Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@08:52:34 GMT

۵ دلیلِ حمایت از کارآفرینی در حوزه آی‌تی

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۲۴۶۸۸

به گزارش خبآنلاین، پروانه مافی نوشت: آذر ماه سال گذشته بود که معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از وجود گردش مالی 6.6 میلیارد دلاری در 2800 شرکت دانش بنیان داخلی خبر داد و با اشاره به گزارش سازمان ملل در خصوص اقتصاد ایران، از شگفت زدگیِ این نهاد بین المللی به واسطه‌ی جایگزینی اقتصاد دانش بنیان به جای اقتصاد نفتی در ایران خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هر چند مطابق با قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، این شرکت ها از پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال معافند و می توانند از تسهیلات کم بهره یا بدون بهره برای تأمین نیازها و هزینه های خود استفاده کنند، اما در این میان بخشی از شرکت های دانش بنیان که عمدتاً نیز در حوزه‌ی فناوری اطلاعات مشغول به فعالیتند، به جهت ایجاد تغییر و تحولات اجتماعیِ بعضاً بزرگ مقیاس به واسطه‌ی فعالیت خود، با مشکلات و سدهایی بر سر راه مواجه می شوند که مانع توسعه‌ی فعالیت آن ها شده است. از بارزترین نمونه های این مسئله، فعالیتِ دو شرکت دانش بنیان در حوزه‌ی فناوری اطلاعات با ارائه‌ی خدمات حمل و نقل درون شهریِ در محدوده شهر تهران بوده است.

در سال گذشته مخالفت با فعالیت این شرکت ها به جایی رسید که برخی اصناف و تشکل ها با تجمع اعتراضی مقابل مجلس، خواستار جلوگیری از فعالیت آن ها شده که این اتفاق در نوع خود بی سابقه بود. در این نوشتار و به بهانه‌ی گسترش روز افزونِ فعالیت شرکت های دانش بنیان سعی شده تا به این پرسش اساسی پاسخ داده شود که چرا باید از فعالیت اینگونه شرکت ها حمایت کرد؟

دلیل اول، رجوع به رأی اکثریت؛ آنچه که می تواند به طور فراگیر و قابل پذیرش معیارِ قضاوت قرار گیرد، رجوع به نظر مردم است. استقبال گسترده ی مردم از خدماتِ شرکت های دانش بنیان به ویژه در حوزه ی فناوری اطلاعات، گواهی بر رضایت آنان در استفاده از چنین خدماتی است. از این رو و در جهت عمل به خواست مردم، باید از فعالیت چنین شرکت هایی حمایت کرد.

دلیل دوم، کمک به نهادینه شدنِ رقابت؛ استقبال از ورود ایده های جدید و به کارگیری آن ها در هر عرصه ای، موجبات رشد، بالندگی و پیشرفت را فراهم می کند و در مقابل، اِعمال نگاه های انحصار گرایانه باعث می شود تا هم مردم و هم دستگاه حاکمیت در دراز مدت با چالش های اساسی مواجه شوند، که نمونه ی کاربستِ این نوع نگاه در صنعت خودرو سازیِ کشور هویداست.

دلیل سوم، کمک به استفاده از خلاقیت؛ واقع امر آن است که هزینه‌ی فرصت استفاده از خلاقیت در کشور ما بسیار بالا رفته. فرد یا افرادی که بخواهند از خلاقیت خود استفاده کرده و نوآوری کنند، با چنان مصائب و مشکلاتِ مستقیم و غیر مستقیمی بر سر راه خود مواجه می شوند که ترجیح داده عطای آن را به لقایش ببخشند و فراگیر شدنِ این موضوع در کشور جای نگرانی دارد. کشوری که خلاقیت در آن خواسته یا نا خواسته سرکوب شود، آرام آرام به مفت خوارگی، مزد بدون تلاش، دور زدن قوانین و نهایتاً اضمحلال اخلاق دچار خواهد شد. حمایت از این گونه شرکت ها، حمایت از خلاقیت و انتشار آن در جامعه است.

دلیل چهارم، کمک به نهادینه شدنِ رابطه‌ی حق و تکلیف؛ یکی از مسائل ساختاری کشور ما، عدم پذیرش رابطه ی دو سویه ی حق و تکلیف در مناسبات اجتماعی است. آنکه خدمتی ارائه می دهد و آنکه خدمتی دریافت می کند، هر دو نسبت به یکدیگر دارای حقوق و تکالیف مشخصی هستند اما بازتاب آن در عمل خصوصاً در مناسبات حوزه‌ی بازار کمتر مشهود است. یکی از دلایل استقبال از خدمات فناوری های نوین، تعبیه ی سیستم نظارت و ارزیابی در آن هاست. این سیستم های امکان ارزیابی کنشگران خود را فراهم کرده اند و با نمایش نتیاج ارزیابی کنشگران از یکدیگر موجب می شوند تا افراد نسبت اثرگذاریِ انجام تکالیف و متعاقباً تأمین واقعیِ حقوق خود باور پیدا کنند.

دلیل پنجم، کمک به بهبود وضعیت اشتغال؛ حمایت از چنین کسب و کارهایی در 2 سطح باعثِ بهبود وضعیت اشتغال می شود. نخست در سطح کمّی که با جذب حداکثری نیروهای کار در هر حوزه، ظرفیت بالقوه ی توانِ کاری در هر حوزه را به طور حداکثری بالفعل می کند. دوم در سطح کیفی، که ظرفیت درآمدزاییِ افراد شاغل را با میزان فعالیت و عملکرد آن ها متناسب خواهد کرد بدین گونه که درآمد سقف مشخصی ندارد و کار بیشتر و با کیفیت تر، با درآمد بیشتری نیز همراه خواهد بود.

آنچه که امروزه در باب مخالفت با فعالیت این شرکت ها مطرح است را می توان به عنوان چالش توزیعیِ ناشی از انقلاب دانایی در قرن 21 قلمداد کرد. ظهرو فناوری های جدید و کاربست آن ها در زندگی روزمره ی مردم باعث شده تا بازدهِ فعالیت ها خصلت نمایی پیدا کند. از این رو سود سرشار و گردش مالی عظیم حاصل از این فعالیت ها با چالش توزیع مواجه می شود که در نظریات توسعه عمدتاً با برخی اعتراضات کوتاه مدتِ اجتماعی پیوند خورده اما آنچه که روشن است، مطلوبیت فعالیت این شرکت ها در دراز مدت است که جامعه را به سمت توسعه ی پایدار خواهد داد، مشروط بر آنکه به طور شایسته از فعالیت آن ها حمایت شود.

*نائب رئیس فراکسیون کار و کارآفرینی مجلس شورای اسلامی

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست مشترک با مدیرعامل بانک ملت یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۳ را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه‌ها خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شد که رقم قابل‌توجهی در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ است.

وی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و افزود: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد.

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد.

در ادامه این نشست، مدیرعامل بانک ملت تاکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند.

دکتر فرشید فرخ نژاد افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره ۱۸) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم.

وی تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده کند.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد.

دکتر روح‌الله ذوالفقاری افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و طی دو سال اخیر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • اداره سرمایه انباشته وقف باید علمی باشد/ تحقق شعار سال در حوزه کشت و صنعت
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • ضرورت کارآفرینی برای زندانیان و خانواده آن ها