Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست; پروین فرشچی یکشنبه در نشست تصمیم گیری برای خارج سازی کشتی های مغروقه در سرسرای اداری استانداری خوزستان اظهار کرد: با رعایت چند شرط و در نظر گرفتن منافع ملی، این امکان در نقطه یاد شده وجود دارد که البته باید ارزیابی زیست محیطی و جانمایی های لازم صورت گیرد.
وی افزود: در غیر این صورت تمام فعالیت های مرتبط با اوراق سازی غیر قانونی است و نباید در هیچ جای کشور صنعت بازیافت کشتی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرشچی ادامه داد: کارگروه ملی اوراق سازی یا بازیافت کشتی که زیر مجموعه کمیته ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر است در نتیجه هم اندیشی به این نتیجه رسید که از بین تمام گزینه ها، مساله اوراق سازی کشتی در دریای خزر و خلیج فارس نمی تواند مطرح باشد.

**22 کشتی در اروند بدون مجوز شناورسازی شده است
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: شناورسازی کشتی دستورالعمل ویژه ای دارد که سالهای پیش مطرح شده است و باید بر اساس آن عمل شود اما در رودخانه اروند 22 مورد کشتی بدون مجوز شناور سازی شده و هیچ گزارشی از نوع تصمیم گیری، سرنوشت کشتی ها بعد از شناور شدن، مشخصات و نوع روش ها در بازیافت و اوراق سازی به معاونت محیط زیست ارائه نشده است اما از این لحظه به بعد باید از دستورالعمل استفاده کنیم.
وی بیان کرد: در مورد نحوه عملکرد شناورسازی کشتی در خورموسی کارگروه باید تصمیم گیری کند و در حال حاضر جایی برای اوراق سازی وجود ندارد.
فرشچی گفت: با وجود تمسک به توجیهاتی مثل اشتغالزایی و معیشت مردم برای شناور سازی کشتی ها در اروند، اما نتیجه ای در این خصوص گزارش نشده است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بیش از 180 کشور ساحلی در دنیا وجود دارد و سابقه دریانوردی در کشورهای دیگر نیز خیلی طولانی تر و با برنامه تر از آن چیزی است که در کشور ایران وجود دارد.
وی افزود: ایران تا کنون از دریاها به درستی استفاده نکرده است که به عنوان مثال در دریای جنوب، استخراج نفت ما را از فعالیت در صنایع دیگر بازداشته است.
فرشچی با اشاره به اینکه اوراق سازی کشتی از صنایع بسیار آلوده دنیاست و آوردهای اقتصادی خوبی به همراه دارد ادامه داد: از این کشورهای ساحلی، ترکیه، بخشی از انگلیس و نروژ توانسته اند تا حدی این صنعت را مدرنیزه کنند تا نسبت به قبل آلوده نباشد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص برنامه ها و دستاوردهای مهم معاونت دریایی اظهار کرد: این معاونت مسئولیت نظارت بر فعالیت های سه دریای خزر، خلیج فارس و عمان را دارد و مرجع بسیاری از توافقنامه های بین المللی زیست محیطی و مرجع ملی سه کنوانسیون تهران، کویت و لندن است.
وی ادامه داد: کشور در چند سال اخیر مسیر خوبی را در جهت محیط زیست از جمله دریایی برداشته و با مطرح شدن مساله دریا محور بودن کشور از سوی رهبر معظم انقلاب، تلنگری به نهادها وارد شد.
فرشچی گفت: در راستای توسعه دریایی و سواحل غیر از فعالیت های انجام شده از گذشته مانند نفت و پتروشیمی، گردشگری دریایی نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است.

**65 تا 70 درصد برنامه های توسعه کشور در سواحل دریاها
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: بین 65 تا 70 درصد برنامه های توسعه کشور در سواحل دریاها خواهد بود که در برنامه های ششم توسعه قرار دارد و توجه به دریاها و سواحل از برنامه های مهم کشور است.
وی ادامه داد: قوانین حاکم بر محیط زیست کشور بسیار گسترده است، اما به دلیل ویژگی های خاص مناطق ساحلی و دریاها این قوانین باید بازنگری شوند و قوانین و مقررات خاص تدوین شده و آماده ارائه به دولت و مجلس است.
فرشچی بیان کرد: پهنه بندی سواحل آغاز شده و امید است با این پهنه بندی، مشکلات مهم دریاها و محیط زیست حل شود که نقشه راه توسعه را مطرح می کند.

**تهیه نظام جامع پایش زیست محیطی از دستاوردهای مهم
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: از آنجایی که همه نهادها برنامه پایش زیست محیطی دارند اما به علت یکسان سازی نشدن، نمی توانند از نتایج پژوهش ها و پایش های یکدیگراستفاده کنند در نتیجه نظام جامع پایش زیست محیطی مطرح شد تاهمه نهادها از اطلاعات یکدیگر استفاده کنند.
وی گفت: از گام های مهم در چهارسال گذشته تهیه کردن نظام جامع پایش زیست محیطی بود و هفته گذشته با حضور نهادهای مختلف در تهران و با حضور خانم ابتکار مقررشد در اختیار نهادها قرار گیرد و ایرادها برطرف و نهایی شود.
فرشچی خاطرنشان کرد: هر نهادی به دنبال پژوهش و پایش زیست محیطی باشد می تواند از این پایش استفاده کند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در قالب برنامه توسعه صنایع دریایی که در چهار سال اخیر شکل گرفت از برنامه های این معاونت پیشنهاد ایجاد کمیته سیاستگذاری HSEمطرح است که از وقوع بسیاری از حوادث جلوگیری می کند و همچنین پیشنهاد ایجاد گارد ساحلی نیز مطرح شده است.

**کم توجهی به مستندسازی در زمینه محیط زیست کشور
وی در ادامه به مساله مستندسازی مسائل زیست محیطی اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل موفق نشدن ایران در محاکم بین المللی برای دریافت غرامت زیست محیطی ناشی از جنگ تحمیلی، نداشتن دلایل محکمه پسند منفک کردن اثرات زیست محیطی مخرب ناشی از جنگ از جریانات روزمره در دریای عمان و خلیج فارس بود پس نتیجه می گیریم که به مستندسازی در زمینه محیط زیست درکشور توجه نشده است.
فرشچی بیان کرد: در نتیجه مستندسازی آلودگی های زیست محیطی ایران از کشورهای دیگر مانند ترکیه و عراق انجام می شود.
مدیر کل دفتر بررسی آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز گفت: مجوز محیط زیستی و گمرک برای شناورسازی کشتی ها لازم است.
ضیاء الدین الماسی اضافه کرد: تا کنون 22 شناور غرق شده از اروند خارج شده است و مساله خارج سازی مغروقه ها از خورموسی نیز مطرح شده اما کارون باید در ارجحیت قرار می گرفت.
وی گفت: مالکان شناورهای خورموسی باید تضمین کافی برای بیرون آوردن کشتی و ایجاد نکردن آلودگی در هنگام رسیدن به خشکی را داشته باشند.

**وضعیت بحرانی منطقه خورموسی از نظر آلودگی های محیط زیستی
الماسی بیان کرد: منطقه خورموسی از نظر آلودگی های محیط زیستی وضعیت بحرانی دارد و یک کارگروه باید از نظر علمی، چگونگی مغروقه سازی را مورد بررسی قرار دهد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۸۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی به‌طور کلی صدها سال طول می‌کشد تا در محیط تجزیه شوند و به همین دلیل احتمال آلوده ‌کردن آب و دیگر آسیب‌های زیست‌محیطی را به‌دنبال دارد.

از فرآیند تولید گرفته تا نحوه دفع ظروف پلاستیکی، می‌توان شاهد تاثیرات مختلفی بر محیط‌زیست بود که باعث می‌شود درحال‌حاضر بسیاری از مردم تا جایی که امکان دارد، کم‌تر از این محصولات استفاده کنند.

ظروف یکبار مصرف چگونه بر محیط زیست تاثیر می گذارد؟

بسیاری از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با استفاده از پلی‌اتیلن یا پلی‌اتیلن ترفتالات ساخته می‌شوند که وزن پایین، قیمت کم و دوام مناسبی دارند که باید گفت چنین ویژگی‌هایی باعث ماندگاری بیشتر این محصولات در محیط‌زیست می‌شود.

استفاده گسترده و دفع نادرست ظرف یکبار مصرف پلاستیکی بدون شک اثرات نامطلوب زیست‌محیطی زیادی به‌دنبال دارد که در ادامه مهم‌ترین موارد را بررسی می‌کنیم.

آلودگی آبراه ها به دلیل تجمع ظروف پلاستیکی

پلاستیک عامل اصلی آلودگی زمین و آب است. هنگامی که به‌درستی دفع نشود، وارد اقیانوس‌ها و رودخانه‌ها می‌شود و به حیات دریایی آسیب می‌رساند، از طرفی تجزیه آن‌ها امکان دارد قرن‌ها طول بکشد.

بخش زیادی از زباله‌های دریایی مربوط به پلاستیک‌ها است که در سطح اقیانوس، بستر دریا و در امتداد خطوط ساحلی در سراسر جهان یافت می‌شوند و آسیب‌های زیادی به‌همراه دارند.

آسیب به حیات‌وحش و اکوسیستم‌های دریایی یکی از مشکلاتی است که به‌دنبال استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی می‌توان مشاهده کرد که باعث ازبین ‌رفتن گونه‌های جانوری مخلتفی می‌شود.

تعداد زیادی از گونه‌های جانوران دریایی ازجمله بی‌مهرگان، لاک‌پشت‌ها، ماهی‌ها، پرندگان دریایی و پستانداران پس‌از خوردن یا گرفتار شدن در زباله‌های پلاستیکی دچار مشکل می‌شوند.

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی که بر روی آب دریاها و اقیانوس‌ها شناور هستند با تجمع در این محل، مانع از رسیدن اکسیژن به برخی از گونه‌های جانوری می‌شوند که مرگ آن‌ها را به‌دنبال دارد.

آلودگی خاک به دلیل استفاده از ظروف پلاستیکی

در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها به مقدار زیادی از ظروف یک‌‌بار مصرف استفاده می‌شود که در صورت انتخاب مدل‌های پلاستیکی می‌توان انتظار داشت که حجم زیادی زباله را به‌وجود آورد.

پسماندهای پلاستیکی در واقع به‌عنوان بخش قابل توجهی از زباله‌ها در نظر گرفته می‌شوند که رهاکردن آن‌ها در محیط‌زیست علاوه ‌بر این‌‌که منظره نامناسبی را ایجاد می‌کند باعث آلودگی خاک می‌شود.

ایجاد تغییرات نامطلوب در شرایط آب و هوایی

تولید پلاستیک باعث انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای می‌شود که در ایجاد تغییرات آب‌وهوایی تاثیرگذار است و یک تهدید جدی برای انسان و حیات‌وحش به‌شمار می‌رود.

99درصد پلاستیک‌ها با استفاده از سوخت‌های فسیلی ساخته می‌شوند که باید گفت بخشی از مصرف جهانی نفت را به خود اختصاص می‌دهند که این مسئله شرایط اقلیمی را تا حد زیادی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

سوزاندن زباله‌های پلاستیکی که شامل ظروف یکبار مصرف نیز می‌شود با انتشار کربن و تجمع این گاز در هوا، احتمال بروز آسیب‌های زیست‌محیطی همچون گرم‌ شدن هوا را افزایش می‌دهد.

درضمن پلاستیک‌ها در حالی‌که به‌آرامی تجزیه می‌شوند گاز متان آزاد می‌کنند که به‌عنوان یکی دیگر از گازهای گلخانه‌ای مضر در نظر گرفته می‌شود و تاثیرات قابل توجهی بر شرایط آب‌وهوا دارد.

کاهش منابع برای تولید و بازیافت ظروف پلاستیکی

چرخه تولید ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به استخراج منابع همچون نفت، گاز طبیعی و سایر سوخت‌های فسیلی نیاز دارد، ازطرفی بازیافت آن‌ها با صرف آب، انرژی و دیگر منابع همراه است که می‌توان گفت استفاده زیاد از این محصولات به کاهش منابع نیز منجر می‌شود.

تاثیرات ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بر سلامت چیست؟

پلاستیک حاوی مواد شیمیایی مضری است که امکان دارد به غذا و آب نفوذ کند و بسیاری از مشکلات سلامت را به‌همراه داشته باشد که برخی از تاثیرات منفی آن بر انسان عبارت‌اند از:

میکروپلاستیک‌های موجود در بدن انسان: ذرات پلاستیک با اندازه کم‌تر از 5 میلی‌متر در بسیاری از اندام‌ها و بافت‌های انسان شناسایی شده‌اند که امکان دارد سلامت آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد. قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی: مواد شیمیایی مضر مانند بیسفنول A (BPA) و پلی‌استایرن از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به غذا و نوشیدنی نفوذ می‌کنند که به‌عنوان مختل‌کننده غدد درون‌ریز شناخته می‌شوند و بر عملکرد عصبی، باروری و مشکلات رشد تاثیر می‌گذارند، از طرفی فتالات‌ها نیز با عارضه‌های همچون آلرژی، آسم و سرطان سینه مرتبط هستند. پتانسیل رشد عوامل بیماری‌زا: زباله‌های پلاستیکی به‌عنوان یک ناقل برای پاتوژن‌هایی مانند E.coli و Salmonella عمل می‌کنند که به گسترش و ماندرگای این عوامل آسیب‌رسان در محیط منجر می‌شود. اقداماتی برای کاهش تاثیرات منفی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف

راه‌های زیادی وجود دارد که افراد، کسب‌وکارها و سازمان‌‌های مختلف می‌توانند برای کاهش فراگیرشدن استفاده از ظروف پلاستیکی یک‌‌بار مصرف در جامعه انجام دهند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

کیسه‌ها، بطری‌ها و ظروف با قابلیت استفاده مجدد را هنگام خرید یا صرف غذا همراه داشته باشید. محصولاتی با حداقل بسته‌بندی، قابل بازیافت یا ظروف گیاهی را انتخاب کنید. درصورت امکان از نی‌های پلاستیکی غیرضروری، کارد و چنگال، کیسه یا بسته‌بندی پلاستیکی استفاده نکنید.

علاوه ‌بر اقداماتی که مصرف‌کنندگان برای کاهش مشکلات زیست‌محیطی مربوط به ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی باید انجام دهند، با درنظر گرفتن استراتژی‌های زیر ازسوی سازمان‌های مربوط نیز امکان مقابله با این آسیب‌ها وجود دارد:

ممنوعیت‌هایی را برای محصولات پلاستیکی یکبار مصرف که باعث ایجاد مشکل می‌شوند، اجرا کرد. کمپین‌های آموزشی عمومی را برای ترویج تغییر الگوی استفاده از ظروف یک‌‌بار مصرف برگزار شود. زیرساخت‌های مدیریت زباله و بازیافت گسترش داده شود. استانداردهایی به‌منظور استفاده از جایگزین‌های مناسب برای ظروف پلاستیکی تنظیم شود.

فروشگاه اسنپ، عرضه کننده ظروف گیاهی

در صورتی‌که نیاز به استفاده از ظروف یک‌‌بار مصرف دارید و ترجیح می‌دهید که از نمونه‌های باکیفیتی استفاده کنید که کم‌ترین آسیب را برای محیط‌زیست داشته باشد باید یک فروشگاه معتبر را برای خرید در نظر بگیرید.

در همین راستا فروشگاه اسنپ با عرضه انواع مختلف ظروف یک‌‌بار مصرف گیاهی که فاقد مواد مضر هستند و سازگاری بیشتری با محیط‌زیست دارند، به شما کمک می‌کند تا گام کوچکی در راستای کمک به حفظ محیط‌زیست بردارید.

جمع‌بندی

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی که در رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و دیگر مراکز استفاده می‌شود ممکن است تاثیرات زیست‌محیطی مخربی را به‌دنبال داشته باشند که شامل آلودگی آب، خاک، تهدید حیات‌وحش و سلامت انسان می‌شود.

برای جلوگیری از این مشکل بهترین کار این است که تا حد امکان استفاده از ظروف پلاستیکی را محدود کنید و به‌دنبال خرید نمونه‌های جایگزین مانند محصولات گیاهی باشید.

سوالات متداول

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چه تاثیراتی بر محیط زیست دارند؟

آلودگی آب، خاک، تغییرات اقلیمی، مرگ‌ومیر جانوران و تهدید سلامت انسان را به‌دنبال دارد.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چطور بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد؟

مواد شیمیایی مضر در این محصولات و میکروپلاستیک‌ها احتمال ابتلای افراد به بیماری را افزایش می‌دهد.

چطور تاثیرات منفی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف را کاهش دهیم؟

تا حد امکان از این محصولات استفاده نکنید و به‌دنبال جایگزین‌های مناسب مانند ظروف گیاهی باشید.

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • هدف قرار گرفتن کشتی مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • کشتی کانتینری در دریای سرخ با چند موشک هدف قرار گرفت
  • وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن