Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۰۰۰ نفر در استان سیستان و بلوچستان دچار حیوان گزیدگی شده و تاکنون ۴ نفر بر اثر ابتلا به بیماری هاری فوت کرده‌اند، گفت: متاسفانه در دو دهه گذشته میزان ابتلاء به حیوان گزیدگی رو به افزایش است. آفتاب‌‌نیوز : حسین عرفانی،‌ رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان، درباره حیوان‌گزیدگی گفت: در سال ۹۵ بالغ بر ۱۶۰ هزار مورد حیوان گزیدگی داشتیم که به مراکز درمانی پیشگیری از هاری مراجعه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمار براساس اطلاعاتی است که از افراد مراجعه‌کننده به مراکز درمان پیشگیری به دست آمده است چه بسا میزان گزش از این هم بیشتر باشد.

به گزارش ایلنا، او با بیان اینکه امور مربوط به سلامت استان سیستان و بلوچستان توسط سه دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی ایران‌شهر و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است، تاكيد کرد: در سال گذشته از ۱۶۰ هزار مورد گزشی که اتفاق افتاده بالغ بر ۱۰۰۰ مورد در سیستان و بلوچستان بوده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان با بیان اینکه در سال گذشته ۲ مورد مرگ بر اثر ابتلا به هاری در کل کشور داشتیم، ادامه داد: متاسفانه در سال جاری یک مورد مرگ بر اثر ابتلا به هاری در استان هرمزگان داشتیم و ۴ مورد مرگ در منطقه زابل داشتیم.

عرفانی با بیان اینکه ایران در کمربند جغرافیایی بومی هاری قرار دارد، گفت: از آنجا که ویروس هاری هم در وحوش و هم در حیوانات اهلی گزنده وجود دارد و میزان کشندگی این بیماری صددرصد است از همین‌رو بالغ بر ۷۰۰ مرکز درمان پیشگیری این بیماری در کشور وجود دارد و اطلاع‌رسانی شده که هر کسی مورد گزیدگی توسط حیوان قرار گرفت می‌تواند به این مراکز مراجعه و واکسن پیشگیری از هاری و در صورت نیاز سرم آن را به طور رایگان دریافت کند.

او درباره کنترل و مبارزه با این بیماری گفت: دهیاری‌ها و شهرداری‌ها متولی کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد یا به صورت اتلاف، جمع‌آوری، زنده‌گیری و عقیم‌سازی آن‌ها هستند و در گذشته کمیته‌های اتلاف حیوانات زیان‌بار یا سگ‌های ولگرد برای مبارزه و کنترل این بیماری تشکیل شده بود از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز بحث درمان پیشگیری را دنبال می‌کرد.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان اضافه کرد: از آنجا که مدیریت مراکز شهری با شهرداری‌ها و مناطق روستایی با دهیاری‌هاست باید جمعیت حیوانات زیان‌بار که غالب آن‌ها سگ هستند را کنترل و مدیریت کنند تا اقداماتی را انجام دهند که افراد در اماکن عمومی مورد گزش و تعرض حیوانات قرار نگیرند.

عرفانی با بیان اینکه سیر سالانه گزیدگی توسط حیوانات رو به افزایش است، گفت: در استان‌هایی مانند گلستان و سیستان و بلوچستان احتمال گزش بالاست اما قدر مطلق میزان گزش عامل ابتلاء به این بیماری نیست. متاسفانه در دو دهه گذشته موارد گزش سیر افزایشی داشته است.

او با تاکید براینکه حقوق شهروندی اقتضا می‌کند تا افرادی که در جامعه زندگی می‌کنند مورد گزش و تعرض حیوانات قرار نگیرند، افزود: در منطقه زابل تعداد سگ‌های ولگرد بسیار زیاد است و افراد به شدت مورد گزش قرار می‌گیرند در ۴ ماه گذشته نیز بالغ بر ۱۰۰۰ مورد گزیدگی در منطقه سیستان و بلوچستان منطقه زابل اتفاق افتاده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۴ مورد بر اثر بیماری هاری فوت شده‌اند، گفت: متاسفانه این ۴ مورد پس از ابتلاء به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند و همانطور که بیان شد در هیچ جای دنیا احتمال بهبود پس از ابتلاء وجود ندارد.

عرفانی درباره وضعیت دارویی این بیماری نیز گفت: از نظر واکسن و سرم دارویی با تمام مشکلاتی که برای تهیه و نگهداری آن وجود دارد اما خوشبختانه در سراسر کشور کوچک‌ترین کمبودی وجود ندارد و کسی نیست که در سراسر کشور مورد گزش قرار بگیرد و در مراجعه با مرکز درمان پیشگیری با کمبود واکسن یا سرم مواجه شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، حکیم حسین خیراندیش گفت: فراموشی برشی معمولا برای همه پیش می آید، مثلا گاهی اسم یا آدرس یا تلفن فراموش می شود.

او ادامه داد: اما اگر کسی می ترسد مبتلا به آلزایمر شود یعنی میزان سردی در مغز افزایش پیدا کرده است. خوردن شربت عسل آب زعفرانی، ترک سردی شبانگاه، استشمام عطر، دود اسپند صبح و شب توصیه می شود. شب ها هم بهتر است شام را سردی نخورند.

کد خبر 849354 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها طب سنتی خبر مهم بیماری - آلزایمر بیماری - بیمارستان تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • مراقب همراه بانک‌های جعلی باشید
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • مراقب وزش باد خیلی شدید در تهران باشید + جزئیات
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • مراقب وزش باد شدید باشید / دهرم فراشبند؛ در صدر میزان بارش‌ها