Web Analytics Made Easy - Statcounter


به‌گزارش بی‌باک نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، نگاهی به جدول بارش‌ها در شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می‌دهد که در سال آبی 96-95 بیشترین بارش در حوضه خلیج فارس و دریای عمان ثبت شده؛ اما تفاوت این بارش در نیمه شرقی و غربی این حوضه بسیار معنادار است.
بر این اساس، از اول مهر ماه گذشته تا 28 تیرماه جاری، مجموع بارش‌های شش حوضه آبریز اصلی کشور تا هفته گذشته 227 میلی‌متر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته، 3 درصد و در مقایسه با مدت مشابه درازمدت با 2 درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مدت، 327 میلی‌متر در حوضه آبریز دریای خزر، 366 میلی‌متر در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان، 206 میلی‌متر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، 159 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فلات مرکزی، 62 میلی‌متر در حوضه آبریز مرزی شرق و 181 میلی‌متر در حوضه آبریز قره قوم است که بجز حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان و فلات مرکزی که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب، یک و 22 میلی‌متر افزایش بارش داشته‌اند بقیه حوضه‌های آبریز با کاهش 28 تا 36 درصدی بارش مواجه بوده‌اند.

نکته حائز اهمیت اینجاست که به‌رغم اینکه حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان با 39 میلی‌متر بارش افزون بر میزان بارش حوضه دریای خزر از این حوضه پیشی گرفته است، لیکن با توزیع نا متناسب و ناهمگونی در حوضه‌های 9 گانه فرعی خود مواجه است؛ به گونه‌ای که دقیقاً در 4 حوضه آبریز دارای کاهش قابل توجه بارش‌ها و در 4 حوضه نیز با افزایش بیش از حد بارش‌ها مواجه است؛ در حالی که در همین زمان میزان بارش‌ها در حوضه حله رود در مقایسه با بارش‌های سال قبل ثابت مانده و هیچ تغییری نداشته است.

از مجموع 366 میلی‌متر بارش در حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان حد فاصل تاریخ‌های اول مهرماه گذشته تا 28 تیر ماه جاری، 353 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی مرزی غرب، 375 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی کرخه، 496 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی کارون بزرگ، 279 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی جراحی – زهره، 263 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی حله رود، 550 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی مند، کاریان و خنج، 418 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی کل، مهران، 306 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی بندرعباس، سدیج و 110 میلی‌متر مربوط به حوضه آبریز فرعی رودخانه‌های بلوچستان است.

بارش‌ها در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان به صورت نا متقارن در بین حوضه‌های فرعی توزیع نمی‌شود به گونه ای که حوضه‌های آبریز فرعی غرب دارای بیشترین کاهش بارش و حوضه‌های آبریز شرق دارای بیشترین افزایش بارش تا حد جاری شدن سیلاب در رودخانه‌های بلوچستان بوده است.

همچنین با کمی بررسی مشخص خواهد شد که 4 حوضه فرعی آبریزغرب شامل حوضه‌های مرزی غرب با 41، کرخه با 34، کارون بزرگ با 20، جراحی - زهره با 24 درصد کاهش، حله رود با صفر درصد، مند، کاریان و خنج با 92، کل، مهران با 108، بندرعباس، سدیج با 42 و رودخانه‌های بلوچستان با 224 درصد افزایش مواجه بودند.

ذکر این نکته ضروری است که باید تلاش شود تا ضمن مدیریت در بارش‌های شرق کشور بیشترین بازده و کارآمدی را از میزان بارش‌های این منطقه داشته و با توجه به وضعیت بحرانی سفره‌های آب زیرزمینی بتوانیم بیشترین و بهینه‌ترین استفاده را از روان‌آب‌ها داشته باشیم و مصارف از منابع آب زیرزمینی را محدود نماییم.

انتهای یام/


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدول میزان بارش‌های فارس تا ساعت ۶:۳۰ امروز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سامانه بارشی اخیر که از چهار شنبه عصر وارد فارس شد، بیشتر مناطق استان را بهره‌مند از نزول رحمت الهی کرد.
در این سامانه ، شهرستان نورآباد ممسنی با ۹۲ میلی متر بارش رکورد دار بارش‌های اخیر است.
تا ساعت ۰۶ و ۳۰ دقیقه امروز در کازرون ۵۸ میلی متر، جهرم ۴۱، اردکان و زرین دشت ۴۰ میلی متر و فسا و داراب ۳۵ میلی متر باران بارید.
میزان بارش‌های شیراز هم در این سامانه ۲۳ و شهرک گلستان ۱۹ میلی متر اعلام شد.

دیگر خبرها

  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استان های غرب، شمال غرب، شمال و شمال شرق کشور بارانی می شوند
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • جدول میزان بارش در فارس تا ساعت ۱۵:۳۰
  • جدول بارش‌های فارس تا ساعت ۸:۳۰ امروز
  • جدول میزان بارش‌های فارس تا ساعت ۶:۳۰ امروز