Web Analytics Made Easy - Statcounter


فعالان گردشگری در حوزه هتل و خدمات بین راهی اعلام کردند که برای تدوین سند ملی توسعه گردشگری باید برنامه ریزی وجود داشته باشد و مجتمع های خدمات بین راهی تشکل حرفه ای ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار بی‌باک، سومین جلسه کارگروه هتل داری و مجتمع های پذیرایی شورای عالی سیاستگذاری تدوین سند ملی توسعه گردشگری با همکاری کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمان میراث فرهنگی در روز دوشنبه دوم مردادماه در سالن اجتماعات شرکت توسعه سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه اعضای جامعه هتلداران ایران سرمایه گذاران مجتمع های خدمات بین راهی، دبیر کمیته گردشگری کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور کمیسیون اجتماعی مجمع حضور داشتند.

در این برنامه جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران کشور گفت: برای تهیه سند توسعه گردشگری کشور کارگروه هایی تشکیل شده بود که یکی از آنها کارگروه هتلداری و واحدهای بین راهی و پذیرایی است. در این جلسه قرار است مسائل و مشکلات مربوط به مجتمع های بین راهی و واحدهای پذیرایی حتی واحدهای پذیرایی داخل هتل ها نیز مورد بررسی قرار گیرد.

حمزه زاده بیان کرد: عمده مشکلات این است که بارها مسئولان مجتمع های بین راهی اعلام می کنند از شورای اصناف درباره پروانه کسب به آنها مراجعه کرده و یا باید به وزارت بهداشت پاسخ بدهند. همچنین از لحاظ مالی نیز این واحدهای کوچک دچار مشکلات فراوانی هستند. تصور می کنم بالای ۲ هزار واحد بین راهی داریم که فقط برای واحدهای شمال کشور یک تشکل ایجاد شده و برای واحدهای جاده هراز نیز یک تشکل دیگر. اما هنوز در سطح کشور یک تشکل قوی که تمام مجتمع ها را تحت پوشش داشته باشد نداریم، پس باید برای ایجاد چنین تشکلی به این مجتمع ها کمک شود، چون آنها هم از خانواده هتل ها هستند.

نظر سرمایه گذاران تُرک درباره قوانین

امیرعباس ابوالفتحی یکی از سرمایه گذاران مجتمع های بین راهی در جاده زنجان بیان کرد: سرمایه گذاران ترک تمایل دارند که در حوزه ساخت مجتمع های بین راهی فعالیت کنند، اما معتقدند قوانین ایران دست و پا گیر است و یک سرمایه گذار برای ساخت مجتمع بین راهی باید حداقل یک سال دوندگی کند.

وی گفت: در جاده ای و در فاصله ۵۰۰ متری از یکدیگر دو پمپ بنزین بود که هر دو ورشکسته بودند . پمپ بنزین دوم در حالی ساخته شده بود که یک سال و نیم از ورشکستگی پمپ بنزین اول می گذشت. باید جزو وظایف حاکمیتی این موضوع باشد که مجتمع های خدماتی در فاصله معقول از هم قرار بگیرند و این تضمین وجود داشته باشد که دو سال بعد از تغییرات مدیریتی، کسی این قانون را لغو نکند.

مجتمع های خدمات رفاهی معافیت برای برق بگیرند

محمد عطاپور یکی دیگر از سرمایه گذاران مجتمع های بین راهی در نزدیکی تهران با بیان اینکه بهتر است برای مجتمع های خدمات رفاهی معافیت برق گرفت بیان کرد: سازمان راهداری برای تامین زمین مکان یابی های انجام داده، اما این اقدام زمانبر است. حتی زمین از امور اراضی می دهند، اما در جایی که خودشان بپسندند.

حسن سیادتیان رئیس اتحادیه هتلداران استان فارس نیز بیان کرد: سرمایه گذاری حاضر نیست با این مشکلات در ایران فعالیت کند، باید یک سند برای کل کشور تدوین شود که راهگشا باشد. ما هنوز در کشور مشکل سرویس بهداشتی داریم.

کاظمی وفا از اتحادیه هتلداران تهران نیز بیان کرد: در قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی شورایی با قابلیت های نظارتی وجود دارد که ما باید در آن جایگاه نماینده ای داشته باشیم ،چون بسیاری از دستگاه ها در این شورا نیز حضور دارند. در این شورا مطرح شده که ۴ نفر باید به انتخاب رئیس جمهور و سازمان میراث فرهنگی حضور داشته باشند، چرا ما نتوانیم در این مجمع باشیم؟

جانمایی مجتمع های خدمات رفاهی در طرح های جامع راه سازی

اسماعیل قادری از اساتید دانشگاه و کارشناسان گردشگری نیز گفت: در سال ۸۸ گزارشی نوشتیم مبنی بر اینکه حدود ۱۷ دستگاه در حوزه صدور مجوز یک مجتمع بین راهی دخیل هستند، این در حالی است که هر کدام می خواهند نظارت های خود را انجام دهند، نتیجه این اقدام همان چیزی است که ما اکنون به عنوان مجتمع های بین راهی در جاده ها می بینیم.

وی گفت: در طرح های جامع شهری باید بحث کاربری اراضی و کاربری های توریستی تفریحی دیده شود، این در حالی است که شهرداری ها بر اساس اختیارات خود این طرح ها را تغییر می دهند و مجتمع های تجاری می سازند که بخش کوچکی از آن تفریحی است.

قادری گفت: در طرح های جامع راهسازی به این موضوع توجه شده است که مجتمع های خدمات رفاهی در چه فواصلی و در کجا قرار گیرند.

وی درباره اینکه باید بخش خصوصی و هتلداران نیز در شورای میراث فرهنگی نماینده ای داشته باشد، گفت: شورا تاکنون مگر چند جلسه برگزار کرده است، حتی اگر بخش خصوصی در آن حضور داشته باشد، باید بتواند صحبت کند، اما وقتی این جلسات تشکیل نمی شود چه سود دارد؟ پیشنهاد من این است که باید در مجلس و شورای شهر نیز نماینده داشته باشیم. آیا نمی توانستیم در شورای شهر نماینده ای داشته باشیم که از آن طریق حقوق خود را مطالبه کنیم؟

سلطانی رئیس اتحادیه واحدهای بین راهی مازندران با مرکزیت چالوس نیز در این برنامه گفت: یکی از معضلات جدی در محور کندوان به دلیل تردد زیاد مسافران است. زمانی که رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی حدود ۵ ساعت در ترافیک جاده مانده بود و به سرویس بهداشتی یکی از مجتمع های بین راهی مراجعه کرد و او را راه ندادند، دستور ساخت یک سرویس بهداشتی مجهز را داد.

وی گفت: اداره کل مازندران حداقل ۳۰ واحد بین راهی ساخته، اما چون در نگهداری ضعیف عمل کرد، از بین رفتند. سرویس های بهداشتی باید در دست بخش خصوصی باشد، به خصوص در جاده کندوان هر ۱۰ کیلومتر به یک سرویس نیاز است.

۱۲۰ واحد پذیرایی در کندوان

وی تصریح کرد: در کندوان ۱۲۰ واحد پذیرایی داریم که بیشتر آنها مسافر را تنها برای استفاده از سرویس بهداشتی راه نمی دهند. در حوزه استحفاظی مازندران ۴۷ واحد پذیرایی از سازمان میراث فرهنگی پروانه دارند و بقیه فاقد پروانه هستند.

سلطانی ادامه داد: باید در جاده کندوان مشکل امداد و نجات حل شود و سازمان هلال احمر و یا اورژانس بتوانند با بالگرد به مسافری که دچار مشکل شده، خدمات بدهند.

حرمتی رئیس اتحادیه هتلداران خوزستان نیز بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی دارای مشکلات مدیریتی بود، چون نتوانسته سیاستگذاری کند و همیشه در حال تغییر مدیریت است، بنابراین برنامه ریز نداشته ایم، سرمایه گذار دیگر اطمینان به آن ندارد.

وی گفت: احساسی که سرمایه گذار دارد این است که دولت به وظایف حاکمیتی خود عمل نمی کند،همان طور که نتوانسته در مشهد برای هتلسازی برنامه ای داشته باشد. آنها هنوز نمی دانند که برنامه هتل سازی کشور چیست و دقیقا قرار است چند هتل، تا چه سالی و در کدام شهرها ساخته شود.

در پایان این نشست، نظرات هر یک از افراد در قالب ۲۰ بند نوشته شد تا با موارد مطرح شده در جلسات قبلی به یک جمع بندی رسیده و این جمع بندی برای تدوین سیاست های سند ملی گردشگری مورد تصمیم گیری واقع شود.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۴۴۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرغام بروجنی ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه از آموزش گردشگری در سطح دانشگاه آزاد کشور برخی اهداف را انتظار داریم، تاکید کرد: در این ارتباط اهم مشکلاتی که استادان و پژوهشگران عرصه گردشگری و میراث و هتل داری با آن مواجه هستند مورد رصد و احصا قرار گرفت و در نشست‌هایی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در راستای رفع کمبودهای ملموس توسعه رشته گردشگری و میراث اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است، ابراز کرد: دیدگاه‌های نوسازی و عملیاتی مهارتی سازی رشته‌های گردشگری و هتل داری در نشست‌های متعدد با حضور اساتید و صاحب نظران مورد تاکید است.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علیرغم تغییرات بنیادین اقتصادی جهانی، کشور ما گزینه‌های محدودی برای حوزه اقتصادی دارد اما بنا به تحقیقات گردشگری به عنوان یک فاکتور فوق‌العاده برای احیای اقتصاد ملی کشورهای دارای منافع گردشگری بسیار کارآمد است.

ضرغام بروجنی با بیان اینکه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مملو از ظرفیت‌های عظیم گردشگری است، گفت: گردشگری فعال می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های بخش گردشگری سرمایه انسانی توانمند و متعهد است و مهمترین ابزار دستیابی به این امکان نیز آموزش عالی است لذا آموزش گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی باید یک اولویت باشد تا بتوانیم با به کارگیری نیروی متخصص ضمن حفظ هویت و ریشه‌های فرهنگی، کشور را در ارتباط با تحولات قرن بیست و یکم آماده ساخت.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه‌ها در طول تاریخ خود ثابت کردند که می‌توانند تحول آفرین باشند همچنین دانشگاه‌ها همواره در خط مقدم ایجاد تعادل بین سنت و مدرن سازی بوده‌اند لذا دانشگاه هم حافظ سنت‌ها و هم کاتالیزور تغییر است

ضرغام بروجنی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود که آموزش مؤثر و مقرون به صرفه و عادلانه به نیاز مبرم سرمایه انسانی کشورمان در زمینه گردشگری پاسخ دهد و برای بهبود عدالت و رشد اقتصادی و برابری اجتماعی و نیازهای فرهنگی جامعه و دانشجویان، دانش ایجاد شود.

کد خبر 6098485

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • سرمایه‌گذار معروف: هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • فیلم| اسرائیل در دو راهی آتش‌بس یا ادامه جنگ
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • صلیب سرخ: در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد شود
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند
  • سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد رونمایی شد
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان