Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که چاه تامین آب روستای حسین‌آباد در حال خشک شدن و آب قسمت‌های مختلف روستا جیره‌بندی شده در ۵۰۰ متری این روستا ۱۰۰ هکتار زمین زیرکشت شلتوک‌ برنج قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روستای حسین‌آباد یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان شیراز است به گفته جابر کلانتری، دهیار این روستا، در حال حاضر آبرسانی و تامین آب آشامیدنی بزرگترین و اصلی‌ترین مشکل این روستا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانتری در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: فاز یک روستای حسین‌آباد در سال 82 لوله‌کشی آب شده و مشکلی در این زمینه ندارد اما فاز دو این روستا در سال 84 لوله‌کشی موقت شده و اهالی این قسمت روستا خودشان از طریق این لوله‌ها آب را به منزلشان برده‌اند.

وی می‌افزاید: از آنجا که این لوله‌کشی آب غیرمجاز و کنتوری در منازل آنها نصب نشده است در واقع هدررفت و اسراف آب در این قسمت سبب خشک شدن چاه تامین آب روستا شده است.

دهیار روستای حسین‌آباد می‌گوید: در حال حاضر آب روستا به صورت 48 ساعته بین فاز یک و دو روستا جیره‌بندی شده است و کارشناسان آبفا در بازدیدی که داشتند گفته‌اند چاه تامین آب روستا که 280 متر بوده در حال خشک شدن است.

در حالی که چاه تامین آب روستای حسین‌آباد در حال خشک شدن و آب قسمت‌های مختلف روستا جیره‌بندی شده است، بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس، روز گذشته در بازدید از روستاهای دهستان سیاخ دارنگون که حسین‌آباد یکی از آنهاست در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها گفته است: «با وجود مشکل مردم منطقه سیاخ دارنگون در تامین آب آشامیدنی مورد نیاز، برخی سازمان‌ها حدود 100 هکتار زمین این بخش را اجاره داده‌اند و آبیاری این مزارع هم اینک با آب چاه‌های زیرزمینی در حال انجام است، موضوعی که تامل برانگیز است».

دهیار روستای حسین‌آباد با تایید سخنان این نماینده مجلس می‌گوید: این زمین‌ها در 500 متری روستای حسین‌آباد قرار دارد و کسی که این 100 هکتار زمین را اجاره کرده است روی تلمبه‌های آب دستگاه کف‌کش نصب کرده و زمین‌های زیر کشت شلتوک برنج را آنچنان غرقاب کرده که فک می‌کنید دریاچه است.

آغاز عملیات اجرایی آبرسانی به روستاهایسیاخ دارنگون در مردادماه

به گفته نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تامین آب آشامیدنی در صدر خواسته‌های مردم روستاهای بخش مرکزی شیراز قرار دارد که فرماندار شیراز بر پیگیری برای حل این مشکل و تامین بودجه مورد نیاز برای آبرسانی به این روستاها تاکید کرده است و مدیران شرکت آب و فاضلاب نیز در این زمینه قول همکاری داده‌اند.

پارسایی گفته است: از آنجا که آب آشامیدنی از اهمیت زیادی در سلامت مردم برخوردار است، در بازدیدی که از این روستاها داشته‌ایم مقرر شد که عملیات اجرایی آبرسانی به روستاهای «قره‌باغ» و «سیاخ دارنگون» در مردادماه امسال آغاز شود.

حفر چاه جدید برای تامین آب روستاهای سیاخ دارنگون

علی حیدری، بخشدار بخش مرکزی شیراز، در گفت‌وگو با تسنیم، با تایید برنج‌کاری در مجاورت روستای حسین‌آباد،می‌گوید: روستاهای «حسین‌آباد»، «محمودآباد»، «دره» و «کدنج»از دهستان «دارنگون»، برای تامین آب از یک چاه استفاده می‌‌کنند که این چاه در حال خشک شدن است اما مجوز حفر چاه جدید برای تامین آب شرب این روستاها گرفته شده است و به زودی حفر این چاه آغاز می‌شود.

خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

انتهای پیام/

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن سنتی "گم تلا" در روستای تاریخی استان یزد (+عکس)

جشن سنتی "گم تلا" در یکی از روستاهای تاریخی استان یزد برگزار شد.

  "گم تلا" بر اساس یک رسم دیرینه و کهن عصر سه شنبه در روستای تاریخی هرابرجان مروست برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا این آیین سنتی هرساله در روز هفتم فروردین به صورت خودجوش و گسترده مردم روستای هرابرجان برگزار می‌شود.

به یمن این روز بزرگ هر خانواده اجاقی در دل خاک درست و آتشی برپا می‌کند، بر روی آن اجاق، آش می پزند و بعد از صرف آش با نواختن ساز و نقاره و رقص چوب ( ترکه بازی ) به شادی می‌پردازند.

کودکان با تخم مرغ هایی که با ریشه گیاه روناس رنگ شده است با هم بازی می‌کنند، هر ۲ نفر تخم مرغ های رنگی شان را از قسمت سر به هم می‌زنند و تخم مرغ هر کس که شکست بازنده محسوب می‌شود و باید تخم مرغش را به برنده بازی که تخم مرغ سالم دارد تحویل دهد.

مردم این روستا در محلی بنام " گم تلا" که از خشت و گل ساخته شده است بعد از جشن و پایکوبی، آتش روشن می‌کنند و به نیت سلامتی افراد خانواده شان ریسمان‌هایی آغشته به نفت را که به زبان محلی هرابرجان به آن پوزه گفته می‌شود را در آتش می‌سوزانند

این مراسم همراه با بازی‌های سنتی و محلی از جمله لَپَر بازی غیره به همراه ساز و نقاره است.

این مراسم همچنین به عنوان یک دید و بازدید نوروزی توسط اهالی هرابرجان انجام می‌شود.

در این رسم سنتی، انواع مختلف آش نظیر ماش، رشته، حلیم، گندم و آش جو پخت می‌شود و تمامی کسانی که ساکن روستا و یا استان‌های اطراف نظیر فارس، کرمان ویزد که اصالتا هرابرجانی هستند بر اساس این سنت قدیمی در این مراسم شرکت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری استان یزد درحاشیه این مراسم گفت: مردم این روستا بر اساس سنت دیرینه در این روز اجاق‌های متعددی را برای پخت و پز برپا می‌کنند.

"محمد رستگاری" افزود: مردم این روستا حتی هرابرجانی‌های مقیم خارج از کشور برای شرکت در این مراسم می آیند.

وی با بیان اینکه این رویداد در توسعه و جذب گردشگری نقش مهمی دارد، اظهار کرد: شهرستان مروست دارای ظرفیت‌های متعدد گردشگری، اماکن تاریخی و آداب و رسوم ارزشمندی است که با اطلاع رسانی و تولید محتوا می‌توانند گردشگران بیشتری را جذب کند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد با بیان اینکه توسعه گرشگری با مشارکت مردم رقم می‌خورد، بر حمایت اداره کل میراث فرهنگی از این رویداد تاکید کرد.

به گزارش ایرنا مراسم گم‌تلای هرابرجان با شماره ۱۳۰۹ در فهرست آثار ملی ناملموس ایران به ثبت رسیده است.

این مراسم سابقه تاریخی بسیار طولانی دارد که جزئی از فرهنگ مردمان این روستا است و همچنین هرساله تعداد زیادی از مسافرین نوروزی از این مراسم بازدید می‌کنند

هرابرجان مرکز دهستان هرابرجان و در ۲۰۰ کیلومتری جنوب یزد با جمعیتی بالغ بر یکهزار نفر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رفع کدری آب شرب بیش از ۹۵ درصد مناطق خرم آباد
  • محققان آلمانی: سد کالپوش عامل زلزله روستای حسین آباد
  • ایجاد بازاچه روستا در آبشار بیشه
  • تابستان در تهران جیره بندی آب نخواهیم داشت
  • تابستان جیره بندی آب نخواهیم داشت
  • جشن سنتی "گم تلا" در روستای تاریخی استان یزد (+عکس)
  • دورهمی با طعم دید و بازدید و رفع مشکلات خویشاوندی
  • آبرسانی به روستای جنجال آباد خراسان شمالی با همکاری گروه جهادی رویش‌های انقلابی و اهالی روستا
  • ریزش کوه در محور پلدختر-خرم‌آباد
  • ریزش کوه در محور پلدختر-خرم‌آباد/ اسکان ۶۱ مسافر در معمولان