Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@23:31:41 GMT

تکثیر وزارتخانه‌های بی‌هدف

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۳۷۷۱۰

تکثیر وزارتخانه‌های بی‌هدف

طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارتخانه از سوی کمیسیون عمران در حالی پیشنهاد شده است که در داخل مجلس نیز مخالفان بسیاری دارد. این روزها تب تبدیل سازمان‌ها به وزارتخانه‌ها داغ شده است.

آغازگر این جریان البته تصمیم دولت به تفکیک وزارتخانه‌های اقتصادی بود. اعضای هیات دولت معتقد بودند وزارتخانه‌هایی با وسعت و بزرگی که صنعت، معدن، تجارت یا راه و شهرسازی دارد عملا قدرت عملیاتی وزرا را پایین آورده و لازم است مانند گذشته این وزارتخانه‌ها در قامت دستگاه‌هایی مستقل، به امور مربوطه بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این لایحه تفکیک سبب شده بسیاری سودای وزارت را در سازمان خود داشته باشند. اگرچه طرح تبدیل سازمان برنامه به وزارتخانه در مجلس مطرح شده اما دیگر سازمان‌ها همچون سازمان میراث فرهنگی خود خواهان ارتقای درجه هستند و روسای این سازمان‌ها خیال وزارت را در سر می‌پرورانند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد ، در مورد سازمان برنامه‌ها اما ماجرا کمی تفاوت دارد. شنیده‌ها حاکی است یکی از انگیزه‌ها برای تبدیل سازمان برنامه به وزارتخانه، بالا رفتن قدرت نفوذ نمایندگان است. با توجه به اینکه این سازمان مقسم بودجه کشور است و در تخصیص اعتبارات حرف نهایی را می‌زند؛ لذا با تبدیل سازمان به وزارت برنامه و بودجه نمایندگان حق استیضاح وزیر را پیدا می‌کنند و از این منظر می‌توانند برای پیشبرد خواسته‌های خود از این ابزار قدرت استفاده کنند.

اگر نه آنقدر بدبینانه هم بخواهیم به ماجرا نگاه کنیم تبدیل سازمان برنامه به دستگاهی عریض‌ و طویل‌تر، مغایرتی عجیب با هدف‌ حکومتی کوچک‌سازی دولت دارد. در شرایطی که کم کردن دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی ملزم به چابک‌سازی و کوچک‌سازی هستند، عریض کردن سازمان برنامه و بودجه تناقضی غریب با اهداف مزبور خواهد داشت.

با این حال هفته گذشته هیات‌رییسه مجلس طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت برنامه و بودجه را اعلام وصول کرد. محمدعلی وکیلی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول‌شده از سوی هیات رییسه مجلس را قرائت کرد که در بین آنها طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت برنامه و بودجه نیز به چشم می‌خورد.

مطالبه‌ای صنفی است تا ملی

هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصادی، این ماجرا را از زاویه‌ای دیگری می‌بیند. به عقیده او طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارتخانه عملا مطالبه‌ای صنفی است تا ملی که از سوی نمایندگان کمیسیون عمران مطرح شده است. او اظهار کرد: در شرایطی که همه به فکر کوچک‌سازی هستند، ضرورتی ندارد این سازمان را در قواره‌های وزارتخانه بزرگ کنند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: متاسفانه دولت در حال حاضر به دنبال کوچک‌سازی و چابک‌سازی دولت نیست. ولی ملکی در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارتخانه برنامه و بودجه، اظهار داشت: تبدیل شدن سازمان برنامه و بودجه به وزارتخانه خلاف قانون نیست و در هر سازمانی ممکن است کار تبدیل صورت گیرد، اما این کار مستلزم رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تفکیک وزارت ورزش و جوانان نیز در روزهای اخیر مطرح بود که با آن موافقت نشد. وی درخصوص اینکه آیا طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت برنامه و بودجه برخلاف اقدامات کوچک‌سازی دولت نیست، اضافه کرد: خود دولت پیشنهاد رسمی در خصوص تفکیک سه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، وزارت ورزش و جوانان و وزارت راه و شهرسازی را به مجلس شورای اسلامی داده بود که با آن موافقت نشد. ملکی با بیان اینکه کوچک‌سازی باید صورت بگیرد، تصریح کرد: به‌همین دلیل کمیسیون صنایع و معادن در زمان مطرح شدن لایحه تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در این کمیسیون با اکثریت آرا با آن مخالفت کردند. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: متاسفانه دولت در حال حاضر به دنبال کوچک‌سازی و چابک‌سازی دولت نیست. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تبدیل شدن سازمان برنامه و بودجه شاید مشکلی را حل نکند، خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه در حال حاضر نیز به اندازه یک وزارتخانه گسترده است و نیرویی به آن اضافه نخواهد شد، تبدیل شدن این سازمان به وزارت برنامه و بودجه نظارت‌های مجلس شورای اسلامی را بر آن افزایش می‌دهد و پاسخگویی آن را بیشتر می‌کند.

در هیچ کشوری وزارتخانه بودجه وجود ندارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت بودجه گفت: با طرح تشکیل وزراتخانه بودجه مخالف هستم، در هیچ جای دنیا، وزیر بودجه وجود ندارد. علیرضا محجوب در گفت‌وگو با خانه ملت، درباره طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت بودجه گفت: رییس‌جمهور ابزارهای قانونی در اختیار دارد و در این راستا می‌تواند معاونت‌هایی تشکیل بدهد. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پرند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور مثال رییس‌جمهور این اختیار را دارد وزارت نفت را به معاونت تغییر دهد اما اینکه معاونت برنامه وبودجه به وزارتخانه تبدیل شود، اصولا غیر قابل قبول است. این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: وجود معاونت‌ها در ریاست‌جمهوری یکی از عوامل مهمی است که در افزایش قدرت اجرایی رییس‌جمهور نقش دارد. محبوب گفت: با طرح تشکیل وزارتخانه بودجه مخالف هستم، در هیچ جای دنیا، وزیر بودجه وجود ندارد و در کشورهای دیگر نیز اداره این بخش در قالب معاونت برنامه و بودجه ریاست‌جمهوری است. او با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین ارکان بخش ریاست‌جمهوری، سازمان برنامه و بودجه است، ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه باید به طور مشخص زیر نظر بالاترین مقام اجرایی کشور باشد. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر نمایندگان درخصوص مسائل بودجه‌ای سوال یا مساله‌ای دارند، باید از طرق خود حل شود و به این معنی نیست که برای امور مذکور یک معاونت ریاست‌جمهوری به وزارتخانه تبدیل شود.

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس‌جمهور احیا شد. این سازمان که به دستور احمدی‌نژاد منحل شده بود و کشور از داشتن دستگاهی برنامه‌ریز و نظارتی محروم شده بود؛ مجدد در دولت یازدهم جان گرفت.

پس از انحلال این سازمان در سال ۱۳۸۶ به دستور محمود احمدی‌نژاد، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی تاسیس شد و این معاونت بخشی از وظایف آن را به عهده گرفت. با آغاز کار دولت حسن روحانی، زمزمه‌های احیای این سازمان شنیده می‌شد و در نهایت در ۱۹ آبان ۱۳۹۳، با دستور رییس‌جمهور و تصویب شورای عالی اداری با ادغام دو معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور احیاء شد. در تاریخ ۸ دی ماه سال ۱۳۹۳ حسن روحانی در اجرای اصل ۱۲۶ قانون اساسی طی حکم جدید محمدباقر نوبخت را به عنوان معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور منصوب کرد. در ۴ مرداد ۱۳۹۵ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مجددا به دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی تفکیک شد که در پی آن محمدباقر نوبخت به عنوان رییس سازمان برنامه و بودجه و جمشید انصاری به عنوان رییس سازمان امور استخدامی منصوب شدند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانداری نائین به فرمانداری ویژه تبدیل شد

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: با هم‌افزایی، همدلی و همکاری مسئولان شهرستان، استان و کشور، امتیاز بسیار خوب فرمانداری ویژه به نایین رسید.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک به مردم این شهرستان در خصوص ارتقای فرمانداری به فرمانداری ویژه، اظهار کرد: فرمانداری ویژه یک‌ اتفاق و امتیاز بسیار خوب برای شهرستان و نتیجه یک هم‌افزایی، همدلی و همکاری صمیمانه حدود یک سال و سه ماهه بود.

وی ادامه داد: این امتیاز ویژه برای شهرستان نایین پیش زمینه تحول و ارتقا و تسریع در امورات شهرستان است.

کریمی با بیان اینکه فرآیند فرمانداری ویژه، تبلوری از همدلی و اتحاد و انسجام مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری بود، گفت: چند ماه پس از حضور اینجانب در شهرستان نایین، طبق صحبت‌های انجام شده با استاندار اصفهان، معاون سیاسی و امنیتی استانداری و نماینده مردم در مجلس، به جمع‌بندی ارتقای فرمانداری به فرمانداری ویژه رسیدیم.

فرماندار نایین ادامه داد: در بهمن‌ماه بود که نامه درخواست و طرح ‌نامه فرمانداری ویژه از فرمانداری به استانداری ارسال شد و در تقسیمات کشوری اداره کل سیاسی استانداری بررسی و ایرادات طرح‌نامه در رفت و برگشت‌ها اصلاح شد و با تأیید معاون سیاسی و امنیتی استانداری در دستور کار شورای معاونین قرار گرفت و پس از تأیید استاندار به وزارت کشور ارسال شد.

وی افزود: در بخش تقسیمات کشوری وزارت کشور نیز ابهاماتی به طرح گرفته و بحث‌های کارشناسی انجام شد و در نهایت در زمان حضور محمدرضا غلامرضا، معاون سیاسی وزارت کشور طرح‌نامه تکمیل و مورد قبول وی و وزیر کشور قرار گرفت و از وزارت کشور به هیئت دولت ارسال شد.

کریمی گفت: در کمیسیون امنیت دفاعی هیئت دولت به صورت مفصل به این طرح‌نامه پرداخته شد و نظر تخصصی وزارتخانه‌ها نیز در این خصوص اتخاذ شد و از این طریق از مدیران کل اصفهان و کارشناسان خبره استانداری و مدیران ادارات نایین در خصوص جمع‌آوری و تکمیل مدارک و مستندات و اقناع وزارتخانه‌ها تلاش شد.

فرماندار نایین، اضافه کرد: پس اعلام نظر مثبت وزارتخانه‌ها، طرح‌نامه به هیئت دولت ارسال و با توجه‌خاص و محبت‌آمیز رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت مورد تصویب قرار گرفت و در روزهای گذشته توسط معاون اول رئیس‌جمهور به وزارت کشور ابلاغ شد.

وی با اشاره به طولانی بودن مسیر این امتیاز ویژه، گفت: در این مدت تلاش شد این موضوع در آرامش کامل فکری و انسجام و همدلی خوب جلو برود و در این موفقیت استاندار، نماینده  مردم در مجلس و معاونان و مدیران و بدنه کارشناسی استانداری اصفهان و کارکنان فرمانداری و مدیران ادارات شهرستان دست به دست یکدیگر دادند و این رخداد مهم پدیدار شد.

کریمی ادامه داد: در مجموعه ‌فرمانداری چند نوبت اعضا و دبیر هیئت دولت را زیارت و اقناع کردیم و چند نوبت برای رفع ابهامات به وزارت کشور سفر و همچنین با معاونین ریاست جمهوری به گفت‌وگو پرداختیم.

فرماندار نایین با بیان اینکه نکته بسیار مهم در ادامه این روند، شیوه نگاه ما به موضوع فرمانداری ویژه است، گفت: فرمانداری ویژه اولویت بسیار خوبی برای شهرستان است و نایین پس از کاشان و نجف‌آباد، سومین شهرستان استان است که به فرمانداری ویژه تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: با ساختار فرمانداری ویژه اتفاقات خوبی در نایین رقم می‌خورد و باید بدانیم که تثبیت ساختار فرمانداری ویژه در شهرستان و ارتقای چارت ادارات و جذب نیروی انسانی و دیگر موارد نیازمند زمان است. تبدیل جایگاه برخی از مدیران به معاون مدیرکل و تغییر ساختارها، فرآیندی زمان‌بر است.

فرماندار نایین عنوان کرد: هیجان‌زدگی یا بی‌تفاوتی نسبت به این موضوع، اشتباه است و باید واقعیت را ببینیم و واقعیت این است که باید این ظرفیت اسمی و بالقوه به فعل تبدیل شود و خادمان مردم در دولت، از روز ابلاغ معاون اول رئیس‌جمهور پیگیر هستند.

وی ضمن تقدیر ویژه از نوع نگاه و توجه رئیس‌جمهور به شهرستان نایین، تأکید کرد: این نوع نگاه مثبت رئیس‌جمهور به شهرستان نایین جای تقدیر و تبریک دارد و این نوع نگاه عدالت محورانه دولت به مناطقی که دارای محرومیت‌هایی از نظر امکانات هستند را نشان می‌دهد.

کریمی تصریح کرد: موفقیت و اعتلای یک شهرستان به همراهی و در میدان بودن مردم است؛ مهم‌ترین و اصلی‌ترین مؤلفه پیشرفت و سرمایه فوق ویژه ما مردم، خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان سرافراز هستند که از هر پشتوانه‌ای یا اسمی و ساختاری با ارزش‌تر هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • رئیس مرکز آمار ایران تغییر کرد
  • رئیس مرکز آمار تغییر کرد
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • فرمانداری نائین به فرمانداری ویژه تبدیل شد
  • پیکانپور از سازمان غذا و دارو رفت