Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@01:00:13 GMT

خنجر بي‌آبي بر گلوي قوچ لارستان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۳۸۲۷۶

خبرگزاري آريا - خشکسالي و بي‌آبي از يک سو و شکار بي‌رويه از سوي ديگر، گريبان قوچ و ميش لارستان، را فشرده با اين حال هنوز تدبيري براي افزايش نيروي محيط‌بان، ساخت آبشخور و اختصاص تجهيزات به منظور حفاظت از اين گونه در زيستگاه‌ها اتخاذ نشده است. به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم، خشکسالي و بي‌آبي از يک سو و شکار بي‌رويه از سوي ديگر، گريبان قوچ و ميش لارستان، را که که کمياب‌ترين زيرگونه گوسفند وحشي در ايران به شمار مي‌رود فشرده، با اين حال هنوز تدبيري براي افزايش نيروي محيط‌بان، ساخت آبشخور و اختصاص تجهيزات به منظور حفاظت از اين گونه در زيستگاه‌هاي کشور اتخاذ نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مصطفي منصوري، فعال محيط زيست در اين باره به تسنيم مي‌گويد: متاسفانه بي‌آبي و شکار بي‌رويه، به کاهش چشمگير جمعيت قوچ لارستان در زيستگاه‌هاي استان هرمزگان منجر شده با اين حال مسئولان محيط زيست تدبيري براي تامين نيرو و تجهيزات لازم به منظور تامين آب و همچنين برخورد قاطع با متخلفان اتخاذ نکرده‌اند.
وي ادامه مي‌دهد: خشکسالي اخير که به خشک شدن چشمه‌هاي مرکز و غرب هرمزگان و برخي چشمه‌هاي بخش جنوبي استان فارس منجر شده، اين گونه ارزشمند را در گذراندن فصل تابستان با چالشي اساسي مواجه ساخته به طوري که متاسفانه در مواردي حتي شاهد مرگ دسته‌جمعي قوچ و ميش لارستان بر اثر بي‌آبي هستيم.






منصوري به حادثه ناگوار سال گذشته و مرگ قوچ و ميش‌هاي لارستان که به در پي آب در باتلاق گرفتار شدند اشاره کرده و يادآور مي‌شود: در صورتي که نتوانيم با تامين امکاناتي نه چندان قابل توجه، تا حدي، کمبود آب را در زيستگاه‌هاي قوچ لارستان جبران کرده و از مرگ افراد اين گونه بر اثر بي‌آبي و شکار بي‌رويه جلوگيري کنيم بدون شک سرنوشت تلخ يوزپلنگ آسيايي به زودي گريبان اين گونه را هم خواهد گرفت.
اين فعال محيط زيست با بيان اينکه در زيستگاه قوچ لارستان، چهار منطقه حفاظت شد وجود دارد مي‌گويد: تنها دو منطقه حفاظت شده گنو و هرمود لارستان فارس از شرايطي نسبتا قابل قبول و حداقل امکانات و نيرو برخوردار هستند اما مناطق حفاظت شده کشار و پروزئيه فاقد هرگونه نيرو و امکانات به منظور جلوگيري از نابودي اين گونه هستند.
وي در پايان نسبت به کاهش جمعيت قوچ لارستان هشدار داده و مي‌گويد: از مسئولان محيط زيست مي‌خواهيم پيش از آنکه فرصت از دست برود به منظور تامين نيروي محيط‌بان، امکاناتي حداقلي و ساخت آبشخور در زيستگاه‌هاي قوچ لارستان اقدام کنند تا نسل اين گونه ارزشمند، در سايه سوء مديريت، براي هميشه قرباني شکار بي‌رويه و بي‌آبي نشود.
به گزارش تسنيم، شناخته شده‌ترين زيستگاه قوچ و ميش لارستان (Ovis orientalis laristanica) که کمياب‌ترين زيرگونه گوسفند وحشي در ايران بوده و در معرض خطر انقراض قرار دارد منطقه حفاظت شده هرمود فارس است. اين گونه منحصر به فرد که داراي شهرتي جهاني است و به عنوان ريزترين قوچ دنيا يا قوچ مينياتور شناخته مي‌شود، همچنين در دشت‌هاي تپه ماهوري در مناطقي از استان هاي هرمزگان، فارس، بوشهر، کرمان و بلوچستان زندگي مي‌کند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست استان از دستگیری متخلفان شکار و چرای غیر مجاز و زودتر از موعد در منطقه حفاظت شده هلن خبر داد.
بختیار طاهری گفت: با تلاش مأموران یگان حفاظت محیط‌زیست در شهرستان‌های کیار و اردل؛ متخلفان شکار غیرمجاز در حین ارتکاب به جرم و در اقدامی دیگر متخلفان چرای غیر مجاز و زودتر از موعد دام در منطقه حفاظت شده هلن، شناسایی و دستگیر شدند.
وی افزود: از این متخلفان دو قبضه اسلحه شکاری غیر مجاز کشف و ضبط شد، همچنین سه فقره پرونده چرای غیر مجاز و زودتر از موعد دام هم برای متخلفان تشکیل شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: این متخلفان بریا گذراندن مراحل قانونی پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا تخریب محیط‌زیست با سامانه تلفنی ۱۵۴۰ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی