Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@07:09:18 GMT

وضعیت حفاظتی محوطه باستانی شهریری جای نگرانی ندارد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۴۳۹۰۸

وضعیت حفاظتی محوطه باستانی شهریری جای نگرانی ندارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به این که وضعیت حفاظتی شهریری جای نگرانی ندارد گفت: پایگاه دائمی حفاظت میراث فرهنگی به طور شبانه‌روزی در شهریری مستقر بوده و حفاظت به صورت مستمر انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، کریم حاجی‌زاده پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت حفاظتی محوطه باستانی شهریری در اردبیل اظهار داشت: میراث چند هزار ساله شهریری دارای حفاظت فنی و فیزیکی استو اظهارنظرهای هیجانی و عجولانه برای این بحث‌های کارشناسیمناسب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: محوطهباستانی پیرازمیان یکی از آثار کم‌نظیر باستانی در مشگین‌شهر است که به دلیل تفکر اشتباهی، قبل از تدبیر برای حفاظت از سنگواره‌های آن، در گذشته سنگواره‌ها از خاک بیرون کشیده شدند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: سنگواره‌ها هزاران سال در دل خاک بوده و با املاح و مواد خاک و در مجموع شرایط طبیعت تنظیم شده بودند که با بیرون کشیدن و در معرض جریان هوا قرار دادن شاهد تغییراتی در سنگواره‌ها شدیم.

حاجی‌زاده بیان کرد: بنده در سال‌های 83 و 84 مجدداً برای حفاظت از سنگواره‌ها نسبت به دفن مجدد آن ها اقدام کردم، اما بعدها دوباره سنگواره‌ها بدون اینکه برنامه حفاظتی برای آن ها ترسیم شود از خاک بیرون کشیده شدند.

وی با رد این اظهارات که سنگواره‌ها به سرقت می‌روند، تصریح کرد: در سه سال گذشته هیچ سرقتی گزارش نشده و تعداد و اندازه سنگواره‌ها مستندنگاری شده و کسی قادر به سرقت نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: در سه سال گذشته حتی تخریبی نیز در سنگواره‌ها مشاهده نشده است و متأسفانه به دلیل کمبود اعتبار طرح جدیدی برای حفاظت سنگواره‌ها اجرا نشده است.

حاجی‌زاده با بیان این که اجرای سوله بر روی سنگواره‌ها در شورای فنی استان تصویب و در ادامه در شورای عالی میراث فرهنگی رد شده است، گفت: با وجود این که فونداسیون سوله اجرا شد اما با رد طرح احداث آن ادامه نیافت و این موضوع که دوباره برای حفاظت سنگواره‌ها را دفن کرد در این مقطع زمانی صحیح نیست و به دلیل تنظیم شدن سنگ‌ها با شرایط طبیعت این اقدام به تخریب سنگ‌ها منجر می‌شود.

وی افزود: در این مقطع زمانی تنها راهکار حفاظت شیمیایی و ممانعت از بیماری‌های سنگ است و روش‌های حفاظتی نیز نیازمند مشاوران قدری است که بتوانند بهترین راهکار را ارائه دهند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تصریح کرد:نهادهای غیرمسئول و غیرمتخصص درباره شهر‌یری از واژه‌های بی اساس نظیر تاراج و تخریب استفاده نکنند، چرا که تاکنون هیچ گونه سرقت یا تخریب در این مجموعه باستانی گزارش نشده است.

حاجی‌زاده با اشاره به این که ساماندهی شهریری مطابق با استاندارهای جهانی نیازمند اعتبارات میلیاردی است، افزود: این میراث چند هزار ساله و ارزشمند در آینده باید به سایت موزه تبدیل شود که این امر نیازمند مطالعات و طراحی بوده که با اعتبار 15 میلیارد تومان قابل اجرا است.

انتهای پیام/

R41374/P1357/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۴۳۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، علی باقری اظهار کرد: ۵ حفار غیر مجاز در حوزه استحفاظی پاسگاه انتظامی روستای خواجه آباد سرولایت نیشابور دستگیر شده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان خراسان رضوی ادامه داد: حفاران غیرمجاز با یک دستگاه خودرو بودند که طی بازرسی از داخل خودرو دو دستگاه فلزیاب، بیل و کلنگ کشف شده است.

وی تصریح کرد: با حضور مأموران یگان حفاظت شهرستان نیشابور و طبق دستور مقام قضائی، محتویات گوشی نامبردگان مورد بررسی قرار گرفت که تصاویری مرتبط با برخی جرایم در حوزه میراث فرهنگی کشف شد.

باقری گفت: برابر دستور مقام قضائی سه نفر از متهمان تا بررسی کامل روند پرونده به زندان قوچان روانه شدند.

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی