Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهتر است از وزیر راه وشهر سازی سوال شود جناب آقای آخوندی از زمانی که شما وزیر شده اید آیا طرح های ارائه شده از سوی وزارت خانه شما از جمله مسکن اجتماعی توانسته چند متر مربع ساختمان و آپارتمان برای مردم بسازد؟ متاسفانه هر ساله بیست درصد نسبت به سال گذشته شاهد کاهش پروانه های ساختمانی بوده ایم.

محمد علی ربانی عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران در گفت و گو با قدس آنلاین با اشاره به پیشینه تصویب قانون مالیات برخانه های خالی و عدم اجرایی شدن آن اظهار داشت: برای اولین بار در سال های قبل از انقلاب قانون اخذ مالیات بر خانه های خالی به تصویب رسید اما این قانون نه آن زمان و نه اینک بعد از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی قابلیت عملیاتی شدن نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حقیقت حتی اگر قانون مالیات بر خانه های خالی تصویب و به عنوان قانون عملیاتی شود مردم راه های مختلفی برای گریز از پرداخت مالیات پیدا می کنند مثلا می توانند به ظاهر وانمود کنند که کسی اعم از فرزندان یا بستگانشان در آن خانه زندگی می کند. بدیهی است قانون اخذ مالیات از خانه های خالی قانون کاملی نیست و نمی توان مردم را با زور و تصویب قانون مجبور به اجاره دادن خانه هایشان کرد چون ممکن است مردم قانون را دور بزنند.

ربانی درخصوص معضلات اجرای این طرح به قدس آنلاین گفت: با اینکه همواره کارشناسان راهکارهای خوبی برای بحث حل مشکل مسکن وخارج شدن از رکود پیشنهاد می دهند اما همواره مسئولین دولتی بدون توجه به این راهکارها به سراغ تصویب چنین قوانینی می روند در حالی که این قوانین می تواند بسیاری از مردم را به دردسر بیاندازد. مثلا اگر کسی آپارتمانش را به دلیل تعمیرات چندین ماه خالی از سکنه نگه دارد ممکن است به واسطه گزارش های بی دلیل و غیر واقعی به زحمت بیافتد و تا ثابت کردن این موضوع هزینه و وقت زیادی را متحمل شود. بی شک دنبال کردن چنین موضوعاتی راهکار مناسبی برای حل معضل کمبود مسکن نیست چرا که نمی توان انتظار داشت بعد از تصویب این قانون به یکباره مثلا دومیلیون خانه خالی در تهران به اجاره برود!

وی در پایان با طرح یک سوال از وزیر راه وشهر سازی پرسید: بهتر است از وزیر راه وشهر سازی سوال شود جناب آقای آخوندی از زمانی که شما وزیر شده اید آیا طرح های ارائه شده از سوی وزارت خانه شما از جمله " مسکن اجتماعی " توانسته چند متر مربع ساختمان و آپارتمان برای مردم بسازد؟ متاسفانه هر ساله بیست درصد نسبت به سال گذشته شاهد کاهش پروانه های ساختمانی بوده ایم. حال این سوال مطرح می شود که چرا شاهد کاهش بیست درصدی پروانه های ساختمانی بوده ایم؟ پاسخ روشن است دولت سیاست گذاری صحیح و درستی در زمینه مسکن ندارد بنابراین دولت تصمیم گرفته با قانون اخذ مالیات از خانه های خالی به گونه ای کم کاری های خود را در حوزه مسکن پنهان کند! مطمئنا نمی توان کم کاری دولت را از طریق اجبار کردن مردم بر پرداخت مالیات بر خانه های خالی جبران کرد!

این فعال صنفی با اظهار تعجب از تصمیم گیری های دولتی ها خاطرنشان کرد: دولت مطمئن باشد با قانون هایی چون مالیات بر خانه های خالی یا مالیات بر خانه های ساخته شده نمی تواند رکود چند ساله را به پایان برساند. وقتی آقای آخوندی، خانه ای نساخته و در بحث مسکن مهر که مقام معظم رهبری بر تداوم آن هم تاکید کرده اند نه تنها اقدام مثبتی نداشته بلکه سرمایه های ملی در بخش مسکن مهر را هم سرگردان کرده ونتوانسته آن را به درستی مدیریت کند! بنده به عنوان یک کارشناس درتعجبم که وزیر دارایی و راه و شهر سازی با چه استدلالی چنین طرحی را مفید و مثمرثمر دانسته اند.

ربانی با تشبیه دولت به کسی که در سر چهارراهی بلاتکلیف مانده به قدس آنلاین گفت: مثلا دریافت مالیات بر خانه های ساخته شده که موجب اعتراض کانون سراسری انبوه سازان شد نیز از دسته قوانینی است که نه تنها به بهبود وضعیت مسکن کمک نمی کند بلکه مسکن را بیش از پیش در رکود فرو می برند. متاسفانه دولت یازدهم همانند فردی است که در سر چهار راهی قرار گرفته ومسیرش را بلد نیست بنابراین نمی داند آیا باید به سمت چپ یا راست یا شمال یا جنوب برود در این صورت معلوم است که تمامی راه ها را امتحان می کند واین امتحان تنها به ضرر مردم است که باید زیانهای ناشی از آزمون وخطاهای مسئوولین را پرداخت کنند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۹۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد

محمد حسن آصفری در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایه در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید تلاش کنیم تا سیاست های تشویقی برای سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد کنیم؛ یکی از این سیاست‌ها ،معافیت‌های مالیاتی و یا کاهش ارقام اخذ مالیات و یا کم کردن نرخ سود تسهیلات بانکی است.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنین در اختیار قرار دادن زمین رایگان برای تولید کنندگان می‌تواند به عنوان یکی دیگر از مشوق‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری منظور شود، بیان کرد: موارد برشمرده شده به خوبی می‌تواند به رونق تولید و سرمایه‌گذاری در کشور کمک کرده و مانع رکود اقتصادی شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های مالیاتی می‌تواند در افزایش سرمایه‌گذاری موثر باشد ادامه داد: همچنین این امر می‌تواند به افزایش قدرت پول ملی کمک کرده و می تواند تاثیرات تحریم‌ها را خنثی کند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس تاکید کرد: بنابراین ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقی  اگر به زودی و بدون گرفتن ایرادهای غیرمنطقی در مجلس به تصویب رسیده و به مرحله اجرا برسد، با توجه به مشوق های هدفمند اعطا شده و کاهش مالیات تولید، به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد .

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند کمک‌های خوبی در راستای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی باشد، ادامه داد: همچنین ما چندین سال است که با معضل نقدینگی رها شده در جامعه مواجه هستیم بنابراین این لایحه به درستی می‌تواند نقدینگی را در امر تولید متمرکز کرده و اعتماد مردم را به سرمایه‌گذاری و همچنین تحقق جهش تولید با مشارکت مردم در اقتصاد را میسر کند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در جذب و مشارکت مردم در اقتصاد کارساز باشد، ادامه داد: همچنین در این لایحه به موضوع اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و حفظ زنجیره ارزش تولید اشاره شده است و می تواند تاثیرات خوبی را در جلوگیری از خام فروشی ایجاد کند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند در تحقق عدالت مالیاتی موثر باشد،  بیان کرد:  ما هر چقدر بتوانیم نرخ مالیاتی از تولید و سرمایه گذاری را کمتر کنیم ، این امر می تواند تورم موجود در کشور را کاهش داده و در کنترل نقدینگی موثر باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسیر رسیدن به توسعه سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود. در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، مبتنی بر اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است. از همین رو و با درک اهمیت اصلاح معافیت‌های مالیاتی، دولت سیزدهم به سمت اصلاح قوانین مالیاتی رفته است و اخیرا نیز لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را مد نظر قرار داده که امیدواریم هرچه سریع‌تر در مجلس مورد بررسی قرار گرفته و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • بند قانون جوانی جمعیت به دلیل کمبود ماما اجرا نمی شود
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • کمبود آرد در اسدآباد وجود ندارد
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم