Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در سالهای اخیر 2.85 درصد به نرخ باسوادی افزوده شده و یک میلیون و 113 هزار و 700 مورد از آمارهای بیسوادی کاسته شده گفت: اکنون آمار بیسوادان زیر 50سال ما 2 میلیون و 690 هزار نفر است که البته بخشی از اینها اتباع و بخشی دیگر سوادناپذیرند.

به گزارش ایسنا، علی باقرزاده در مراسم امضای تفاهم نامه سازمان نهضت سواد آموزی با کمیته امداد امام خمینی(ره) که در ساختمان مرکزی کمیته امداد برگزار شد، با بیان اینکه از نظر ما هر قابلیت و دانشی که کمک می‌کند انسان زندگی بهتری را تجربه و مراحلی از حیات طیبه را طی کند از جنس سواد است گفت: امروز بیش از هرچیزی به سواد و مهارت زندگی نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سواد خواندن و نوشتن یک سواد پایه است و اگر نباشد ابعاد دیگر سواد به اندازه کافی توسعه نمی یابد و این در حالی است که اگر افراد از ابعاد دیگر سواد باز بمانند در زندگی دچار مساله و مشکل می شوند.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با بیان اینکه مطالعات ما ثابت می کند که آموزش جزو لاینفک پروژه های فقرزدایی است اظهار کرد: بررسی ها نشان می دهد فقر اقتصادی از دلایل اصلی ترک تحصیل است. مطالعه‌ای بر روی جمعیت کلاس اول ، دوم و سوم که ترک تحصیل کرده بودند داشتیم و 53 درصد علت اصلی ترک تحصیل را فقر اعلام کرده اند. 35 درصد به علل فرهنگی و اجتماعی و 12 درصد به علت نبود امکانات آموزش و پرورش ترک تحصیل کرده بودند.

باقرزاده ادامه داد: 98 درصد کودکان 6 تا 11 سال وارد مدارس ابتدایی می شوند و عمدتا در بزرگسالان بالای 10 سال مشکلاتی داریم زیرا این گروه دیگر فرصت مدرسه رفتن را از دست داده اند.

وی با بیان اینکه مشوق‌هایی برای سوادآموزی همه ساله لحاظ می شود عنوان کرد: سالانه 139هزار و 600 تومان پاداش نقدی سوادآموزی به هر شخصی که دوره سواد خود را طی کند می پردازیم. در حال پرداخت پاداش های سال95 هستیم و پاداش 94 را پرداخته کرده‌ایم.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی افزود: در زندان ها تقریبا آمار بیسوادی به صفر نزدیک می شود. طرحی برای آموزش سواد به اولیای بیسواد دانش آموزان داشتیم که اکنون کمتر از 150 هزار ولی دانش آموز باقی مانده‌اند.

باقرزاده با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در همه دنیا با آن روبرو هستند نرخ بازگشت به بیسوادی است گفت: اگر آموزش مداوم و مستمر نباشد نرخ پایداری خواندن و نوشتن پایین می آید. مطالعات نشان داده در این شرایط افراد ابتدا سواد خواندن را از دست می دهند و بعد سواد نوشتن را؛ باید روی پروژه های تداوم سواد فکر کنیم.

وی با اشاره به آمار 50 هزار بیسواد تحت پوشش کمیته امداد اظهار کرد: باید به سرعت عمل کنیم تا این 50 هزار نفر تحت پوشش امداد تا دو سال آینده حتما باسواد شوند. تفاهم نامه ما با کمیته امداد پنجساله بود که اکنون تمام شده و امروز آن را تمدید می کنیم و امید است دیگر خانواده بیسوادی در کمیته امداد نداشته باشیم.

باقرزاده ادامه داد: 40 عنوان کتاب را برای کسانی که دوره سوادآموزی را طی کرده اند تولید کرده‌ایم و افراد ما پس از سواد آموزی هم دائم در معرض خواندن و نوشتن هستند. می توانیم این کار مشترک را با کمیته امداد انجام دهیم تا کتابهای مناسب در سبد زندگی مردم قرار بگیرد.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به طرح یادگیری محلی عنوان کرد: 200 ساعت مهارت آموزی تحت عنوان طرح یادگیری محلی ترتیب داده‌ایم، اکنون 230 مرکز یادگیری محلی داریم که تعهد کردیم تا پایان سال به 300 مرکز برسد.

وی در پایان گفت: در سالهای اخیر 2.85 درصد به نرخ باسوادی افزوده شده و یک میلیون و 113 هزار و 700 مورد از آمارهای بیسوادی کاسته شده و اکنون آمار بیسوادان زیر 50سال ما 2 میلیون و 690 هزار نفر است که البته بخشی از اینها اتباع و بخشی دیگر سوادناپذیرند. اما در مجموع پنج درصد بیسواد مطلق در جامعه داریم و امیدواریم در آینده نزدیک یک میلیون و 600 هزار ایرانی سواد پذیر بیسواد را هم تحت پوشش ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۴۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: تمام موسسات خیریه استان فارس نباید اجازه دهند در شهر، روستا و یا در سطح محلات یک کودک به دلیل فقر از تحصیل جا بماند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، حبیب آسوده امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در آئین نکوداشت و تجلیل از از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس اظهار کرد: در هنگام نام بردن از کمیته امداد نه تنها یک نهاد و سازمان خاص در نظام مد نظر است بلکه فرمان تأسیس یک نظام مردم پایه که کنار هم قرار بگیرند و محرومین را فراموش نکنند، مطرح است.

وی افزود: کمیته امداد مبتنی بر موضوع یک نهاد مردمی و برخواسته از مردم و در خدمت به مردم شکل گرفته است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) به هدف برگزاری این آئین اشاره و تصریح کرد: بیست و مین آئین تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری با دو هدف اساسی تجلیل و تکریم نیکوکاران و مؤسسات خیریه و هدف دوم در راستای ترغیب مردم به مشارکت در امور خیر برگزار می‌شود.

آسوده با اشاره به اینکه هیچ دولتی بدون مشارکت مردم، توسعه پذیر نیست، تاکید کرد: هم مردم، هم خیرین و هم مسئولین باید بدانند بدون همگرایی میان دولت‌ها و گروه‌های مرجع، توسعه شکل نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در استان فارس باید شش موضوع با همفکری همه ریشه کن شود و این موضوع اتفاق نیافتد که در این استان کودکی به دلیل فقر تحصیلی از استعدادی که خداوند به او داده است، از تحصیل باز بماند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) در این آئین از تمام مؤسسات خیریه استان فارس درخواست کرد که اجازه ندهند در شهر، روستا و یا در سطح محلات یک کودک به دلیل فقر از تحصیل جا بماند.

آسوده اضافه کرد: در برگزاری این آئین در سال آینده، در استان فارس باید این گزارش به مردم ارائه شود که ترک و فقر تحصیلی دانش آموزان کم شده است.

وی در ادامه سخنان خود به موضوع ازدواج اشاره کرد و افزود: ازدواج و فرزند آوری و جمعیت تنها یک موضوع است. این در حالی است که نشاط اجتماعی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و مباحث فردی و اجتماعی را باید مد نظر داشت.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه دولت گام‌های مؤثری در موضوع ازدواج برداشته است، اظهار کرد: مردم هم باید در این عرصه حضور یابند.

آسوده ابراز امیدواری کرد: به ازدواج آسان جوانان استان فارس کمک شود و گفتمان سازی برای ساده گرفتن در ازدواج با استفاده از ظرفیت گروه‌های مردم محلات و ترویج زندگی ساده صورت گیرد.

وی خاطر نشان کرد: این موضوع را باور داریم که در حوزه مسکن هزینه آن بسیار سنگین است، اما مردم استان فارس بسیار خیر هستند. لذا خیرین اگر در این حوزه پای کار باشند یک کار خیر ماندگار رقم می‌خورد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: استان فارس قطب پزشکی و سلامت است. اما درد درمان در کنار درد فقر، درد مضاعف و سختی است.

آسوده ادامه داد: در آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد که به جامعه و نظام جامعه آسیب می‌زند مردم و گروه‌های مردمی باید به میدان بیایند تا دشمن نتواند از این فرصت استفاده کند و ذهن مردم را منحرف کند و در اینجا افسران مردمی خیر و احسان هستند که می‌توانند با اعتمادی که مردم به آنها دارند در کنار فعالیت‌های خیرخواهانه موضوعات آسیب‌های اجتماعی را پیگیری و رفع کنند.

با استفاده از ظرفیت مجموعه‌های خیریه امکان خدمت گذاری شایسته به جامعه هدف وجود دارد

در ادامه این مراسم همچنین مرتضی موصلی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) در سخنانی اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های استان فارس وجود خیران و نیکوکارانی است که در حوزه‌های مختلف استان فعالیت دارند و کارکردهای ارزشمندی دارند.

وی افزود: این همایش در جهت هم افزایی ظرفیت‌های استان در جهت توسعه عدالت اجتماعی و خدمت گذاری به جامعه اسلامی برگزار شد.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: این مراسم با حضور ۵۰۰ مؤسسه، مرکز نیکوکاری و گروه جهادی برگزار شد تا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت مردم، زمینه‌ای فراهم شود تا در خدمت به جامعه اسلامی و خانواده‌هایی که به هر دلیل در شرایط اقتصادی ضعیف‌تر هستند بتوانیم عملکرد بهتری را داشته باشیم.

موصلی ابراز امیدواری کرد: اگر از ظرفیت تمام مجموعه‌های خیریه و احسان پای کار بیایند امکان خدمت گذاری شایسته به جامعه هدف در همه حوزه‌ها وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از خدماتی که در سال گذشته در خدمت گزاری به جامعه هدف ما در سطح استان صورت گرفت مرهوم کمک‌های خیرین و مجموعه نیکوکاران بود. این در حالی است که بیش از ۴۵۰ هزار نیکوکار حقیقی در مجموع امداد امام خمینی (ره) مشارکت دارند و بیش از ۴۴۰ مرکز نیکوکاری در این حوزه فعال هستند.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به فعالیت ۴۰۰ مؤسسه خیریه و تعداد قابل توجهی از گروه‌های جهادی که تلاش آنها معطوف به خدمت جامعه هدف است، افزود: بر این باوریم که ۳۰ درصد از منابع سال گذشته که در بخش‌های ازدواج، مسکن نیازمندان و تحصیل انجام شد با کمک خیرین و نیکوکاران استان فارس بود.

کد خبر 747630

دیگر خبرها

  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • پرداخت 20 میلیارد تومانی زکات فطره در هرمزگان
  • افزایش ۱۴ درصدی پرداخت زکات فطره در هرمزگان
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • اجرای طرح تابستانه ویژه مهارت آموزی دانش آموزان سنین 7 تا 18 سال