Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس آزمایشگاه بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودک محک با اشاره به شرایط اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز، گفت: بیمارستان محک مرکزی در ایران است که تعیین HLA را از طریق نمونه بزاق به ثبت می‌رساند.

به گزارش ایسنا، دکتر وحید فلاح آزاد، با بیان اینکه سلول‌های بنیادی خون‌ساز شبیه به بذر کشاورزی هستند که از مغز استخوان، خون محیطی و یا بندناف جدا شده و به زمین بایری که همان بدن بیمار نیازمند پیوند است و مراحل شیمی درمانی را گذرانده، تزریق می‌شوند، گفت: اثربخشی پایین و هزینه‌های بالای تهیه نمونه از مراکز پذیره‌نویسی و بانک‌های خارجی اهداکننده سلول‌های بنیادی، میزان اندک اهداکنندگان در مراکز و بانک‌های داخلی و همچنین افزایش خانواده‌های تک فرزندی منجر می‌شود تا بسیاری از بیماران نیازمند پیوند در میان اعضای خانواده، اهداکننده مناسب خود را پیدا نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عوامل فوق، محک را برای ایجاد مرکز پذیره‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز مصمم ساخت، ادامه داد: بیمارستان محک اولین مرکز در ایران است که تعیین HLA را از طریق نمونه بزاق به ثبت می‌رساند. باید توجه کرد که پزشکی HLA Typing به بررسی ژن‌های مربوط به مجموعه‌ای از پروتئین‌های موجود بر روی سلول‌های بدن از جمله گلبول‌های سفید اطلاق می‌شود که در هر انسانی منحصر به فرد است و همانطور که هنگام اهدای خون نیاز به تطابق گروه خونی دهنده و گیرنده خون وجود دارد، هنگام اهدای هر بافت یا عضو نیز باید تطابق و سازگاری HLA بین دهنده و گیرنده وجود داشته باشد تا بدن فرد گیرنده این پیوند را بپذیرد.

رئیس آزمایشگاه بیمارستان محک در پایان درباره نحوه پذیرش اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز گفت: اهداکننده باید بین ۱۸ تا ۵۰ سال سن داشته و در عین حال به بیماری سرطان مبتلا نبوده و سابقه انجام شیمی‌درمانی نداشته باشد. همچنین عدم ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از طریق خون مانند ایدز و هپاتیت نیز از جمله شرایط اهدای سلول‌های بنیادی محسوب می‌شوند. بر این اساس ژن‌های HLA در کلاس یک و دو، به روش مولکولی و هیبریداسیون SSO آنالیز می‌شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی بیمارستان محک، مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک در قالب یک پروژه مسئولیت اجتماعی با بخش خصوصی روز شنبه آغاز به کار کرد. محک امیدوار است با پیوستن مردمان ایران زمین به این مرکز غیردولتی و غیرانتفاعی، کودکان نیازمند به پیوند امیدوارانه‌تر به آینده نگاه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۵۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ بیمار به درمانگاه و اورژانس چشم بیمارستان امام خمینی(ره) مراجعه می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمدحسین سرمست در حاشیه بازدید دادستان مرکز خوزستان از مجموعه چشم پزشکی بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز که امروز با هدف بررسی ظرفیت‌های موجود در اهواز به منظور توسعه و ایجاد یک بیمارستان ویژه چشم پزشکی انجام شد، اظهار کرد: در حال حاضر روزانه حدود 350 تا 400 بیمار به درمانگاه و اورژانس چشم بیمارستان امام خمینی(ره) مراجعه می‌کنند و بیش از 30 عمل جراحی نیز در اتاق‌های عمل چشم این مرکز درمانی انجام می‌شود.

 وی افزود: بار بالای مراجعات و کمبود فضای فیزیکی موجب شده علی‌رغم ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی، شاهد نارضایتی و گاه مراجعه به سایر استان‌ها برای درمان باشیم.

سرمست گفت: در همین راستا و با توجه به وجود ظرفیت‌های درمانی در اهواز، از جمله بیمارستان طالقانی قدیم اهواز، در حال پیگیری هستیم که حضور امروز دادستان مرکز خوزستان نیز به همین منظور است.

در این بازدید، گزارشی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مجموعه چشم‌پزشکی بیمارستان امام خمینی(ره) ارائه شد.

صادق جعفری چگنی دادستان مرکز خوزستان نیز با ابراز خرسندی از ظرفیت‌های موجود در چشم پزشکی اهواز، بر لزوم حمایت از این حوزه تاکید و دستور پیگیری این موضوع را صادر کرد و مقرر شد در جلسه‌ای با حضور نمایندگان دانشگاه، این موضوع به صورت ویژه دنبال شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • مردی با جیب پر از چک‌پول توسط برادرش به قتل رسید
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • تجهیزات بیمارستان گچساران خریداری شد
  • راه اندازی نخستین مرکز موتور آمبولانس شهرستانی در مهاباد
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت