Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@23:28:25 GMT

توان ایران در صید فرصت‌های اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۳۶۹۳۰

توان ایران در صید فرصت‌های اقتصادی

هیچ کشوری از تغییر مصون نیست. در این رابطه میزان آمادگی کشورها در مواجهه با شوک‌های ناگهانی و روندهای بلندمدت، اثرات گسترده‌ای بر موفقیت و رفاه شهروندان و مؤسسات آن کشور دارد.

در این راستا یک مرکز خدمات حرفه‌ای با نام «کی‌پی‌ام‌جی» (KPMG) که یکی از چند مرکز مشاوره‌ای معتبر در جهان است، گزارش جدیدی را منتشر کرده که در آن «شاخص آمادگی تغییر 2017» معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاخص در واقع آمادگی و واکنش دولت، شرکت‌های دولتی و خصوصی، مردم و جامعه مدنی یک کشور را در مواجهه با تغییرات و فرصت‌های پیش‌آمده نشان می‌دهد. به گزارش دنیای اقتصاد، این مرکز مشاوره‌ای که برای ارائه خدمات مشاوره و اطلاعات به سرمایه‌گذاران حق مشاوره دریافت می‌کند، به‌عنوان بخشی از راهکارهای جذب سرمایه‌گذاران به استفاده از خدمات این مرکز، اطلاعاتی را به‌طور رایگان منتشر می‌کند تا بدین ترتیب به سرمایه‌گذاران نشان دهد اطلاعات و تحلیل لازم در مورد اهداف سرمایه‌گذاری بین‌المللی را در اختیار دارد.

امسال برای نخستین بار این مرکز، اطلاعات ایران را نیز در فهرست لیگ کشورهای مورد بررسی برای سرمایه‌گذاران وارد کرده است، پیامی که نشان‌دهنده ورود ایران به عرصه بررسی‌های جهانی سرمایه‌گذاران است. بر این اساس، ایران برای نخستین بار از سال 2012 که این شاخص منتشر می‌شود وارد رتبه‌بندی این نهاد شد و توانست در اولین سال حضورش در جایگاه 90 از میان 136 کشور بایستد. در واقع حضور ایران در رتبه‌بندی «شاخص آمادگی تغییر 2017» به نوعی نشانه ‌مثبت برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی است که می‌تواند با موجود بودن اطلاعاتش، اطمینان خاطر آنها را در زمینه انجام فعالیت‌های اقتصادی در ایران به همراه داشته باشد. در رتبه‌بندی امسال سوئیس به‌عنوان آماده‌ترین کشور در مقابله با شوک‌ها و تغییرات معرفی شد و در جایگاه نخست ایستاد.

پس از سوئیس کشورهای سوئد، امارات، سنگاپور و دانمارک در رده‌های دوم تا پنجم این فهرست قرار گرفته‌اند. در این رابطه ما با استناد به گزارش جدید «شاخص آمادگی تغییر»، آماده‌ترین کشورها در مواجهه با شوک‌ها و تغییرات ناگهانی را معرفی می‌کنیم.

آماده‌ترین کشورها در مقابله با تغییرات

شرکت خدمات حرفه‌ای «کی‌پی‌ام‌جی» که در هلند مستقر است، گزارشی را تحت‌عنوان «شاخص آمادگی تغییر 2017» منتشر کرده است. این شرکت که در زمینه خدمات مشاوره‌ای فعالیت دارد یکی از معتبرترین نهادهای بین‌المللی در این زمینه است. در واقع داده‌هایی که این شرکت ارائه می‌کند مورد استفاده نهادهای اقتصادی دولتی و خصوصی و همچنین سرمایه‌گذاران بین‌المللی قرار می‌گیرد. در این رابطه، «شاخص آمادگی تغییر 2017» در واقع ظرفیت پیش‌بینی، آمادگی، مدیریت و واکنش مناسب یک کشور – شامل دولت، شرکت‌های دولتی و خصوصی، مردم و جامعه مدنی – را در مواجهه با طیف گسترده‌ای از تغییرات که نتیجه آن کاهش اثرات منفی این تغییرات است، نشان می‌دهد. تغییراتی که در این گزارش به آن اشاره شده شامل دو دسته است: اول، شوک‌هایی از قبیل بی‌ثباتی‌های مالی و اجتماعی و همچنین بلایای طبیعی و دوم، ریسک‌ها و فرصت‌های اجتماعی و سیاسی همچون تغییرات تکنولوژی، رقابت و دولت. در این راستا، «شاخص آمادگی تغییر» که از سال 2012 ارائه می‌شود به ابزاری کلیدی به منظور ارائه اطلاعاتی معتبر و مستقل برای حمایت از فعالیت‌های دولت‌ها، نهادهای مدنی، کسب‌وکارها و نهادهای توسعه‌ای بین‌المللی تبدیل شده است.

در گزارش امسال، آمادگی 136 کشور در مقابل تغییرات مورد ارزیابی قرار گرفته‌ است. همچنین کشورهای مورد مطالعه بر اساس گروه درآمدی نیز طبقه‌بندی شده‌اند که بر اساس آن 35 کشور با درآمد بالا، 37 کشور با درآمد بالای متوسط (شامل ایران)، 40 کشور با درآمد پایین متوسط و 24 کشور با درآمد پایین در این فهرست قرار دارند. نظرسنجی (26 پرسش) صورت گرفته از 1372 کارشناس به‌عنوان داده‌های اصلی و سری زمانی 125 متغیر به‌عنوان داده‌های ثانویه در این رتبه‌بندی مورد استفاده قرار گرفته است. در نهایت با استفاده از داده‌های نام برده، امتیاز کشورها در سه زیر بخش محاسبه و رتبه‌بندی «شاخص آمادگی تغییر 2017» ارائه شد.

جایگاه ایران در شاخص آمادگی تغییر

در رتبه‌بندی امسال 9 کشور جدید – ایران، ارمنستان، ایرلند، لبنان، تاجیکستان، مولداوی، لسوتو، گایان و لیبریا – وارد شده‌اند. بر این اساس ایران توانست در رتبه‌بندی امسال و در اولین سال ورودش در جایگاه 90 بایستد. همچنین ایران در زیربخش ظرفیت کسب‌وکار در رتبه 104، در زیربخش ظرفیت دولت در رتبه 83 و در زیربخش ظرفیت مردم و جامعه مدنی در رتبه 78 قرار گرفت. در واقع بر اساس نتایج به‌دست‌ آمده، مردم و جامعه ایران بالاترین ظرفیت را در مواجهه با تغییرات و شوک‌های به‌وجود آمده دارند. در میان کشورهای منطقه نیز اماراتی‌ها با امتیاز بالایی که به‌دست آوردند توانستند در رده سوم رتبه‌بندی کل و در جایگاه نخست آسیا و خاورمیانه قرار بگیرند.

بر اساس رتبه‌بندی «شاخص آمادگی تغییر 2017» سوئیس در مجموع به‌عنوان آماده‌ترین کشور در مواجهه با تغییرات معرفی شد و در جایگاه نخست این فهرست قرار گرفت (این کشور در گزارش قبلی این نهاد که در سال 2015 منتشر شده بود در رده دوم قرار داشت و جایگاه سنگاپور را در رده نخست گرفت). همچنین بر اساس امتیاز داده شده در هر یک از زیربخش‌ها، امارات در زیربخش ظرفیت کسب‌وکارها، سنگاپور در زیربخش ظرفیت دولت و سوئیس در زیربخش ظرفیت‌ مردم رتبه‌های نخست را کسب‌کرده‌اند. پس از سوئیس به ترتیب کشورهای سوئد، امارات، سنگاپور و دانمارک در رتبه‌های دوم تا پنجم ایستادند. کشورهایی که در رتبه‌های اول تا دهم این رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند سه ویژگی قابل توجه دارند: تمام این 10 کشور در گروه درآمدی با درآمد بالا قرار دارند، 8 مورد از این 10 کشور جزو کشورهای به اصلاح دارای منابع طبیعی فراوان نیستد و 6 مورد از این کشورها جمعیتی کمتر از 10 میلیون نفر دارند. در این راستا، از دیگر کشورهای مهم این فهرست می‌توان به آمریکا (رتبه 12)، قطر (رتبه 19)، چین (رتبه 36)، ترکیه (رتبه 62)، روسیه (رتبه‌72) و پاکستان (رتبه 115) اشاره کرد. همچنین کشورهای سودان جنوبی، سودان، چاد، سوریه و سومالی به ترتیب در انتهای این رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۶۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴

براساس آخرین نتایج منتشرشده نظام رتبه‌بندی نیچر ایندکس (۲۰۲۴)، در رتبه بندی کلی جهانی، دانشگاه بوعلی سینا با رتبه ۱۶۱۹ از بین ۴۹۳۱ دانشگاه جهان، موفق به حضور در این رتبه‌بندی شده‌ است.

به گزارش ایسنا، به استناد بررسی‌های مرکز ارزیابی و پایش عملکرد؛ براساس آخرین نتایج منتشرشده نظام رتبه‌بندی نیچر ایندکس (۲۰۲۴)، در رتبه بندی کلی جهانی، دانشگاه بوعلی سینا با رتبه ۱۶۱۹  از بین ۴۹۳۱ دانشگاه جهان ، موفق به حضور در این رتبه‌بندی شده‌است،همچنین در بخش آسیای  غربی رتبه ۶۷ را از بین ۴۳۶ دانشگاه کسب کرده است.

دانشگاه بوعلی سینا در نظام رتبه بندی نیچر موفق به کسب جایگاه  ۲۰ در میان ۷۳ دانشگاه کشور شده است.

همچنین بر اساس رتبه‌بندی موضوعی نیچر در شاخه شیمی رتبه ۱۷۴۰ جهانی و رتبه ۱۳ کشوری و  در شاخه علوم فیزیک رتبه ۱۴۲۴ جهانی و رتبه ۱۷ کشوری را کسب کرده است، نیچر ایندکس برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ در انگلیس به رتبه‌بندی موسسات و دانشگاه‌های جهان اقدام کرد.

رتبه‌بندی ۲۰۲۴ نیچر ایندکس دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی دارای تحقیقات با کیفیت در زمینه‌های علوم زیستی، شیمی‌، فیزیک، علوم زمین و زیست محیطی را در سال ۲۰۲۳ (از تاریخ ۱دسامبر ۲۰۲۲ لغایت ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳) مورد بررسی قرار داده است. در این رتبه‌بندی علاوه بر تعداد مقاله، سهم موسسه در نگارش مقاله (با در نظر گرفتن نویسندگان سایر موسسات) و وزن حوزه موضوعی نیز لحاظ می‌شود.

نیچر ایندکس یک پایگاه اطلاعاتی متشکل از وابستگی سازمانی نویسندگانی است که در ۸۲ نشریه برتر علوم طبیعی ( Natural-Science ) مقاله چاپ کرده اند. خروجی مقاله برای یک موسسه، کشور، منطقه یا شهر به دو صورت محاسبه می شود. نیچر ایندکس تعداد مطلق و تعداد سهم کسری از انتشار مقاله در سطح سازمانی و ملی را ارائه می دهد و به این ترتیب، شاخصی از خروجی و همکاری پژوهشی با کیفیت در سطح جهانی است. نیچر ایندکس به صورت ماهانه  به روز رسانی شده و اطلاعات یک دوره ۱۲ ماهه را بر روی وبگاه خود نمایش می دهد.

مقالات منتشرشده با وابستگی سازمانی دانشگاه بوعلی سینا در این رتبه بندی به شرح ذیل است

مقاله اول با عنوانGrowth of matter perturbations in some parametrization of dark energy models "  توسط دکتر نور اله نظری پویا عضو  هیات علمی دانشکده علوم پایه،چاپ شده است.

تالیف مقاله دوم با عنوان Application of Metal-Organic Frameworks with Sulfonic Acid Tags in the Synthesis of Pyrazolo[۳,۴-b]pyridines via a Cooperative Vinylogous Anomeric-Based Oxidationتوسط دکتر زلفی گل  عضو هیات علمی دانشکده شیمی و علوم نفت و حسن سپهر منصوری و میلاد  محمدی رسول  از دانشجویان دانشکده شیمی و علوم نفت چاپ شده است.

مقاله سوم با عنوان S۸ increases with effective redshift in ΛCDM cosmology با مشارکت آقای دکتر محمد ملک جانی به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  • آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا
  • برای صدور خدمات فنی مهندسی آمادگی داریم
  • رئیس جمهور: برای صدور خدمات فنی مهندسی آمادگی داریم
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴