامی علیه من نداشته است. ایران تنها کشوری است که من را متهم، دستگیر و زندانی کرد.”

روزنامه جوروزلم پست در گزارش خود نوشته که تنها یک دانشجوی یهودی-آمریکایی دانشگاه پرینستون بنام جرد استون در تظاهرات علیه موسویان شرکت کرد. او در مصاحبه گفت: متاسفانه نفوذ رژیم تروریستی ایران در دانشگاه پرینستون بخاطر افرادی مثل موسویان و بهروز قمری تبریزی، محیط این دانشگاه را بقدری سمی کرده بطوریکه در چند روز اخیر خیل عظیمی از دانشجویان دانشگاه پرینستون به طرفداری از فلسطین تظاهرات کردند، پرچم حزب الله را در دانشگاه پرینستون برافراشتند و علنا از ایران حمایت کردند”.

این روزنامه نوشته که موسویان در مصاحبه‌ای در دوران سفارتش در آلمان گفته: “من از سلمان رشدی متنفرم چون به دین و به پیامبرم توهین کرده است”.

گروه “اتحاد علیه ایران هسته‌ای” که یکی از قدرتمندترین لابی‌های صهیونیسم در آمریکاست، در ژانویه ۲۰۲۲ طی نامه‌ای به رئیس دانشگاه پرینستون خواستار اخراج فوری موسویان از این دانشگاه شد. چند ماه بعد موسویان به دعوت فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا در اجلاس سالانه این فرماندهی و در حضور ۷۵۰ ژنرال برجسته آمریکا، به انتقاد از سیاست‌های آمریکا در مورد خاورمیانه و ایران پرداخت و از ژنرال‌های آمریکا خواست که به سیاست‌های جنگ طلبانه آمریکا و تغییر رژیم و مداخله در امور داخلی کشورهای خاورمیانه خاتمه دهند و سیاست همکاری و تعامل و توسعه روابط اقتصادی و مردمی را با کشورهای خاورمیانه و با ایران پیشه کنند.

انتقادهای شجاعانه و صریح موسویان در جمع ژنرال‌های آمریکا جنجالی بپا کرد. دو عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه‌ای به فرماندهی استراتژیک آمریکا ضمن محکوم کردن دعوت از موسویان، خواستار توضیح این فرماندهی شدند. فرماندهی استراتژیک آمریکا هم در پاسخ گفت که ما برای شنیدن نظرات موافق و مخالف، از سخنرانان مختلف دعوت می‌کنیم.

اما رسانه‌های جنگ طلب همچون ایران اینترنشنال عربستان، جوروزلم پست اسرائیل، فاکس نیوزو فری بیکن آمریکا طی مقالاتی به این جنجال آنقدر دامن زدند تا اینکه در اکتبر ۲۰۲۳، دوازده عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه به رئیس دانشگاه پرینستون نوشتند که تحقیق و تفحص در مورد موسویان را آغاز کرده‌اند. آن‌ها در نامه خود ۱۰ سوال در مورد موسویان مطرح کردند ازجمله اینکه: “آیا دولت اوباما موسویان را به آمریکا دعوت کرده تا توافق هسته‌ای با ایران حاصل شود”؟ موسویان هم طی مصاحبه‌هایی به کنگره آمریکا پاسخ داد که در ایران بازداشت و زندانی و سپس هم طبق حکم دادگاه به پنج سال محرومیت از پست دیپلماتیک محکوم شدم و بعد از فشار دولت آقای احمدی نژاد و بازنشستگی اجباری از وزارت خارجه، ناچار به مهاجرت شدم.

گفتنی است که جناح جنگ طلب آمریکا و لابی صهیونیسم و گروهک‌های ایرانی حامی آن‌ها؛ حساب ویژه‌ای را روی پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان ماه آتی باز کرده‌اند و از یکسال پیش چهره‌هایی مثل علی واعظ، تریتا پارسی، ولی نصر، عدنان طباطبایی و آرین طباطبایی را متهم به جاسوسی برای دولت ایران نموده‌اند چون این افراد حمله نظامی آمریکا به ایران را مخالف منافع ایران و آمریکا دانسته و حامی دیپلماسی و توافق هسته‌ای با ایران بوده‌اند.

لذا با وجود این که شدیدترین و گسترده‌ترین حملات علیه موسویان بوده، اما لابی صهیونیسم کلیه چهره‌های ایرانی الاصل طرفدار دیپلماسی را مورد حمله قرار داده تا با حذف آن‌ها، در صورت پیروزی ترامپ زمینه را برای اقدامات افراطی ترامپ فراهم شود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902944

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • کارت قرمز به جای تشویق به نجات جان! اخراج بازیکن به خاطر درخواست کمک برای هوادار بیمار
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • تصاویر پربازدید از شمایل جدید دانشگاه شریف
  • تصاویر پربازدید از شمایل جدید دانشگاه شریف + عکس