Web Analytics Made Easy - Statcounter

فناوران یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو موفق به طراحی و تولید نیمه‌صنعتی رله دایرکشنال عددی شدند.

به گزارش ایسنا، مهندس محمدرضا اسلامی، مدیر عامل این شرکت با بیان این که این مهمبا حمایت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) صورت گرفته است،گفت: کارکرد رله خارج کردن سریع بخش‌های معیوب شبکه برق فشار قوی از مدار، در زمانی است که این بخش‌ها دچار خرابی شده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهندس اسلامی با اشاره به وسعت شبکه فشار قوی برق که در سرتاسر کشور گسترده و در مواردی به کشورهای همسایه نیز متصل است، افزود: با نظر به عدم توقف جریان برق و با توجه به اینکه شبکه فشار قوی در معرض آسیب‌ها و حوادث گوناگونی قرار دارد، به منظور جلوگیری از گسترش اختلالات پیش آمده در یک بخش شبکه به بخش‌های دیگر، وجود این رله‌ها ضروری است.

وی با اشاره به تفاوت انواع رله با توجه به محل به کارگیری آنها در شبکه، بر نقش کلیدی رله دایرکشنال در بخش انتقال شبکه برق تأکید کرد و گفت: رله جریان جهت‌دار که در اصطلاح انگلیسی به دایرکشنال (Directional) معروف است، به منظور داشتن درصد هر چه بیشتر اطمینان در سیستم حفاظت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهندس اسلامی در خصوص ضرورت کاربرد این نوع رله در شبکه برق، گفت: رله دایرکشنال از تریپ رله در اثر جریان‌های ناخواسته برگشتی بر روی خطوط انتقال پیشگیری کرده و از تریپ غیرضروری و خاموشی‌های بی‌مورد که موجب کاهش کارایی سیستم و یا حتی موجب خسارت می‌شود، جلوگیری می‌کند.

به گفته مدیر عامل این شرکت هنگامی که امکان جاری شدن خطا در محل رله در هر دو جهت وجود داشته باشد، لازم است عملکرد رله جهتی باشد.

مهندس اسلامی ادامه داد: رله با داشتن الگوریتم نوشته شده در نرم‌افزار، با استفاده از برد پردازش 6 لایه، با دریافت اطلاعات زاویه فاز ولتاژ و جریان توان سیستم را اندازه‌گیری کرده و با توجه به آن تشخیص جهت خطا داده و دستور تریپ می‌دهد.

وی با تأکید بر نقش کلیدی رله جریان جهت‌دار در شبکه برق و تکنولوژی بالای آن، عنوان کرد: دستیابی به دانش فنی و سرمایه‌گذاری برای تدوین دانش فنی و تولید صنعتی رله بر اساس استانداردهای جهانی و تائیدیه‌های موبوطه می‌تواند گامی ارزشمند در راستای اعتلای دانش فنی و کاهش وابستگی و نهایتاً ارزش افزوده اقتصادی باشد.

مهندس اسلامی ضمن اشاره به شرکت‌های Siemens ، اشنایدر (Areva)، به عنوان شرکت‌ها و برندهای معتبر جهانی که سبد کامل رله‌های حفاظتی را دارا بوده و صاحب تکنولوژی تولید رله‌های جریانی جهت‌دار خطی هستند، تولید این رله توسط این شرکت را گامی مؤثر در جهت تکمیل سبد تولید رله و حفاظت ساخت داخل توصیف کرد.

وی سابقه تولید صنعتی و دریافت تائیدیه‌ها از مراجع ذی‌صلاح مانند توانیر و پژوهشگاه نیرو توسط این شرکت را از مزیت‌های رقابتی این شرکت دانست و افزود: حضور شرکت ما در پژوهشگاه نیرو پس از پذیرش طرح تولید رله دایرکشنال توسط مرکز رشد و استفاده بهینه از صاحبان دانش فنی طراحی قسمت‌های مختلف رله در پروژه مذکور، به علاوه تکمیل سبد رله‌ها، از دیگر مزیت‌های رقابتی ما در تولید این رله خواهد بود.

مهندس اسلامی در خصوص بازار این محصول گفت: بر اساس آمار تجهیزات بهره‌برداری شده تا پایان سال 1392 در شبکه برق ایران، با احتساب تقریب 400 عدد رله دایرکشنال برای توسعه و نوسازی پست‌ها، سالیانه به حدود هزار رله دایرکشنال نیاز خواهد بود. البته این رقم بدون احتساب نیروگاه‌های پراکنده و مصارف صنعتی است.

مدیر عامل این شرکتبا بیان این که هزینه نوع مشابه با رله مورد نظر هم اکنون 2 هزار و 200 پوند انگلیس است، گفت: با توجه به پیش‌بینی انجام شده برای نیاز سالیانه به حداقل 600 دستگاه رله دایرکشنال و با فرض تولید و فروش این نیاز توسط شرکت ما، پس از اخذ تائیدیه‌ها و تست‌های نوعی و دیگر مراحل، کاهش هزینه ارزی حدود یک میلیون و 700 هزار دلار در سال میسر است.

مهندس اسلامی در خصوص میزان پیشرفت پروژه نیز اظهار کرد: در این طرح رله مایکام 127 ساخت اشنایدر فرانسه به عنوان مرجع طراحی در نظر گرفته شد و الگوریتم‌های فاکشن‌های مختلف بر اساس عملکرد مشابه نوشته شده و در حال برنامه‌نویسی با زبان Matlab هستند.

مدیرعامل این شرکت ضمن اشاره به تهیه و آماده شدن تمام نقشه‌های مکانیکال و نقشه بردهای الکترونیک پاور و پنل، گفت: تا کنون قالب‌های بخش مکانیک و کیس ساخته شده، نمونه‌های کیس و همه قطعات مکانیک آماده شده و دستگاه‌های تست و تولید لازم نیز خریداری شده است.

وی در خصوص تأثیر تسهیلات اعطایی صحا در روند پیشرفت این پروژه نیز گفت: با حمایت صحا بخش تدارکات شرکت موفق شد قرارداد ساخت قالب‌ها و خرید تجهیزات مفروض در قرارداد را سریعتر به جریان انداخته و پیشرفت خوبی ایجاد کند.

مهندس اسلامی خاطرنشان کرد: شرکت ما با پشتیبانی این تسهیلات در بخش نرم‌افزار نیز با گروهی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف اقدام به عقد قرارداد برنامه‌نویسی الگوریتم‌های فاکشن‌های مختلف بر اساس عملکرد مشابه رله اشنایدر کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۸۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، احمد بنافی در بازدید از ۴ واحد صنعتی در حال احداث شهرک صنعتی برازجان گفت، تمام تلاش ما این است که از تولید حمایت کنیم و به همین منظور بر روی احیا واحدهای راکد و توسعه واحدهای تولیدی متمرکز هستیم.

فرماندار دشتستان افزود: حمایت از سرمایه‌گذاران نیز بخش دیگری از پیگیری‌های ما است.

رئیس شورای اشتغال شهرستان از روند توسعه زیرساخت‌های فاز دوم شهرک صنعتی برازجان نیز بازدید کرد و گفت: در تلاش هستیم که تعدادی از زون‌های طراحی شده را در سال جاری به متقاضیان واگذار کنیم.

کد خبر 6095371

دیگر خبرها

  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت