Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، کارشناس مسائل سیاسی گفت: برجام نه تنها تحریم‌ها را رفع نکرده، بلکه خود تبدیل به عاملی برای متقاعد کردن طرف آمریکایی نسبت به اعمال تحریم‌های جدیدتر و سنگین تر شده است.

مهدی محمدی کارشناس مسائل هسته‌ای با اشاره به ایام دومین سالگرد امضای توافق هسته ای، اظهار داشت: هدف اصلی ایران از ورود به مذاکرات هسته‌ای و پذیرش توافقی به نام برجام که در برخی موارد می‌توان گفت برای ایران این توافق دلچسب نبوده است، کاهش اساسی تحریم‌هایی بود که مشکلات اقتصادی را برای کشور ایجاد کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: درواقع اگر اراده‌ای برای کاهش تحریم‌های اقتصادی در کشور نبود، اساساً ایران هیچ انگیزه دیگری برای ورود به مذاکرات نداشت و امروز و پس از گذشت دو سال از امضای قرارداد برجام، این قرارداد به هدف اصلی خودش که لغو تحریم‌های هسته‌ای بوده‌، به هیچ وجه دست پیدا نکرده است که در این رابطه ادله‌ای وجود دارد؛ از جمله گزارشات متعدد دولتی که به بیرون درز کرده است و اظهارنظرهای مقامات دولتی، گزارشات میدانی که از فعالان اقتصادی و تجار و کسانی که با مسایل بازگرانی بین المللی هستند به دست آمده، داده‌های طرف‌های غربی، اسناد وزارت خزانه داری آمریکا و اطلاعات و تحلیل‌هایی که منابع آمریکایی در این خصوص منتشر کرده‌اند و کلیه این موارد به صورت منسجم به ما می‌گوید که رژیم تحریم‌ها که قرار بود بر اثر برجام فرو بپاشد، نه تنها فرو نپاشیده، بلکه تقویت هم شده است.

نیاز مالی سفارت خانه های ایران چمدانی تامین می شود نه از طریق بانکی
کارشناس مسائل هسته‌ای افزود: امروز وضعیت روابط خارجی، اقتصادی و بازرگانی ما در برخی موارد نسبت به دوره تحریم‌ها حتی وخیم تر هم شده است. تحریم‌های بانکی امروز کاملاً برقرار است و حتی سفارتخانه‌های ما در کشورهای اروپایی، نیازهای جاری خود را به صورت پول نقد جابجا می‌کنند. بنابراین وقتی که تحریم‌های بانکی برقرار است، به این معنا است که حتی اگر ما نفت بیشتری را هم بفروشیم و یا در حوزه‌های دیگر هم گشایش‌هایی داشته باشیم، اینها همه بی‌فایده است چرا که عملاً برقرار بودن محدودیت‌های مالی و بانکی، شرایطی را به وجود می‌آورد که ما عملاً قادر نخواهیم بود که منافع ناشی از هر گونه مبادله و یا تجارت خارجی را دریافت کنیم.
محمدی با بیان اینکه امروز دولت آمریکا این‌طور فکر می‌کند که ایران، حفظ برجام را اولویت امنیت ملی خودش می‌داند، گفت: برحسب این دید آنها این‌گونه فکر می‌کنند که هر تحریم جدید دیگری که علیه ایران وضع شود، باعث این نخواهد شد که ایران از برجام کناره‌گیری کند و همین، عاملی برای ترغیب آنها به جهت گروگان گرفتن نیاز ایران به مسئله برجام شده است و آنها را به سمت تحریم‌های جدید سوق داده که از جمله آن می‌توان به تمدید قانون آیسا و اخیراً تصویب تحریم‌های جدید در قالب تحریم S۷۲۲ در سنای آن کشور و نهایتاً امضای آن توسط رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد. بنابراین اینها مجموعه علائمی هستند که به ما می‌گویند برجام نه تنها تحریم‌ها را رفع نکرده، بلکه خود تبدیل به عاملی برای متقاعد کردن طرف آمریکایی نسبت به اعمال تحریم‌های جدیدتر و سنگین تر شده است.
وی تصریح کرد: بنابراین اگر کاهش اساسی تحریم‌ها و تسهیل روابط خارجی ایران در حوزه اقتصادی، بازرگانی و مالی، هدف اصلی مذاکرات ما و برجام بوده، ما به هیچ وجه به هدف خود نرسیده‌ایم و از این جهت باید سودمندی این قرارداد را محل تردید جدی قرار دهیم.

منتقدان برجام به دنبال تشویق ایران برای خروج از آن نیستند
کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سؤال که چه اقدامی باید از طرف مقابل صورت بگیرد تا دولتی ها در داخل آن را نقض برجام به حساب آورده و پاسخ متناسب و متقابلی بدهند، گفت: در ابتدا باید یک سوءتفاهمی را برطرف کنم مبنی بر اینکه برخی فکر می‌کنند منتقدان برجام به دنبال نقض برجام و خروج ایران از این قرارداد هستند، من فکر می‌کنم که باید این مسئله را شفاف کنیم که ما منتقدان برجام فعلاً به هیچ وجه از خروج از توافق صحبتی به میان نمی آوریم و این در حالی است که در مصاحبه اخیر آقای ظریف، ایشان از خروج ایران از توافق برجام صحبت کردند.
محمدی اظهار داشت: حرف ما امروز این است که ما در توافق هستیم اما چه کار کنیم که منافع حاصل از این توافق به ما برسد، چه اقداماتی را انجام دهیم که برجام برای ما یکسره ضرر نباشد و این یعنی اینکه چه کاری باید انجام دهیم که آمریکا به تعهدات خودش در برجام متعهد بماند، چرا که به اعتراف همه مقامات ایرانی و غیرایرانی آنها پایبند به تعهد خودشان نیست.
وی با بیان اینکه دولت همچنان معتقد است که بهترین راه متقاعد کردن آمریکا برای اجرای توافق و پایبندی به تعهداتش، ادامه وضعیت فعلی است، ادامه داد: تجربه دو سال گذشته به ما نشان می‌دهد که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد، چرا که برجام یک عاملی برای بازنگری آمریکایی‌ها در راهبرد خودشان نسبت به ایران نبوده است و آنها حتی با گذشت دو سال از امضای برجام، استراتژی تغییر و سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران را کنار نگذاشته‌اند.

آمریکا پس از برجام هم بدنبال تغییر رژیم ایران است
کارشناس مسائل هسته‌ای تصریح کرد: اگر برجام منجر به تغییر سیاست راهبردی براندازی نظام ایران توسط آمریکا می‌شد، منطقی بود که اینطور فکر کنیم اگر ما به اجرای تعهدات خود در برجام عمل کنیم و همین مسیر را همچنان ادامه دهیم آنها به مرور تحریم ها را کنار می گذراند.
محمدی افزود: اما از آنجایی که گزینه تغییر رژیم همچنان در دستور کار مقامات آمریکایی قرار دارد و البته با این تفاوت که در دولت اوباما، این سیاست آمریکا «اعمالی» بود و نه اعلامی و امروز در دولت ترامپ به یک سیاست «رسمی و اعلامی» تبدیل شده و به صورت علنی توسط مقامات دولت جدید آمریکا مطرح می‌شود.
وی ادامه داد: وقتی همچنان یکی از ارکان اصلی تغییر و براندازی نظام ایران، تداوم و تشدید تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی علیه کشور ما است، بنابراین خیلی ساده‌اندیشانه است که تصور کنیم اگر ما همچنان به تعهدات خود در قالب برجام پایبند باشیم، آمریکایی‌ها نهایتاً از مواضع خود کوتاه می‌آیند و تحریم‌ها را لغو خواهند کرد؛ چرا که هم تجربه تاریخی و هم نتیجه ارزیابی راهبردهای آمریکا به ما می‌گوید که ادامه وضعیت فعلی منجر به تشدید تحریم‌ها و تبدیل شدن برجام به یک توافق یکجانبه خواهد شد، چرا که تنها ما به آن پایبندیم و طرف مقابل عملاً از آن خارج شده است.
کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: به اعتقاد من اگر دولت وضعیت خود را با این مسئله روشن کند، آن وقت در موقعیتی قرار خواهد گرفت که می‌تواند تصمیم بگیرد که می‌خواهد به نقض برجام توسط آمریکا واکنشی نشان بدهد یا خیر.

روشن شدن دورنمای خروج ایران از توافق؛ تنها راه حل پایبند کردن آمریکا به برجام
محمدی در پاسخ به این سؤال که راهکار پیشنهادی شما برای خروج منطقی و کم هزینه از وضعیت فعلی چیست؟ گفت: به عقیده من یک راه بیشتر برای پایبند کردن آمریکا به اجرای تعهداتش و کاهش تحریم‌ها وجود ندارد و آن این است که ایران دورنمای خروج خود از توافق را روشن کند. این بدان معنا است که ما نقشه راهی را رسماً و علناً اعلام کنیم و بگوییم که به طور مثال اگر دولت آمریکا فلان اقدامات خاص را در مسئله برجام و در راستای افزایش تحریم‌ها اجرا کند، ما هم در مقابل فلان اقدامات خاص را در حوزه هسته‌ای و اجرای تعهدات برجامی خود انجام خواهیم داد و آن را به وضعیت قبل از توافق بازخواهیم گرداند؛ من معتقدم اگر آمریکایی‌ها این دورنمای خروج ایران از توافق را ببینند، در محاسبات راهبردی خود تجدید نظر خواهند کرد، اما به جز آنکه آنها احساس کنند اصل برجام به خطر افتاده و ممکن است برنامه هسته ای، غنی‌سازی و آب سنگین ایران احیا شود، راه دیگری در حال حاضر برای تغییر محاسبات آنها و پایبندی آمریکایی‌ها به تعهداتشان در اجرای برجام وجود ندارد.

مهر

202

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۵۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد

رئیس سابق بخش مالی سازمان جاسوسی موساد گفت: ایران یک شبکه مالی جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده و موفق شده ضمن ناکام گذاشتن تحریم‌ها، ۸۰ میلیارد دلار درآمد اندوخته جدید داشته باشد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: اودی لوی پس از ۳۵ سال فعالیت در اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۶ از سمت ریاست واحد جنگ اقتصادی موساد کنار رفت. وی دهه‌ها را صرف تحقیق در مورد جریان‌های پولی کرده که امکان بقای دشمنان اسرائیل به ویژه حماس، حزب‌الله و ایران را فراهم می‌کند.

لوی گفت: تل‌آویو باید از ائتلافی که برای دفع حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل گردهم آمده، استفاده کند تا جریان پول جهانی را که شاهرگ حیات ایران است و اجازه دور زدن تحریم‌های آمریکا را می‌دهد، متوقف کند.

تایمز اسرائیل می‌افزاید: در شب بین ۱۳ و ۱۴ آوریل (۲۵ و ۲۶ فروردین)، ایران در یک حمله بی‌سابقه، در پاسخ به حمله ادعایی اسرائیل به سوریه، صدها موشک بالستیک و کروز را در کنار صدها پهپاد به اسرائیل شلیک کرد.

لوی خاطرنشان کرد: در آن شب اتفاق جدیدی در خاورمیانه و جهان رخ داد. ما ائتلاف جدیدی داریم که شامل عربستان‌، امارات‌، بحرین، اردن، اسرائیل، آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیاست و اینها دقیقاً همان بازیگرانی هستند که اگر بخواهیم به یک نتیجه استراتژیک در برابر ایران برسیم، نه فقط برای تنبیه آن، بلکه برای تغییر وضعیت خاورمیانه با اعمال جنگ. اعضای ائتلاف ضدایرانی باید با اسرائیل همکاری کنند تا شبکه‌ مالی ایران را از بین ببرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، ایده اعمال جنگ اقتصادی علیه تهران البته جدید نیست. جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تحت تحریم‌ها قرار داشت و با آغاز برنامه هسته‌ای تهران در دهه ۲۰۰۰ تشدید شد.

لوی گفت: ایرانی‌ها برای سال‌ها، تحت هماهنگی قاسم سلیمانی، زیرساخت‌های باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کردند و قادر به انتقال پول در سراسر جهان برای ادامه تأمین مالی تمام زیرساخت‌های خارجی در سراسر خاورمیانه و پروژه هسته‌ای خود شدند. تحریم‌ها علیه ایران تا حد زیادی بی‌اثر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان احساس کردند که تحریم‌های آمریکا انگیزه سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: علاوه ‌بر این، کشورهای اروپایی احساس کردند که تحت فشار زیادی در تجارت با ایران قرار گرفته‌اند و حتی مجازات می‌شوند، در حالی که آمریکا هیچ تحریمی را علیه سایر کشورهایی که منافعی مانند قطر دارند، اعمال نمی‌کند.

تایمز اسرائیل نوشت: طبق گزارش‌ها، ایران به طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت مهارت یافته و موفق شده است. در جلسه استماع کنگره آمریکا در ماه دسامبر گذشته، کلر یونگمن رئیس ستاد متحد علیه ایران هسته‌ای (UANI)، فاش کرد که تهران درآمد نفتی خود را از سال ۲۰۲۰ چهار برابر کرده است از سال ۲۰۲۱ توانسته بالغ بر ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی پس‌انداز کند. یونگمن خاطرنشان کرده بود که چین، بزرگ‌ترین خریدار غیرقانونی نفت ایران است. نفت بیشتر از طریق «ناوگان اشباح» متشکل از کشتی‌هایی که ایران با ترفندهای خود آنها را غیرقابل ردیابی می‌کند، صادر می‌شود. این ناوگان‌، متشکل از حدود ۳۰۰ نفتکش خارجی و دارای پرچم خارجی است.

به نظر می‌رسد چین نقش برجسته‌ای در کمک و حمایت از جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها ایفا کند و این کار را فقط از طریق خرید نفت انجام نمی‌دهد. رسانه‌های اپوزیسیون ایران از قراردادهای پرسود مخابراتی بین تهران و پکن رونمایی کرده‌اند.

از سوی دیگر پروژه ویکیران نیز صدها هزار سند افشاشده از سازمان‌ها و صنایع دولتی ایران را جمع‌آوری و منتشر کرده که شبکه انتقال پول ساخته‌شده توسط ایران را افشا می‌کند؛ اینکه چگونه ایرانی‌ها پول را از بانک مرکزی به صرافی‌ها در ایران منتقل می‌کنند و از آنجا تحت پوشش شرکت‌های چینی، هنگ‌کنگی یا کشورهای دیگر، حساب‌های بانکی در چین باز می‌کنند و سپس پول را از آنجا به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. همه اینها با همکاری کامل سیستم بانکی در کشورهای غربی، حتی در ایالات‌متحده اتفاق می‌افتد.

کارشناس سابق موساد افزود: در همه این سال‌ها، پول به صورت آزادانه و بدون مزاحمت به ایران منتقل و استفاده شده است. شبکه مالی مخفی ایران برای سال‌ها یک راز آشکار بوده، افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی مبالغ هنگفتی نیز از طریق مؤسسات مالی غربی برای ایران ترانزیت شده است.

فایننشال‌تایمز فوریه گزارش داد که ۲ بانک بزرگ لویدز و سانتاندر در انگلیس، حساب‌هایی را در اختیار برخی شرکت‌های بریتانیایی قرار داده‌اند. این شرکت‌ها به طور مخفیانه متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) بودند؛ شرکت ایرانی که آمریکا آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای سپاه متهم کرده است. شرکت مذکور، از شرکت‌های مستقر در بریتانیا برای انتقال پول از شرکت‌هایی که در چین و در ابتدای این زنجیره انتقال پول قرار داشتند، استفاده می‌کرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، همین واقعیت که یک شرکت متعلق به جمهوری اسلامی توانسته آزادانه در لندن، یعنی در قلب سیستم مالی جهان فعالیت کند، برای لوی گیج‌کننده است.

دیگر خبرها

  • دستگیری عامل ضرب و شتم در اتوبوس/مجازات سنگین در انتظار فرد خاطی
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات